Mutfak DekorasyonuEv & DekorasyonTrend

Küçük Mutfaklar için Mutfak Ekipmanları

Ev dekore etmek, her zaman için çok keyiflidir. Ama bazen, özellikle mutfaklarda çalışma alanı dar olduğunda her şey birbirine karışır. Küçük mutfaklarda eşyaları çok iyi yerleştirmek ve hatta farklı ürünlerden yardım almak gerekir. Siz de bardakları üst üste, havluları sıkıştırarak, temizlik malzemelerini tıkıştırarak kullananlardansanız, küçük mutfaklar için mutfak ekipmanları yazımıza mutlaka göz atın!

Mutfağınızı en verimli şekilde kullanmak ister misiniz? Evet, biz de öyle düşündük! Küçük mutfakları kullanmak maharet ister. Her şeyi en doğru şekilde yerleştirmek gerekir. Böylece yerden kazanarak daha ferah bir mutfağa sahip olmanız mümkün olur. Sizin de mutfağınız küçükse, hiç endişelenmeyin. Çiçeksepeti’nin geniş ürün yelpazesinde yer alan ürünleri keşfederek mutfağınızı en iyi şekilde dekore edebilirsiniz!

Mutfak Ekipmanları ile Mutfağınızı Düzenleyin

1-) Dolap içi Düzenleyici Tava Rafı

Mutfak ekipmanları
Küçük Mutfakları Ferahlatacak Çözümler, Dolap içi Düzenleyici Tava Rafı 

Küçük mutfaklarda en çok yaşanan problemlerden biri, mutfak malzemelerini yerleştirmektir. Birden fazla tava, tencere kullananlar için küçük dolapları kullanmak zordur. Tavalarınızı, tabaklarınızı ya da küçük tencerelerinizi üst üste koymanızı sağlayacak raf sistemlerini tercih edebilirsiniz. Böylece dar bir alanda tavalarınızı üst üste kolayca koyabilirsiniz. Normalde tavaları üst üste de koyabilirsiniz ama bunun çok da güvenli olduğunu söyleyemeyiz. Direkt üst üste koyduğunuz tavaların devrilmesi mümkündür. Raf sistemi sayesinde çok daha güvenli bir saklama yapabilirsiniz.

2-) Asılabilir Dolap Düzenleyici Sepet

Mutfak ekipmanları
Küçük Evlerde İşinizi Kolaylaştıracak Ürünler, Asılabilir Dolap Düzenleyici Sepet 

Kimi mutfaklarda birçok dolap olur, kimisinde ise dolaplar çok küçük ve dardır. Küçük dolaplara temizlik malzemelerini koymak da son derece zordur. Mutfakta kullandığınız temizlik malzemelerini ve bezleri, dolap düzenleyici sepete koyabilirsiniz. Bu sepet, mutfak dolabının kapısına asıldığı için çok daha az yer kaplar. Ayrıca yine pişirme kağıdı, çöp poşeti ve benzeri ürünleri de bu sepetlere yerleştirerek evde yerden kazanabilirsiniz.

3-) Buzdolabı Düzenleyici Şişe Rafı

Mutfak ekipmanları
Küçük Buzdolapları için Saklama Çözümleri, İç İçe Geçmeli Buzdolabı Düzenleyici Şişe Rafı

Küçük mutfaklarda küçük olanlar sadece eşya dolapları değildir. Kimi zaman daha küçük buzdolapları da küçük mutfaklarda sorun yaratır. Buzdolabının içini ne kadar iyi yerleştirirseniz, sizin için yaratacağı sorun da o kadar azalır. Buzdolaplarında kullanmak için iç içe geçmeli şişe raflarını kullanabilirsiniz. Şişe rafları, birçok şişeyi üst üste koymanızı sağladığı için yer kazanmanıza yardımcı olur. Süt, meyve suyu, su şişesi gibi şişeleri buzdolabında ya da dışarıda şişe rafları ile rahatça muhafaza edebilirsiniz.

4-) Buzdolabı içi Düzenleyici Sepet

DOLAP İÇİ DÜZENLEYİCİ SEPET BUZDOLABI DÜZENLEYİCİ MUTFAK ORGANİZER SET 4 ADET RAF SEPET
Buzdolabında Düzenli ve Kolay Şekilde Sebze & Meyve Muhafaza Etmek için Dolap içi Düzenleyici Sepet

Yine küçük buzdolapları için harika bir çözüm önerimiz var: Dolap içi düzenleyici sepet! Buzdolabını daha verimli kullanmak için dolap içi sepetleri de oldukça kullanışlıdır. Sepetleri yan yana ya da üst üste kullanabilirsiniz. Hem dolabın içinde hem de mutfakta yer kazanmanızı sağlayan bu sepetler, sebze ve meyveleri kolayca muhafaza etmenizi sağlar. Kullanım kolaylığı sağlaması ve dolabınızın düzenli görünmesi de sepetlerin iyi yanlarından!

5-) Sepet Askı ve Kanca

Ferforje Metal sepet Aski ve kanca Fintrop Model
Küçük Mutfaklar için Yer Kazandıran Mutfak Malzemeleri, Ferforje Metal sepet Askı ve Kanca Fintrop Model

Mutfakta az yeri olanlar için askılı çözümler de oldukça iyidir. Küçük mutfaklarda çekmece içleri de genellikle küçüktür. Bu yüzden dolap üstleri ve duvarlar, oldukça önemlidir. Mutfakta, elinizin altındaki bir duvarı askı ile değerlendirebilirsiniz. Bu sayede ihtiyaçlarınıza hem daha kolay ulaşırsınız hem de yerden kazanmış olursunuz. Duvara monte edeceğiniz bir askılık ile sık sık kullandığınız ürünleri depolayabilirsiniz. Ayrıca askının üzerindeki sepete de baharatlık, sirkelik, yağdanlık gibi şeyleri koyabilirsiniz. Yine ayrıca el bezlerini ya da havluları da bu sepete koyarak yerden kazanabilirsiniz.

6- ) Çekmece Rafı

Mutfak ekipmanları
Evinizde Yer Kazanmanızı Sağlayacak Mutfak Ekipmanları, Çekmece İçi Çatal Kaşıklık

Ve şimdilik, küçük mutfaklar için son önerimiz: Çekmece içi düzenleyici! Çekmecenin içinde yer kazanmak için klasik kaşıklıklardan daha dar, katlı çatal & kaşıklıkları kullanabilirsiniz. Bu sayede çata, bıçak, kaşık gibi malzemeleri çekmecelerinize rahatça sığdırabilirsiniz. Bu ürünleri ayrıca baharatlık ve benzeri kutuları çekmecelerde saklamak amacıyla da kullanarak mutfağınızda yer kazanabilirsiniz.

Ayrıca soğan ve patatesler için fileleri, baharatlıklar için duvar raflarını, ince saklama arabalarını kullanabilirsiniz. Çiçeksepeti’nin geniş ürün yelpazesinde birbirinden kullanışlı mutfak ekipmanlarını, küçük ev aletlerini ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Mobil uygulama üzerinden vereceğiniz ilk siparişte ekstra indirim kazanıp kuponları toplayarak uygun fiyatlarla alışverişinizi tamamlayabilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir