Tarifler

Çocuklarla Birlikte Hazırlayabileceğiniz Leziz ve Eğlenceli Tarifler

Yemek yapmayı, mutfakta yeni bir şeyler üretmeyi ve yemeği bir sanat olarak gören ebeveynlerdenseniz, çocuklarınızla birlikte mutfakta vakit geçirmek hem sizin için hem de çocuklar için muhteşem bir etkinlik olacaktır. Yemek yapmak, küçük yaştaki çocuklar olmak üzere tüm çocukların el becerisi kazanmasına yardımcı olurken aynı zamanda sağlıklı ve iyi beslenme alışkanlığı kazanılması adına atılacak harika bir adımdır. Tabii ki çocuklar kolay sıkılabilen ve enerjik kişilikler oldukları için işin içine biraz eğlence katmadan olmaz! Bu yazımızda çocuklarla birlikte hazırlayabileceğiniz leziz ve eğlenceli tarifler sizleri bekliyor. Hadi, mutfağa ve eğlenmeye…

Çocuklarla mutfağa girmek ve bir şeyler hazırlamak kulağa oldukça hoş geliyor değil mi? Üstelik çocuklar, mutfakta yeni bir şeyler deneyimlerken, bir yandan da başarabilme duygusunu tatmış oluyor; yardımlaşma, iş birliği yapma, doğru oranda malzeme kullanımı, el becerisi ve paylaşma gibi değerleri öğrenirken anne babayla olan bağlarını da güçlendiriyor. Peki, mutfakta çocuklarla birlikte hazırlayabileceğiniz leziz ve eğlenceli tarifler neler?

Tariflere geçmeden önce ihtiyacınız olacak olan tüm süpermarket ürünlerini ÇiçekSepeti’nden temin edebilirsiniz. Şimdi tarifler;

Patatesli Sevimli Surat Omlet
Sevimli surat omlet

Sevimli surat omlet, hoş sunumu ile çocukların ilgisini kolayca çekebilecek yemek tariflerinin başında geliyor. Üstelik gereken malzemeler ve yapımı da oldukça basit. Birkaç farklı yöntem ve malzeme ile omlet yaparak süslemeleri kendiniz seçebilirsiniz. Şimdi biz size patatesli nefis ve oldukça sevimli bir omlet tarifi vereceğiz.

Görsel kaynak: Pinterest

Malzemeler: 1 adet taze patates, 1 adet yumurta, Zeytinyağı ve süsleme için zeytin, havuç, maydanoz ya da brokoli.

Hazırlanışı: Patatesi soyup rendeledikten sonra suyunu sıkın ve zeytinyağında yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Sonra bir kaba yumurtayı kırarak çırpın ve pişirdiğiniz patatesi ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı tavaya döküp kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra spatula yardımıyla ters yüz edip diğer tarafını da pişirin. Omletiniz hazır! Süsleme için dilimlenmiş zeytinden gözler, havuç diliminden ağız ya da tel peynirden saç yapabilirsiniz… Tamamen sizin ve çocuğunuzun yaratıcılığına kalmış.

Makarnanızı Kendiniz Yapın: Ev Yapımı Makarna
Ev yapımı makarna

Makarna her öğünde oldukça fazla tüketilen ve çocuklarında oldukça sevdiği bir yemek olarak öne çıkar. Bir de bu makarnayı evde çocuklarla yapmayı deneyin! Hamurla oynamayı oldukça fazla seven çocukların oldukça keyif alacakları makarna yapımı ayrıca çocukların becerilerinin gelişmesine de yardımcı olacak. Şimdi gelelim nasıl yapacağınıza:

Malzemeler: Hamur için; 1 kg un, 10 adet yumurta, 1 çorba kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı ve su. Sos için; tereyağı, sıvı yağ, salça, 1 adet domates, nane, isteğe bağlı baharatlar (kara biber, toz  biber, kekik vb.), isteğe bağlı süsleme için rendelenmiş peynir veya kaşar.

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için unu geniş rahat bir kaba alıp, üzerine 8 yumurta sarısı ve 2 yumurtanın tamamını, zeytinyağı ve alabildiğince suyu ekleyin. Burada yumurta sarıları makarnaya renk vermek işlemi görürken beyazları hamuru fazla yumuşatacağı için sadece 2’si tam kullanılıyor. Ardından yoğurma işlemine geçin. (Tabii isteğe bağlı olarak yoğurma işlemeni hamur makinesinde ya da özellikli mutfak robotu ile yapabilirsiniz.) Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra yoğrulan hamuru rulo haline getirerek kesin ve sonrasında ise kesilen parçaları merdane yardımı ile açarak uzun şeritler haline getirin. Eğer varsa makarna kesme makinesi ile yoksa da kısa parçalar halinde pişmeye uygun olarak bıçakla kestikten sonra makarna hamurunuz pişmeye hazır.

Pişirme işlemi için bir tencere içine su alarak kaynatın ve kaynayan suyun içine makarnaları atın. Makarnanızın pişirme oranı tamamen size kalmış. Diri seviyorsanız 5-6 dakika daha iyi pişsin diyorsanız 8-10 dakika pişirin. Sonra bir süzgeç yardımıyla makarnanızı süzün. Makarnanız artık hazır! Geriye sos kaldı… Sos hazırlamak için bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin. Yağlar ısınmaya başladıktan sonra bir kaşık salça ekleyerek kavurmaya başlayın. Salça kavrulunca biraz nane, karabiber ekleyip yarım-bir bardak kadar su ekleyin ve karıştırın. Hazır olan sos içerisine süzülen makarnayı dökerek karıştırın ve sosu iyice yemesini sağlayın. Son olarak servis ederken dilimlenmiş zeytin veya rendelenmiş peynir- kaşar ile servis edebilirsiniz.

Not: Leziz ve eğlenceli tarifler için ihtiyacınız olan tüm süpermarket ürünlerini ÇiçekSepeti’nden temin edebilirsiniz.

Eğlenceli ve Leziz: Kaplumbağa Kurabiye
Kaplumbağa kurabiye

Eğlenceli ve bir o kadar da leziz bir tarif var sırada; kaplumbağa kurabiye. Çocukların bayılacağı ve belki de yemeğe kıyamayacağı ama aslında yemek içinde sıraya gireceği nefis kurabiyeler hazırlamak oldukça eğlenceli bir etkinlik olacaktır. O zaman mutfakta harikalar yaratmanın ve kolları sıvayıp kaplumbağaları sıralamanın vakti geldi…

Görsel kaynak: Pinterest

Malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1/2 paket kabartma tozu, 3,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao ve son olarak süslemesi için 1 çay bardağı damla çikolata.

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için kakao hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine alarak kıvamlı hale gelene kadar yoğurun. Sonra hazırladığınız hamurun 1/3’ünü ayırıp kalan 2/3’lük kısmına kakao ilave edin ve tekrar yoğurun. Böylelikle biri küçük parça diğer büyük parça iki adet hamurunuz olacak. Hamurları streç filme sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurlardan kakaolu olanı ceviz büyüklüğünde kopararak avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilen tepsiye aralıklarla yerleştirin. Yuvarladığınız hamurların üzerine bir bıçak ya da çatal yardımıyla kaplumbağa kabuğu deseni verecek şekiller çizin. Sade hamuru alıp, küçük yuvarlaklarla kaplumbağanın ayaklarını ve kafasını yapıp, tepsideki kakaolu hamurdan yaptığınız şekillerle birleştirin. Son olarak damla çikolata ile gözlerini yapın ve tepsiye dizmiş olduğunuz kaplumbağaları fırına sürmeden 15 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.  Buzdolabından çıkardığınız tepsinizi önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin. Tepsiyi fırın içerisinden alıp tamamen soğumasını bekledikten sonra servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.

Tatlı Bir Dokunuş: Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı
Zebra tatlısı

Sütlü tatlılar hem hafifliği hem de lezzeti ile baş döndüren enfes lezzetlerdir. Bu süper lezzetlerden bir önerimiz var sırada: Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı! Görüntü olarak zor görünse de aslında yapılışı kolay olan bu enfes tatlıyı çocuklarınızla birlikte yaparken hem eğlenecek hem de sonucu gördüğünüzde bir kez daha keyifleneceksiniz.

Görsel kaynak: Pinterest

Malzemeler: Beyaz muhallebi için; 3 su bardağı süt,  1/2 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası), 1 paket vanilin. Kakaolu muhallebi için; 3 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası), 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1/2 su bardağı toz şeker. Üzeri için; 1 su bardağı Hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı çikolata kreması ve 4 adet taze nane yaprağı.

Hazırlanışı: İki ayrı tencere içerisine hem beyaz hem de kakaolu muhallebi malzemelerini koyarak kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada şeklini vermek istediğiniz kaseleri yağlayın. Pişen muhallebilerden ikişer yemek kaşığı şeklinde bir beyaz bir kakaolu olarak kase dolana kadar ekleyin. Sonrasında hazırlanan muhallebileri oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, buzdolabına alın ve 2 saat kadar bırakın. Soğumuş tatlılarınızı kaselerinden çıkarıp Hindistan cevizine bulayın ve çikolata kremasından 1 katlı kaşığı üzerlerine ekleyip taze nane dokunuşuyla servis edin.

Son Olarak Atıştırmalık Zamanı: Havuç Cipsi
Havuç cipsi

Çocukların çok sevdiği cips çeşitleri bol ve sağlıksız yağda kızartılan ve genelde çok sağlıklı olmayan bir yiyecek. Market raflarını süsleyen rengarenk paketlerden uzak durmak zor olsa da evde kendi sağlıklı cipslerinizi hazırlamanız ve çocuklarınızı işin içine katmanız sizin için en doğru yol olacaktır. Patates, kabak, yer elması gibi malzemelerden yapılabilen ev yapımı cipslere havuçla yeni bir lezzet katma zamanı.

Görsel kaynak: Pinterest

Malzemeler: 4 adet büyük boy havuç, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı sarımsak tozu,1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı biberiye.

Hazırlanışı: Havuçları güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra verev bir halde ince dilimleyin. Sonra geniş bir kaba alarak üzerine zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz ve biberiyeyi ekleyerek karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuçları üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika kadar pişirin. Cipslerin çıtır olması adına fırının ısısını 20 dakika sonra 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin ve çıkardıktan sonra ılımasını bekleyerek tüketin. Afiyet olsun :)

Çocuklarla birlikte hazırlayabileceğiniz leziz ve eğlenceli tarifler için tüm ihtiyaçlarınızı ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir