Mini Buzdolabı Seçimi Nasıl Yapılır?
Yiyecekleri muhafaza etmek için kullandığınız buzdolapları, farklı boyutlarda üretilen beyaz eşyalardan biridir. Yaşam tarzınıza, alanınıza, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olarak farklı tarzlarda buzdolabı modellerini tercih edebilirsiniz. Mini buzdolabı da, özellikle küçük evler için oldukça kullanışlı ürünlerden biridir. Peki mini buzdolabı seçimi nasıl yapılır? Detaylar yazımızda
Küçük buzdolapları, otel tipi minibar ya da büro tipi buzdolabı olarak da biliniyor. Teraslarda, küçük mutfaklarda, ofislerde, yurtlarda kullanabileceğiniz mini buzdolapları, aslında oldukça kullanışlı. Sebzeliği olan, çekmeceli, raflı ve dondurucu bölmeli buzdolaplarını inceleyip ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca mini buzdolabı seçimi rehberi ipuçlarımıza göz atarak en doğru şekilde buzdolabınızı seçebilirsiniz!
Mini Buzdolabı Seçimi için İpuçları
Eviniz ya da ofisiniz için mini buzdolabı seçmek zor olmasa da dikkat gerektiren bir konudur. Mini buzdolaplarının boyu küçüktür ama yine de farklı alanlara uyum sağlayabilecek daha küçük buzdolapları vardır. Bu yüzden buzdolabızını yerleştirmek istediğiniz yeri belirlemek, ilk önceliğiniz olmalıdır. Bu aşamadan sonra istediğiniz tarzda, istediğiniz rnekte, o boşluğa sığan mini buzdolabınızı satın alabillirsiniz.
İki tip mini buzdolabı modeli vardı: Solo / tezgah seviyesi mini buzdolabı ve ankastre / tezgah altı buzdolabı. Peki nedir bunlar?
Solo / tezgah seviyesi mini buzdolabı: Tezgah seviyesi mini bar, bağımsız bir şekilde kullanabileceğiniz, dilediğiniz yere koyabileceğiniz bir buzdolabıdır. İsterseniz mutfaktaki bir boşlukta, isterseniz terasta ya da ofiste… Bu buzdolaplarını dilediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Ama bu buzdolaplarının yüksekliği, ankastre mini buzdolaplarından yüksektir. Bunu bilerek buzdolabı seçeneklerini gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca bu buzdolabını bir yere yerleştirmek istediğinizde, dolabın kapaklarının açılabilecek mesafeye sahip olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.
Ankastre / tezgah altı buzdolabı: Bu modeller daha küçüktür. Genellikle mutfak mobilyalarının içine yerleştirerek kullanabileceğiniz tarzdadır. Kimi zaman kapakları bile dolapların içinde kalırken kimi zaman dışarıdan baktığınızda görebileceğiniz şekildedir. Bu tarz mini buzdolaplarını da, eğer mutfağınız için uygunsa tercih edebilirsiniz. Daha uzun ömürlü bir kullanım için, buzdolabının yeterli havalandırmaya sahip olmasına dikkat edebilirsiniz. Dolabın her iki tarafından da yaklaşık 1.5 cm boşluk olmasına dikkat edebilirsiniz.
Mini Buzdolapları ve Enerji
Evde sürekli çalışan bir ürün olan buzdolabının, enerji tüketimi önemlidir. Bu yüzden en iyi enerji sınıfına sahip olan buzdolaplarını tercih edebilirsiniz. Küçük buzdolapları, büyük buzdolaplarına göre çok daha az enerji harcasa da farklı enerji sınıflarında mini buzdolapları vardır. Ayrıca enerjinin yanında iklimlendirme sınıflarına dair etiketler de buzdolaplarının üzerinde yer alır. İklimlendirme sınıfı etiketi, buzdolabının hangi ısı koşullarında kullanılabileceğini belirten etikettir. Bu etiketlerin anlamları da şöyledir:
- N İklim Sınıfı: +16 ve +32 derece arasında kullanabileceğiniz cihazlar vardır. Sıcak evlerde tercih edebileceğiniz bir buzdolabıdır.
- SN İklim Sınıfı:+10 ila +32 derece arasında kalan sıcaklıklarda kullanabileceğiniz buzdolapları vardır. Bodrum ya da garaj gibi, 10 dereceden daha soğuk olacak alanlarda bu buzdolabını kullanmak isterseniz, yeterli olmaması mümkündür.
- T İklim Sınıfı: +16 ve +43 derece arasında ısıya sahip olan tüm mekanlarda kullanıma uygundur.
- ST İklim Sınıfı: +16 ve +43 derece arasında ısıya sahip mekanlarda kullanabilirsiniz.
Ve de Enerji Tasarrufu Sağlayan Buzdolabı Modelleri yazımıza göz atarak enerji tasarrufu konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Buzdolapları ve Ses
Mini buzdolabı seçerken sesin de sizin için bir kriter olması mümkündür. 7/24 çalışan bir ürünün çıkardığı ses seviyesine dikkat edebilirsiniz. Desibel ölçüleri hakkında biraz bilgi sahibi olmak isterseniz ölçüleri şöyle düşünebilirsiniz:
- 10 dB nefes alma,
- 20 dB yaprak hışırdama,
- 50 dB alçak sesli bir konuşma tonu,
- 60 dB elektrikli diş fırçası sesi,
- 70 dB yer süpürgesi sesi,
- 80-90 dB yoğun trafik gürültüsü kadar ses seviyesine denk gelir.
Bu bilgiler doğrultusunda 35 dB ile 45 dB arası bir ses seviyesine sahip olan minibuzdolaplarını tercih edebilirsiniz.
Ayrıca buzdolabının ek fonksiyonlarına da bakabilirsiniz:
- Dolap içi ışıklandırmalar var mı? Bunlara ihtiyacınız var mı? Işıklandırmalı modellere göz atabilirsiniz.
- Kapı yönünü kolayca değiştirebileceğiniz buzdolapları vardır. Bu modeller sayesinde buzdolabını istediğiniz şekilde istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. Ayrıca daha sonra dolabı başka bir yere taşımak istediğinizde de sorun yaşamazsınız.
Çiçeksepeti’nde farklı tarzlarda mini buzdolaplarını ve klasik buzdolabı çeşitlerini bulabilirsiniz.
Ayrıca Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır? yazımızın detaylarına göz atarak buzdolabını en güzel şekilde temizleyebilir, “En İyi Buzdolabı Markaları Hangileridir?” yazımızı da bakabilirsiniz.