Moda & GüzellikKıyafet Kombinleri

Mayo ve Bikini Rehberi: Plajda Kusursuz Bir Tarz İçin Tavsiyeler

Deniz, kum, güneş ve soğuk içeceklerle güzel bir tatili hak ettiniz ve tatil planları yapmaya başladınız. Fakat kafanızda bir yandan da “Mayo veya bikini seçimini nasıl yapmalıyım?” sorusu dolanıp duruyor. Mayo ve bikini konusunda her sene farklı trendler ortaya çıksa da belli başlı noktalara dikkat edilmesi yeterlidir. Ayrıca mayo ve bikiniye eşlik edecek aksesuarlar da en az seçtiğiniz model kadar önemli olduğundan stilinizi yansıtacak dokunuşlar yapmanız gerekir. Şimdi gelin birlikte plajda kusursuz bir tarz yakalamanız için gerekenlere yakından bakalım.

Kendini iyi hissetmenin yolu, kendinle barışık olmaktan ve vücudunu iyi tanımaktan geçiyor. Artık belli beden ölçülerinde olup sadece o ölçülerde olanların giyebildiği trendler geride kaldı. Güzel görünmek ve iyi hissetmek, rahat hissettiğinizi giymeniz ve birbiri ile uyumlu parçaları bir araya getirmenizle doğru orantılı bir durum.

Plajda Mükemmel Bir Stil İçin Öneriler

Mayo ve bikini seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
Tatilin tadını çıkarırken aynı zamanda mükemmel stilinizi yansıtmak için aşağıdaki adımlara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
  • İlk olarak kendi stilinizi oluşturmanın en önemli adımı bedeninizi tanımaktan geçiyor. Mayo veya bikini tercihinizi beden şeklinize uygun olarak seçmek için farklı modelleri denemeye açık olun ve cesur olmaktan çekinmeyin.
  • Her sene mayo ve bikini konusunda yeni trendler ortaya çıkar. Fakat sırf trend olduğu için bir parçayı seçmeniz hem sizi rahatsız eder hem de tarzınıza ne kadar uyduğu konusunda kafanızda soru işaretlerine neden olur. Bu nedenle trend olan parçalar zevkiniz ve beden yapınızla uyumlu değilse kendi stilinizle ilerlemeye devam edin.
  • Evinizde var olan ama bazısının üstü bazısının alt kısmı eskiyen bikinilerinizle yeni kombinasyonlar yapabilirsiniz. Çünkü bikininin takım olarak giyilmesi şart değil. Kontrast yaratarak farklı renkleri birbiri ile kombinleyebilir veya düz ve desenli tasarımları zevkinize göre eşleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı Aksesuar Seçimi İçin Öneriler

  • Plaj şıklığı sadece bikini ve mayo seçimi ile olmaz. Tamamlayıcı aksesuarlar da bir o kadar önemlidir. Fakat plajda rahat etmek için sade parçaları seçmeniz yerinde bir karar olacaktır. Birçok aksesuarı kullanmak yerine beğendiğiniz birkaç parçayı kombininize ekleyebilirsiniz.
  • Plaj kıyafetinizin mayo veya bikini ile uyumlu olmasına dikkat etmeniz tarzınız açısından önemlidir. Koyu renk bir mayo veya bikini üzerine açık renk bir elbise giyebilir, bikini altına kısa bir şort ile rahat ve şık bir görüntü yakalayabilirsiniz. Ayrıca plaj şıklığının en önemli parçalarından olan pareolar da şıklığınızı bir üst seviyeye çıkaracaktır. Plaj çantanıza alacağınız çok amaçlı pareo, deniz veya havuz sonrası bele dolanabilir ya da elbise gibi kullanılabilir.
  • Plaj modasının yıldızlarından olan şapka, güneşten korunmanın yanı sıra stilinizin mükemmel görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle bikini veya mayonuzla uyumlu bir seçim yapmanız gerekir. Zarif bir tarz için hasır şapkalar, enerjik bir görüntü için bandana modelleri, sportif bir görünüm için spor modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Şapka kadar önemli bir aksesuar daha var; güneş gözlüğü. Bikini ve mayo ile uyumlu bir stil yaratmak için gözlük sapı, şekli ve rengine dikkat etmeniz de fayda var. Farklı renk kombinasyonlarına sahip mayo veya bikininize sade bir gözlük ile zariflik katabilir, klasik mayo veya bikininizi renkli bir güneş gözlüğü ile enerjik bir hale getirebilirsiniz.
  •  Son olarak plaj çantası mükemmel bir stilin en güzel tamamlayıcıları arasında yer alır. Sırta takılan veya kol çantası şeklinde olan plaj çantaları tarzınıza uygun renk ve tasarımlar sunar. Farklı bölmeleri ve geniş olmaları tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla yanınıza almanızı sağlar. Aynı zamanda yıkanabilir özellikte olan modeller su ve kuma karşı ekstra dayanıklıdır.

Mayo, Bikini ve Aksesuar Önerileri

Kusursuz bir tarz için dikkat etmeniz gereken tüm adımları sıraladık. Şimdi birkaç öneri ile anlattıklarımızı pekiştirelim.

1-) Sırtı Açık Palmiye Desenli Mayo

Mayo ve bikini seçimi - sırtı açık mayo
Palmiye desenli mayo ile şık ve stil sahibi bir görüntü elde edebilirsiniz.

Hem klasik hem de modern çizgiler benim tarzım diyorsanız palmiye desenli mayo tam size göre. Sırtı açık olan mayo şık durmanın yanı sıra oldukça çekici bir görüntü sergilemenizi de sağlar. Üzerine alacağınız beyaz bir pareo ve renkli güneş gözlükleri ile tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

2-) Koton Frida Kahlo Mayo

Mayo ve bikini seçimi - Frida Kalho mayo
Farklı olmayı sevenler, farklı tasarımları tercih eder. Tıpkı Frida Kahlo mayo tasarımı gibi…

Farklı tasarım ve baskıları kıyafetlerinizde kullanmayı seviyorsanız mayonuz da neden kullanmayasınız? Frida Kahlo özel tasarımlı mayo, renk kombinasyonu ve vücudu saran özel yapısıyla şık görünmenizi sağlar. Renkli bir güneş gözlüğü, hasır şapka ve sade bir plaj çantası ile oldukça şık bir kombin yapabilirsiniz.

Farklı marka ve tasarımlar için mayo sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

3-) Angelsin Sarı Bikini Takımı

Mayo ve bikini seçimi - Angelsin bikini
Tek renk bikini kullanmak yerine farklı tonları tercih edenler Angelsin bikini takımına bayılacaktır.

Üst kısmında sarı rengin enerjisini, alt kısımda ise yazın doğallığını yansıtan Angelsin bikini takımı, kendi tarzını her daim yansıtanları mutlu edecek çizgilere sahiptir. Üçgen kasa güneş gözlükleri, mavi veya yeşil tonlarında pareo, sade bir çanta ve şapka ile şık bir tarz yakalayabilirsiniz.

4-) C&City Kadın Breletta İp Askılı Üçgen Bikini Takım 

Mayo ve bikini seçimi - C&City bikini
Bikini takımı, %80 polyamid ve %20 elastan malzemeden üretilmiştir.

C&City üçgen bikini takımı, klasik çizgili bikini tarzını sevenlerin yeni favorisi olacak. Sırt detayında bulunan çapraz bağlama, hızlı kuruyan kumaş yapısı ve vücudu saran doku, bikininin diğer öne çıkan özellikleri arasında yer alır. Siyah tonlarında şapka, beyaz kemik güneş gözlüğü, renkli plaj çantası ve renkli plaj terlikleri ile özgün bir tarz oluşturabilirsiniz.

Farklı marka ve modeller için bikini sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

5-) Penti Petrol Mavi Florita Tunik

Mayo ve bikini seçimi - Penti plaj elbisesi
Hem şık hem oldukça rahat; Penti Florita.

Plaja giderken mayo veya bikini üzerine giyebileceğiniz oldukça şık bir tavsiyemiz var sırada; Penti Florita. Çizgileri ve incecik kumaşı ile sıcak yaz günlerinde rahat etmenizi sağlar. Rahatlıkla üzerinizden çıkararak denize ya da havuza girebilirsiniz. Beyaz veya krem tonlarında bikini, siperli şapka, açık tonlarda terlik ve çanta ile güzel bir uyum yakalayacaktır.

6-) C&City Pareo 

Mayo ve bikini seçimi - pareo
Malzeme olarak %100 pamuk olan C&City pareo, üzerinizde yokmuşçasına hafiftir.

Beyaz tonlarında olan C&City pareo, tüm renk ve tasarımdaki bikini veya mayolarla uyum sağlar. Denize veya havuza girmediğiniz, güneşlenmediğiniz zamanlarda cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korur. Rahat tarzı ile oldukça şık bir görüntü sergilemenizi sağlar. Renkli güneş gözlüğü, rengarenk şal veya plaj şapkası, açık tonda terlik ve lacivert plaj çantası ile hoş bir kombin oluşturabilirsiniz.

Farklı marka ve modeller için plaj elbisesi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

7-) Merserize Plaj Şapkası 

Mayo ve bikini seçimi - plaj şapkası
Sadeliğin en şık hali; Merserize plaj şapkası.

Güneşin zararlı ışınlarından başınızı korumak ve şık bir görüntü oluşturmak için plaj şapkası kullanmak gereklidir. Özel olarak tasarlanan Merserize plaj şapkası, açık kahve tonuyla hemen hemen tüm bikini ve mayo tasarımlarıyla uyum sağlar. Beyaz renkte plaj elbisesi, renkli çerçeveli gözlük, renkli plaj çantası ve sade terliklerle güzel bir kombin yapabilirsiniz.

8 -) Siperli Plaj Şapkası 

Siperli plaj şapkası
Oldukça hafif olan safari plaj şapkası, %100 pamuktan üretilmiştir.

Güneşten korunurken aynı zamanda kendi tarzını yansıtmayı ihmal etmeyenler, safari plaj şapkasını oldukça sevecektir. Özel rengi, arkadan bağlamalı ayarlama kısmı, siperli koruması ile oldukça kullanışlı olan şapka, çabuk kuruyan kumaştan üretilmiştir. Açık renklerdeki elbise, renkli bikini veya mayo, sade güneş gözlükleri, doğa temalı çanta ve terliklerle oldukça şık bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Farklı marka ve modeller için kadın şapka sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

9-) SYT Plaj Çantası

SYT plaj çantası
SYT plaj çantası hasır malzemeden üretilmiştir.

Plaja giderken yanınıza birçok malzeme almanız gerekir. Güneş kremleri, yedek elbise, cep telefonu, cüzdan vs. derken liste uzar gider. Bu nedenle geniş ve kullanışlı bir plaj çantası işinizi oldukça kolaylaştırır. Geniş olmasının yanı sıra oldukça şık olan SYT plaj çantası, oluşturduğunuz kombinleri tamamlayan yıldız parçalardan biri olacaktır.

10-) Kişiye Özel Tasarımlı Plaj Çantası

Kişiye özel plaj çantası
İsme özel olarak hazırlanan çanta, 35 cm x 37 cm ölçülerindedir.

Özgün tasarımları seviyorsanız kişiye özel olarak hazırlanan plaj çantasına da bayılacaksınız demektir. Kanvas kumaştan üretilen kişiye özel çanta, nefes alabilen kumaş yapısıyla oldukça hafiftir. Geniş olması sayesinde yanınıza almanız gereken her şeye yer bulabilirsiniz.

Mayo ve bikini başta olmak üzere plaj modasına yön veren tüm tasarımları ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. Uygun fiyat, hızlı gönderim ve özel kampanyaları kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir