Hediye ÖnerileriÖğretmenler Günü

Öğretmenlere Özel Öğretmenler Günü Çiçekleri

Geçmişten dersler alarak geleceğin inşasında büyük bir görev üstlenen öğretmenler, her zaman şefkatli bakışlarıyla öğrencilerine bir şeyler katma azmi ile çalışır. Bu kutsal mesleğin onurlandırılması ve öğrencilerin öğretmenlerine teşekkür etmesi adına kutlanan Öğretmenler Günü, tüm öğrencilerin heyecanla beklediği bir gündür. Bu özel gün tabii ki özel hediyeler gerektirir. Tıpkı özel çiçekler gibi… Bu yazımızda “Öğretmenlere özel Öğretmenler Günü çiçekleri nelerdir?” sorusunu cevaplarken aynı zamanda çiçek seçerken nelere dikkat etmelisiniz anlatacağız.

2021 yılında güncellenmiştir.

Öğretmenler Günü’nde en çok tercih edilen hediye çiçeklerdir. Çünkü çiçekler, hem güzel görüntüleri hem de taşıdıkları özel anlamlar sayesinde herkesin beklentileri karşılayan muhteşem varlıklardır. Peki, bu özel günde öğretmenlere çiçek seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Şimdi gelin önce bu sorunun cevabına bakalım ve sonrasında birbirinden güzel önerilerimize geçelim.

Öğretmene Çiçek Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öğretmenler Günü çiçekleri
Her çiçeğin kendine özgü, özel bir anlamı vardır.
  • Bütün çiçekler temelde sevgiyi ifade etse de rengi, türü ve verdiğiniz kişi ile aranızda olan ilişki, çiçeklerin farklı anlamlara gelmesine neden olur. Örneğin; kırmızı güller aşkın ve tutkunun temsilcisidir. Fakat öğretmeninize kırmızı gül vermeniz daha çok masum sevginizi sembolize eder. Aynı şekilde sarı güller özür dilemeyi simgelese de öğretmeninize verdiğinizde içten ve sıcak sevginizin yansıması olur.
  • Bu nedenle çiçek anlamlarına bakarak çiçek seçimi yapmanız oldukça yararlı olacaktır. Yeri geldiğinde bir anne gibi sevecen olan kadın öğretmeniniz için lilyumları tercih edebilirsiniz. Eğer öğretmeniniz erkek ise Poinsettia veya bonsai bitkilerini hediye edebilirsiniz.
  • Farklı türlerin bir arada kullanıldığı buketler de oldukça şık bir seçim olacaktır. Ayrıca seçtiğiniz buketin veya çiçeğin öğretmeninizi mahcup edecek kadar yüksek fiyatlı olmamasına özen göstermelisiniz.   
Öğretmenler Günü'nde sevdiklerinize çiçek hediyesi
Çiçek seçimi yaparken farklı kriterleri göz önünde bulundurmalısınız.
  • Öğretmen olan yakınlarınıza çiçek seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. B konular; seçtiğiniz çiçeğin aranızdaki bağı simgelemesi, çiçeği gönderdiğiniz yer ve zamanlamadır.
  • Seçtiğiniz çiçeğin samimiyetinizi, hislerinizi anlatan renkte ve türde olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bir saksı çiçeği tercih edecekseniz, okul yerine eve göndermeniz daha iyidir. Böylelikle taşıma sorununu ortadan kaldırmış olursunuz. Fakat orkide gibi taşınabilir saksılardaki çiçekleri okula da gönderebilirsiniz. Özellikle yeni öğretmen olan sevdiklerinize Öğretmenler Günü için çiçek göndermeniz onları oldukça motive eden bir sürpriz olacaktır.
  • Öğretmen eşiniz veya sevgilinize çiçek gönderirken daha romantik çiçekleri tercih edebilirsiniz. Güller, papatyalar, kasımpatılar, orkideler veya lilyumlar… Seçtiğiniz çiçeğin yanına özel notunuzu eklemeyi unutmamalısınız. Ayrıca mümkünse çiçekleri akşam eve geldiğinde vermek yerine iş yeri olan okuluna göndermelisiniz.

Öğretmenler Günü Çiçekleri

Öğretmenizin için çiçek seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladığımıza göre gelelim birbirinden güzel önerilerimize:

2 Dal Beyaz Orkide Çiçeği

öğretmenler günü çiçekleri - 2 dal beyaz orkide
Öğretmeniniz, öğretmen olan tanıdıklarınız, eşiniz veya sevgiliniz için muhteşem bir hediye; orkide.

Asaletin ve zarifliğin simgesi olan orkide, özel günleri kutlamak için en çok tercih edilen çiçeklerin başında gelir. Narinliğine rağmen oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bu nedenle güzelliğini kolay kolay yitirmez orkide çiçeği.

Not: Önerilerimizden yola çıkarak farklı çiçekler görmek isterseniz ÇiçekSepeti‘ni ziyaret edebilir, hızlı teslimat seçeneğiyle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Lilyum Aranjmanı

öğretmenler günü çiçekleri - Beyaz Lilyum aranjmanı
Saf ve içten duyguların en güzel yansıması; lilyum.

Lilyum, başlı başına güveni ifade ederken beyaz lilyumlar ise temizliği, saflığı ve masumluğu sembolize eder. Özellikle Anneler Günü’nde oldukça fazla tercih edilir. Fakat sizi bir anne gibi koruyan ve gözeten öğretmeniniz içinde harika bir hediye olacaktır. Paşabahçe vazoda mavi su eşliğinde sunulan 6 adet beyaz lilyum, sevginizi göstermeniz için sizi bekliyor.

Ponsetya Saksı Çiçeği (Atatürk Çiçeği)

öğretmenler günü çiçekleri - ponsetya
El yapımı özel saksıda sunulan ponsetya ile öğretmeninize anlamlı bir sürpriz yapabilirsiniz.

Her çiçeğin özel bir anlamı vardır. Fakat ponsetya çiçeği bizler için çok daha özel bir konumdadır. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ten ismini alan daha başka bir çiçek daha yoktur… Kökeni Meksika’ya dayanan bu göz alıcı çiçek, görüntüsü ile bakanları büyülerken Öğretmenler Günü hediyesi olarak oldukça anlamlı bir seçim olacaktır.

Sarı Papatya Aranjmanı

öğretmenler günü çiçekleri - Sarı papatya
Enerjik, tatlı ve oldukça anlamlı; sarı papatya aranjmanı.

Sarı papatya aranjmanının muhteşem güzelliği ve zarifliği ile öğretmeninizin gönlünü fethedebilirsiniz. Sevinç, mutluluk ve dostluğu simgeleyen sarı papatyalar, öğretmen olan yakınlarınız için doğru seçim olacaktır. Özellikle yeni öğretmen olan sevdiklerinize bu özel aranjman sayesinde her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirebilirsiniz.

Kırmızı Antoryum (Anthurium)

öğretmenler günü çiçekleri - Antoryum çiçeği
Yaşam alanlarına farklı bir hava katan güzellik; antoryum çiçeği.

Öğretmeninize sizi hatırlatacak uzun ömürlü bir hediye vermek isterseniz, kırmızı antoryum (Anthurium) tam olarak aradığınız hediye diyebiliriz. Bol çiçekli tropikal havası ve dekoratif görüntüsü ile bu özel hediyeye birkaç kelimelik not ekleyerek öğretmeninizi çok daha mutlu edebilirsiniz.

Süs Narı Bonsai

Süs narı bonsai
Tatlı, şirin ve farklı bir hediye; Amazon serisi süs narı bonsai.

Ana vatanı Afganistan ve İran olan süs narı bonsai, oldukça hoş görüntüsü ve farklı formuyla ilginç bir hediye arayanlar için birebir! Zürafa tasarımlı şirin seramik saksıda sunula süs narı bonsai, yosunlarla süslenmiştir. Bulunduğu ortamda tüm dikkatleri üstüne çeken bu özel tasarım aynı zamanda farklı bir atmosfer oluşturmanın kapılarını ardına kadar açıyor.

Romano 7 Kırmızı Gül

Romano kırmızı gül
Duygularınızı en güzel haliyle dile getirin; Romano kırmızı gül buketi.

Özel gün kutlamalarının olmazsa olmazı ve herkesin her durum için ilk başvurduğu çiçek; kırmızı gül… Öğretmenler Günü kutlamalarının da tabii ki klasikleri arasında yer alır. Klasikten biraz çıkarak burlapa sarılı yeşillikler ve hypericum ile süslenmiş Romano kırmızı gül, öğretmen olan sevdiklerinizin yüzünde güller açtıracak türden bir hediye olacak.

Gold Chamaedorea

chamaedorea
Bakımı kolay ve oldukça havalı bir bitki; chamaedorea.

Altın görünümlü özel saksıda sunulan chamaedorea – bambu Palmiyesi, egzotik görünümlü ve hava temizleyici bir iç mekan bitkisidir. Öğretmenler Günü’nde bu özel tasarımlı hediyeniz eminiz ki öğretmeninizin evinin en güzel köşesinde yer edinecek ve her zaman güzellikle hatırlanmanızı sağlayacaktır.

Trio Curve Serisi Buxus Bonsai Ve Kalanchoe

Buxus Bonsai Ve Kalanchoe
Dekoratif ve renkli bir hediye arıyorsanız, Trio Curve serisi tam size göre!

Özel tasarım Trio saksıda sunulan curve buxus bonsai ve kalanchoe çiçekleri muhteşem görünüyor değil mi? Öğretmenler Günü’nde öğretmen olan sevdiklerinize, eşiniz veya sevgilinize ya da sevdiğiniz öğretmeninize bu özel hediyeyi vererek mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Beyaz Spatifilyum (Barış Çiçeği)

Öğretmenler günü çiçekleri - barış çiçeği
Spatifilyum, güzel çiçekleri ile büyüleyicidir.

Öğretmeninizin evinde veya okuldaki masasında muhteşem görünecek bir tavsiyemiz var; Altın Serisi Spatifilyum. Bu özel çiçek yeşil, uzun yaprakları ve sivri beyaz çiçekleriyle muhteşem bir görüntü sunarken aynı zamanda bulunduğu ortama ferahlık katar.

Beyaz Papatyalar ve Turuncu Güller Çiçek Buketi

Beyaz Papatyalar ve Turuncu Güller Çiçek Buketi
Göstermek istediğiniz tüm duygular bu aranjmanda; beyaz papatyalar ve turun güller buketi.

Öğretmenler Günü çiçekleri arasında bir klasik olan buket çiçekler, her zaman ve her durum için muhteşem hediyelerdir. Beyaz Papatyalar ve Turuncu Güller Çiçek Buketi, öğretmen olan sevdikleriniz, eşiniz, sevgiliniz veya size her zaman doğru yolu gösteren muhteşem öğretmeninize olan sevginizi göstermenin en güzel yolu olacaktır.

Öğretmenlere özel Öğretmenler Günü çiçekleri ve çok daha fazlası ÇiçekSepeti‘nde sizi bekliyor.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir