Moda & GüzellikKıyafet Kombinleri

Kışlık Bot Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sonbaharın değişken hava koşulları, kimi zaman sıcaklamanıza kimi zaman ise üşümenize neden olur. Çünkü mevsim geçişlerinde havanın ne olacağı belirsizdir. Fakat yakında kışın çetin yüzü herkesin gerçeği olacak. Kar ve yağmurun eksik olmadığı, sıcaklıkların sıfır derecenin altına düştüğü günlerde ayaklarınızı sıcak tutmalı ve yere sağlam basmalısınız. Bu nedenle kışlık bot seçimi oldukça önemli bir konudur. Uzun süre sağlamlığını koruyacak ve sizi yarı yolda bırakmayacak bir bot almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gerekenler yazımızda!

Kış aylarında buzlanan zeminde yürümek veya yağmur altında kalmak oldukça olasıdır. Böyle anlarda ayakkabılarınızın sizi korumasını, kaymamasını ve su geçirmemesini beklersiniz. Fakat yanlış bir seçim yapmanız durumunda bunların hepsini yaşamanız olasıdır. Kışlık bot modelleri, zorlu kış şartları göz önünde bulundurularak tasarlanır. İç kısımda kullanılan malzemeden tabanına kadar her kısmında kış şartlarının getireceği olası durumlar düşünülür. Bu nedenle iyi bir kışlık botun belli şartları yerine getirmiş olması gerekir.

Bot Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bot seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
Kış aylarının zorlu şartlarını rahat geçirmek için bot seçiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
  • İlk olarak botu nerede ve hangi ortamda kullanacağınız oldukça önemli bir konu. Ofis, şehir içi gibi alanlarda kullanacağınız botun tarzınıza uygun olması gerekir. Tarz olarak Oxford, Chelsea, Safari gibi modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer spor & outdoor bir tarzınız varsa veya doğa yürüyüşlerinde kullanacağınız bir bot istiyorsanız da yürüyüş botları tam size göre diyebiliriz.
  • Kış demek kar ve yağmur demek. Bu nedenle su geçirmezlik oldukça önemli bir konu… Gore-Tex teknolojisine sahip olan modeller ile suya dayanıklı ve su itici modeller, kış aylarında ilk tercihiniz olmalıdır. Bot satın almadan önce kullanma talimatlarını okumanız, satın alacağınız botun hangi ortamlara dayanıklı olduğu hakkında fikir sahibi olmanızı sağlar.
  • Botun ayaklarınızı sıcak tutması ve iç astarının sıcak tutan malzemelerden oluşması gerekir. Sentetik dolgu, polar, termal astar gibi seçeneklerin yanı sıra içi yünlü olan modeller de oldukça kullanışlıdır. Yünlü modelleri tercih edecekseniz sentetik yün yerine gerçek yünden modelleri tercih etmeniz faydalı olacaktır. Çünkü gerçek yün, ayağın tamamında sıcaklık etkisi oluşturur ve derinizin nefes almasını sağlar.
  • Kar ve yağmura eklenen düşük sıcaklıklar buzlanma oluşması demektir. Bu nedenle zemine sağlam basmalı ve iyice tutunan modelleri tercih etmelisiniz. Kaymaz taban teknolojisi kullanan botlar, kış ayları için en iyi seçimdir. Kauçuk tabana sahip olanlar ise bu konuda en başarılı olanlarıdır.
  • Bot denildiğinde herkesin aklına ağır ayakkabılar gelir. Fakat günümüzde gelişen ayakkabı teknolojisi sayesinde hem koruyucu hem de hafif modeller bulmak mümkün. Çok ağır ve kullanışsız bir bot, sizi soğuktan korusa da rahatsız hissetmenize neden olacaktır. Bu nedenle kullanışlı ve daha hafif modelleri tercih etmeniz, kışı daha rahat geçirmenizi sağlar.

En kaliteli markalar için “En İyi Bot Markaları” sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bot Önerileri

Bot alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladığımıza göre sıra geldi önerilerimize… Öneri listemizin ilk sıralarında erkek botlarını sonrasında ise kadın botlarını bulabilirsiniz.

1-)  Oxford Model

Oxford model kışlık bot
Tarzını en şık şekilde yansıt; CZ London Oxford bot.

Klasik modelleri sevenler için ilk önerimiz Oxford kışlık bot. CZ London tarafından tasarlanan bot, hakiki deri dış yüzeyi ve sıcak tutan iç astarı ile kış günlerini rahat geçirmenizi sağlar. Özel günler ya da günlük klasik stilinizi tamamlar ve kullanımı oldukça rahattır. Tabanı gün boyunca rahat etmenizi sağlayacak özel malzemeden üretilmiştir ve kaymaya karşı korumalıdır. Fermuarlı yan kısım sayesinde rahatça giyilir.

2-) Harley Davidson

Harley Davidson bot
Zorlu kış şartlarında sizi asla yarı yolda bırakmaz; Harley Davidson Gibson.

Harley-Davidson denildiğinde aklınızda havalı ve büyük motorlar canlanıyor değil mi? Tabii ki bir de botları var! Ülkemizde en çok tercih edilen kışlık botlar arasında yer alan Harley bot, tasarımı ve sağlamlığı ile ön plana çıkar. Yıllarca güvenle kullanabileceğiniz bot, su geçirmez olmasının yanı sıra kaymaz tabanı ile tam olarak kış şartlarına uygundur. Harley Davidson Gibson modeli ise uzun bilek üstü modeli, yüksek topuğu ve rengiyle hem tarz görünmenizi sağlar hem de kış şartlarında harika performans sunar. Tek eksisi ise botların biraz ağır olmasıdır. Alışana kadar birkaç gün bilek ağrısı yaşayabilirsiniz.

3-) Jack Wolfskin Yürüyüş Botu

Jack Wolfskin Yürüyüş Bot
Jack Wolfskin All Terrain ile uzun yürüyüşler için gerçek bir zevktir.

Spor & outdoor faaliyetleri seviyorsanız Jack Wolfskin All Terrain 7 Texapore Mid, tam olarak ihtiyacınız olan bot! Kış şartlarında doğa içindeki engeller oldukça zorludur. Asla su geçirmeyen bot, nefes alabilir yapısı sayesinde ayağınızın rahat etmesini sağlar. Hızlı kurur ve iyi yastıklama sayesinde engebeler karşısında performansınızı korumanıza yardımcı olur. Ayrıca şık tarzı sayesinde şehir içi ve günlük kullanım içinde uygundur.

4-) Rockrooster

Rockrooster Yorgunluk Önleyici Bot
Hem şık hem koruyucu; Rockrooster bot.

Tasarımı ile oldukça başarılı olan Rockrooster bot, özel poliüretan iç tabanı sayesinde yorgunluk önleyici özelliğe sahiptir. Gün boyu içerisinde kalan ayaklarınızı destekler ve nefes alan dış kısım sayesinde rahat bir gün geçirmenizi sağlar.

Farklı marka ve modeller için erkek bot sayfasını ziyarete edebilirsiniz.

5-) Beta Siyah Rugan

Beta Siyah Rugan Bot
Beta rugan bot ile tarzını özgün bir şekilde yansıt.

Öneri listemizde sıra kadın bot modellerinde. İlk sırada ise klasik ve oldukça şık bir model var; Beta rugan bot. Tasarımı ile hem klasik hem de modern çizgiler sunan bot, %100 hakiki deri malzemeden üretilmiştir. İç kısmında glase astar bulunmaktadır. Ayaklarınızı sıcak tutar ve nefes almasına yardımcı olur. Özel taban yapısı sayesinde ise kış şartlarına uygundur.

6-) Deery Chelsea

Deery Chelsea kışlık ayakkabı
Kış şartlarında en iyi yardımcınız Deery Chelsea olacak.

Ofis, iş ve günlük kombinlerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz Deery Chelsea bot, %100 doğal deriden üretilmiştir. İç malzemesi ayaklarınızı sıcak tutar ve kauçuk tabanı zeminde kayma yapmaz. Böylece kar ve buzlanma gibi sorunlar karşısında içiniz rahat bir şekilde hareket edebilirsiniz.

7-) Timberland Glastenbury

Timberland Glastenbury kışlık ayakkabı
Şık ve oldukça dayanıklı; Timberland Glastenbury.

Farklı tasarımları sevenler eminiz ki Timberland Glastenbury modeline bayılacak! İç kısmında özel yünlü astarı ayaklarınızı sıcacık tutarken dış kısmında su geçirmez deri malzeme günü rahat geçirmenizi sağlayacak. Kombinlerinize renk ve hareket katacak bu özel tasarım bot için dolabınızda yer açın!

8 -) Ugg

 Ugg kışlık ayakkabı
Ugg ile kış şartlarında günü rahat geçirin!

Listemizin son sırasında kadın botu denildiğinde akla ilk gelen modeller arasında yer alan Ugg var! Özel kürklü iç astarı sayesinde zorlu kış şartlarında ayaklarınızı sıcacık tutan bot, rahat tabanı sayesinde gün boyu iyi hissetmenize yardımcı olur. Rengi ve tasarımı ile kombinlerinize farklı bir hava katar. Fa

Farklı marka ve modeller için kadın bot sayfasına göz atabilirsiniz.

Kışlık ayakkabı modelleri en iyi markalarla ÇiçekSepeti’nde! Hemen mobil uygulama veya web sayfanı ziyaret edin, kış fırsatlarını kaçırmayın.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir