Trend

SÖMESTR TATİLİ ÇİKOLATASIZ OLMAZ

Karneler alındı, minik canavarlar 2 hafta evde konaklayacaklar. Artık evde gündüz keyfiniz kısa süreliğine kesintiye uğrayacak, çünkü zapt etmek zorunda olacağınız bir ya da birkaç haylazla sizi enerjisi bol günler bekliyor. Bu durum hemen korkutmasın gözünüzü, onları kısa bir süreliğine durdurabilecek bir şeyler elbette var, hem bu dönemi onlarla beraber yapabileceğiniz güzel aktivitelerle renklendirebilirsiniz.

image

Bu küçük canavarların asla karşı koyamayacağı ilk şey elbette çikolata! Sonunda çikolata varsa 2 saat aralıksız uslu uslu oturabilir, tüm ödevlerini bitirebilir, erkenden yatabilir, hatta zorlarsanız ıspanak bile yiyebilir! Yani çocuğunuzun üzerinde en az sizin kadar otoriter etkisi olan tek şeyinçikolata olduğunu unutmamak gerek, peki bu çikolatayı bir de kendisi yaparsa? Bugün size onunla beraber yapabileceğiniz hem de sonrasında afiyetle yiyebileceğiniz müthiş bir tarif veriyoruz: tatlı parmaklardan ev usulü kakaolu fındık kreması!

Önce teflon bir tavaya 10 12 kaşık kadar un koyuyoruz ama yağ koymuyoruz. Biraz un kokusunu ortadan kaldırdıktan sonra ayrı bir kapta 1 paket eritilmiş margarini, 1 bardak ılık süt ve şeker ilave edip iyice çırpıyoruz. Ardından un, kakao ve vanilya ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. İşte bu işlemi o minik parmaklarıyla bugün karnesini alan küçük canavarın yapmasına izin verirseniz, gerçek lezzetine ancak öyle ulaşabiliyoruz. Sonra fındıkları rondoda en ince ayarda kıyıp ekliyoruz ve yine çırpıyoruz. Sonra da minik canavarımızla beraber oturup afiyetle yiyoruz J

Onunla beraber vakit geçirmek her şeyden önemli, bunu unutmayın. Bu 2 haftalık tatili onunla yapabileceğiniz güzel aktivitelere ayırın, siz onun sevgisiyle doyarken, o da sizinle geçirdiği anların tadına varsın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir