Kültür & SanatKitap

Öğretmenler Günü’nde Öğretmene Hediye Edilebilecek Kitaplar

Öğretmenler Günü’nde öğretmene hediye olarak tercih edebileceğiniz ürünlerden biridir kitaplar. Kitaplar, onlara karşı sevgi ve saygınızı dile getirebileceğiniz, sizlere verdikleri emekler için teşekkür etmenizi sağlayacak kıymetli hediyeler arasında yer alır.

Kitaplar ile tanışmamız okuldan çok önce başlar. Nedense kitaplar, çocuklar için oldukça ilgi çekicidir ve kitapların sayfalarını karıştırmak isterler. Resimler, yazılar, anlaşılmayan ve anlaşılmayı bekleyen kocaman bir dünya gibidir. Kitaplarla erkenden tanışırız ama bize okumayı öğreten öğretmenlerimizdir genelde. Belki de bu yüzdendir ki kitaplar en çok yakışan hediyelerdendir öğretmenlere. “Peki bizi okutan, ikinci bir ailemiz olan öğretmenlerimiz için hangi kitapları tercih edebiliriz?” diyorsanız doğru yerdesiniz! Bu yazımızda Öğretmenler Günü’nde öğretmen için hediye olarak hangi kitapları tercih edebileceğinizden bahsedeceğiz!

Tüm bu kitaplara ÇiçekSepeti‘nden kolayca ulaşabilirsiniz. Öğretmeniniz için bu hediyeyi hemen satın alabilirsiniz. Ayrıca, Mobil Uygulamayı hemen indirerek ve bildirimleri açarak tüm fırsatlardan haberdar olabilirsiniz!

Öğretmenler Günü Hediyesi Olarak Kitaplar

1-) Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk

Nutuk - Söylev

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden Nutuk, bir öğretmene verebileceğiniz en kıymetli kitaplardan biridir. 24 Kasım, Mustafa Kemal’in “Milli Mektepler Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Öğretmenler Günü için seçebileceğiniz bu önemli kitapta Atatürk; geçmişi, geleceğe rehber olabilecek şekilde anlatmıştır. Nutuk, adeta herkes için bir kılavuz niteliği taşıyan bir kitaptır.

2-) Uçurtma Avcısı, Khaled Hosseini

Uçurtma Avcısı

2007 yılında ABD yapımı bir filmi de çekilmiş olan Uçurtma Avcısı, birçok ülkede en çok okunanlar listesinde bulunur. Khaled Hosseini’ın kaleminden çıkan bu kitap oldukça önemli bir kitaptır. Arkadaşlığı, ihaneti, savaşı, varlığı ve yokluğu derinden hissettirir bu kitap. Biraz hüzünlü olmasına rağmen mutlaka okunması gereken kitaplardan biridir. Siz de öğretmeniniz için bu kitabı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, bu kitabın devamı niteliğinde olan Ve Dağlar Yankılandı kitabını da mutlaka okumalısınız!

3-) Suç ve Ceza, Dostoyevski

Suç ve Ceza

Başyapıt kitaplar arasında yer alan Suç ve Ceza da Öğretmenler Günü’nde tercih edebileceğiniz kitaplar arasındadır. Dostoyevski’nin en önemli ve mutlaka okunması gereken eserlerinden biri olan bu kitap, hem masumiyeti hem de acımasızlığı derinden hissettirir. Suç ve Ceza, artık klasikleşmiş ve birçok öğretmen tarafından okunmuştur. Ama yine de okumayanlar veya kütüphanesinde bu kitaba yer vermek isteyenler için ideal bir hediye olacaktır.

4-) Tutunamayanlar, Oğuz Atay

Tutunamayanlar

Büyük usta Oğuz Atay’ın birçok dizide de replikleri geçen kitabı Tutunamayanlar, her zaman popüler eserler arasında yer almıştır. Kitabın bir noktasından sonra neredeyse her satırı adeta hayat dersi olabilecek diyaloglar ile dolu diyebiliriz. TRT Roman Ödülü’nü kazanan bu kitap aynı zamanda Oğuz Atay’ın ilk romanıdır. Siz de bu Öğretmenler Günü’nde öğretmeninize bu kitabı hediye ederek onun kütüphanesini zenginleştirmesine katkıda bulunabilirsiniz.

5-) Simyacı, Paulo Coelho

Simyacı

Mutlaka okunması gereken klasiklerden biri de Simyacı kitabıdır. İçindeki çocuğu ara sıra gün yüzüne çıkarıp ona öğütler vermeden yaşamasına imkan veren herkesin ara sıra okumaktan keyif alacağı kitaplar arasında yer alır. Mutluluğu uzaklarda aramayan, kişilere ışık tutan bir kitaptır. Bu yüzden öğretmenlere verilebilecek en güzel ve anlamlı kitaplardan biridir.

6-) Olasılıksız, Adam Fawer 

Olasılıksız

Olasılıksız, her şeyin bir açıklaması olduğuna inanan insanların hayranlıkla okuyacağı ve bir solukta bitirebilecekleri nefis bir kitaptır. Aklınızdan, kalbinizden geçenlerin karşınıza çıkması durumuna okudukça daha da şaşıracağınız bir kitap… Bu kitabı bitirdikten sonra yine aynı yazarın Empati kitabını da okuyabilirsiniz. Ayrıca bu kitapları etrafınızdakilere de hediye edebilirsiniz.

7- ) Bin Muhteşem Güneş, Khaled Hosseini 

Bin Muhteşem Güneş

Öğretmene hediye edebileceğiniz kitaplar arasında aynı yazara ait ikinci bir kitap olarak karşınızda Bin Muhteşem Güneş! Khaled Hossein’ın kaleme aldığı bu kitap, bu sefer iki küçük çocuğun değil; kaderleri onları bir araya getiren iki kadının hikayesine yer veriyor. Aşk da var bu güzel hikayenin içinde özlem de, arkadaşlık ve aile bağları da… Beklentileri karşılayan bir yapıt olarak bu kitabı siz de öğretmenlerinize hediye edebilirsiniz!

8- ) Şeker Portakalı, Jose Mauro de Vasconcelos

Şeker Portakalı

Vasconcelos’un 48 yaşındayken sadece 12 günde yazdığı ama okuyan kişide hayat boyu unutulmayacak anılar bırakan bir kitaptır Şeker Portakalı. Klasikler arasında yer alan, bir çocuğun bakış açısı ile hayatı tahlil edebilmenize yardımcı olan ve oldukça sevilen kitaplar arasında yer alır. Kitabın devamı niteliğinde olan, Güneşi Uyandıralım ve Delifişek de mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer alır.

9-) Küçük Prens, Antoine de Saint-Exupery

Küçük Prens

Adeta bir başucu kitabı olan Küçük Prens, birçok öğretmenin okumuş olduğu bir kitaptır. Ama her okunuşta farklı hisler uyandıran bir kitap olduğu için öğretmenlerinize hediye edebilirsiniz. Yetişkinler için yazılmış bir çocuk kitabı olan Küçük Prens, içimizdeki çocuğun ne zaman yara aldığını hissetsek okumamız gereken bir kitap diyebiliriz.

10-) Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Ahmed Hamdi Tanpınar

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Saatleri Ayarlama Enstitüsü de klasik kitaplar arasında yer alan bir eserdir. Tekrar tekrar okunmaya değer olan bir kitaptır. Doğu ve Batı arasındaki ilişkiyi anlatırken aynı zamanda biraz da eleştiri içerir. Tanpınar’ın kendine has üslubu sayesinde adeta bir çırpıda okunan Saatleri Ayarlama Enstitüsü hem edebi anlamda hem de içerik olarak öğretmeninize hediye edebileceğiniz bir kitaptır.

11-) Monte Kristo Kontu , Alexandre Dumas

Monte Kristo Kontu

Dumas’ın en çok bilinen kitapları arasında yer alan Monte Kristo Kontu, içerisinde barındırdığı birçok his sayesinde okuyucuda da derin duygular uyanmasını sağlayan bir kitaptır. Denizci birinin iftira yüzünden hapse atılmasının ve sevdiği insanın da onun elinden alınmasının üzerine intikam almasının hikayesidir. Bu kitabı öğretmene hediye olarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz Alexandre Dumas’nın en çok sevilen ve bilinen kitaplarından Üç Silahşörler kitabını da hediyenize ekleyebilirsiniz.

12-) Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali

Kürk Mantolu Madonna

Ve Öğretmenler Günü hediyesi olarak son kitap önerimiz: Kürk Mantolu Madonna. Sabahattin Ali’nin en bilinen ve en çok satan kitaplarından olan bu kitap, aynı zamanda kişide uyandırdığı hisler dolayısıyla da çok önemlidir. Ön yargıları kırarak insanları değerlendirmenin yanlış olduğundan bahseder. Derin bir aşkı konu edinen Kürk Mantolu Madonna, mutlaka okunması gereken kitaplardandır. Ayrıca kütüphanelerde mutlaka bulunması gerekir.

Kitaplar, en özel hediyeler arasında yer alır. Ama bir kitabı herhangi birine hediye etmeden önce sizin de kitabı okumuş olmanız gerekir. Çünkü aslında birine hediye ettiğiniz kitap, sizi ve sizin kitap zevkinizi yansıtır. Ve tabii ki birine bir kitap hediye ederken kitabın kapak sayfasına sizden bir not bırakabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz tüm kitaplar ve çok daha fazlası için ÇiçekSepet’nin kitap kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Öğretmenlerinize veya öğretmen yakınlarınıza Öğretmenler Günü hediye alırken kitap seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca kitapları da okurken yanında keyifle yiyebilecekleri BonnyFood çeşitleri ile göndermeyi unutmayın! :)

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir