Kültür & SanatKitap

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Kitap Önerileri

Sonbaharın yavaş yavaş kendini göstermeye başladığı şu günlerde, evde daha sık vakit geçiriyor olabilirsiniz. Ya da evde geçirdiğiniz vakti daha iyi değerlendirmek, kendinizi geliştirmek… Tüm bu zamanlarda yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri; birbirinden akıcı, bilgilendirici ve keyifli kitaplar okumaktır. Sonbaharda içinizi ısıtacak, keyif dolu kitap önerileri için yazımızın devamına göz atabilirsiniz!

Kitap okumak, faydalı etkinliklerden biridir. Kitap okurken kitaplardan pek çok şey öğrenirsiniz. Hayatın içinden, hayata dair olan hikayeler sayesinde pek çok konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca bunun yanında kitap okumanın farklı faydaları da vardır. Kitap okumak; kelime haznenizin gelişmesini sağlar, düşünme yeteneğinizi geliştirir, stres seviyenizi azaltır, olayları farklı perspektiflerden incelemenize yardımcı olur… Saymakla bitmez bu faydalar! O yüzden kitap okumayı alışkanlık haline getirmek, düzenli olarak kitap okumak son derece faydalıdır. Size bambaşka dünyaların kapılarını aralayan kitaplar arasından dilediğiniz türdeki kitabı seçerek kendinize bir iyilik yapabilirsiniz. Şiir kitapları, felsefe kitapları, tarih kitapları, öyküler, romanlar, sanat kitapları… Tüm bunları ve çok daha fazlasını ÇiçekSepeti’nden kolayca satın alabilirsiniz. Şimdi gelin, birbirinden sürükleyici, sonbaharda içinizi ısıtacak kitap önerileri neler, yakından bakalım!

Sonbaharda Okuyabileceğiniz Kitaplar

1-) Satranç

Kitap önerileri
Sonbaharda Keyifle Okuyabileceğiniz Kitap Önerileri, Satranç

İlk önerimiz, kalemi çok güçlü olan yazarlardan biri olan Stefan Zweig’ın Satranç kitabı. Zweig’ın en çok okunan ve sevilen kitaplarından biri olan Satranç, hem Zweig’ın intihar mektubu hem de Hitler’i hedef aldığı kurmaca eser olarak biliniyor. Kitap; otel odasında hapsolan bir adamın, sorguya götürülürken görevli cebinden bir kitap çalması ve satranç öğrenmesini anlatıyor. Sürükleyici, merak uyandırıcı ve bir çırpıda okunan bu kitap sayesinde siz de güzel bir sonbahar günü geçirebilirsiniz!

2-) Modern Dünya Klasikleri

Modern Dünya Klasikleri Seti - 15 Kitap
Mutlaka Okumanız Gereken Kitap Önerileri, Modern Dünya Klasikleri

Modern klasikler de kesinlikle okumanız gereken, okudukça sizi mutlu eden kitaplar arasında yer alıyor. İnsan Ne ile Yaşar?, Suç ve Ceza, Yeraltından Notlar gibi önemli eserlerin bir arada bulunduğu setleri tercih ederek uzun süre okuyabileceğiniz kitaplara sahip olabilirsiniz. Victor Hugo’dan Platon’a, Dostoyevski’den Shakespeare’e çok önemli yazarların kitaplarını kütüphanenize ekleyerek mevsime güzel bir giriş yapabilirsiniz!

3-) Kendine Ait Bir Oda

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Kitap Önerileri
Sonbahara Yakışacak Kitaplar, Kendine Ait Bir Oda

Edebiyat dünyasının en güçlü kadın yazarlarından biri olan Virginia Woolf’un, kadın ve edebiyat arasındaki bağlantıyı anlattığı kitaplardan biridir bu kitap. Eşitlik tartışması, aitlik, kadınların dünyasına dair çeşitli tespitler… Hepsini bulabilirsiniz kitapta! Farlı bir bakış açısıyla kaleme aldığı eserinde Woolf şöyle diyor kadınlara: Woolf, odasındaki duvarı verdiği cevaplarla örmeye çalışıyor ve şöyle sesleniyor kadınlara: “Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın. Ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın!” Siz de sonbaharın yağmurlu günlerinde içinize dönmek ve kendinizi bulmak isterseniz bu kitaba bir şans verebilirsiniz!

4-) Ben, Kirke

Ben Kirke
Bir Çırpıda Okuyabileceğiniz Keyifli Kitaplar, Ben, Kirke

Sıradaki kitap, mitolojiyi çok sevip bu konu hakkında bilgilenmeyi sevenlere yönelik. Yunan mitolojisinin adı çok bilinmeyen kahramanlarından biri olan Kirke’nin hikayesini anlatan bu kitap, bir kahramanlık hikayesine dayanıyor. Kahramanların hayatını, başarıları, dışlanmaları, ayrımcılıkları ve çok daha fazlasını kadın perspektifinden ele alan bu kitapta sizi şaşırtacak bilgiler bulabilirsiniz. Güneş Tanrısı Helios’un kızlarından Kirke’nin hikayesine bambaşka bir çerçeveden bakmak için siz de hemen bu kitabı satın alabilirsiniz!

5-) Denizler Altında 20000 Fersah

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Kitap Önerileri
Sizi Geçmişe Götürürken İçinizi Isıtacak Kitaplar, Denizler Altında 20000 Fersah

Çocukken hemen herkesin okuduğu, hiç bildiğimiz dünyaların kapılarını aralayan bir kitaptı Denizler Altında 20000 Fersah. Jules Verne’in zengin hayal gücüyle yoğurulan kitabı okumanızın üstünden yıllar geçtiyse, onu yeniden okumanızı tavsiye ediyoruz. Her yaştan insana hitap eden kitap sayesinde çocukluğunuza dönebilirsiniz! Keşfetme duygusu, cesaret ve merakla dolu olan kitaba bu sonbaharda bir şans verin!

6-) Seyir

SEYİR PİRAYE
Son Dönemlerin En Popüler Kitap Önerileri, Seyir

Son zamanların en sık okunan kitaplarından biri olan Seyir de sonbahara yakışan kitaplardan biri. Piraye’nin yazdığı bu kitap, aslında bir dönüşümü anlatıyor. İnsanı, kadın üzerinden anlatan kitap ile siz de derin ve merak uyandırıcı bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İnsanlık hallerini, zihnin dönüşümlerini, iç dünyanızı bu kitapla keşfedip sonbaharda yeni bir kendiniz ile tanışabilirsiniz!

7-) Kokular Kitabı

Kitap önerileri
Eğlenceli, Sürükleyici ve Bilgilendirici Kitaplar, Kokular Kitabı

Sıradaki kitap daha çok bilgi dağarcığınızı geliştirecek türden. Kokular Kitabı; eğlenceli, farklı bir kitap arayanlar ve klasik kitaplar okumaktan çok fazla hoşlanmayanlar için ideal bir kitap. Kitap; mitolojiden kültürel tarihe, kimyadan ekonomiye, psikolojiden edebiyata kadar çok çeşitli cephelerden bahsederek koku meselesini ele alıyor. Yani kokuya dair çok derin bilgiler içeriyor. Siz de koku kitabını okuduktan sonra her şeye bambaşka şekilde yaklaşacaksınız diyebiliriz. Biz daha fazla anlatmayalım, siz hemen bu sonbaharda kitabı alıp okumaya başlayın!

8- ) Hygge, Lykke, Lagom Takım

Hygge + Lykke + Lagom Takım Set (3 Kitap)
Ayrıca Mutlu Olmanızı Sağlayacak Kitaplar, Hygge, Lykke, Lagom Takım

Ve geldik en etkileyici kitap setlerinden bir olan mutluluk takımına! Danimarka’nın mutluluk sırrı Hygge, Lykke ve Japonizm kitapları sayesinde bu sonbaharı daha mutlu geçirebilirsiniz. Danimarka, dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı yer olarak biliniyor. Ve tabii ki onlar için mutluluğu tanımlayan, çok değerli olan bir kelime var: Hygge! Bu kitap, size adeta hayatın sırrını anlatacak diyebiliriz. Mutluğunu nasıl bulacağınıza bu kitapla bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Daha sonra, Lykke ile mutluğu sürdürmeye devam edebilirsiniz. Bu kitap ise hayattan nasıl daha çok keyif alabileceğinizi anlamanıza yöneliktir. Dünyanın her tarafından hayata dair ipuçlarını, kültürleri, hikayeleri bu kitaptan öğrenebilirsiniz. Son olarak Japonizm’de ise çeşitli fikir ve pratikleri bir araya getirmeyi öğrenirsiniz. Böylece hayat amacınızı bulmaya yaklaşmış olursunuz. Hayattan keyif almak, mutlu olmak ve hayatı çözmek için siz de bu üç kitaptan oluşan seriye şans verebilirsiniz!

Hem kendiniz hem sevdikleriniz için satın alabileceğiniz yüzlerce kitabı ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz. Romanlar, şiir kitapları, tarih kitapları, gezi kitapları… Ne ararsanız! Sonbahara yakışacak, içinizi ısıtacak ve sizi geliştirecek her türlü kitabı online olarak satın almak çok kolay! Ayrıca online alışveriş yaparak çeşitli kampanyalardan ve ödeme seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz. Hadi siz de hemen dilediğiniz kitabı seçin ve okumaya başlayın!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir