Moda & GüzellikKişisel Bakım İpuçları

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cilt Bakımı için Kullanabileceğiniz Ürünler

Sağlıklı bir cilde sahip olmak, herkesin hayalidir. Parlar, pürüzsüz, canlı ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak içinse yapmanız gereken bazı şeyler vardır. Düzenli olarak cilt bakımı yapmak, gerekli besleyicileri kullanmak, zarar verecek ürünlerden uzak durmak gerekir. Mevsimlere göre cildinize yapacağınız bakım değişiklik gösterir. Biz de bu yazımızda, sonbaharda cilt bakımı yaparken dikkat edebilecekleriniz ve kullanabileceğiniz ürünler üzerinde duracağız!

Cilt bakımı yaparken en sık kullanılan ürünler; temizleyiciler, nemlendiriciler, kremler ve losyonlardır. Her mevsimde bakım rutininizde yer alması gereken bu ürünlerin seçimi çok önemlidir. Cildinize uygun, size iyi gelecek ürünleri seçerek cildinize güzel bir yatırım yapabilirsiniz.

  • Nemlendirici, peelig, losyon ve benzeri ürünler seçerken ürünlerin içeriğine dikkat edebilirsiniz. Doğal bir içeriğe sahip olan ürünler cildinize daha iyi gelir.
  • Hem yaz hem kış aylarında güneş koruyucularını ihmal etmemelisiniz. Güneşin zararlı etkileri cildinizde kırışıklık, nem kaybı gibi sorunlara yol açabilir. Bu yüzden her zaman koruyucu ürünleri rutininize eklemeniz faydalıdır.
  • Cilt tipinize uygun olarak seçtiğiniz ürünleri düzenli olarak kullandığınızda faydasını görürsünüz.

Şimdi gelin, sonbaharda adım adım cilt bakımı yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir yakından inceleyelim. Cilt bakımı için ihtiyacınız olan her şeyi ÇiçekSepeti‘nin geniş ürün yelpazesinde bulabileceğinizi ve online olarak satın alabileceğinizi de unutmayın!

Sonbaharda Cilt Bakımı

Tercihiniz Güçlü Nemlendiricilerden Yana Olsun

Sonbaharda cilt bakımı nasıl olur
Sonbaharda Cilt Bakımı İpuçları

Cilt bakımının en önemli aşamalarından biri nemlendirici kullanmaktır. Nemlendiriciler sayesinde erken yaşlanmanın önüne geçebileceğiniz gibi oluşan kırışıklıkların giderilmesi için de bu ürünlere başvurabilirsiniz. Kuru, yağlı ve karma ciltler için farklı içeriklere sahip nemlendiriciler bulunduğu için cildinize en uygun olanı tercih etmeniz en iyi sonucu almanızı sağlar. Cildinizin daha dayanıklı ve sağlıklı olmasını sağlayacak nemlendirici çeşitlerini rutininize ekleyebilirsiniz.

  • Nemlendiricinin içeriğinde seramid bulunmasına özen gösterebilirsiniz. Seramidler, cildin korunması için gerekli olan bariyeri kurdukları için önemlidirler.
  • Cildinizde giderilmesini istediğiniz farklı bir problem varsa nemlendirici krem seçimini buna uygun yapabilirsiniz.
  • Jel, krem, losyon, yağ, ampul ve maske formundaki nemlendiriciler arasından kendiniz için kullanımı en uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Nemlendiricilerin cildinize daha iyi etki etmesi için roller, guasha gibi yüz temizleyici, destekleyici cihazlardan yardım alabilirsiniz.
  • Cilt neme doydukça cilt yüzeyindeki problemler yok olmaya başlar. Düzenli nemlendirici kullanımından sonra cildiniz yumuşacık, parlak ve pürüzsüz bir görünüme ulaştığını görebilirsiniz.

Peeling Etkili Ürünleri Bakım Rutininize Ekleyin

L'Oréal Paris Saf Kil Peeling Jeli
Peeling Etkisi ile Cildinizi Canlandırın

Cildinizi arındırmanızın en önemli adımlarından biri peeling yapmaktan geçer. Cildin üst tabakasında oluşan ölü deriden cildi arındırmak ve bakıma hazırlamak için çeşitli peelingleri kullanabilirsiniz. Peeling sayesinde ciltteki ölü deriler yok olur, gözeneklerin arasına sıkışan kirler ve makyaj kalıntıları ciltten tamamen arındırılır. L’Oréal Paris Saf Kil Peeling Jeli gibi bir ürün ile cildinizdeki tıkanmış gözenekleri açabilirsiniz!

  • Cildiniz için uygun içeriklere sahip ürünleri tercih ederek farklı problemler oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Peeling uygulaması sonrasında cildinize nemlendirici uygulaması yaparak cildin nemini kazanmasını saplayabilirsiniz.
  • Peeling uygulaması esnasında cildinize çok fazla bastırmamalısınız. Böylece cildinize zarar vermezsiniz.

Vücut Losyonlarından Destek Alın

Sonbaharda cilt bakımı nasıl yapılır
Sonbaharda Cilt Bakımı Yaparken Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Nemlendirilmesi gereken tek yer tabii ki sadece yüzünüz değil. Vücudunuzun her alanının en az yüzünüz kadar nemlendiriciye ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Cildinizde oluşabilecek kuruluk, kaşıntı, dökülme gibi problemler için vücut losyonlarından yardım alabilirsiniz. Ayrıca tabii ki bu tarz problemler oluşmadan da vücut nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Böylece sorunların önüne geçmiş olursunuz.

  • Özellikle bacaklarda çok sık kuruluk meydana gelebilir. Duştan çıktıktan sonra nemli cildinize nemlendirici losyon uygulayarak nemi cildinize hapsedebilirsiniz.
  • Dirsekler ve eller gibi bölgeleri de unutmadan sık sık nemlendirmeniz gerekir. Böylece cildin üzerine koruyucu bir bariyer uygulamış olursunuz. Cildiniz yumuşak ve pürüzsüzleşir.
  • Size alerji yapmayan, içeriğinin cildinize iyi geldiğinden emin olduğunuz bir vücut losyonu seçebilirsiniz.

Dudak Bakımını İhmal Etmeyin

Bio Asia Aloe Vera Özlü Renksiz Lip Balm
Dudak Bakımını Hiçbir Zaman İhmal Etmeyin!

Yüzünüzde en çok bakımı uygulamanız gereken yerlerden biri de dudaklarınızdır. Her daim dikkat çeken, pürüzsüz ve sağlıklı dudaklar için çeşitli ürünler kullanmak gerekir. Özellikle soğukların başlamasıyla dudaklarda çatlaklar, kurumalar oluşabilir. Dudak balmı, dudak nemlendiricileri, dudak serumları, dudak kremleri gibi ürünlerden destek alarak dudaklarınızın bakımını yapabilirsiniz.

  • Bio Asia Aloe Vera Özlü Renksiz Lip Balm gibi ürünler sayesinde dudaklarınızı pürüzsüzleştirebilirsiniz. Aynı zamanda balmları makyaj bazı olarak da kullanabilirsiniz.
  • Dudak serumlarının sahip olduğu yağ ve vitaminler sayesinde dudaklarınızın daha canlı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Nemlendirici ürünler ile dudaklarınızın soğuk günlerde çatlamasını önleyebilirsiniz.

Güneşin Zararlı Etkilerinden Korunmaya Devam Edin

Nivea Sun Koruma Ferahlık Güneş Sprey SPF 30 200 ML
Sonbaharda da Güneş Koruyucularını Rutininize Ekleyin! Nivea Sun Koruma Ferahlık Güneş Sprey

Cildinizi korumanız da en az temizlemeniz ve beslemeniz kadar önemlidir. Güneşin zararlı ışınlarından korunmanızı sağlayan güneş kremleri, havanın kapalı olduğu günlerde bile sürülmelidir. Farklı koruma seviyeleri bulunan güneş kremleri arasından seçim yapabilirsiniz. yaz aylarında daha yüksek korumalı faktörlere sahip olan kremleri, kış aylarında daha düşük faktörlü kremleri tercih edebilirsiniz.

  • Sprey, krem ve losyon gibi farklı formlarda güneş kremi çeşitleri vardır. Kendiniz için en kolay kullanıma sahip olan ürünü seçebilirsiniz.
  • Ayrıca nemlendirici özelliklere sahip olan güneş kremlerini de kullanabilirsiniz. Böylece hem cildinizi koruyabilirsiniz hem de cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Vitamin Takviyeleri Kullanın

Sonbaharda cilt bakımı ürün önerileri
Sonbaharda Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Cildiniz için dışarıdan uygulayabileceğiniz bakımlar haricinde cildinizi içeriden de beslemelisiniz. Cildinizi kirlerden arındırmak, nemlendirmek ve onu korumak cilt bakımının önemli adımları olsa da bazı besinler ile de bu aşamaları tamamlamanız gerekir. Aslında bu beslemeyi hem içeriden hem de dışarıdan yapabilirsiniz. Bunun için hücre yenileyici özelliği olan ampul ve serumlar kullanmak bir seçenektir. Ya da doğal yağlar ile cildinize, saçlarınıza ve tırnaklarınızı bakım yapabilirsiniz. Ayrıca bol su içmek, meyve ve sebzeler tüketmek de yapabileceğiniz şeylerden biridir.

Tüm bu bakımları yaptığınızda cildinizi sonbahara hazırlamış olursunuz. Avon, Bioderma, Garnier, Sheida, Avene, La Roche Posay gibi ünlü markaların çeşitli bakım ürünlerini ÇiçekSepeti‘nden online olarak satın alabilirsiniz. Nemlendiriciler, maskeler, koruyucular, arındırıcılar… Aradığınız her şey ÇiçekSepeti’nde sizi bekilyor!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir