Hediye Önerileri

Okul Çantasında Olması Gerekenler

Okula dönüş vakti yaklaştı! Çocuğunuzu hem okula hazırlamak hem de yepyeni bir eğitim yılına motive etmek için okul alışverişini ve hazırlıklarını şimdiden yapmaya başlamaya ne dersiniz? Biz size bu konuda yardımcı olmak için çocuğunuzun okul çantasında olması gerekenler neler, yazımızda bir araya getirdik!

Tatilin keyfini doyasıya çıkaranlar için okula geri dönüş hem heyecanlı hem de hüzünlü bir evre. Hatta bazı evlerde bir sonraki yaz için geri sayımlar bile başladı bile. Ama şimdi sıra okul çantalarını doldurmakta! Peki okul çantasına neler koyacaksınız? Çocukların gün boyu yanından ayırmadığı okul çantasında neler olmalı? İşte bu soruların cevabı, yazımızda sizi bekliyor!

Okul Çantasında Neler Olmalı?

Okul Çantasında Neler Olmalı?
Okul Çantasına Koymanız Gereken Ürünler

Çantanın içindekilere geçmeden önce okul çantasının seçiminde çok dikkatli olunması gerektiğini de söylemeliyiz. Çanta seçimi yapılırken güzellik bir kenara bırakılıp ergonomi ön planda tutulmalıdır. Böylece çocuklarınız için daha verimli bir çanta hazırlayabilirsiniz. Çanta seçimi konusunda herkesin öncelikleri farklıdır; bu nedenle çantalar kişiden kişiye farklılaşabilir. Fakat çanta seçiminde de bazı ortak noktalar vardır; mesela hafiflik! İçine ne olursa atılan çantalar zamanla bedensel rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle okul çantası seçiminde ve çantaya koyacağınız ürün seçiminde dikkatli olmanız gerekir.

Okul çantalarında genel olarak kalemler, defterler, ilgili derse ait araç ve gereçler bulunur gibi düşünülse de ayrıntılı bakıldığında gerekli olan birçok ürün vardır. Çocukların okula daha kolay alışabilmesi, ev konforunu sürdürebilmeleri için bu ürünler oldukça işe yarar. Özellikle ailelerin kafasını çok kurcalamakta olan bu soru için çocukların çantasında olması gerekenlere dair küçük bir liste hazırladık.

1-) Kişisel Hijyen Ürünleri

Çantada Bulunması Gereken Kişisel Hijyen Ürünleri
Çantada Bulunması Gereken Kişisel Hijyen Ürünleri

Özellikle hala daha içinde bulunduğumuz salgın hastalık Covid-19 döneminde okula gidecek olan çocuklar için, çantalarında bulundurmaları gereken en önemli ürünler kişisel hijyen ürünleridir. Islak mendil, selpak, el dezenfektanı, yara bandı, diş fırçası ve diş macunu ve ped gibi çocuklarınızın her zaman kullanması gerekebilen ürünleri mutlaka çantalarına eklemelisiniz. Aynı zamanda mevcut koronavirüs hastalığı dolayısıyla da çocuklarınızın çantasında yedek maske de bulundurarak sık sık maskelerini değiştirmelerini sağlamalısınız. Ayrıca daha çok kış aylarına özel olarak el kremi, dudak çatlak kremi gibi ürünleri de çocuklarınızın çantasına ekleyebilirsiniz. Böylece onların kış soğuğundan en az hasarla çıkmasını sağlayabilirsiniz.

2-) Yedek Kıyafetler

Yedek Kıyafetler Çocukların Konforunun Artmasını Sağlar
Yedek Kıyafetler Çocukların Konforunun Artmasını Sağlar

Özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencileri için çantalarında yedek kıyafet bulundurmak oldukça önemli ve gereklidir. Ev ortamından okul ortamına geçiş yapan çocuklar bazı aksaklıklar yaşayabilirler. Bu tarz aksaklıkların önüne geçmek ve çocukların okuldaki konforunu daha yüksek tutabilmek için çantalarında yedek çorap, atlet, tişört ve eşofman altı bulundurabilirsiniz.

3-) Defterler ve İlgili Derslerin Kitapları

İlgili Derslerin Kitapları
İlgili Derslerin Kitapları

Defterler ve ilgili derslerin kitapları da tabii ki çantada bulunması gereken ürünlerdendir. Özellikle çok kalın olmayan defterler kullanmak veya bir defteri iki farklı ders için kullanabilmek de çantanın hafiflemesine yardımcı olacaktır. Bunun haricinde çantada bir tane not defteri bulundurabilirsiniz. Böylece çocuklar, gerektiğinde küçük notları yazıp size iletebilir.

4-) Ders Programı

Ders Programı İle Çocuklar Gereksiz Yükten Kurtulur!
Ders Programı İle Çocuklar Gereksiz Yükten Kurtulur!

Özellikle lise ve altı eğitim gören çocuklar için çantada ders programı bulundurmak çok önemlidir. Bu sayede küçük çocuklar özellikle gereksiz defter ve kitap taşıma yükünden kurtulur. Böylece okula daha rahat şekilde adapte olabilirler. Ders programına göre o günkü dersler için gerekli olan araç ve gereçleri çantaya ekleyebilirsiniz.

5- ) Yedek kalemler

Kalemler
Kullanışlı Kalemler

Çantaların ağırlığının çok fazla olmaması için fazla kalemden uzak durmakta fayda var. İçerisinde bir koleksiyon barındıran ağır kalemlikler yükten başka bir şey değildir. Çocuklar için okulda sıklıkla kullandıkları kurşun kalem, kırmızı kalem ve silgi gibi ürünleri kalemliklere yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu ürünlerden birer adet de yedek ekleyerek olası sorunların önüne geçebilirsiniz.

6-) Sağlıklı atıştırmalıklar

Sağlıklı Atıştırmalıklar İle Çocuklarınız Daha İyi Beslenir
Sağlıklı Atıştırmalıklar İle Çocuklarınız Daha İyi Beslenir

Çocuğunuzun okul çantasında bulunması gerekenler arasında sağlıklı atıştırmalıklar da var! Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için yediklerinin önemi oldukça büyüktür. Kantinlerde satılan yiyecek ve içeceklerin sağlık ve fayda olarak genellikle oldukça yetersizdir. Bu yüzden çocuklarınızın yanında götürebilecekleri sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Evde hazırlanmış küçük sandviçler, meyve, kuru yemiş, ev yapımı meyve suyu ve su gibi ürünleri çocuklarınızın çantalarına beslenme çantası ile ve küçük yemek kapları ile verebilirsiniz. Böylece çocuklarınız sizden uzaktayken bile yeterince iyi beslenebilir.

7- Bozuk Para Çantası

Bozuk Para Çantası İle Çocukların Paraları Kaybetme Olasılığı Azalır
Bozuk Para Çantası İle Çocukların Paraları Kaybetme Olasılığı Azalır

Bozuk para çantası da çocukların yanında bulunması gereken ve ihtiyaç duyulan ürünlerden biridir. Çocuklar, acil durumlarda ya da okulda herhangi bir şey almak istediklerinde yanlarında bulunan küçük cüzdanı kullanabilirler. Böylece teneffüslerde oynadıkları oyunlar sırasında parayı kaybetmezler.

Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ÇiçekSepeti’nde okula hazırlık için ihtiyacınız olan her şey de VarVar! Siz de hemen ÇiçekSepeti’ne gelin, binlerce ürün arasından online olarak kolayca alışveriş yapın!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir