Ev & DekorasyonDekoratif Ev Eşyaları

Evinize Farklı Bir Hava Katacak Birbirinden Şık Duvar Rafları

Yaşam alanı dekorasyonlarında mobilya seçimi ve diğer aksesuarların seçimi kadar duvarların nasıl kullanılacağı da önemli bir konudur. Günümüzde ev dekorasyonunda kullanılan önemli malzemelerin başında gelen duvar rafları; fazla yer kaplamaması, hoş bir görüntü sunması ve kullanışlı alanlar sunması bakımından oldukça faydalıdır. Bu yazımızda yaşam alanlarınıza farklı bir hava katacak duvar rafları sizleri bekliyor!

2021 yılında güncellenmiştir.

Duvarlarda kullanılan birbirinden şık ve kullanışlı duvar rafları, yaşam alanlarına farklı bir hava katar. Dekorasyon açısından yalın kalan duvarlara hareket katmak ve faydalı hale getirmek için kullanılan raflar; alandan kazanç sağlama, depolama için alan oluşturma, mekan dekorasyonuna farklılık katmak adına tercih edilir. Peki, duvar rafı seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir? Şimdi kısaca anlatalım:

Raf Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duvar rafları nasıl seçilmeli?
Duvarlarınız için raf seçerken aşağıdaki adımlara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Genişlik ve Büyüklük: Duvar rafı seçerken hangi amaçla kullanacağınızın yanı sıra nerede kullanacağınız da önemlidir. Öncelikle duvarınızda ne boyutta bir duvar rafı istediğinize karar vermelisiniz. Sonrasında ise ne gibi ürünlerle rafı dolduracağınıza karar vererek genişliğini belirlemelisiniz. Ölçülere dikkat etmek size farklı fikirlerin ve farklı kullanımların kapısını açacaktır.

Tasarım ve Montaj: Duvarınızın yaşam alanınızın dekorasyonu ile uyum içerisinde olması adına tasarımına, rengine ve kullanılan malzemeye dikkat etmelisiniz. İster zıt renklerle kontrast bir hava katabilir isterseniz de soğuk sıcak renklerin uyumundan yararlanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise montaj. Duvar rafının yerleşimini yapmak önemli bir konudur. Duvara monte etmeden önce, rafın duvarda nasıl durması veya konumlandırılması gerektiğini belirlemek gerekir. Simetrik mi yoksa belirli aralıklarla farklı bir dizayn mı karar vermeli ve ona göre montajı yapmalısınız.

Ağırlık ve Taşıma Kapasitesi: Duvarınıza monte edeceğiniz rafların büyük olması aynı zamanda duvarın taşıma kapasitesini durumunu da yanında getirir. Bu rafların belirli bir ağırlığa kadar eşya taşıdığınız unutmamalısınız. Üzerine ağır yükler koyarak rafı zorlamanız, yükü taşıyamayan rafın zamanla eğri durmasına ya da kendisini bırakmasına neden olabilir.

Duvar Rafı Önerileri

Tüm bu adımları anlattığımızda göre sıra geldi şık duvar rafları önerilerimize! Hadi başlayalım…

Doğallığı Sevenler İçin: Ahşap Raflar

Evinizi dekore ederken doğallıktan yana olmaya özen gösteriyorsanız bu duvar rafları tam size göre! Doğal ahşaptan üretilen modellerle sade ve şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca yaşam alanlarınızda oluşturmak istediğiniz ferah ortam için doğal ürünler en doğru seçenektir.

Duvar rafları - Ahşap duvar rafı
Ürün Ölçüleri: Boyu 86 cm, derinlik 9 cm, ahşabın kalınlığı 2 cm

Birinci sınıf fırınlanmış çam ağacından üretilen çok bölmeli duvar rafı; evinizi dekore ederken kullanabileceğiniz hem kullanışlı hem de şık bir üründür.

Duvar rafları - 3 katlı ahşap raf
Şık ve oldukça kullanışlı; NestWood duvar rafı.

Doğal ahşaptan özel olarak üretilen duvar rafı; 3 katlıdır ve her katında yer alan raflar ileri geri şekilde hareket edebilmektedir. Bu sayede rafları dilediğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz. Tüm alanlarda rahatça kullanabilir, duvarlarınızda şık bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Farklılığı Sevenler İçin: Geometrik Raflar

Son dönemlerde çokça görmeye başladığımız farklı simetriler ve geometrik şekiller duvar raflarında da oldukça revaçta. Dekoratif olarak farklı bir hava yakalamayı istiyorsanız siz de bu tarz ürünleri tercih edebilirsiniz.

Duvar rafları - Altıgen duvar rafı
3 farklı geometrik şekil ile duvarlarınızda fark yaratın.

Doğal ahşaptan üretilen altıgen tasarımlı duvar rafı; 3 parçadan oluşmaktadır. Yaşam alanlarınıza farklı şekiller ile hava katmak ve daha kullanışlı alanlar oluşturmak adına bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Duvar rafları - Üçgen dekoratif duvar rafı
Farklı ve özgün tasarımları sevenler üçgen dekorlu raflara bayılacaktır.

Ahşaptan üretilen ve 8 parçadan oluşan üçgen dekorlu duvar rafı, daha büyük alanları rafla modern bir görüntüye kavuşturmak isteyenler için oldukça ideal bir seçim olacaktır.

Parıltıyı Sevenler İçin: Işıltılı Raflar

Yaşam alanlarının her zaman kendileri gibi parıltılı ve hoş görünmesini sevenler için; ışıltılı raflar. Led ışıklarla süslenmiş özel raflar hem kullanışlı hem de havalı bir görüntü oluşturmanız için tasarlanmıştır.

Duvar rafları - Led ışıklı duvar rafı
Duvarlarınızda kendi tarzınızı yansıtın; LED ışıklı ananasa raf.

Doğal ahşaptan üretilen bu modelde ananas şeklindeki şık raflar Led ışıklar ile süslenerek parıltılı bir görünüme kavuşuyor. Yaşam alanlarında parıltıyı sevenler Led Işıklı Ananas duvar rafına eminiz ki bayılacaktır.

Duvar rafları - Led ışıklı dekoratif duvar rafı
Daha çok alana ihtiyacı olanlar için harika bir çözüm; 8 gözlü duvar rafı.

Kitaplar, objeler, çiçekler ve aklınıza gelen her türlü ürün için oldukça rahat bir alan sunan 8 gözlü duvar rafı; led ışıkları ile de ışıltıyı sevenleri oldukça mutlu edecek bir görüntü sunar.

Altından Vazgeçemeyenler İçin: Kaplama Raflar

Altının parıltı ve ışıltısını ahşapla birleştiren böylelikle hem havalı hem de parıltılı görünen kaplama raflar, yaşam alanlarını güzelleştirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği ürünler arasında yer almaktadır. Mutfak ve banyolar dışında yatak odalarında da bu tür rafları kullanabilirsiniz.

Duvar rafları - Altın kaplama duvar rafı
Bino duvar rafı ile zarif bir hava oluşturabilirsiniz.

Mutfağınızda, banyonuzda, oturma ve çalışma odanızda, salonunuzda, kısacası her alanda çok amaçlı kullanabileceğiniz Bino duvar rafı;  kolay montajı ve akılcı tasarımı sayesinde evinize yepyeni modern bir hava katacak.

Altın kaplama dekoratif askı
Kullanışlı ve elegant; Bino Gold duvar rafı.

Altının parlaklığı ve şıklığını banyo, mutfak ve yatak odaları başta olmak üzer tüm yaşam alanlarında kullanmanızı sağlayacak olan Bino Gold; kullanışlı yapısıyla da oldukça farklı ve rahat bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur.

Sadelik Sevenler İçin: Ferforje Raflar

Kullanımı ve montajı oldukça kolay olan ferforje raflar, genelde sade bir görüntü sunmak için kullanılır. Tabii her konunun olduğu gibi bu durumunda istisnası sizin kişisel zevkleriniz. Farklı şekil ve boyutlardaki ferforje raflarla farklı tarzları yansıtabilirsiniz.

Klasik ferforje askı
Dekoratif ferforje raf ile özel bir alan oluşturabilirsiniz.

Salon, mutfak, çocuk odası gibi alanlarınıza modern bir görünüm sağlamak adına dekoratif ferforje rafı evinizin her köşesinde çok amaçlı kullanabilirsiniz. 3 katlı yapısı sayesinde çiçekler, kitaplar, objeler ve diğer her şey için oldukça rahat bir kullanım alanı sunar, size de keyfini çıkarmak kalır.

Dekoratif metal süs askısı
Dekoratif metal duvar rafı, alana özgün bir dokunuş yapmanızı yardımcı olur.

Yaşam alanlarınızın duvarlarında farklı tasarımlar, çiçekler ya da objelere yer vermek için kullanabileceğiniz dekoratif metal duvar rafı, aynı zamanda şık görüntüsüyle de duvarlarınıza farklı bir hava katacaktır.

Yaşam alanlarınızı dekore ederken ihtiyacınız olan duvar rafları ve diğer her şey ÇiçekSepeti‘nde var var!

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir