GeziKültür & SanatTrend

Seyahat Çantası Nasıl Hazırlanır? Seyahat Çantası Hazırlama Rehberi

Seyahatler, oldukça keyiflidir. Deniz, kum, güneş, müzeler, sevdikleriniz… Ama seyahat çantası hazırlamak? İşte bunu herkes istemez. Düzenli, gerekli eşyalardan oluşan, eksizsiz bir seyahat çantası hazırlamak zordur. Bunun yanında seyahat şeklinize göre ağırlık, büyüklük gibi sorunlar ortaya çıkar. İşte bu yüzden iyi bir seyahat çantası hazırlamak son derece önemlidir. Biz de bu yazımızda, seyahat çantası nasıl hazırlanır, çantada neler olması gerekir gibi soruları yanıtlayacağız. Böylece seyahat çantasını hazırlamak da seyahat kadar eğlenceli olacak!

Kolay ve Pratik Şekilde Valiz Nasıl Hazırlanır?

Seyahat edeceğiniz zaman yanınıza neleri alacağınızdan emin olamayabilirsiniz. Uygun çantayı bulmak, valizi doğru şekilde hazırlamak, eksikleri gözden kaçırmamak gerekir. İşte bu yazıda, ihtiyaçlarınız doğrultusunda nasıl en kolay şekilde seyahat çantası hazırlayabileceğinizden bahsedeceğiz. Daha keyifli seyahatler için yanın detaylarına göz atabilirsiniz!

Seyahat Günlüğü (Travel Journal) Nasıl Tutulur? Macera Defteri Hazırlama İpuçları

Adım Adım Seyahat Çantası Hazırlığı

Seyahat çantası hazırlama önerileri
Seyahatleriniz için Çanta Hazırlama Rehberi

Adım 1: Planlı Olun

Seyahat denince planlı olmak şart! Kaç gün seyahat edeceğiniz, yaz mı kış tatili olacağı gibi soruların cevaplarının önceden belli olması gerekir. Ayrıca çantasında kesinlikle olması gereken şeylerin listesini hazırlayabilirsiniz. Örneğin mutlaka yanınızda olması gereken ilaçlar, yedek eşyalar, belki birkaç kitap gibi şeyleri not ederek ilerleyebilirsiniz. Valizi hazırlamadan önce ihtiyaçlarınızı listelediğiniz bir not kağıdınızın olması önemlidir. Bu sayede “Acaba bir şey unuttum mu? diye şüpheye düşmeden notlarınızı kontrol edebilirsiniz. Yanınıza almanız gereken ürünlerin boylarını da göz önünde bulundurabilirsiniz. Mesela yanınıza şampuan almanız gerekir ama bunu koca bir şişe olarak valizinize koymayabilirsiniz. Onun yerine seyahat boy şişeleri kullanarak yerden tasarruf edebilirsiniz.

Adım 2: Her Günün Kombinini Hazırlayın

Seyahate çıkarken her kıyafetinizin yanınızda olmasını istemeniz çok normal. O da yanımda olsun, ya ihtiyacım olursa ya kullanmam gerekirse diye diye valizi gereksiz eşyalarla doldurabilirsiniz. Ama bu şekilde valizini gereksiz pek çok eşya ile doldurmuş da olursunuz. Bu yüzden seyahatinizin uzunluğuna göre kıyafet kombinleri yaparak yanınıza gereksiz kıyafet almanın önüne geçebilirsiniz. Hava durumuna göre tişörtler, pantolonlar, etekler ve elbiseler ile çeşitli kombinler yapabilirsiniz. Her günün kombinini iç çamaşırı, çorap, üst ve alt ürünler olarak bir araya getirip rulo yapabilirsiniz. Böylece belli bir düzende tüm eşyalarınızı valize yerleştirebilirsiniz. Kıyafetleri bu şekilde bir araya getirdiğinizde valizi açmanız da son derece kolay olur. Varış yerinizde hagisiyle hangisini giyecektim derdi yaşamadan hızlıca üzerinizi değiştirip tatilin tadını çıkarabilirsiniz! Kış kıyafetleri yaz kıyafetlerine göre daha fazla yer kapladığı için vakumlu poşetlerden yardım alabilirsiniz.

Adım 3: Kişisel Bakım Ürünlerini Es Geçmeyin

Seyahat çantası nasıl hazırlanır
Seyahat Valizi Nasıl Hazırlanır? İpuçlarıyla Valiz Hazırlığı

Kişisel bakım ürünleri, günlük hayatta çok önemli olduğu gibi tatillerde de önemlidir. Parfüm, deodorant, şampuan, bakım kremleri, duş jeli gibi çeşitli ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeniz gerekir. Bu noktada yolculuğunuzu hangi araç ile yapacağınız önemli. Uçak ile yapılan yolculuklarda kabine alacağınız sıvı miktarı kısıtlı olduğu için daha az miktarda ürün almanız gerekir. Kabin boy seyahat setlerini kullanarak ihtiyacınız olan malzemeleri yanınıza alabilirsiniz. Kremlerini de ufak lens kutularına, yine kabin boy şişelere doldurabilirsiniz. Uçak haricinde bir araçlar yapacağınız yolculuklarda da ağırlık açısından daha iyi bir noktada olmak için yine küçük boy ürünleri tercih edebilirsiniz. Böylece valizde yer kazanabilirsiniz.

Adım 4: Valiz içi Düzenleyicilerden Yardım Alın

Valizlerin içine eşyaları yerleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da vardır. Her şeyi üst üste, karışık bir şekilde yerleştirmek valiz yerleştirirken doğru bir hareket değildir. Valizinizin içinde düzenleyici ürünler kullanabilirsiniz. Bu sayede hangi kutunun içinde hangi eşyanın olduğunu da belirleyebilirsiniz. Ayrıca günlük ya da birkaç günlük kombinleri tek pakette toplayabileceğiniz için karışıklığı da önlemiş olursunuz. Ayrıca eşyalarınızı iç içe koyarak da yerden tasarruf edebilirsiniz. Mesela yanınıza ayakkabı alıyorsanız çoraplarınızı ayakkabıların içine yerleştirebilirsiniz. Gömleklerin cebine fular, kemer ya da çeşitli aksesuarlar yerleştirebilirsiniz.

Valizinize adınızın ve soyadınızın yazılı olduğu bir etiket ekleyerek güvenlik önlemi alabilirsiniz. Kendi arabanızla yolculuk ediyorsanız bu çok gerekli olmasa da otobüs ve uçak yolculukları için önemlidir.

Evcil Hayvanla Kolay Seyahat Etmek için 6 İpucu

Seyahat Çantaları ve Yardımcı Ekipmanlar

1-) İyi Bir Valiz

Seyahat çantası hazırlama
Pratik, Kullanışlı, Hafif Çantalar, My Valice Diamond Abs 3’lü Valiz Seti

Valiz, bir seyahat için olmazsa olmazdan biridir. Tekerlekleriyle kullanım kolaylığı sağlayan valizler, eşyalarınızı taşımanızın en rahat yollarından birini sunar. Darbelere karşı dayanıklı, hafif ve ihtiyaçlarınızı taşıyabileceğiniz kadar büyük bir valiz seçerek tüm seyahatlerinizde kullanabilirsiniz. Büyük boy, kabin boy ya da makyaj valizi gibi farklı valizler arasından ihtiyacınızı karşılayan ürünü tercih edebilirsiniz. Valiziniz için ekstra kılıf, isimlik ve benzeri malzemeler de alarak valizinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

2-) Valiz içi Düzenleyici Gereçler

6lı valiz içi düzenleyici
Valizlerin İçi Daha Düzenli Olsun Diye, 6lı valiz içi düzenleyici

Valizlerin içinde düzenleyici kullanmak, eşyalarınızı hem daha toplu şekilde valize yerleştirmenizi sağlar hem de karışıklığın önüne geçer. Kiminin içine günlük kombinlerinizi, kimine kişisel bakım ürünlerinizi, kimine aksesuarlarınızı yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu valiz içi düzenleyicilerini aynı valizde farklı kişilerin eşyalarını ayırmak için de kullanabilirsiniz.

3-) Güvenlik için Airtag

Apple Airtag (1 Pack) (Apple TR Garantili)
Kaybolan Valizlere Son! Apple AirTag

Son dönemlerin trend ürünlerinden biri olan AirTag’ler, kaybolan eşyalarınızı bulmanız için oldukça kullanışlı! Ürünü kılıfıyla birlikte valizinize takarak valizinizin nerede olduğunu her zaman takip edebilirsiniz. Anahtarınıza, sırt çantanıza, valizinize ve hatta evcil hayvanınıza bile AirTag takabilirsiniz. Böylece Bul uygulamasından her an valizinizi görebilirsiniz!

Seyahate çıkmadan önce de aradığınız her şeyi ÇiçekSepeti‘nin geniş ürün yelpazesinde bulabilirsiniz. Valizler, yolda ihtiyacınız olan eşyalar, koruyucu ürünler ve çok daha fazlası sizi bekliyor!

Çocukla Yolculuk Yaparken Gerekli Olan Ürünler

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir