Ev & DekorasyonMobilya Modası

Kitapseverler İçin Kitaplık Düzenleme Yöntemleri ve Kitaplık Modelleri

Kitap okumayı sevenler için her kitabın ayrı bir önemi vardır. Çünkü her biri farklı hikayeler anlatan yol arkadaşlarıdır. Durum böyle olunca bu paha biçilemez yol arkadaşlarının muhafazası ve düzeni de ayrı bir önem taşır. Bu yazımızda dekorasyon önerileri, kitap düzenleme yöntemleri ve kitaplık modelleri ile evinize farklılık katmanın yollarını da bulacaksınız.  

2021 yılında güncellenmiştir.

Kitap okumayı seviyorsanız eminiz ki en sık karşılaştığınız durumların başında kitap raflarının kalabalıklaşıp, her şeyin birbirine girmesi gelir. Bu durum tabii ki çok fazla kitap okumanın bir sonucu olarak ortaya çıkar. Fakat bir süre sonra kitaplıkta bir kitap bulmak bile zor bir hale gelir. İşte tam olarak o anda anlarsınız ki artık kitaplığı düzenlemenin zamanı geldi de geçiyor… Kitaplık düzenlemek, oldukça zevkli bir iş olmasının yanı sıra kitapseverler için köşede gizli kalmış cevherleri yeniden keşfetmek ve uzun zamandır aranan kaynaklarla karşılaşmak da demektir. Peki, “Nasıl daha düzenli bir kitaplığa sahip olabilirim?” diyorsanız, gelin anlatalım…

Daha Kullanışlı Alanlar İçin Kitaplık Düzenleme Fikirleri

Kitaplık düzenleme
Kitaplarınızın yıpranmaması için düzenli bir şekilde saklamanız gerekir.

Öncelikle tüm kitaplarınızı çok sevdiğinizi biliyoruz ve yılların birikimi oldukları konusunda hemfikiriz. Fakat düzenleme işinden önce yapmanız gereken birkaç şey var; öncelikle kitaplığınız sizin için yeterli değilse yeni bir kitaplık almalı ya da raflarla yeni bir dekorasyon yaparak yer açmalısınız. Bunun için yazının devamında oldukça güzel önerilerimiz olacak… Sonrasında ise kitaplığınızı tamamen boşaltmalı ve belki de artık kitaplığınızda yeri olmamasına karar verdiğiniz kitapları ayırmalısınız. Bu kitapları bağışlayarak hem yer açabilir hem de yeni kitapseverlerin kitaplarla buluşmasını sağlayabilirsiniz.

Bu adımda tamamsa sonrasında kitaplarınızı büyük koliler içine yerleştirebilir ya da belli bir düzen içinde ayırabilirsiniz. Şimdi nasıl düzenlemeler yapabilirsiniz o adıma geçelim;

Alfabetik Sıraya Göre Kitap Düzenleme

Kitap düzenlerken en sık kullanılan yöntemlerin başında alfabetik sıraya göre düzenleme gelmektedir. Kitap ararken aradığınızı bulma konusunda oldukça faydalı olan bu yöntemin eksisi ise estetik açıdan kötü görünmesidir. Kitapları alfabetik sıraya koyduğunuzda farklı boyutlar, renkler ve tarzlar karışacaktır. Bu da göze hoş gelmeyen bir kitaplığa neden olacaktır. Fakat kullanım açısından en pratik yöntem olduğunu söylemek gerek.

Kitap Türlerine Göre Düzenleme

Kitaplık düzenleme yöntemleri
Kitaplarınızı belli bir düzene göre yerleştirmek aradığınızı bulmak için en sağlıklı yöntemi sunar.

Kitap düzenleme yöntemleri arasında bir diğer favori ise türlere göre kitapları ayırmaktır. Çok farklı türlerden kitap okuyanlar için oldukça yararlı olacak bu yöntemde favori kitaplarınızı kolayca bulabilirsiniz. Bu yöntemin eksileri ise yine dekorasyon açısından farklı renk ve boyutların yan yana gelmesidir. Ayrıca çok fazla farklı türden kitabınız yoksa fazla sayıda raf gerektirmektedir.

Kapak Renklerine Göre Düzenleme

Kitaplık düzenlemenin en şık yöntemi diyebileceğimiz kapak rengine göre düzenleme, kitapların kapak renklerine göre bir düzenleme yöntemidir. Çok sayıda kitabı olanlar için oldukça şık ve dekoratif bir görüntü sunacak bu yöntemi evin havasına katkıda bulunmak için kullanabilirsiniz. Fakat kitap düzeni olarak aradığınızı bulmak ve alışmak zor olabilir.

Boy Sırasına Göre Düzenleme

Boy sırasına göre kitap düzenleme

Kitaplar farklı boyutta ve çeşitlikte olduklarından düzenleme de kullanılan bir diğer yöntemde kitapları boyutlarına göre düzenlemektir. Bu yöntemde büyük boylardan başlanarak en kısalara doğru bir sıralama yapılabilir ya da kalın kitaplardan inceye doğru bir sıralama tercih edilebilir. Boy farkının yaratacağı düzensiz görüntüden kurtulmanızı sağlayan bu yöntem dekoratif olarak hoş olsa da aradığınız kitabı bulma konusunda pratiklik sağlamanın biraz uzağındadır.

Bu yöntemler dışında kitaplarınızı yazarlarına göre ayırıp düzenleyebilirsiniz. Ayrıca kitaplığınızda yer kalmadığı için sehpa, komodin ve vitrin gibi alanları kitaplarınız için kullanarak farklı bir görüntü yakalayabilirsiniz. Son olarak dergi, çizgi roman, sanat ve moda türlerini bu tarz bir dekorasyonda kullanmak hoş bir ortam oluşmasına yardımcı olacaktır.

Kitaplık Önerileri

Şimdi gelelim yeni kitaplık almak isteyenler için kitaplık önerilerimize;

Mimilos D6 

Mimilos D6, birinci sınıf malzemeden üretilmiştir.

Yeni bir kitaplık almak isteyenler için oldukça geniş, kullanışlı ve dekoratif bir önerimiz var; Mimilos D6 . 7 bölmeden oluşan kapaklı bu kitaplık ile kitaplarınız için yeni bir alan oluşturabilirsiniz. Ayrıca orta kısmındaki çekmece kısmı ergonomik bir kullanım sağlar.

Metal Ayaklı Kitaplık

Dekoratif ve oldukça kullanışlı; metal ayaklı kitaplık.

Farklı, özgün ve şık tasarımları sevenler metal ayaklı kitaplık önerimize bayılacak! 5 raf ve iki bölmeli kitaplık, kolay kurulumu ile her ortama uyum sağlar. Kitaplarınıza yeni yerler açarken, ortama farklılık katarak dekoratif bir dokunuş yapabilirsiniz.

Tanas Tasarım – Dekoratif Zig Zag 

Tanas Tasarım zigzag kitaplık TSE belgeli suntalam levhadan üretilmiştir.

Evdeki kitaplığınız da artan kitaplarınız var ama çok büyük bir alana ihtiyacınız yoksa zigzag kitaplık tam size göre! Farklı tasarımı ile ön plana çıkan ürün, 25 cm x 26.8 mm raf alanı sunar. Kullandığınız alana özgün bir hava katar. Kitaplar dışında üzerine farklı objeler ekleyerek dekorasyona farklı bir hava katabilirsiniz.

Dfn Wood Merdiven Kitaplık

wood merdiven kitaplık, 18 mm 1.kalite mdf malzemeden üretilmektedir.

Evinizi dekore ederken kitaplık tasarımlarıyla farklı bir hava katabilirsiniz. Wood merdiven kitaplık kitaplarınızı saklamak ve sergilemek için dekoratif ve şık bir çözüm sunar.

Alessia Elips Kitaplık Duvar Rafı 

Ortama canlılık katmanın en zarif yolu; Alessia Elips.

Canlı ve çarpıcı renkleri dekorasyon kurgusunda sevenler için evin havasını değiştirecek bir kitaplık; Alessia Elips. Modern görüntüsüyle kitaplarınız ve eviniz için tam olarak aradığınız dekoratif çözüm bu kitaplık olacak.

Case Kitaplık

Case kitaplık
Özgün tasarım, bolca alan; Case kitaplık.

Ev dekorasyonunda farklı hatları kullanmayı seven ve hareketliliğe değer verenler için modern bir kitaplık; Case. Beyaz hatlarına eşlik eden mavi dokunuşları, yuvarlak hatları, beş bölmesi ile kitaplarınızı saklarken muhteşem bir ürünle sergileyebileceksiniz.   

Tars Kitaplık

Tars kitaplık
Tars, kitaplarınız için oldukça özel bir alan oluşturmanızı sağlar.

Bu sefer özel bir ürün ve önerimiz var; Tars kitaplık. Şık, fonksiyonel, modern ve farklı çizgileriyle bu kitaplık, favori dekorasyon ürünleriniz arasında yer alacak.

Klasik 5 Raflı Kitaplık

Klasik 5 raflı kitaplık
Her alana uygun bir klasik; Modilayn kitaplık.

Kitaplık denilince aklına klasik kitaplık modelleri gelen ve klasikten şaşmayı sevmeyenler için 5 raflı klasik kitaplık. Bu kitaplığı tüm oda ve mekanlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kitaplık modelleri, dekoratif raflar ve eviniz için ihtiyacınız olan tüm ev&yaşam ürünleri ÇiçekSepeti‘nde sizleri bekliyor.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir