Trend

Sırt Çantası İle Dünyayı Dolaşan Gençlerin Güne Uyandıkları 10 Doğa Manzarası

Günümüzde gençler yolda olmayı ve yolun kendisini çok seviyorlar. Dünyayı gezip görmek için büyük paralar harcamaları gerektiğine inanmıyor, sırt çantaları ve çadırları ile her yeri karış karış keşfediyorlar. Müthiş doğa manzarası ile mutlu oluyorlar.

Seyahat etmeyi sever misiniz? Kim istemez ki yeni yerler keşfedip dünyayı adım adım gezmeyi gerçi… Günümüz gençlerinden büyük bir kitle bu isteklerini gerçekleştirebilmek için adına hayatlarını adamış durumdalar. Sosyal medya mecraları üzerinden birbirlerini bularak aynı amaca doğru yürüyorlar.

Birbirlerine yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyor, kalacak yer, yapılabilecek minimum harcamalar, gezilecek mekan önerileri ve daha birçok konu için birbirlerine destek oluyorlar. Gençler, aynı zamanda gezip gördükleri yerleri fotoğraflayarak, kendi gezi hikayelerini anlatarak birbirlerine cesaret veriyorlar. Yurtdışı seyahatin neredeyse bir otobüsle Ankara’dan İzmir’e gitmek gibi görüldüğü bu grupta uygun bilet kampanyaları takip edilerek oldukça uygun seyahatler planlanıyor. Gençler dönem dönem toplanarak gerek yurtiçi gerek de yurtdışı kamp organizasyonları yapıyor, yer yer bir trene doluşup sadece çay içmeye Kars’ı ziyaret ediyorlar.

Bu yazımızda sizlere bu çılgın gençlerin ziyaret ettiği ve doğa manzarasının içinizi eriteceği 10 gönderiyi derledik. Pahalı oteller yerine doğada kaldıkları, bazen bir şelale sesi bazen de ağaç çıtırtısı ile güne merhaba dedikleri yerler; işte karşınızda o 10 muhteşem manzara!

Ban Gioc-Detian Şelalesi – Vietnam
ban gioc detian
Görsel Kaynağı: Wallpaper Abyss – Alpha Coders

Tam anlamıyla eşsiz bir doğa manzarası! Çin ve Vietnam arasındaki doğal sınır olarak kabul edilen Ban Gioc-Detian Şelalesi aynı zamanda dünyanın en büyük sınır ötesi şelalelerinden biri olarak dikkat çekiyor. En uzun bölümü 30 metre olan Gioc-Detian Şelalesi’nin toplam uzunluğu ise 60 metre kadar. Yalnızca şu manzarayı seyretmek bile ne kadar huzur vericidir kim bilir…

İzlanda
izlanda
Görsel Kaynağı : tours4fun

Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde yer alan İzlanda, adeta doğa mucizesi gibi bir ülke. Bu ülkede güneşin doğuşu ayrı, batışı ayrı romantik ve etkileyici. Şelaleleri ve gölleri ile dikkat çeken İzlanda’ya buzlar ülkesi de deniliyor. Birçok fotoğrafa acaba “Photoshop mu?” dedirten bu ülke 400bin nüfuslu, küçük ve samimi. İzlanda’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler ise yeraltında bulunan sularının magmaya dokunması sonucunda ısınmasıyla oluşan patlamalara, fışkırmalara tanıklık edebileceğiniz Geysir Ulusal parkı, on bin yıllık şelaleler, göller ve eşsiz kuzey ışıkları…

Odda, Norveç
norveç
Görsel Kaynak: Visit Norway

Herkesin hayatında en az bir kere ziyaret etmesi gereken yerlerden biri Norveç. Müzik, edebiyat, bilim ve coğrafyası ile dikkat çeken ülkenin favori gezi mekanlarından biri de Odda. Fotoğrafta muhteşem manzarasıyla Odda’yı görüyorsunuz. 5 bin nüfuslu bir kasaba olan Odda, Norveç’in favori turistik mekanlarından birisi. 7 bin kişiyi barındıran Odda kenti büyük dağları, şelaleleri ve buzulları ile dikkat çekiyor.

İrlanda
irlanda
Kylemore Abbey – Görsel Kaynağı: Dreams in Ireland

İrlanda denildiği anda aklınıza ilk barlar mı geliyor? O halde müthiş derecede yanıldığınızı belirteyim. İrlanda eşsiz doğası ile her yıl on binlerce turisti kucaklıyor. Şehrin merkezinde Avrupa’nın en büyük parklarından birinde öğle saatlerinizi geçirebileceğiniz, yeşil bambaşka tonlarından geçerek her sabah evden işe gidebileceğiniz bir yerde yaşadığınızı hayal etsenize?

Ayrıca dünyanın en tehlikeli köprülerinden biri olarak kabul edilen Rope Bridge ile de adrenalin tutkunlarının ilgisini çekiyor.

– Dünyanın en güzel bahçelerini anlattığımız yazıma gitmek için buraya tıklayın.

Eibsee – Almanya
Interrail Türkiye Manzaralar
Görsel: Tumblr

Almanya’nın en yüksek dağı olan Zugspitze’nin hemen eteğinde yer alan Eibsee gölünde bu manzarada kahvesini yudumlayan gençler sizce de çok şanslı değil mi? Bu dağın deniz seviyesinden yüksekliği toplamda 2.962 metre ve aynı zamanda Almanya ile Avusturya’nın arasında bulunan doğal bir sınır.

Faroe Adaları
Faroe Adaları
Gásadalur Köyü – Görsel Kaynak: Flickr

Fantastik filmlerde görmeye alışık olduğumuz manzaralara benzeyen bu yer aslında gerçekten var. Danimarka’ya bağlı, 50 bin nüfuslu Faroe Adaları toplamda 18 adadan oluşur. Norveç Denizi ve Kuzey Atlantik Okyanusu arasında yer alan bu doğal güzellikler, yeşil ile mavinin tonlarını sergilerler. Keçileri oldukça ünlü olan bu adaların adı da buradan gelir zaten. “Koyun Adaları” olarak Türkçe’ye çevirebiliriz :) Ülke yeşilliğinin yanı sıra kültürel olarak ve eğlence alanında da oldukça aktif. Yaz aylarında 9 – 10 civarı festivale ev sahipliği yapan adalarda turistler bu dönemlerde artış gösterir. Ancak yaz dediğimize bakmayın, en fazla 13 dereceyi görebiliyor bu adalar.

Bled Gölü, Slovenya
bled gölü
Görsel Kaynağı: Classic Collection Holidays

Yemyeşil bir doğa, mavinin en güzel tonlarının dalgalandığı sular ve gökyüzü. Merhaba, Slovenya’ya hoş geldiniz :) Kar yağdığında bir Disney masalında olduğunuzu düşündüren bu ülke, tüm mevsimlerde aynı güzel tonları taşıyor.  Bunun en güzel örneklerinden biri de Bled Gölü. Romantik bir durak olan Bled Gölü, huzuru en derinden hissedebileceğiniz bir mekan olarak sizi karşılıyor. Slovenya’nın başkenti olan Ljubljana’ya 55 km uzaklıkta olan bu doğal cenneti bir gün mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Italya- Cenova
portofino
Portofino – Görsel Kaynağı: Travel HD Wallpapers

Komünal düzende yönetilen, İtalya’nın kuzey batısında yer alan 600 bin nüfuslu bir liman kentidir Cenova. İtalya’nın tarihi dokusu ve romantizmi Cenova’da biraz daha doğanın akışına bırakıyor kendini. Samimi, doğal ve büyüleyici bir bölge burası. Ayrıca Cenova’da kendinize görsel bir şölen verirken, mideniz için de aynı şöleni yaşayabilirsiniz. Kendine has lezzetleri ve özel şarapları denemeden Cenova’dan dönmeyin!

Norveç – Henningsvær
Interrail Türkiye Manzaralar
Henningsvaer – Görsel Kaynağı: Supporters News

İskandinav ülkelerinde muhteşem olmayan bir yer var mı? Norveç hepimizin artık bildiği bir ülke. Çünkü düşük suç oranları, doğal güzellikleri ve mutlu insanları ile dünyaya nam salmış ülkelerden biri. Bir balıkçı köyü olan Henningsvær da 500 nüfuslu küçük ve eşsiz bir doğa parçası. Adeta dev kayaların üzerinde konumlanmış olan bu köyün en çok dikkat çeken alanlarından biri de futbol sahası elbette. Tırmanma ve dalış / şnorkel aktivitelerini yapmaya meraklı iseniz Henningsvær’a mutlaka uğramalısınız.

Üsküp – Matka Kanyonu
matka kanyonu
Görsel Kaynağı Canyon Matka Resmi Sitesi

Son olarak Üsküp’te yer alan Matka Kanyonuna bakalım. Üsküp’ün biraz dışında kalan bu kanyon Treska Nehri’nin Vardar Nehri’nin buluştuğu noktada yer alıyor. 77 adet kelebek türünün yuvası olan bu kanyon Makedonya’nın en ünlü gezi alanlarından biri olarak geçiyor. Uzun bir yürüyüş yolunun ardından ise bir mağara karşılıyor kanyonda sizi. Bu doğa manzarası görülmeye değer doğrusu.

Dünyanın her yeri görülmeye değer. Bir bölgeyi ziyaret etmek yalnızca bazı şehirleri ziyaret edip, otellerde kalarak şehir yaşamını deneyimlemek değil. Gençler artık bu durumu fark etmişler ki sırt çantaları, çadırları ve yalnızca ihtiyaç duyabilecekleri eşyalarla şehir sakinlerinin bile görmediği o güzel bölgeleri keşfediyor, yaşamanın zevkine varıyorlar.

Dünyanın her yerine giden gençler Türkiye’ninde her bölgesini geziyorlar. Daha çok tren kullanan ve otostop ile yol ücreti vermeden seyahat etmeyi tercih eden bu kişiler aynı zamanda birbirleri ile gittikleri bölgelerde haberleşiyor ve birbirlerini gezdiriyorlar. Bir aile gibi, birbirlerini destekliyor; tüm acı ve tatlı olaylarda bir araya geliyorlar. Onlardan cesaret bulan ruhu genç ancak yaşları biraz geç olan kişiler de bulunuyor. Ne diyelim, darısı hepimize! :)

Not: Kışı sevenler için; Kar Aşıklarına En Güzel Kar Manzaraları yazımız harika bir tur olacaktır.

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir