Trend

Paris Yeşile Doyacak: Kentsel Bahçelendirmeye Teşvik İçin Yasa Çıkarıldı

Dünyanın kuşkusuz en güzel şehirlerinden biri olan Paris, daha da güzelleşecek. Kente 2020 yılında 100 hektar daha yeşil alan ekleme hedefiyle yola çıkan belediye başkanı Anne Hidalgo’nun öncülüğünde başlatılan bu proje ile sokaklar, binalar, yol kenarındaki her alan yemyeşil olacak.

Sokak ve bina sakinleri sebze, meyve, bitki ve çiçek yetiştirmek için yenilenebilir 3 yıllık izin alma şansına sahip olacak ve her proje için tohum ve diğer malzemelerden oluşan bir bahçıvan ”ekim/dikim kiti” verilecek.

Sürdürülebilir ve korumalı yöntemler kullanılarak projeyi 2020 yılına taşımayı hedefleyen Hidalgo, kentsel bahçelendirme teşvik yasasını yürürlüğe koydu.

law2

Kentsel Bahçelendirme projesi ile Paris sokaklarının eskisinden daha güzel olacağı kuşkusuz.

law4

Böyle bir binada yaşamayı veya çalışmayı kim istemez ki… Daha mutlu ve verimli olmak için oldukça iç açıcı bir görüntü değil mi?

law3

Sadece çiçek yetiştirmek değil, sebze ve meyveleri de bu proje ile organik olarak yetiştirmek mümkün. Bahçemizden kopardığımız biberleri kahvaltıda yemek, akşam yemeğine son dokunuşu dalından taze taze kopardığımız fesleğen yaprakları ile yapmanın keyfi çok güzel olurdu.

law5

Kaldırımlar dahi değerlendiriliyor bu projede. Yol üstünde bulunan ağaçların kenarları renkli çiçeklerle süslü.

law6

Böylesi çevreci bir projeyi yaşadığımız güzel şehirlerimizde de de görmek dileğiyle… Paris Belediyesi’ni tebrik ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir