Hediye Önerileri

Okula Dönüş Hazırlıkları Başladı! En Kullanışlı Kırtasiye Ürünlerini Keşfedin!

Okula dönüş hazırlıkları başladı! Peki kırtasiye ihtiyaçlarınız tamam mı? Okul alışverişi için ne almanız gerektiğinden emin değilseniz merak etmeyin, yazımızın detaylarında size yardımcı olacak her şey mevcut! Rengarenk kırtasiye ürünleri, en kullanışlı malzemeleri yazımızda bir araya getirdik!

Okullar bu yıl 6 Eylül’de açılıyor. Geçtiğimiz yılı pandemi sebebiyle evde geçiren çocuklar için şimdi arkadaşlarıyla buluşma, okula dönme zamanı! Okulların açılmasına az bir zaman kalan şu günlerde aileleri de bir alışveriş telaşı sardığını söyleyebiliriz. Eğer siz de okul alışverişinizi tamamlamadıysanız en kullanışlı kırtasiye ürünleri için yazımızın devamına göz atabilirsiniz! Okul çantası, renkli kalemler, silgiler, kalemlik… Okula dönüş için alınması gereken ürünleri hemen keşfedin!

Birbirinden kullanışlı kırtasiye malzemelerinin ayrıntılarına geçmeden önce yaş gruplarına göre kırtasiye malzemerine bir göz atalım:

colored pencil lined up on top of white surface
Okula Dönüş Hazırlıkları Başladı!
  • İlk olarak anaokuluna gidecek çocuklardan bahsedelim. Anaokuluna gidecek olan çocukların ihtiyacı olan ürünler genellikle oyuna yönelik olan ürünlerdir. Oyun hamurları, keçeli kalemler, renkli kağıtlar, yapıştırıcı, makas, pastel boyalar, sulu ve kuru boyalar çocukların en sık kullandığı ürünlerdir. Bu ürünleri okul çantasına ekleyerek anaokulu çocukları için kırtasiye alışverişinizin bir kısmını kolayca tamamlayabilirsiniz.
  • Sıra ilkokul öğrencilerine geldi! Anaokulundan sonra biraz büyüyen çocukların tabii ki ihtiyaçları değişiyor. Makaslar, yapıştırıcılar, pastel boyalar çantadan çıkar; defterler, abaküs, renkli kurşun kalemler onların yerini alır.
  • Ortaokula gidecek olan çocukların ihtiyaç listesi ise biraz daha geniştir. Değişe ders içerikleriyle birlikte resim çantası, resim ürünleri, pergel seti, fosforlu kalemler, büyük defterler ortaokul çantalarında yerini alır.

Tüm bu kırtasiye ürünleri haricinde tabii ki çocukların çantalarında bulunması gereken bazı farklı ürünler vardır. Peçeteler, ıslak mendiller, yedek kıyafetler, beslenme çantası, suluk, paket süt ve meyve suyu gibi yiyecekler, bant, dosya ve dosya kağıdı gibi ürünler bunlar arasında en sık kullanılanlardır.

Okula Dönüş Hazırlıkları ve Gerekli Ürünler

1-) Öğrenci Kırtasiye Boya Seti

Okula Dönüş Hazırlıkları
Okula Dönüş Hazırlıkları ve Gerekli Ürünler, Faber-Castell Okul Ögrenci Kirtasiye Boya Seti

Özellikle anaokulu öğrencileri için pastel, sulu ve kuru boyalar oldukça gerekli ürünlerdendir. Anaokulu çocuklarının en sık kullandığı malzemeler olan boyalar, ilkokul ve ortaokullarda genellikle yalnızca resim derslerinde kullanılır. Çocuklar için kırtasiye alışverişi yaparken boya kategorisine geldiğinizde bu alanda uzun uzun vakit geçirebilirsiniz. Keçeli kalemler, pastel boya, kuru boya, fosforlu kalemler… Böylece çocukların hayal gücünü renkli bir şekilde kağıda aktarmalarını sağlayabilirsiniz!

2-) Masaüstü Kalemtıraş

Okula Dönüş Hazırlıkları
Okula Dönüş Hazırlıkları ve Gerekli Ürünler Faber-Castell Uğur Böceği Masa Üstü Kalemtıraş

Kalemtıraşlar da hem eğlenceli hem de kullanışlı ürünlerdendir. İlkokul ve ortaokulda uçlu kalem yerine kurşun kalem kullanımı daha yaygındır. Kurşun kalemlerin de uçları sık sık kırılabilir. Ayrıca uçlarının sivriliği azaldığında da yazı bozulup kötü bir hal alabilir. İşte tam bu noktada kalemtıraşlar hayat kurtarır! Özellikle küçük yaştaki çocuklar için masaya sabitleyebilecekleri, kolay kullanımlı kalemtıraş seçeneklerini tercih edebilirsiniz!

3-) Lets 9’lu Oyun Hamur Seti

Okul alışverişi
Okul Alışverişinde Alabilecekleriniz, Lets 4’lü Oyun Hamur Seti

Sıradaki ürünümüz yine daha küçük çocuklara yönelik. Özellikle anaokulu çağındaki çocuklar için oyun oynamak, vazgeçilmezdir. Oyun hamurları da zihinlerini geliştirip hayal dünyasında dolaşmalarını sağlayacak en güzel oyuncaklardan biridir. Farklı renklerin bir arada olduğu oyun hamuru setlerini tercih ederek okula güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca hamur şekillendirici ürünleri de kırtasiye alışverişinize ekleyebilirsiniz. Böylece çocuklar çok daha eğlence dolu vakitler geçirir!

4-) Kanvas Okul İçin Kalemlik Renkli

Kalemlig Clown Curved  Kanvas Kumaş Tek Bölmeli Kalem Kutusu Model-03
Okula Hazırlık Alışverişi için Tercih Edebileceğiniz Ürünler, Kanvas Kalemlik

İyi bir kalemlik tabii ki okul alışverişinin olmazsa olmazlarındandır. Çocuğunuzun ihtiyacı olduğu için satın aldığınız birçok kalemi, silgiyi ya da kırtasiye malzemesini kalemlikler sayesinde bir arada tutabilirsiniz. Özellikle küçük çocuklar sık sık malzemelerini kaybedebilir. Dolayısıyla çantalarının her zaman derli toplu olması önemlidir. Kalemlik çeşitleri bunun için en doğru kararlardan diyebilir. Küçük çocukların ihtiyacı olduğu kadar büyükler için de kalemlik gereklidir. Özellikle sınava hazırlanan çocukların farklı renklerde, farklı işlevlerde çeşitli kalemleri ya da kırtasiye malzemeleri olur. Çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarını çantanın içinde kolayca bulabilmesi için iyi bir hacme sahip olan kalemlik seçebilirsiniz. Kalemliği seçerken çocukların zevklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu sayede kalemliğin de zaman zaman bir yerlerde unutulmasının önüne geçebilirsiniz. :)

5-) Gıpta Okul Defteri

Okula Dönüş Hazırlıkları
Eğlenceli, Kullanışlı ve Uygun Fiyatlı Kırtasiye Ürünleri, Gıpta Back Plastik Kapak A4 Okul Defteri 40 60 80 100 Kareli Çizgili

Okul defterleri de tabii ki en gerekli olan kırtasiye malzemelerinden biridir. Okul çağına gelen çocuklar için alınan ilk ürünlerden biri olan defterler, çocukların not tutması için gereklidir. Çizgili, kareli, çizgisiz gibi seçenekleri bulunan defterler arasından dersin ihtiyacına göre seçim yapabilirsiniz. Ayrıca defterlerin tasarımlarını çocukların sevdiği karakterlerden, filmlerden seçerek onun okula daha çok motive olmasını sağlayabilirsiniz. Her ders için ayrı bir defter seçebileceğiniz gibi büyük bir defter de seçebilirsiniz. Böylece çocuğunuz aynı defterde çeşitli derslerin notunu tutabilir. Ama özellikle küçük yaşlardaki çocuklar için bu tarz defterler ağır olabilir. Bu yüzden bu tarz defterleri daha büyük çocuklar için tercih edebilirsiniz.

6-) Stabilo Swing Cool Pastel 6’lı İşaretleme Kalem Seti

Okul hazırlığı nasıl yapılır
Okulda Kullanılacak Kırtasiye Ürünleri, Stabilo Swing Cool Pastel 6’lı İşaretleme Kalem Seti

Ders çalışmayı daha eğlenceli hale getiren şeylerden biri de renkli kalemler kullanmak diyebiliriz. Rengarenk kalemler sayesinde not tutmak, bir şeyler okumak çocuklar için çok daha keyifli hale gelir. Ayrıca renkli kalemler dikkat çekici olduğu için gözden kaçmaması gereken şeylerin de göz önünde olmasına da yardımcı olur. Farklı renklerde renkli, fosforlu, keçeli kalemleri kırtasiye alışverişinize ekleyerek çocukların ders çalışma anlarına renk katabilirsiniz!

7-) Renkli ve Kurşun Kalemler

Okulda gerekli olan ürünler
Faber Candy 2B Silgili Yuvarlak Kurşun Kalem 6 Lı Paket

Kırmızı kalemler ve kurşun kalemler de kırtasiye ve okul malzemeleri denince olmazsa olmazlardandır. İlkokuldan çalışma hayatına kadar kullanılan kurşun kalemler, en sık kullanılan ürünlerin başında gelir. Ders çalışmak ve not tutmak için kullanılan kırmızı ve kurşun kalemler yerini zamanla uçlu kalem ve tükenmez kalemlere bırakır. O zamana kadar mümkün oldukça yedekli bir şekilde çantada kalem bulundurmak faydalı olur. Çocuğunuzun yaşına uygun olarak bir kalem seti seçebilir, kırtasiye alışverişinize ekleyebilirsiniz!

8- ) Renkli Fotokopi Kağıtları

Kullanışlı kırtasiye malzemeleri
Okula Dönüş Hazırlıkları için İhtiyacınız Olan Ürünler, Renkli Fotokopi Kağıtları

Renkli kalemler renkli kağıtlar da not tutmak ve ders çalışmak için oldukça keyiflidir. Ortaokul ve lisedeki çocuklar için bu tarz kağıtlar not tutmaya, ders çalışmaya, ödev yapmaya yarar. Renkleriyle ilgi çekici olan bu kağıtlar aynı zamanda çocukların daha kolay motive olmasını sağladığı için de kullanışlıdır.

Tüm bunlar haricinde ders programları, sağlıklı atıştırmalıklar, yedek kıyafetler, beslenme çantası ve suluk gibi önemli malzemelerin de çocukların yanında olmasında fayda var. Ayrıca bozuk para çantası, kişisel hijyen ürünleri gibi malzemelerin de çocukların çantasına ekleyerek çok daha konforlu bir okul dönemi yaşamalarını sağlayabilirsiniz. Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ÇiçekSepeti’nde okula hazırlık için ihtiyacınız olan her şey de VarVar! Siz de ÇiçekSepeti’ne gelin, binlerce ürün arasından online olarak kolayca alışveriş yapın!

Ayrıca ilgilinizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir