Kültür & Sanat

Kar Aşıklarına En Güzel Kar Manzaraları

Her tarafı beyaz kar örtüsünün kaplamasına çok az kaldı, hatta dağlarımız tepelerimiz karla doldu, birçok ilimiz karla karşılaştı bile. Şimdi madem gardıroplardan kışlık kıyafetler çıkarıldı, yazlık açık ayakkabılar raflara kaldırıldı ve çizmeler botlar ayakkabılıklarda yerini aldı, o halde kışın en güzel fotoğraflarına bakarak kendimizi hazırlama zamanı geldi!

Kışın en güzel simgesi kar kiminin korkulu rüyası, kiminin ise aşk ile beklediği bir doğa mucizesi. TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre rüzgar tarafından savrulan kar, kara ve demir yollarının belirli kesimlerinde, yolun kapanmasına ve görüş mesafesini azalmasına sebep olur. Biriken karlar bitki köklerine ve hayvanlara zarar verebildiği gibi evlere ve araçlara da hasarlar vermektedir. Ancak biz nedense her zaman iyi yönlerini görmek isteriz karın.

Ülkemizin güney ve batı illerinin bazılarındaki çocuklar hayatları boyunca kar yağışını seyretmemiş ve kartopu oynamamış çocuklardır. Bu sebeple kar her zaman akıllarında beyaz bir mucize olarak seyreder.

Kar fotoğraflarına bakmak bile burnumuza kahve kokusunu getirir. Herkesin kar sevgisi başkadır tabi. Pencereden kar yağışını izlemek isteyenler ve karın tam ortasına kendini atarak rahatlamak isteyenler olarak 2 ayrı karsever kitle vardır diyebiliriz. kar fotoğrafı çekmek de o kadar kolay değildir hani. Kameranızın modunu iyi ayarlamanız ve ıslanmamasını sağlamanız gerekir.

Bu yazımızda baktıkça içinizin ısınacağı ve kışa sevdanızı artıracak en güzel kar fotoğraflarını sizler için derledik.

1 – Buzlar İçerisinde Serin Bir Uyku
kar fotoğrafları
Görsel: Pinterst

Burada buzlardan yapılmış bir Eskimo evi görüyoruz. Buna bezer otellerde konaklayabileceğiniz yerler olduğunu biliyor muydunuz? Düşüncesi bile içinizi soğutuyor olabilir ancak bu evlerin içerisinde ısınmanızı sağlayacak bazı gereçler yer alıyor ve üzerinizde sizi donmaktan koruyacak özel giysiler bulunuyor.

2 – Zorlu ve Unutulmaz Bir Tırmanış Tecrübesi
karda spor
Görsel: natbg

Karda spor yapmak da en keyiflilerinden ancak en zorlarından olsa gerek. Karda yapılan sporların başında is; buz pateni, kayak, kızak ve snowboard sayılabilir.

3 – Huzur Dolu Beyazlara Kaplanmış Bir Ev
karda ev fotoğrafı
Görsel: ognature

Biri bizi buraya ışınlayabilir lütfen, tam da şimdi! Bu ağustos sıcağında şiddetle ihtiyacımız var çünkü! Güne bu evde başlayıp tüm gün küçük pencereden sızan ışıkla, soba yanında tüm haftasonu uyumak isteyenler olarak birleşsek bir ülke kurabiliriz.

4 – Bembeyaz Ağaç Dalları
kar yağmış ağaç dalları
Görsel: xinature

Üzerini karların kapladığı bembeyaz dallar… Bu manzara bakınca sizin de ağaçların tam ortasına atlayarak kelebek şekli yapma isteğiniz uyanıyor mu? Ya da dallardan birini tutup kuvvetlice sallayarak bütün kar tanelerini yere düşürme arzusu… Aramıza hoş geldiniz :)

5 – Doğanın Ev Sahipleri ve Kar
karda tilki
Görsel: 1zoom

Karda hayvanların yaşam koşulları çok kolay değil tabii. Ancak doğal ortamlarına çok müdahale edilmiyorsa kendi doğal ortamlarında bu havada yaşamak onlara bir zarar vermiyor. Kar yağarken çekilen hayvan fotoğrafları da bir o kadar tatlı oluyor. Şu yavru tilkinin güzelliğine bakar mısınız?

6 – Kıskanılası Bir Ev Manzarası Daha
karda dağ evi
Görsel: xinature

“Bu ev keşke benim olsa” dediğimiz bir ev fotoğrafı daha. Karların ve uzun çam ağaçlarının tam ortasında bütün güzelliğini sergiliyor. İçerisinde sıcacık bir şöminesi, şömine önünde yumuşak bir battaniyesi vardır kesin bu evin. Ara sıra dışarı çıkıp koşturan, ardından geri dönen bir de köpek. Hayal kurmak bedava değil mi :)

7 – Romantik Manzaralara Bakmaya Doyamayanlara…
karda çam ağacı
Görsel: VuNature

Detay çekimi yapılmış bir kar fotoğrafı. çam ağacının bir dalının üzerinde birikmiş masum kar taneleri. Kim bilir bu ağaç da neler görmüş geçirmiştir…

8 – Kırmızı ve Beyazın Dans Ettiği Bir Tablodaki Etkileyici Kuş
karda dala konan kuş
Görsel: 7-Themes

Doğanın her detayı ayrı bir mucize. Bu fotoğrafta kar durduktan sonra yuvasında dışarı çıkıp da etrafı seyre dalan bir kuş görüyoruz. Kırmızı yemişlerin yer aldığı bir ağaç dalında bir şeyleri yuvasına taşımak yerine durup da manzaranın güzelliğini seyrediyor sanki.

9 – Tam da Işınlanmalık Bir manzara…
kar ve doğa
Görsel: wallpapers13

Suyun berraklığı ayrı, gökyüzünün bulutlarla birlikte çizdiği resim ayrı güzel. Hele ki kayaların üzerine yerleşen kar parçaları. En çok da onlar güzel. Bu manzaraya karşı birkaç demlik çay kahve bitirilebilir.

10 – Soğuk Havaların Asi Kızı Kardelen
kardelen
Görsel: w-dog

Bazılarının en sevdiği mevsim kıştır. Bunlar soğuk havanın da hırkaların da aşığıdır. Kırılgan görünen güçlü kişiliklerdir çoğu zaman. Tıpkı karları delip de güzelliğini sergileyen kardelen çiçeği gibi. Bu fotoğrafta da bir grup kardelen bütün güzelliklerini sergileyebilmek için hazırda bekliyor. Karın içerisinden çıkan doğal güzellik kardelenin hikayesini biliyor musunuz?

Bizden şimdilik bu kadar. Sıcak yaz günlerinde baktıkça içinizin serinleyeceği birçok görseli sizlerle paylaştık. Karsevenler için kar tanesi şeklinin doldurduğu hediyelik eşyalara buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Etkileyici bir bilgi ile yazımızı sonlandıralım. Geçmişten bugüne kadar birçok bilim insanının dikkatini çeken kar taneleri hakkında Tubitak‘ın yapmış olduğu bir araştırmada hiçbir kar tanesinin birbirine benzemediğini belirtiyor. Şaşırtıcı değil mi? Temelde 6 tane köşesi olan bir yıldız olarak bilinen kar taneleri bu altıgen prizma şeklindeyken havadaki daha soğuk olan su damlacıklarını kendilerine doğru çekerek bambaşka bir şekil oluşturabiliyor. Böylelikle birbirlerine benzemeyen ve her biri adeta bir parmak izi gibi yeni şekiller oluşturan kar taneleri düşüyor yer yüzüne.

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir