Hediye Önerileri

KIŞ BAHÇENİZİN RENKLİ ÇİÇEKLERİ

Siz sanıyor musunuz ki rengarenk çiçekler yalnızca ilkbahar ya da yaz döneminde açar, kış aylarında tüm çiçekler inzivaya çekilir? O zaman büyük bir yanılgı içerisindesiniz, çünkü kışın karını soğuğunu seven ve tüm renklerini bu soğuk mevsime saklayan çiçekler de var. Tüm ağaç dalları çıplak kalmış ve evinizde yahut bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkiler çiçeklerini çoktan dökmüş olabilir, bırakın onlar dinlenedursun, siz açmak için bu mevsimi bekleyen açelya, siklamen ve hercai menekşe, tüm güzelliklerini sergilemek için kışın gelmesini bekliyorlar.

image

Özellikle evde bakmak istiyorsanız, bu çiçekleri evin en soğuk bölümüne koymalısınız. Şayet balkonlu bir evde yaşıyorsanız işiniz kolay, zaten soğuk havayı seven ve kendini böyle ortamda huzurlu hisseden bu çiçekleriçin daha ideal bir yaşam alanı olamaz. Ama onları sıcacık kaloriferlerin yakınlarında bir yerlere koyarsanız bilin ki sararıp solacak, fenalık geçirecektir. Şayet balkonunuz yoksa cam önleri de bu çiçekler için ideal olabilir.

image (1)

Özellikle açelya ve siklamen çiçeği için ev ortamı hiç uygun bir ortam değildir, zira bu çiçekler açık havayı ve soğuğu direk olarak hissetmek isterler. Güneş ışığından da olabildiğince kaçınmalı fakat tamamen de karanlıkta bırakmamalıdır. Bahçede ise belki bir ağaç altına dikebilirsiniz.

image (2)

Hercai menekşe çiçeği, bakımı son derece kolay olan çiçeklerden. Çok fazla ihtiyacı yok, serin ve kuru bir ortamda olduktan sonra çiçeğini itinayla açabiliyor. Fakat siklamen çiçeği biraz zahmetli. Çiçekli olduğu dönem bol su ve gübre istiyor, fakat diğer çiçeklerin aksine inzivaya ilkbaharda çekilen bu çiçekler, dinlenme dönemlerinde susuz kalmak istiyor, yeterince dinlendikten sonra tüm enerjisiyle kışa hazırlanıyor ve tüm güzelliğini sergiliyor.

image (3)

Eğer istediğiniz soğuk kış mevsimini biraz renklendirmekse, bu mevsimin çiçeklerinden siz de edinin, kışı rengarenk karşılayın.

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir