Kültür & SanatFilm

Sevgililer Günü’nde Sevgiliyle İzlenebilecek Aşk Dolu Filmler

Sevgililer Günü’nü evde geçirmeye karar verdiniz; sevgilinize aldığınız hediye tamam, güzel bir yemek masası tasarımı ve yemekler tamam peki sonra? Bu güzel akşamda sizi birbirinize daha da aşık edecek romantik bir aşk filmi izlemek güzel olmaz mıydı? Sevgililer Günü’nde izlenebilecek aşk dolu filmler, yazımızda sizi bekliyor! Siz de, önerdiğimiz en güzel aşk filmlerinden birini izleyebilirsiniz. Böylece sevgilinizle birlikte romantik ve unutulmaz bir gece geçirebilirsiniz!

Bu yazı 2022’de güncellenmiştir.

Eğer siz de hala Sevgililer Günü’nde hayatındaki özel insanla neler yapacağına karar verememiş olanlardansanız; Sevgililer Günü’nde Neler Yapılır? yazımıza göz atabilirsiniz. “Ben kararımı çoktan verdim ama evde izleyecek film arıyorum.” diyenler içinse birbirinden güzel aşk filmlerinin bir arada olduğu bu yazıyı hazırladık. Tüm dünyadan uzak ve sevgilinizle baş başa bir film izlemek Sevgililer Günü akşamı son derece uygun bir aktivite olacaktır. Fakat ilk önce Sevgililer Günü’ne uygun romantik bir film seçmek gerekiyor. Sevgililer Günü filmleri bizden, izlemesi sizden! Geçmişten günümüze kadar en romantik aşk filmlerini sizin için bir araya topladık. İşte karşınızda Sevgililer Günü’ne özel aşk filmleri!

Aşk Dolu Filmler

1-) Selvi Boylum, Al Yazmalım

Böylece Sevgilinizle Birlikte Harika Bir Gece Geçirebilirsiniz

Sevgililer Günü’nde sevdiklerinizle izleyebileceğiniz filmler arasında ilk sırada bizden bir yapım var. Bir klasik haline gelmiş, aslında bilmeyenin olmadığı bu film ile özel gecenize romantizm katabilirsiniz. Filmin başrolünde Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve Kadir İnanır yer alıyor. Selvi boylu İlyas ve güzeller güzeli Asya’nın aşk hikayesinin alıştığımız aşk hikayelerinden farklı olarak felaketle sonuçlanması, filmin gidişatını değiştiriyor. Gerisi anlatmayalım sevgilinizle size kalsın!

2-) Dirty Dancing / İlk Dans, İlk Aşk

IMDb Puanı: 7/10

Dansın aşka dönüştüğü, dans ile bir araya gelen iki kişinin tutkulu aşkına şahit olacağınız Dirty Dancing/İlk Dans, İlk Aşk filmi sevgilinizle izleyebileceğiniz romantik filmlerden biridir. Başrollerini Jennifer Grey ve Patrick Swayze’nın paylaştığı bu filmde aşk, dans, tutku, hırs ve biraz da dram var desek doğru olur. Film; kaldığı tatil köyündeki dans eğitmenine aşık olan Baby’nin ve tabii ki dans öğretmeni/dansçı olan Johnny Castle’ın hikayesini konu alıyor. Hem sevgili hem de dans partneri olan iki aşığın hikayesini mutlaka izlemelisiniz!

3-) Joe Black

Bu Sayede Harika Bir Akşam Yaşayabilirsiniz, IMDb Puanı: 7.2/10

Brad Pitt, Anthony Hopkins ve Claire Forlani rol aldığı film vizyona girdiği 1998 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri olmuştu. Filmin konusunu kısaca anlatacak olursak; zengin bir medya patronu olan William Parrish’in karşısına Joe Black adına bir adam çıkar ve kızı Suzan’a aşık olur. Bu ilişkinin sonuçları hem Suzan hem de aile için çok acı sonuçlar doğurur. Peki Suzan’ın aşık olduğu Joe Black gerçekte kimdir? İşte tüm bu soruların cevabını 14 Şubat akşamı filmi izlerken öğrenebilirsiniz!

4-) Romeo + Juliet

Ayrıca Sevdiklerinizle Birlikte de Bu Filmi İzleyebilirsiniz, IMDb Puanı: 6.7/10

Romeo + Juliet filmi için William Shakespeare’in ölümsüz eseri olan Romeo ve Juliet’in Baz Luhrman 1996 yılında daha modern haliyle sinemaya uyarlanmış hali diyebiliriz. Filmin başrollerini Leonardo DiCaprio ve Claire Danes paylaşıyor. Şehrin iki düşman ailesinin çocukları trajik bir rastlantı sonucu tanışıp birbirlerine aşık oluyor ve çiftimiz iki aile arasında yaşanan savaşın ortasında bir kaçış noktası bulmaya çalışıyor. Ayrıca aşkın en güzel hallerinden birinin anlatıldığı Romeo ve Juliet filmine ya da hala okumadıysanız Romeo ve Juliet kitabına bu Sevgililer Günü’nde bir şans verebilirsiniz!

5-) The Notebook / Not Defteri

IMDb Puanı: 7.8/10

Nicholas Sparks’ın aynı adlı romanından uyarlanan film, sararmış bir not defterinde yer alan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesini anlatıyor. Nick Cassavetes’in yönettiği filmin baş rollerini Rachel McAdams ve Ryan Gosling paylaşıyor. 40’lı yıllarda Seabrook’a kasabasına yaz tatilini geçirmek için Allie isimli bir kız geliyor. Allie, karnavalda Noah isimli, değirmende çalışan bir işçi ile tanışırlar ve aralarında büyük bir aşk başlıyor. İkinci Dünya Savaşı’nın en çok kızıştığı dönemde Noah, savaşa katılmak için Allie’den ayrılmak zorunda kalıyor. Savaş sona erip Noah evine döndüğünde Allie’nin bir başkasıyla evlenmek üzere olduğunu görüyor. Farklı dünyalardan iki aşığın bir araya geldiği bu romantik film ile Sevgililer Günü’ne aşk, gözyaşı ve romantizm katabilirsiniz!

6-) Sweet November / Kasımda Aşk Başkadır

Ayrıca Sevdiklerinizle Unutulmaz Bir Akşam Yaşayabilirsiniz, IMDb Puanı: 6.7/10

Keanu Reeves ve Charlize Theron’un başrollerini paylaştığı ve bir klasik haline gelen filmde işkolik Nelson Moss ve özgürlüğüne düşkün Sara Deever arasındaki ilişkiyi anlatılıyor. Ama bu hikaye biraz farklı; bu hikaye bittiğinde herkes kendi yollarına gidecek. Bir aylık deneme süreci; Beklenti yok, baskı yok, bağ yok. Peki sizce sonunda aşk var mı?

7-) Legends of the Fall / İhtiras Rüzgarları

IMDb Puanı: 7.5/10

1900’lerin Amerikası’nda geçen bir film var sırada. Film, albay William Ludrow ve üç oğlunun yıllara uzanan ihtiras dolu hikayesini anlatıyor. Her şey, kardeşlerden birinin nişanlısı olan güzel Susannah kentten gelip hayatlarına girmesiyle başlıyor. Birinci Dünya Savaşı patlak verdiğinde işler iyice sarpa sarıyor. Bu melodram, Jim Harrison’ın romanından uyarlanan ve bir döneme romantik bir ışık tutan bir yapım. Bu sayede siz de Sevgililer Günü’ne aşk katabilirsiniz.

8- ) Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir? / How To Lose A Guy In 10 Days

Ayrıca aşk dolu filmler, IMDb Puanı: 6.4/10

How To Lose A Guy In 10 Days/Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir? ismine bakınca aşk filmi değilmiş hissi uyandırsa da aslında unutulmayacak aşk filmlerinden biri. Çapkın bir adam ve işini önemseyen bir kadının bilmedikleri bir iddia ile birbirlerine aşık olduğu bu filmde kahkahalar ve gözyaşları bir arada olacak. Bütün ilişkileri birkaç gün süren çapkın bir adam ve bir erkeği 10 günde kendinden soğutabileceğini iddia eden bir kadının macerasını anlatan bu filmi Sevgililer Günü’nde keyifli vakit geçirmek için izleyebilirsiniz!

9-) 50 First Dates / 50 İlk Öpücük

Bu Sayede Sevdiklerinizle Romantik Bir Gecenin Tadını Çıkarabilirsiniz, IMDb Puanı: 6.8/10

Aşk en güzel hediye değil midir sizce de? İşte bu filmde de hissedeceğiniz en yoğun duygu bu: Aşk! 50 First Dates biraz eğlenceli biraz dramatik bir film diyebiliriz. Filmin başrollerinden biri olan Lucy, gece hafızasının silinmesine yol açan ender bir nörolojik rahatsızlığa sahip sanat öğretmeni ve Henry, ona Hawai’de aşık olan çapkın bir adam. Böylece başrollerinde Adam Sandler ve Drew Barrymore’ın yer aldığı, komedi filmlerinin usta yönetmeni Peter Segal tarafından yönetilen 50 İlk Öpücük, ilginç ve sürükleyici bir aşk hikayesini ele alıyor. Siz olsanız, sizi her gün unutacağını bildiğiniz birine aşık olur muydunuz?

10-) Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Sil Baştan

Aşk dolu filmler, IMDb Puanı: 8.3/10

Jim Carrey’i çok farklı bir rolde izlediğimiz film, ilginç senaryosuyla 2003 yılının en çok ilgi çeken filmlerinden biri olmuştu. Joel Barish ve Clementine Kruczynski’nin hikayesini anlatan filmde ilişkileri bitmek üzere olan çiftin birbirlerini unutmak için hafızalarını sildirmeye karar vermesi anlatılıyor. Clementine hafızasını sildiriyor. Joel bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçmeye başlıyor. Joel aslında Clementine’i unutmak istemediğini anlıyor ve müdahaleyi durdurmak için çabalıyor. Aşkın derinliğini ve sevgiyi içinizde hissedeceksiniz bu romantik filme. Siz de bu Sevgililer Günü’nde bir şans verebilirsiniz bu filme. Ayrıca bu sayede hayatınızdaki özel insanın daha iyi anlayabilirsiniz!

11-) The Lake House / Göl Evi

IMDb Puanı: 6.8/10

Başrollerini Sandra Bullock ve Keanu Reeves paylaşıyor Göl Evi filminin. Gerçekten benzerine az rastlanan bir temada bir aşk filmi. İki kırık kalbin zamanı ve mekanı aşan kavuşması, farklı bir şekilde yer alıyor filmde. İster istemez filmi izlerken “Şimdi burası böyle olması gerekmiyor mu o zaman?” diyerek konuya dahil oluyorsunuz ve aşkın büyüsüne kapılıp gidiyorsunuz.

12-) Pretty Woman / Özel Bir Kadın

Bu Sayede Sevdiklerinizin Kıymetini Daha iyi Anlayabilirsiniz, Aşk dolu filmler, IMDb Puanı: 7/10

90’ların vazgeçilmez filmlerinden biri olan Pretty Woman, yıllar geçse de eskimeyen bir film aslında. Bu filmde Richard Gere ve Julia Roberts başrolü paylaşıyor. Bu filmde varlıklı bir iş adamı olan Edward’ın Vivivan ile tanışması ve onların ilişkisinin farklı, sıra dışı ve etkileyici aşk hikayesine dönüşmesine tanık oluyoruz. Birbiriyle tanıştıkları anda ilginç bir karar alarak 1 hafta boyunca sevgili olmayı düşünüyorlar. Ayrıca ikilinin duygu değişimlerine, aşklarına ve hayal kırıklıklarına tanık olacağınız bu film ile siz de güzel bir Sevgililer Günü akşamı geçirebilirsiniz!

13-) The Fault In Our Stars / Aynı Yıldızın Altında

IMDb Puanı: 7.7/10

Hastalıkla mücadele eden iki gencin yolların kesişmesi ile bir maceraya atılmalarını konu alıyor. Film esansında gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz. Tiroid kanseri Hazel ve beyin tümörü ile savaş veren Augustus’un hüzünlü aşk hikayesini konu alan Aynı Yıldızın Altında; aynı zamanda, kıymetini bilerek sevdiğimize sıkı sıkı sarılmamızı da öğütlüyor. Siz de sevdiklerinizin kıymetini daha iyi anlayabilmek için bu filme bir şans verebilirsiniz. Ayrıca onlara sıkı sıkı sarılabilmenin önemini kavrayabilmek için sevgilinizle birlikte bu filmi izleyebilirsiniz.

14-) Peekay – PK

IMDb Puanı: 8.1/10

Hint filmi sevenler buraya! Aamir Khan’ın yaptığı her film mi güzel oluyor yoksa güzel olmayacak bir filme imzasını mı atmıyor bilemiyoruz. PK, dünyaya yeniden gelsek soracağımız muhtemel soruları filmde göz önüne sererek bizi düşündürebilen bir yapım. İçinde sadık dostlukların ve beklenmedik aşkların yer aldığı bir film. Ayrıca bu Bollywood filmi elbette bol danslı ve müzikli. Biz ayrı dünyaların insanıyız klişesini gerçek anlamı ile işliyor. Bu yüzden film eğlenceli bir Sevgililer Günü akşamı için mutlaka izlenmeye değer.

15-) La La Land / Aşıklar Şehri

Aşk dolu filmler, IMDb Puanı: 8/10

2016 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri Aşıklar Şehri. Ayrıca birçok dalda Oscar alarak tam anlamıyla örendeki ödülleri sildi süpürdü! Filmin aldığı ödüllerin isimleri yan yana konulsa neredeyse yeniden bir film senaryosu çıkabilir. Başarısının meyvesini alan filmin konusu, Sebastian ve Mia isimli iki gencin yollarının kesişmesi ile başlıyor. Ve onların mücadelelerini işliyor. Sanat tutkunu iki gencin müzikal ile birleşen hikayesi adeta modernize edilmiş bir Hollywood hikayesi. Eğlenceli, danslı ve romantik bir Sevgililer Günü filmi arıyorsanız bu film tam size göre!

16-) Pride and Prejudice / Aşk ve Gurur

Bu Sayede Yeniden Aşkın Ne Kadar Derin Olabileceğini Fark Edebilirsiniz, IMDb Puanı: 8.8/10

Pride and Prejudice/Aşk ve Gurur, Jane Austen’ın 1813’te yayımlanan Gurur ve Önyargı kitabından sinema perdesine uyarlanan bir aşk filmi en basit tanımıyla. Ama tabii o kadar yüzeysel değil! Film genel olarak varlıklı İngiliz ailelerinden birinin beş kızının hikayesi. Kadınların hayatından yola çıkarak evlilik, ahlak kavramlarının sorgulanmasını ve aşk hikayesini konu ediyor. Varlıklı ailenin hayatı, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu olmasıyla değişmeye başlıyor. Ve ayrıca büyük aşk, herkesin hayatını değiştiriyor. Siz de Sevgililer Günü’nde bu büyük aşka tanıklık etmek isterseniz bu güzel filmi tercih edebilirsiniz!

17-) Me Before You / Senden Önce Ben

IMDb Puanı: 7.4/10

Aynı isimli kitabın uyarlaması olan Me Before You, son zamanların parlayan yıldızı Emilia Clarke ve Sam Claflin’in başrolleri paylaştığı bir yapım. Bu film ile ilgili ne söylesek spoiler olarak algılanabilir. Standart bir aşk hikayesinden farklı olarak aşktan da öte hislerle birbirlerinin hayatını etkileyen kişileri konu alıyor. Ayrıca filmde birbirinden çok farklı hayatlara sahip olan iki kişi var. Ve bu hayata -kısmen de olsa- dahil oluşları oldukça etkileyici bir şekilde işlenmiş. Serinin devam filmi ise yolda. Kahvenizi çikolatanızı alın ve filmin akışına kendinizi bırakın!

18-) Her / Aşk

IMDb Puanı: 8/10

2013 yılında vizyona giren bu film, bilim kurgu hikayesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. “Bir bilim kurgu filminin Sevgililer Günü akşamında yeri ne?” demeyin! Filmde Theodore isimli karakterimiz eşinden ayrılmak üzere. Ama tam bu sırada insan davranışlarını simüle eden bir bilgisayar programı ile tanışıyor. Bu program ile duygusal bağ kuran Theodore, zamanla insan ilişkilerini sorgular hale geliyor. Filmin sonunda neler oluyor söylemeyelim tabii! :) Ama romantik filmlerin ve Marvel filmlerinin hayranı olanlar için Sevgililer Günü’nde güzel bir film olur diyebiliriz. Ayrıca birlikte izlenebilecek farklı bir film de diyebiliriz!

19-) The Lobster

Bu Sayede İyi Bir Çift Olmanın Önemini Anlayabilirsiniz, IMDb Puanı: 7.2/10

Yalnız kalmış, ilişkisi olmayan insanların tutuklandığı, herkesin bir hayvanının olduğu bir film… Farklı bir gelecekte yaşanan bir aşk filmi diyebiliriz The Lobster için. Bekar insanların alışık olmadıkları bir otele yerleştirildikleri, burada biriyle eşleştirildikleri ve 45 günün sonunda eğer bu kişi ile başarılı bir ilişki yaşayamazlarsa kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürüldükleri bu filmi heyecanla izleyeceksiniz.

20-) The Great Gatsby / Muhteşem Gatsby

IMDb Puanı: 7.2/10

Hem yalnızlığın izlerini hem aşkın gücünü bir arada taşıyan The Great Gatsby, Sevgililer Günü için tercih edebileceğiniz mükemmel filmlerde biri. Bu film, Scott Fitzgerald’ın aynı isimli romanından sinema perdesine uyarlanmış ve birçok duyguyu yansıtıyor. Dışarıdan görkemli bir hayat sürüyor gibi görünen ama birçok çöküş yaşayan Gatsby’nin ve biricik aşkı Daisyn’nin biraz dramatik olan bu hikayesine eşlik etmek, DiCaprio, Carry Mulligan ve Tobey Maguire gibi ünlü oyuncuların muhteşem oyuncuklarıyla büyülenmek istiyorsanız siz de bu filmi tercih edebilirsiniz. Ayrıca şaşalı, göz kamaştırıcı partiler ile başlayıp iç içe geçen bu hikayeler ile muhteşem bir film deneyimi yaşayacaksınız!

21-) İkimizin Yerine

IMDb Puanı: 6.1/10

Ses getiren bir yerli filmlerden biri ile devam edelim. Son yılların parlayan yıldızı Serenay Sarıkaya ve her dönemin en çok beğenilen erkek oyuncularından Nejat İşler’in başrollerini paylaştığı bir film İkimizin Yerine. Ayrıca aynı zamanda Serenay Sarıkaya’nın ilk sinema filmi olma özelliğini de taşıyor. Film küçük bir kasabada öğretmenine aşık olan Çiçek’in hikayesini anlatıyor.

22-) About Time / Zamanda Aşk

Aşk dolu filmler, IMDb Puanı: 7.8/10

Sevgililer Günü’nde izleyebileceğiniz filmler arasında şimdilik son olarak About Time var. Zamanda yolculuk yapmak ve sevdiğiniz kişiyi her seferinde kendinize aşık etmeye çalışmak ister miydiniz? Domhnall Gleeson ve Rachel McAdams’ın başrolü paylaştığı Zamanda Aşk filmi iç ısıtan, sevgi dolu bir film. Ayrıca çok da romantik! Film kısaca; zamanda yolculuk yaparak bir kadını kendine aşık etmeye çalışan ve yaptığı hataları tekrarlamayana kadar uğraşan Tim’in ve aşık olduğu kadın Mary’nin hikayesini anlatıyor. Zamanda yolculuk yaparken hatalarını da düzelten Tim’in bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini fark ediyor. Ayrıca hata yapmanın da hayatın aslında bir parçası olduğunu fark ediyor. Böylece hikaye bambaşka bir boyuta geçiyor. Gerisini biz anlatmayalım; Sevgililer Günü akşamında hayatınızdaki o özel insanla siz izleyip filmin tadını çıkarın!

Ayrıca siz de henüz sevgiliniz için mükemmel bir Sevgililer Günü hediyesi almadıysanız ÇiçekSepeti’nin Hediye ve Sevgililer Günü Hediyeleri kategorilerini ziyaret edebilir, sevgilinize özel, en güzel Sevgililer Günü hediyesini sipariş edebilirsiniz. Unutmayın; onu mutlu edebileceğiniz, özel günlerinize keyif ve romantizm katacak her şey ÇiçekSepeti’nde VarVar!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir