Moda & GüzellikKıyafet Kombinleri

Sneaker Ayakkabı Rehberi ve 7 Sneaker Önerisi

Her kıyafetle uyum sağlayan ve her etkinlikte kullanabileceğiniz sneaker’lar, artık bir spor ayakkabıdan çok fazlasını ifade ediyor. Hemen hemen herkesin ayakkabılığında birden fazla modelde ve markada bulunan bu ikonik ayakkabılar, farklı ve özgün tarzları ile de öne çıkar. Tabii ki ayak sağlığı ve kullanım alanlarındaki farklılıklar modelleri birbirinden ayırır. Bu nedenle sneaker almadan önce bazı konulara dikkat etmek gerekir. Bu yazımızda sneaker ayakkabı alırken dikkat etmeniz gereken konuları ve ikonik modeller hakkında bazı bilgileri bulabilirsiniz.

Zamansızlığın yeni sembolü haline gelen sneaker ayakkabılar, farklı tasarımlarla her gün kendini günceller. Tasarım, estetik, kullanılan malzeme gibi konulara geçmeden önce “Sneaker ayakkabı nedir?” sorusunun cevabını kısaca verelim. Sneaker, İngilizce’de ses çıkarmayan ayakkabı olarak tanımlanır. Günlük hayat ve rahat giyim için tasarlanmış modellere verilen genel isimdir. Tanımı basitçe yaptığımıza göre şimdi gelelim detaylara…

Stil sahibi olmanın tam zamanı! Modanın en trend ürünlerine ulaşmak için uygulamamızı hemen indirin!
👉 Play Store için tıklayın!
👉 App Store için tıklayın!
Şıklığı ve tarzı parmaklarınızın ucunda hissedin! Giyimden aksesuarlara, hayalinizdeki kombinleri oluşturmak için bu fırsatı kaçırmayın! 👗🕶️🌟

Sneaker Ayakkabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sneaker alırken dikkat etmeniz gerekenler
Oldukça rahat ve konforlu olan sneaker modelleri hakkında bazı konulara dikkat etmeniz gerekir.
  • Sneaker alırken ilk bakmanız gereken konular ayakkabı tabanının sunduğu konfor ve özellikler olmalıdır. Yaşadığınız yerin beklentilerini karşılayacak şekilde tabana sahip modelleri tercih etmeniz hayatınızı kolaylaştırır. Darbeyi yumuşatan, uzun süre kullanımda destek sunan ve topuk sağlığına uygun modeller doğru seçim olacaktır. Ayrıca yağmur veya karlı bir bölgede yaşıyorsanız kaymaz tabanlı modeller önceliğiniz olmalıdır.
  • Sneaker modelinin ayağınıza sağladığı destek oldukça önemlidir. Hareket halindeyken ayakkabının ayağınızı koruması ve bileğinize destek olması gerekir. Her sneaker modeli yüksek bilekli olmasa da çoğu modelde bilek altı desteği vardır. Bilek veya bilek altı desteği olmayan modelleri tercih etmemenizi tavsiye ederiz.
  • Alacağınız modelin işlevsel olması birçok yerde ayakkabıyı rahatlıkla kullanmanızı sağlar. Fakat spesifik olarak tasarlanan modeller, etkinlik sırasında rahat etmenizi sağlar. Örneğin; yaz ayları için nefes alan modeller uygundur. Koşu için sneaker alacaksanız tabanı esnek olan modeller rahat etmenizi sağlar, outdoor etkinlikler için ise arazi şartlarına uyum sağlayacak modeller tercih edilir.
  • Sneaker modelleri, rahat olmaları nedeniyle bu kadar popüler olmuştur. Günlük koşturma arasında ayakkabınızın sert yapısının sizi rahatsız etmesini istemezsiniz. Bu nedenle esnek ve hafif sneaker modellerini tercih ederek ayak sağlığınızı koruyabilirsiniz.
  • Öncelikle çoğu sneaker modeli unisex olarak tasarlanır. Numara skalası bu nedenle oldukça geniştir. Yani sneaker modellerinin cinsiyet ayrımı yok desek daha doğru bir yaklaşım olur. Fakat bazı modeller kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı üretilir. Alacağınız ayakkabının ne büyük ne de küçük olmaması için en uzun parmağınızla ayakkabının ucu arasında yaklaşık 1 cm olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Son olarak ayakkabının ayak tipiniz için uygunluğuna dikkat etmeniz gerekir. Ayakkabının iç kısmındaki tasarım ve esneklik; duruş, omurga ve genel olarak bedeninizi etkiler. Eğer taraklı, kemerli veya düztaban gibi ayak sorunlarınız varsa buna uygun seçimler yapmanız, daha rahat etmenizi sağlayacaktır.

İkonik Sneaker Modelleri

Yukarıda sneaker alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. Şimdi sıra geldi ikonik tasarımları ile zamansız olan sneaker modellerinden bazılarını anlatmaya…

1-) Nike Air Max 

Nike Air Max Sneaker
Kendinizi özgürce ifade edin; Nike Air Max.

Nike modellerinin en sevileni ve en klasiği olan Nike Air Max, 1987 yılından bugüne kadar popülerliğini hiç kaybetmedi. Güncellenen versiyonları, farklı tasarımları ve yenilenen teknolojisi sayesinde artık daha rahat olan sneaker, kusursuz bir tarza sahiptir. Günlük kullanım veya özel etkinliklerde her türlü parça ile uyum sağlar. Rahat tabanı sayesinde uzun süre kullanıma da uygundur. Air Max modelinin alametifarikası tüm tarzlara hitap etmesi diyebiliriz. Klasik, modern, basic, avangart veya sportif hiç fark etmez.

Farklı sneaker modelleri için Nike sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

2-) Adidas Superstar

Adidas Superstar sneaker
Zamansız bir yıldız; Adidas Superstar.

Klasiklerin belki de en eskisi olan Adidas Superstar, 1965 yılında sokak futbolu için üretilmiştir. Fakat üst modelleri çıktıkça basketbol sahalarında kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonrasında ise rap ve hip hop kültürünün bir parçası haline gelen model, ünlü müzik grubu Run-DMC’nin adidas Superstar’la yaptığı iş birliği sonunda ise artık bir ikona dönüşmüştür. Her türlü tarz ve kombine uyumlu olan ayakkabı, rahatlığı ve renk skalası ile popülerliğini korumaya hala devam etmektedir. Adidas demişken tenis yıldızı Stan Smith için tasarlanan Adidas Stan Smith modelinden bahsetmemek olmaz. Tarzı ve tasarımı ile herkesin favori listesinde hala yerini koruduğuna eminiz.

Markanın farklı modelleri için Adidas sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

3-) Vans Old Skool

Vans Old Skool sneaker
Daha fazla destek ve daha fazla dayanıklılık; Vans Old Skool.

1970’li yıllarda ortaya çıkan ve kaykay pistlerinin en havalı ayakkabısı olan Vans Old Skool, günümüzde ikonik sneaker modelleri arasında yer alıyor. Oldukça geniş bir ürün yelpazesine öncülük eden model, spor ve klasik kombinlere casual bir hava katarken aynı zamanda özgür hissettiriyor. Nefes alabilir kumaş yapısı, dayanıklılığı, esnek tabanı ve bilek desteği sayesinde rahat etmenizi sağlayan Old Skool, darbe koruması ile ayağınızı güvende tutmanıza yardımcı olur.

Farklı model ve renk seçenekleri için Vans sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

4-) New Balance 574

New Balance 574 sneaker
Her ana ve her zamana uygun bir stil; New Balance 574.

Alışılagelmiş sneaker modellerine farklı bir alternatif arayanların gözdesi; New Balance 574. Tarz olarak rahatlığın ve spor tarzın muhteşem bir karışımına sahip olan ayakkabı, koşu ve yürüyüş içinde idealdir. Esnek yapısı sayesinde günlük kullanımda da oldukça başarılıdır. Ayrıca jean, keten pantolon veya şortlarla oldukça şık durur.

Farklı model ve renk seçenekleri için New Balance sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

5-) Converse Chuck Taylor All Star 

Converse All Star sneaker
Sadeliğin en cesur hali; Converse All Star.

1970’li yıllarda basketbol ayakkabısı olarak tasarlanan ve basketbol severlerin rüyası olan Converse All Star, daha sonrasında sporun önüne geçerek bir popüler kültür ikonu haline geldi. Sneaker denildiğinde akıllarda ilk canlanan modellerden biri olan All Star, zarif görüntüsü ve esnek yapısı sayesinde her kombine eşlik edebilir. Bu nedenle unutulmaz ve vazgeçilmezdir.

Farklı renk ve tasarımlar için Converse sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

6-) Puma St Runner

Puma St Runner
Özgün ve özgür; Puma St Runner V2.

Spor dünyasının en ikonik markaları arasında yer alan Puma, sneaker modelleri ile de oldukça popülerdir. Birçok farklı modele sahip markanın en bilinen modellerinden biri olan St Runner V2, gün geçtikçe popüleritesini artırmayı başarmıştır. Özellikle erkek stilinin vazgeçilmez parçaları arasında yer alan model, rahat ve klasik tarzın modern bir uyarlamasıdır. Günlük kombinlerde veya özel günlerde her türlü parça ile uyum sağlar.

Farklı renk ve modeller için Puma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

7-) Reebok Club C 85

Reebok Club C 85
Sade ama bir o kadar da havalı; Reebok Club C 85.

Reebok, tenis kortlarının efsane ayakkabılarını üreten marka olarak bilinir. Nitekim ürettiği modeller birçok tenis yıldızının da favorisi olmuştur. Fakat zamanla kortların dışına çıkan marka, en çok dikkat çeken sneaker ayakkabılardan bazılarını üretmiştir. Bu modellerden biri olan Club C 85, estetik görüntüyü kaliteyle birleştiren bir tarza sahiptir. Bu nedenle günümüzde hala popülerliğini korur. Özgün, kaliteli ve rahat bir sneaker arıyorsanız tercihinizi bu modelden yana kullanabilirsiniz.

Sneaker modelleri başta olmak üzere en tarz ayakkabılar ÇiçekSepeti‘nde! Web sitesi veya mobil uygulama üzerinden siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir