TeknolojiTeknolojik Ürünler

Okul Döneminde Yararlı Olacak Pratik Mutfak Ekipmanları

Her ne kadar okullar dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle online eğitimle devam etse de bazı sınıflar ile yeni başlayanlar için okul yolları gözükmeye başladı. Temennimiz çok kısa sürede herkesin okullarına ve normal hayatına dönmesi… Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim olmasa da çocuklar için okul alışverişleri yapıldı, online eğitim için eksikler giderildi. Kırtasiye, elektronik alışverişleriyle çocuklar sevinirken evdeki eğitim düzeni için aslında ebeveynlerin işlerini kolaylaştıracak pratik mutfak gereçlerinin de değeri ortaya çıktı. Bu yazımızda okul dönemimde yararlı olacak pratik mutfak ekipmanları hakkında bilgiler verip önerilerde bulunuyoruz.

Sağlıklı ve düzenli bir hayatın yolu aslında bir nevi doğru düzenlemiş mutfaklardan geçiyor. Okulların ve online derslerin hayatın bir parçası olduğu şu dönemde günün belli saatlerinden pratik bir şekilde yemekler hazırlamak, çocukların ihtiyaçlarına yönelik içecekler sunmak, sonrasında tüm bunları temizlemek derken oldukça uzun zaman geçirilen mutfaklarda işinizi kolaylaştıracak ürünlere ihtiyacınız gittikçe artıyor. Peki, nedir bu okul döneminde yararlı olacak pratik mutfak ekipmanları? Cevap için sizi çok bekletmeden bir küçük hatırlatma;

Mutfağınızı düzene sokacak ve daha rahat kullanım alanları yaratmanızı sağlayacak ürünler için, Mutfakta Dağınıklığa Son: En Pratik Mutfak Düzenleyici Ürünler yazımızı okuyabilir, tüm ihtiyaçlarınız için ÇiçekSepeti’ni ziyaret edebilirsiniz. Şimdi anlatmaya başlıyoruz…

Basit ve Zaman Tasarruflu: Ekmek Kızartma Makineleri
Ekmek kızartma makineleri

Sabahları kahvaltı da en çok sevilen şeylerin başında ekmek kızartması gelir. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan ekmek kızartması için iyi bir makine şart. Her ne kadar tüm evlerde bulunan basit bir alet gibi görünse de ekmek kızartma makineleri çoğu zaman hayat kurtarıcı olabiliyor. Çocukların kısa ders aralarında pratik atıştırmalıklar hazırlamak için sadece birkaç dakika ayırmanız yetecektir.

Farklı fonksiyonları olan yeni nesil ekmek kızartma makinelerinde çörek ısıtma rafı gibi ek özelliklerde mevcut olabiliyor. Çocuklar için hazırladığınız sandviçleri bu alanda ısıtabilir ya da poğaça gibi dünden kalan ürünleri sıcacık bir şekilde yeniden servis edebilirsiniz.

Ayrıca ekmek kızartma makineleri dışında tost makineleri de muhteşem kahvaltılar hazırlamanız için size oldukça yardımcı olacaktır. Tost makineleri hakkında daha detaylı bilgi için; Pratik Kahvaltının Yıldızı: Tost Makinesi Çeşitleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Philips Daily Collection
Philips ekmek kızartma makinesi

8 ayarı ve entegre çörek ısıtma rafı ile farklı türdeki ekmekleri yanma riski olmadan kızartabilirsiniz. Dilediğiniz kızartma özelliğini seçin ve ekmeğinizi dilediğiniz şekilde kızartarak Philips Daily Collection ile nefis kahvaltılar hazırlayın.

Fakir Rubra
Fakir ekmek kızartma makinesi

Ayarlanabilir ısı kontrol düğmeleri, otomatik ekmek fırlatma ve kapanma fonksiyonu, gösterge ışıklı buz çözme, tekrar ısıtma, durdurma düğmeleri ve ekstra geniş ekmek yuvaları ile öğünlerin yıldızı Fakir Rubra olacak.

KitchenAid Almond Cream
Kitchenaid ekmek kızartma makinesi

KitchenAid Almond Cream, 7 aşamalı kızartma derecesi ile tüm ailenin ihtiyaçlarını karşılar. Hazır kızarmış ekmeği 3 dakika boyunca sıcak tutabilir veya 30 saniye içinde hızlı bir şekilde ısıtabilir; 3 cm ekstra geniş kızarmış ekmek yuvası sayesinde daha kalın köy ekmeği dilimleri veya en sevdiğiniz hamurlu kahvaltı yiyecekleri ısıtabilirsiniz.

Sağlıklı İçeceklerle, Sağlıklı Günler: Blender, Meyve Sıkacağı ve Robotlar
Blende modelleri

Çocuklar ve kendiniz için sağlıklı içecekler ve öğünler hazırlamanız hem günün iyi geçmesine hem de aktif gün için gereken enerjiyi kazanmanız adına oldukça önemli. Hazırlama işlemi içinse size yardımcı olacak smoothie blender modelleri, dilimleme makinası, pratik meyve sıkacakları ve mutfak robotları gerekli. İstersiniz C Vitami deposu bir meyve sıkarak öğünlerin yanında sunun isterseniz yeşilliklerle güzel bir içecek hazırlayarak sağlıklı bir ara öğün oluşturun. Seçim tamamen size kalmış…

Mutfaktaki en büyük yardımcılarınız arasında olacak blender ve mutfak robotlarını ister parça parça ister set halinde alabilirsiniz. Smoothie blender içecek hazırlamak için oldukça hızlı ve basit yöntem sunarken, set halinde satılan ve içerisinde çırpıcı, doğrayıcı ve karıştırıcı olan yüksek kapasiteli robotlarla meyve, sebze ve hatta kuruyemişlerinizi bile doğrayarak farklı tarifler oluşturabilirsiniz.

Goldmaster Vitamax 
Vitamax blender

Kolay temizlenebilir haznesi, paslanmaz çelik kolay temizlenebilen bıçakları, 600 ml hazne kapasitesi ile Goldmaster Vitamax harika içecekler hazırlamanız için ideal bir yardımcı. Ayrıca yanında kendi haznesine ek olarak 1 adet dışarıda kullanıma uygun hazne de mevcut.

Schafer Meister Multi Blender Seti
Blender seti

Schafer Meister Multi Blender Seti; turbo fonksiyonu çift bıçak sistemi, 1500 ml hazne, kaymaz ayaklar, güvenli kullanım ile dilimleme, rendeleme ve diğer her türlü işleminiz için mutfaktaki en iyi yardımcınız olacak.

Kitchenaid Mutfak Robotu
Mutfak robotu

1.7 Litre kapasiteli Kitchenaid mutfak robotunun az yer kaplama, kendini temizleme, kolay kurulum ve kullanım özellikleri sizi oldukça mutlu edecek. Artık çorba ve sosları karıştırmak, katı ve sert gıdaları parçalamak, pizza ve ekmek hamuru yoğurmak ya da yumuşak gıdalardan püre yapmak çok daha kolay.

Pratik ve Lezzetli Öğünler İçin: Tavalar ve Tencereler
Tava ve tencereler

Sabah kahvaltılarında hızlı ve pratik olarak hazırlanan waffle, krep, pankek ve omlet gibi leziz ürünler için özel tavalar kullanmak çok daha lezzetli yiyecekler hazırlamanızı sağlayacaktır. Çocukların beslenmesi için oldukça önemli olan yumurta için haşlama tenceresi, öğlen ve akşam öğünlerinde leziz yemekler için sağlıklı granit tencereler ya da güzel bir çorba için sadece size yetecek kadarlık çelik tencereler mutfakta olmazsa olmazlar arasında yer alır.

Aynı zamanda bu tencere ve tavaları set olarak alabilir, farklı özelliklerdeki tencerelerle kişi sayısına göre birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Granit tencereler hakkında daha detaylı bilgi için; Sağlıklı ve Doğal Yemekler Pişirmenin Olmazsa Olmazı: Granit Tencereler yazımızı okuyabilirsiniz.

Papilla Wok+Waffle Granit Tava Seti
Tava seti

Homojen ısı dağılımı sağlayan yapıdaki iki tavadan oluşan Papilla Wok+Waffle Granit Tava Seti ile kahvaltılar artık çok daha lezzetli olacak.

Tefal Titanium Resist Krep Tavası
Krep tavası

Leziz kreplere sofrada yer açın! Tefal Titanium Resist krep tavası; yüksek dayanıklılığa sahip yapısı sayesinde en zor pişirme koşullarına uyum sağlarken aynı zamanda alevden koruma teknolojisi ile aleve karşı koruma sağlar.

Proline Çelik Tencere Seti
Tencere seti

8 cm + 20 cm + 22 cm derin, 24 cm basık Tencere ve 4 adet cam kapaktan oluşan Proline Çelik Tencere Seti ile leziz yemekler yapmak çok daha kolay.

Bu ana ürünler dışında yiyecekleri saklamak için saklama kapları, sunum için bardaklar, hazırladığınız sağlıklı ve organik tariflerinizi gün boyu muhafaza edecek, BPA içermeyen özel kaplar mutfakta oldukça işinize yaracaktır. Pratik mutfak ekipmanları ve daha fazlası ÇiçekSepeti‘nde sizi bekliyor. Hemen ziyaret ederek mutlu alışverişin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir