Kültür & SanatKitap

Kişisel Gelişim Hakkında Okumanız Gereken 10 Kitap

Hayat oldukça uzun bir yolculuktur ve bu yolculuk boyunca kendimizi geliştirmemiz, öğrenmemiz, yeni kişiler tanıyarak vizyonumuzu genişletmemiz gerekir. Tüm bunları yapmak için bize yardımcı olacak bazı şeyler vardır; arkadaşlar, patronlar, ailemiz ve tabii ki kitaplar. Birçok insanın başarıya ulaşma yöntemlerini anlattığı kişisel gelişim kitapları bu yolları öğrenmemiz için oldukça yararlı kaynaklardır. Bu yazımızda kişisel gelişim hakkında okuması gereken kitapları listeledik.

Kişisel gelişim kitapları kendi benliğiniz ve diğer insanlarla kurduğunuz ilişkileri, olaylara farklı açılardan bakabilme yeteneğini, olumsuz durumlardan en az zararla çıkabilme yollarını ve sosyal anlamda gelişme yollarını anlatan kılavuzlardır. Tüm dünya üzerinde oldukça fazla okunan bu kitaplardan bazılarına şimdi birlikte göz atalım.

1-) 59 Saniye: Azıcık Düşünün, Çok Şeyi Değiştirin – Richard Wiseman

Kişisel gelişim hakkında adını oldukça sık duyduğunuz bu kitap gerçekten de tüm bu söylenenleri hak ediyor. Psikoloji profesörü Richard Wiseman insanların hayatlarını değiştirecek yaklaşımlar sunarken ruhsal bellekten ikna sürecine, dirençli olmaktan sürüncemede kalan konulara uzanan her konuda oldukça kapsamlı görüşler ortaya koyuyor. Hızlı ve ilginç teknikleri hayatınıza nasıl uygulayacağınızı da oldukça anlaşılır bir dille anlatıyor.

“Nihayet doğru dürüst araştırmalara dayalı bir kişisel gelişim rehberi. İşi başından aşkın, meraklı, zeki insanlar için mükemmel bir kitap.”
Simon Singh
 

2-) Duygusal Çeviklik & Susan David

Duygusal Çeviklik , başarıya giden yolda duygularınızı yönetmenize yardımcı olacak.

Herkesin hayatında ulaşmak istediği hedefler, hayallerini süsleyen bir hayat ve tabii ki bir de hayatın getirdiği gerçekleri var. Tüm bu hayaller ve hedeflere giderken oldukça büyük zorluklar olduğundan kestirme yollara sapmanın pekte faydalı olduğu söylemez. Hayatta başarılı olan insanların hayatlarına baktığınızda oldukça zorlu yollardan geçtiklerini görürsünüz. Dr. Susan David’in bulgularına göre bu tür insanlar bu başarılara popüler psikoloji mottosu uyarınca pozitif düşünerek (negatif duygularını bastırarak) imza atmıyorlar. Bu insanların başarı oranını zekâları, yaratıcılıkları veya hayat şartlarındaki farklılıklardan ziyade iç dünyalarıyla baş etme biçimleri (duygusal çeviklikleri) belirliyor. Bu kitap sayesinde duygularınızla yüzleşecek ve onların arkasına saklanmak yerine doğru birer motivasyon aracına dönüşmesine şahit olacaksınız.

“Temel değerlere kucak açma, daha kararlı olma ve kendini anlamlı bir değişime adamaya dair güçlü bir kitap.” 

Forbes

3-) The Key: İstediğiniz Her Şeyi Kendinize Çekmenin Kayıp Sırrı – Joe Vitale

The Key, hayatın anahtarı sizin elinizde.

Hayatınızda hiçbir şey istediğini gibi gitmiyor ve siz ne kadar çabalarsanız çabalayın sonuç her zaman hüsrana mı çıkıyor? Eğer bocalamaktan ve boşa kürek çekmekten sıkıldıysanız bu kitap sayesinde dünyanın size sunduğu sonsuz olasılıkları keşfedecek ve hayatınızda istediğiniz tüm değişiklikleri yapmanın sırrını çözebileceksiniz. Vitale psikolojinin karmaşık dünyasını oldukça anlaşılabilir bir dille anlatarak içinizdeki gizli kapının anahtarını size teslim ediyor.

Çekim Yasası Sırrı ve The Secret’ı sevenleri sevindirecek bir kitap. The Key ‘çekim yasası’nın hayata nasıl uygulanacağını gösteriyor.”

Jessica Biel

4-) Kendiniz Olmanızı Engelleyen 5 Yara – Lise Bourbeau

Kendiniz Olmanızı Engelleyen 5 Yara, sorunlarınızla yüzleşmenizi ve iyileşmenizi sağlayacak.

Hayat yolcuğunuzda geride bıraktığınızı düşündüğünüz sorunların aslında geride kalmadığını ve durmadan yeniden önünüze çıktığını fark ettiğiniz bir dönemde misiniz? Belki de doğru yere bakmadığınızda veya doğru sorulara cevap vermediğiniz için her zaman aynı konular içerisinde sıkışıp kalıyorsunuzdur. Lise Bourbeau bu kitapla doğru soruları sormanızı ve bu soruların cevapları ile yüzleşmenizi sağlayacak teknikleri anlatıyor. Kendinizi keşfettiğinizde sorunların birer birer geride kaldığını siz de göreceksiniz.

5-) İçimi Aç: Şimdi ve Yarınlar İçin Moral Deposu – Adam J. Kurtz

İçimi Aç: Şimdi ve Yarınlar İçin Moral Deposu, klişelerden uzak bir okuma deneyimine hazır olun.

Her gün başka sen ve her başka senin ruh hali bir öncekinden oldukça farklı… Bazen enerjik, heyecanlı ve mutlu bazense ne yapacağınız bilmez, dertli ve kederli. Aslında hepsi sensin. Bu kitap sayesinde her durumuna uygun tavsiyeler alacak ve kendine farklı bir bakış açısı edineceksin. Üstelik okurken baştan başlaman gibi bir kuralda yok. Kuralları sen belirle ve yolcuğa hazır ol… Denememen için hiçbir nedenin yok.

6-) Her Gün Seni Merkeze Koyan Bir Şey Yap – Robie Rogge

Etrafımızdaki dünya o kadar hızlı akıp gidiyor ki bazen gözümüzün önünde olanların bile farkına varamıyoruz. Görebilmek ve anlayabilmek adına yavaşlamak belki biraz frene basmak gerekiyor ama bu her zaman yapabileceğiniz bir şey değil. Bu yüzden önünüze çıkan her fırsatı deneyimlemeniz ve doğru algılayarak bir denge sağlamalısınız. Size yaşam koçluğu yapacak bu kitap sayesinde hayatınızda olup bitenlere çok daha net anlamlar kazandıracak  ve kazanımlarınız sayesinde farklı bir bilinç evresine ulaşacaksınız.

“İçindeki telkine güven.”

Ralph Waldo Emerson

7-) Anında Özgüven – Paul Mckenna

Anında Özgüven, hayatınızı değiştirecek bir kitap.

Hayalleriniz ve hedefleriniz konusunda gereken özgüvene sahip değilseniz bu kitap tam sizin ihtiyacınız olan bilgilerle dolu. Dr. Paul McKenna, dünyanın önde gelen hipnoz uzmanı ve İngiltere’nin en başarılı kişisel gelişim yazarıdır. Korku ve çaresizlik hislerini nasıl yok edeceğiniz ve kısa bir sürede hedeflerinize ulaşmak için gereken özgüveni nasıl elde edeceğinizi oldukça basit tekniklerle ortaya koyan bu eser sayesinde artık daha güçlü hissedeceksiniz. Gerçek kapasitenizin farkına varın ve pozitif düşüncenin hayatınızı nasıl değiştireceğiniz deneyimleyin.

8 -) Beynine Güç Ver – Aydınlanma Nörobilimi & David Perlmutter

Beynine Güç Ver , zihnin derinliklerine yolculuğa çıkmaya hazır olun.

İnsan beyni ve sınırları hakkında hala bilinmedik çok şey var ve zihinsel potansiyelimizin ne kadarını kullanabildiğimiz tam olarak bilinmiyor. Nörolog David Perlmutter ile medikal antropolog ve şaman Alberto Villoldo, aydınlanmayı herkes için mümkün kılmak amacıyla iş birliği yaparak kendi uzmanlık alanlarının ortak noktalarını keşfe çıkıyor. Zihnin derinliklerinden yola çıkan bu kitap içerisinde bulunan programlarla zihninizi arındırarak potansiyeliniz en yüksek seviyeye çıkarırken aynı zamanda iç huzurunuzu sıra dışı bir yaratıcılıkla keşfetmenizi sağlayacak.

“Okuduğum en önemli kitaplardan biri. Modern bilimsel bilgiyi ve şamanik uygulamaları birleştirerek, beyin sağlığının hücresel düzeyde nasıl geri kazanılabileceğini net bir şekilde açıklıyor.” 

Dr. David R. Hamilton

9-) % 100 Sorumluluk Sıfır Bahane – John Izzo

% 100 Sorumluluk Sıfır Bahane , hayatınızda farklı kapılar açmanızda yardımcı olacak.

Yaptıklarınızın sonuçları ve hayatınızın sorumluluğunu almak size çok daha farklı kapılar açabilir. Bu kitap sayesinde kendinize odaklanacak ve kendinizden yola çıkarak toplumsal konulara kadar tüm problemlerin çözümüne katkıda bulunacak bir bakış açışı kazanacaksınız. Aldığınız her sorumluluk sizi daha güçlü kılacak ve değişimi gördüğünüz andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

“Bu güçlü, pratik ve hayat değiştiren kitap daha büyük başarılar yakalamak, kazanımlar elde etmek ve hayatınızın her alanında güçlü olmak için size potansiyelinizin tamamını ortaya çıkaracak olan anahtarı sunuyor.” 

Brian Tracy 

10-) Sıfırdan Bire – Peter Thiel & Blake Masters

Sıfırdan Bire, fikirlerinizi gerçekleştirmek için ilham verici bir rehber.

Fikirlerinizi hayata geçirmek için nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız bu kitap tam size göre. PayPal’ın kurucu ortaklarından ve Facebook’un yatırımcılarından biri olan girişimci Peter Thiel bu kitapla fikirlerinizi hayata geçirmenizin yollarını anlatıyor.  Ortaya koyacağınız fikrin sıra dışı ve benzersiz yönlerini ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak bu kitap sektörün dinamikleri ve ilerleme endüstrisi hakkında da bilmediklerinizi gün yüzüne seriyor. Yarının kazananları arasına katılmak için rekabetten korkmamalısınız.

Sıfırdan Bire, yeni girişimciler ve sürekli kendilerini geliştirmek isteyen büyük şirketler için çok önemli bir kılavuz. Bu kitabı okuyun, Peter’ın meydan okumasını kabul edin ve beklentilerin ötesine geçecek bir iş kurun.”

JEFF IMMELT, General Electric’in CEO’su

Bonus: Doğan Cüceloğlu Kişisel Gelişim Seti

Doğan Cüceloğlu Kişisel Gelişim Seti, 6 kitap bir arada bu sette.

Kırktan fazla bilimsel makalesi yayınlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan iletişim psikolojisi uzmanı olan Doğan Cüceloğlu’nun kişisel gelişim üzerine uzman bakış açısı ve anlaşılır bir dille kaleme aldığı kitapları bir arada bu sette.

Kişisel gelişim ve diğer tüm alanlar hakkında kitaplar ve çok daha fazlası için ÇiçekSepeti‘ni ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir