TeknolojiTeknolojik Ürünler

Kış Gelmeden Hazır Olun: Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Öneriler

Sonbahar mevsimi tüm güzelliği ile geldi. Havalar hafiften serinledi, ağaçların yaprakları sararmaya başladı ve yağmurlar kendini gösterdi. Kış ise çok uzakta değil… Bu nedenle kış mevsimini sorunsuz geçirmek adına bazı hazırlıklar yapmak gerekir. Yaşam alanlarında sıcak su ve ısınma ihtiyacını karşılayan kombinin bakımını yaptırmalı veya eskiyen kombinizin yenisini almalısınız. Farklı markalar tarafından sunulan kombi modelleri, özellikleri ve güçleri ile birbirinden ayrılır. Geniş bir yelpazede sunulduğundan da seçim yapmak zor olabilir. Bu yazımızda kombi alırken dikkat etmeniz gerekenleri ve kombi tavsiyelerini bulabilirsiniz.

Kombi, ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan elektronik bir cihazdır. Ev, iş yeri, kafe veya restoran gibi mekanları soğuk günlerde ısıtmak için elektrik, gaz ve su kullanarak çalışır. Doğal gaz şehirlerde yayılmaya başladığı günden beri ısınma için en çok tercih edilen cihaz olan kombi, hem düşük tüketim sunar hem de tek bir alan yerine tüm alanın ısıtılmasını sağlar. Tabii ki bunu doğru bir şekilde yapabilmesi için çalıştırıldığı alana uygun güç ve ölçülere sahip olması gerekir. Şimdi gelin doğru kombi seçimi için nelere dikkat etmelisiniz birlikte bakalım.

Kombi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombi alırken dikkat edilmesi gerekenler
Yaşam alanlarına uygun kombi seçiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
Görsel kaynak: Pinterest

Kombi Türleri

Doğru kombiyi seçebilmek için öncelikle kombi tipleri hakkında bilginiz olması gerekir. Evin boyutları, şekli ve yalıtımı gibi konuları da göz önünde bulundurmalısınız. Kombi modelleri 3 ana gruba ayrılır; bacalı, hermetik ve yoğuşmalı.

  • Bacalı kombi: Yanma sırasında gerekli oksijeni dışarıdan sağlayan ve oluşan atık gazı baca sayesinde dışarı atan kombi türüdür. Baca bakımı ve ortam havalandırılmasını zorunlu kılar. Açık bir alana monte edilmelidir ve baca çekiş gücünün iyi olması gerekir. Monte edildiği alanın 8 metre küpün altında olmaması tavsiye edilmektedir.
  • Hermetik (Konvansiyonel) kombi: Baca için uygun olmayan alanlarda tercih edilen hermetik kombi, konvansiyonel kombi olarak da bilinir. Yanma için gerekli oksijeni fan kiti sayesinde dışarıdan alır ve oluşan atık gazı aynı sistem ile dışarı atar. Bulunduğu ortamın havasını kullanmayan bu kombiler, Türkiye’de daha çok tercih edilmektedir.
  • Yoğuşmalı kombi: Atık gaz sıcaklığını düşüren ve yanma sonucu ortaya çıkan su buharının enerjisini geri kazandıran yoğuşmalı kombi, turbo eşanjör sistemi ile çalışır. Yoğuşmalı kombilerde ısı verimliliği %105 -%109 arasındadır. Diğer kombi modellerine göre daha verimli olmanın yanı sıra daha az enerji ile daha yüksek ısı sağlar.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombi türlerini anlattığımıza göre sıra geldi diğer dikkat edilmesi gereken konulara.

  • Kombi türüne karar verdikten sonra ilk dikkat edilmesi gereken konu, kombinin kapasitesidir. Kullanılacak ortamın ısı yalıtımı, metrekare büyüklüğü ve cephesi dikkate alınarak seçim yapılmalıdır. İzolasyonu yapılmış ortamlar için 150 metrekareye kadar 20.000 kcal/h, 200 metrekareye kadar 26.000 kcal/h ve 200 metrekare üzeri için 30.000 kcal/h kapasite yeterlidir.
  • Kombinin çalışma sesi, dikkat edilmesi gereken bir konudur. Küçük metrekareli bir alanda sürekli yüksek seste çalışan bir cihaz sizi rahatsız edecektir. Bu nedenle kombinin çalışma sesine dikkat ederek daha rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz.
  • TSE, CE ve ISO 9002 gibi sertifikaları olan ve garanti süresi tatmin eden markaları tercih etmelisiniz. Olası arıza veya problemlerde yeterli servis ağı olmayan marka ve modeller, kışın soğuk günlerinde sorun yaşamanıza neden olabilir.
  • Kombinin kullanımının kolay olması gerekir. Dijital veya manuel olarak farklı kullanım panelleri sunan modeller arasından seçim yaparken sizin için hangisi daha rahatsa ona göre seçim yapmalısınız. Dijital paneller, az tuşla ekran üzerinden birçok ayarı yapmanızı sağlar. Manuel paneller ise her ayar için size farklı tuşlar sunar.
  • Son olarak kombinin tek başına çalışmadığını ve radyatör seçiminin de oldukça önemli olduğunu unutmayın. Doğru radyatör seçimi için işin uzmanlarından destek alabilirsiniz.

Kombi Önerileri

Yaşam alanlarına uygun ölçüleri dikkate alarak önerilerimiz arasından seçim yapabilirsiniz. Ek olarak “En İyi Kombi Markaları” sayfamıza göz atarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

1-) Eca Proteus Premix

Eca Proteus Premix kombi
Minimal tasarım, üst düzey performans; ECA Proteus Premix 30 KW yoğuşmalı kombi.

Son derece sessiz ve verimli bir model olan ECA Proteus Premix 30 KW yoğuşmalı kombi, tasarımıyla da oldukça beğenilmektedir. Az alan kaplaması nedeniyle mutfak ya da banyosunda alan problemi olanlar için doğru seçim diyebiliriz. Doğalgaz dışında LPG ile de çalışan cihaz, akıllı oda termostatı yardımıyla İOS ve Android uygulaması üzerinden kontrol imkanı sunmaktadır.

2-) Baymak Duotech Compact

Baymak Duotec Compact kombi
Bütçe dostu ve çalışkan; Baymak Duotech Compact,.

A sınıfı enerji verimliliği sunan Baymak Duotech Compact, 24 kWh kapasiteye sahiptir. Yani 160 metrekareye kadar olan alanların ısıtılması için yeterlidir. Cold Burner Door teknolojisi ile bütçe dostu olan kombi, hermetik olması nedeniyle herhangi bir bacaya ihtiyaç duymaz. Ayrıca yeni nesil pompalama sistemi ile elektrik sarfiyatı konusunda da oldukça başarılıdır. Dijital panel, rahat bir şekilde tüm ayarları yapmanıza olanak tanır.

3-) Bosch Condens

Bosch Condens kombi
Bosh Condens, uzun yıllar boyunca verimli bir şekilde çalışır.

Kompakt tasarımı sayesinde oldukça az bir alana ihtiyaç duyan Bosh Condens, enerji tasarrufu konusunda da oldukça başarılıdır. Brülör ve yoğuşma teknolojilerini bir arada kullanan cihaz, verimlilik konusunda üst seviyelere çıkar. Isı kontrolü ve su sıcaklığı gibi değerleri gösteren LED ekran, kolay kullanımı ile kullanıcı dostudur. Ayrıca hata ve diğer durumlarda ekrandan kontrol imkanı bulunmaktadır.

4-) Demirdöküm Atromix

Demirdöküm Atromix kombi
Demirdöküm Atromix, küçük alanlar için ideal bir seçenektir.

Isıtma sistemleri alanında oldukça başarılı olan Demirdöküm, en çok tercih edilen markalar arasında yer almaktadır. Atromix modeli de bu başarının mimarlarından biri diyebiliriz. Enerji verimliliği konusunda oldukça başarılı olan model, ortalama 20 kWh enerji harcamaktadır. Boyut olarak kompakt bir tasarıma sahip olan cihazın dijital gösterge paneli oldukça kullanışlıdır. Bu sayede istediğiniz ayarları rahat ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

5-) Buderus GB062

 Buderus GB062 kombi
Buderus GB062, en üst seviyede verimlilik esasıyla çalışır.

Yoğuşma teknolojisini verimli şekilde kullanan Buderus GB062, 24 kWh ısıtma kapasitesine sahiptir. Özel tasarlanan alüminyum – silisyum alaşımlı döküm eşanjör sayesinde yakıttan ve enerjiden yüksek oranda tasarruf sağlar. LED gösterge paneli ve çok amaçlı tuşlar, kullanımı kolaylaştırır. Boyut olarak da oldukça ideal seviyededir. Mutfak ve banyoda alan sorunu yaşayanlar için doğru seçim olacaktır.

6-) Vaillant VUW 2365-3 ecoTEC PRO 

Vaillant VUW 2365-3 ecoTEC PRO
Vaillant VUW 2365-3 ecoTEC PRO, akıllı arıza teshiş sistemi sayesinde olası arızalar konusunda sizi önceden uyarır.

Tam yoğuşma teknolojisi ile %107’ye varan yüksek verim ve yakıt tasarrufu sağlayan Vaillant VUW 2365-3 ecoTEC PRO, bütçenize yardımcı bir üründür. Yüksek kalite çelik eşanjör sayesinde verimliliği üst seviyede tutar. Aqua sensör özelliği, sıcak su konusunda tam olarak istediğiniz ısıyı almanızı sağlar. Otomatik kademeli pomoa ve fan, kombinin gereksinimlerine göre çalışarak tasarrufu ön plana çıkarır. Kolay kullanım anlayışı ile tasarlanan kontrol paneli ile istediğiniz ayarı rahatça yapabilirsiniz.

7-) Ariston Alteas One Net 35 FF

Ariston Alteas One Net 35 FF
Alteas One Net, ısıtma gücü ve ergonomik tasarımı ile rahat bir kullanım imkanı sunar. 

Ariston’un özel paslanmaz çelik malzemeden üretilen XtraTech ısı eşanjörü sayesinde oldukça verimli olan Alteas One Net, 30 kWh ısıtma kapasitesi sunar. Korozyona ve darbelere karşı dayanıklı bloklar, daha az enerji ile daha verimli şekilde çalışır. Bu da size az enerji ile yüksek performans sağlar. Geniş dokunmatik ekran üzerinden ortam ve su ısı ayarı ile durum kontrolü kolaylıkla yapılır. Ayrıca bakım fonksiyonu özelliği ile periyodik bakım zamanı hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler olası arızaların önüne geçmeniz konusunda size yardımcı olacaktır.

Kombi başta olmak üzere tüm ısıtma sistemi ürünlerini ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. Hemen web sayfası veya mobil uygulamayı ziyaret edin, fırsatları kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir