Kültür & SanatKitap

Okumayı Seveceğiniz 8 Kitap Önerisi

İyi bir yazarın kaleminden çıkmış, sürükleyici, düşündürücü ve öğretici bir kitap okumak her kitap severin istediği bir durumdur. Biz de bu yüzden, sonbahar da kapıdayken, sıcak kahvenizi, çayınızı yanınıza alıp evin en güzel köşesine geçip keyifle kitap okuyabilin diye okumayı seveceğiniz 8 kitap önerisi ile karşınızdayız!

Hindistanlı mistik Guru Osho’nun “Yaratıcı olmak, hayata aşık olmak demektir. Ancak hayatı, güzelliğini artırmak için yeterince seviyorsanız, ona biraz daha müzik, biraz daha şiir, biraz daha dans getirmek istiyorsanız yaratıcı olabilirsiniz.” sözünden yola çıkarak kitap okumanın, kitaplar ile içli dışlı olmanın size birçok önemli şey kazandırdığını söyleyebiliriz.

Kitap okumayı düzenli bir hale getirmek her ne kadar zor olsa da okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde hayatınızı değiştirecek birçok faydası ile karşılaşırsınız. Kitap okumak bilgi birikiminizin artmasını sağlarken aynı zamanda stres düzeyinizin düşmesine de yardımcı olur. Kitap okudukça kelime dağarcığınız artar, hafızanız güçlenir, analitik düşünme yeteneğiniz gelişir, odaklanma yeteneğinizi ve konsantrenizin gelişmesini sağlar. Tüm bunlardan sonra gelin, sonbahara yakışan, okurken mutlu olabileceğiniz ve keyifleneceğiniz kitaplar neler, bir bakalım!

Kitap Önerisi Listesi

1-) Amok Koşucusu

Amok Koşucusu

Kitap önerisi olarak ilk önce Stefan Zweig’ın Amok Koşucusu ile karşınızdayız! Kalemi oldukça güçlü olan ve her kitabını keyifle okuyabileceğiniz Zweig’ın Amok Koşucusu kitabı; yazarın en sürükleyici ve tek seferde okunabilen kitaplarından biri. uzak Doğu’da bir cinnet anını ifade eden “amok” kelimesinden gelen Amok Koşucusu, bir diğer deyişler ölüm koşucusu intiharın kitabı olarak adlandırılabilir. Konusu, ondan yardım isteyen bir kadına zarar veren doktorun “amok” haline gelmesini insanın ruhunun derinliklerine inen şekilde anlatıldığı bir başyapıt.

2-) İnce Memed

İnce Memed

İnce Memed aslında Yaşar Kemal’in 32 yıl gibi bir sürede tamamladığı ve 4 eserde oluşan serisidir. Bu eserlerin içeriği düzene başkaldıran Memed’in ve ayrıca insan ilişkileriyle, doğası ve renkleriyle Çukorava’nın öyküsünden ibarettir. Bir yaşam biçimini bir halkın portresine dönüştüren Yaşar Kemal, şaşırtıcı, epik ve unutulmaz olan bu eserleri okuyucularıyla buluşturur. Kitabı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Serinin diğer kitaplarına ulaşmak isterseniz de buraya tıklamanız yeterli!

3-) Şeker Portakalı

Şeker Portakalı

Sevginin ve sevgisizliğin kitabı olarak da adlandırabileceğimiz Şeker Portakalı, biraz hüzünlü ve acıklı haliyle sonbahara yakışan bir kitaptır. Yazarın çocukluğundan da izler taşıyan Şeker Portakalı, yoksul bir ailenin haylaz çocuğu Zeze’nin hayatını konu alan, onun başından geçenleri onun hüznüyle birlikte okuyabileceğiniz bir kitap. Oldukça dramatik olan ama aslında bir o kadar da hayatın tam içimden olan bu kitabın mutlaka kütüphanenizde yer alması gerektiğini söyleyebiliriz.

4-) Oz Büyücüsü

Oz Büyücüsü

Amerikan edebiyatının ilk masal örneği sayılan Oz Büyücüsü, küçük bir kız olan Dorothy ve onun köpeği Toto’nun kasırgada evlerinin uçmasıyla başlayıp onların macerasıyla devam eden bir kitap. Küçük kızın yolda başına gelenler ve yaşadıklarının arkasında dönemin ekonomik, siyasi ve toplumsal durumuna da ışık tutuyor. İyilik perileri, kötülük cadıları, büyücüler ve konuşabilen insan dışı canlılar derken kitabı elinizden bırakmak istemeyeceğinize eminiz! Ayrıca aynı kitabın bir de filminin yapıldığını ve kitabını okuduktan sonra filmi izlemenizi de öneririz.

5-) Küçük Prens

Kitap önerisi

Henüz hala okumadıysanız mutlaka kütüphanenize eklemeniz gereken, hem çocuklar hem de büyükler için oldukça öğretici bir kitaptır Küçük Prens. Fil yutmuş bir boğa yılanını bir şapka sanan ve Küçük Prens’in “büyük işler” yapmasını ona tembihleyen büyüklere akıl sır erdiremeyen bir çocuğun maceraları… Gezegen gezegen dolaşarak yaşadığı maceralar, herkese bakmayı değil görmeyi öğretmesi ile büyüklerin de bu kitaptan öğreneği çok şey olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Küçük Prens ile ilgili çeşitli dekoratif ürünler, tablolar, kupalar, defterler, oyuncaklar ve çok daha fazlası için buraya tıklayabilirsiniz!

6-) Dünya Klasikleri

Kitap önerisi

Kitap önerisi dendiğinde tabii ki akla ilk gelenlerden biri de Dünya Klasikleri‘dir. Victor Hugo’dan Platon’a, Dostoyevski’den Shakespeare’e kadar oldukça önemli ve dünya çapında yüzyıllardır eserlerinin basılan yazarların kitapları da mutlaka okunulması gereken kitaplar arasında yer alır. İnsan Ne İle Yaşar, Yeraltından Notlar, Kumarbaz, Bir İdam Mahkumunun Son Günü ve Devlet eserlerinden oluşan bu set, klasikleri okumak isteyenler için güzel bir başlangıç olacaktır.

7-) Don Kişot

Don Kişot

Roman türünün ilk örneği olarak kabul edilen Don Kişot, kıtaları aşan ünlü bir eserdir. Değirmenlere kılış çeken cesur Şövalye Don Kişot ve onun hem sadık dostu hem de ulağı olan Sancho Panza ile maceralarına macera kattığı, yiğitlik üzerine bir kitaptır. Romantik ile dramatiğin, gerçek ile hayalin bir arada olduğu bu sürükleyici roman sayesinde siz de Don Kişot ile birlikte maceralardan maceralara sürükleneceksiniz. Modern romanın temelini oluşturan bu roman henüz kitaplığınızda yer almıyorsa mutlaka bu kitabı edinmeli ve okumalısınız.

8- ) Binbir Gece Masalları

Binbir Gece Masalları

Sonbaharda keyifle okuyacağınız, bitmesini hiç istemeyeceğiniz kitap önerileri arasında sonuncu eserimiz Binbir Gece Masalları! Eski zamanlarda Çin ve Hint diyarlarına kadar uzanan hikayesi ile Binbir Gece Masalları, vezirin kızı Şehrazad’ın padişaha gün doğuncaya kadar kitap okuması ve gün doğarken masal anlatılmaz diyip masalı en heyecanlı yerinde keserek her gece canının bağışlanmasını konu ediyor.

Romandan sanat tarihi kitabına, yemek kitabından gezi rehberi kitabına kadar farklı türlerdeki kitapları bulabileceğiniz gibi tüm bu kitaplar haricinde kitaplarınızı düzenli bir şekilde konumlandırabileceğiniz kitaplık çeşitleri, evde şık ve güzel bir görüntü oluşturan raf çeşitleri gibi ürünlere de ÇiçekSepeti‘nden kolayca ulaşabilirsiniz! Hızlıca sipariş verebileceğiniz, istediğiniz gün teslimat seçeneği ile teslimat tercihinizi değiştirebileceğiniz ÇiçekSepeti’nde alışveriş keyfini doyasıya yaşayın! Unutmayın; ÇiçekSepeti sizin ve sevdiklerinizin her zaman yanında!

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir