Kültür & Sanat

Gıda ve Kek Tasarımcısı Terry’den Kaktüs Cupcakeler

Daha önce size çiçekli cupcakeler nasıl yapılır, gerçek çiçeklerin kullanıldığı tatlılar gibi bir çok şeyden bahsettik. Şimdi ise işi birkaç adım ileriye taşımış bir kek tasarımcısının kaktüs cupcakeler çalışmalarına bakacağız.

Sevdikleri için romantik ve lezzetli bir buket hazırlamak isteyenler için yapımını anlattığımız Çiçekli Cupcake Buketi Yapımı yazımızı hala okumadıysanız buraya tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz. Eğer daha uzun ömürlü kaktüslü bir ürün görmek istiyorsanız Taşlarla Kaktüs Yapımı yazımızı okuyarak oldukça basit malzemelerle nasıl şık bir tasarım yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Artık konuyu daha lezzetli bir hale getirelim ve gelelim Rujikorn’a. Her geçen gün yepyeni ve genç yetenekler ortaya çıkıyor ve onları takip etmek gerçekten heyecan verici. Zaman ilerledikçe detaylara inen, mükemmele yakın tasarımlarla ve tasarımcılarla karşılaşıyoruz. Bunlardan biri de Rujikorn Mungmee, bir diğer kullandığı ismi ile ‘Terry’.

Rujikorn Mungmee
Rujikorn Mungmee (Terry)

Terry, kaktüs şekilli cupcake çeşitleri ile son zamanlarda Tayland’ın en çok konuşulan isimlerinden biri olmuş durumda. Yaptığı yemeklerle ve kendi tarifleri ile oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Terry, 12 yaşında Avusturalya’da ilk yemek yapma denemelerine başlamış. Ancak o zamanlar bu kadar başarılı olacağını bilmiyormuş tabii.

Okumak için bulunduğu bu ülkede, yalnızca karnını doyurmak için yemekler yapan Terry, okulu bitirdikten sonraki günlerden birinde bir restorana giriyor ve kendi deyimi ile ‘Beni şaşkına çeviren ve beni Terryplaques yapacak kadar güzel bir yemek ve tasarım gördüm’ diyor.

Yaptığı yemekler ve onları sunarkenki titizliği ile dikkat çekmesi hiç de zor olmuyor Terry’nin. Artık kendinden emin bir şef olarak sürdürüyor kariyerini. Ardından kız arkadaşının kaktüs sevgisi onda bir fikir uyandırıyor. Bu fikir onu kaktüslü cupcake tasarımları yapmaya yönlendiriyor. Tabii hemen işe koyulsa da direkt olarak işe girişmiyor. Her yetenekli sanatçı gibi mükemmele ulaşma isteği olan Terry, Koreli bir şef ile tanışana kadar işi profesyonele dökmüyor. Çünkü en mükemmeli için çok çalışmak gerektiğini biliyor.

MasterChef tutkunlarının bir yerden tanıyorum galiba bu şefi demesi normal, onu geçen sezon MasterChef Thailand’da da izledik. Kendisinden bu kadar bahsedip sizleri meraklandırdığımıza göre artık çalışmalarından bahsedebiliriz.

Çiçekli Cupcake Yapımı
Çiçekli Cupcake Yapımı

Terry, Lapcakes adını verdiği okulunda açtığı workshoplarla bu güzel kaktüslü keklerini nasıl yaptığını ve katılımcıların nasıl yapabileceğini öğretiyor. Bilgi birikimini ve becerilerini burada sergileyip, yeni yeteneklere aktarıyor. Sadece 27 yaşında olan Terry, şimdi herkesi kendine hayran bırakan bir profesyonel. İşte o güzel cupcake tasarımlarından örnekler;

Kaktüs Cupcakeler
Kaktüs Cupcakeler, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Özel saksı ve mini kaplar içerisinde sunulan bu capcakeleri bir yiyenin bir daha unutması mümkün değil gibi dumuyor mu? Zira yemeye kıymak da büyük mesele.

Kaktüs Cupcakeler
Kaktüs Cupcakeler, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Terry’nin cupcakeleri oldukça özel ve kullandığı malzemeler de son derece kaliteli. Çünkü mükemmele ulaşmak için çok çalışmak kadar malzemenin kalitesi de oldukça önemli ve o, bunun bilincinde.

Kaktüs Cupcakeler
Kaktüs Cupcakeler, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Özel sunum şekilleri ile kaktüs cupcakelerini süslemeyi de ihmal etmiyor. Çeşitli makaron ve dilek kurabiyesi tasarımları da olan Terry, özel günler için oldukça fazla seçenek üretmiş. bunları kendi sosyal medya hesaplarında da sık sık paylaşıyor.

Kaktüs Cupcakeler
Kaktüs Cupcakeler, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Artık düğünler de yeni moda akımlara uygun şekilde düzenleniyor. Düğün pastaları yavaş yavaş tarihe karışırken, bazı kişiler de misafirlerine cupcakeler dağıtmayı tercih ediyor. Yeme de yanında yat diyebileceğiniz güzellikteki bu cupcakeler nikah şekeri yerine de dağıtılıyor. Tabii ki uzun yıllar saklanıp yenmeyen şekerler gibi değil, afiyetle yemeniz için :)

Kaktüs Cake
Kaktüs Cake, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Cupcakeler kimi zaman bir tepsi içerisinde servis ediliyor kimi zaman da bir çiçek kasasının üzerinde. Her konsepte ve her zevke uygun şekilde cupcakelerinizi sunabilmeniz mümkün.

Kaktüs Cake
Kaktüs Cake, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Gelinlerin ve arkadaşlarının en sevdiği aktivite olan fotoğraf çekimlerinde de hoş detaylar olarak görülen bu kekler, güne eğlence katmak için ideal tercihlerden.

Kaktüs Kekler
Kaktüs Kekler, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Terry uzun zamandır bu kekleri yapıyor ve nasıl yapıldığını öğretiyor. Yaşadığı bölgede kendisi gibi tasarımlar yapan birkaç kişi daha bulunuyormuş. Yapan kişiler olduğunu ancak tasarlayan kişilerin bir elin parmaklarını geçmediğini belirten Terry, bu cupcakelerden yapmak isteyenleri kendi okulunda eğitiyor. Kekleri yapmanın çok zor olmadığını ve eğitimi alan kişilerin sıkı bir çalışma süreci sonrasında mükemmel kekler yapabileceğini söylüyor.

Kek Tasarımı
Kek Tasarımı, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

İlk bakışta gerçekten bir kaktüs mü yoksa cupcake mi olduğunu ayırt etmek neredeyse imkansız. Saksısı, toprağı andırak kek parçaları ve elbette çiçekleri ile kaktüs…

Kek Tasarımı
Kek Tasarımı, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Kaktüs her daim sevdalısı çok olan bir bitki olmuştur. Kimisi kırmızı güllere tutkunken kimisi de kaktüslere bağlıdır kalpler. Onlar için bu çiçek çok daha anlamlıdır güzel kokulu gösterişli çiçeklerden. Evlerinde kaktüs yetiştirmek, onları sergilemek ve hayatlarında kaktüs detaylarını taşımak… T-shirtlerinde, çantalarında, kazaklarında; hayatlarının her alanında severler kaktüsleri. Terry de bu kaktüs sevdasına kız arkadaşı sayesinde kapılmış işte. İyi ki de kapılmış ki ortaya bu tutkulu kekler çıkmış. Zaten işin içinde tutku yoksa, mükemmellik de olmaz diyor Terry.

Çiçekli Kekler
Çiçekli Kekler, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Tayland’da tatlı kafeleri için bu tasarımlarını yapmaya devam ederken bir yandan da kendi atölyesinde çalışmalarına hız veriyor. Kaktüs tasarımları onun için çok özel olsa da Terry’nin leziz yemekleri ve farklı tatlı tarifleri de var elbette.

Kaktüs-Sukulent Kekler
Kaktüs-Sukulent Kekler, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Birçoğumuz için bir yiyeceği denemeden önceki görüntüsü çok önemlidir. Görünümünün bizi cezbetmesi, onu denememiz de beğenmemizde de oldukça önemlidir. Kötü görünüyor ama aslında çok lezzetli dediğimiz yiyecekler, pastalar hiçbir zaman mükemmelliğe adım atamaz.

Artık görselliğin her zamankinden çok daha fazla ön planda olduğu dönemlerde olduğu düşünüldüğü zaman, onun bu süslemeleri tasarımlarında kullanması da oldukça güzel bir detay oluşturuyor.

Kek Tasarımları
Kek Tasarımları, Tasarım sahibi: Rujikorn Mungmee @Labcakesthailand

Kaktüsün yeşilini ve canlılığını tasarımlarına yansıtarak birçok kişinin hem midesine hem de gözüne hitap eden bu tasarımların ardı arkası gelecek gibi durmuyor. Birçok pasta tasarımcısı artık olayın sadece lezzet ile alakalı olmadığını çok iyi biliyor ve kendilerini bu yöne doğru eğitiyor. Sugar Art denilen şeker ile yapılan sanat eserleri ve marjinal pastalar, bir yiyecek olduğuna asla inanmadığımız ürünlerin karşımıza çıkmasına sebep oluyor.

Terry de son yıllarda sanatçı ruhunu yiyeceklere yansıtan genç yeteneklerden birisi. Terry’nin eğitimlerine katılmak istiyorsanız şimdilik Türkiye sınırları içerisinde bu mümkün değil. Bu sebeple sizi birbirinden lezzetli cupcakelere ulaşabileceğiniz Bonnyfood’lar için buraya alalım: Yenilebilir Çiçek BonnyFood

Terry’nin sosyal medya hesaplarına buradan göz atabilirsiniz; 

  • Facebook.com/Labcakethailand
  • Instagram.com/Labcakesthailand
  • Instagram.com/Terryplaques
  • Instagram.com/Kawoatstylist

İlginizi çekebilecek başka lezzetli yazılar;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir