SporMalzeme & EkipmanTeknolojiTeknolojik Ürünler

Spor Yaparken Kullanılabileceğiniz Kulaklık Modelleri

Bluetooth özelliği sayesinde kablosuz kulaklık modelleri artık oldukça popüler hale geldi. Eskiye oranla çok daha iyi performans sunan bu kulaklıkları koşarken, pilates veya fitness yaparken, bisiklet sürerken veya spor salonunda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat her Bluetooth kulaklık, spor sırasında kullanmak için uygun değildir. Peki, spor yaparken kullanabileceğiniz kulaklık modellerinde nelere dikkat etmeniz gerekir? Cevabı ve kulaklık önerileri bu yazımızda!

Spor sırasında müzik dinlemek oldukça faydalı bir aktivitedir. Müziğin ritmi ve size verdiği his sayesinde antrenmanı daha verimli geçirebilirsiniz. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde kablosuz kulaklıklar tere, suya, toza ve diğer tüm dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale geldi. Şimdi gelin spor yaparken kullanabileceğiniz kulaklık modellerine daha yakında bakalım.

Sporcu Kulaklığı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sporcu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gerekenler
Daha kullanışlı ve verimli bir kulaklığa sahip olmak için aşağıda yer alan konulara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.
  • Spor sırasında kulaklığın sizi rahatsız etmemesi ve maksimum konfor sunması gerekir. Hareket ederken düşmeyecek, hareket aralarında kontrol etmenize gerek kalmayacak, bağlantı sorunu çıkarmayacak ve terden zarar görmeyecek bir model seçmelisiniz. Tabii ki tüm bu özelliklerin yanı sıra ses kalitesinden de taviz vermemesi gerekir.
  • Tasarım olarak farklı seçeneklerde sunulan sporcu kulakları arasından seçim yaparken kulak içi veya kafa üstü tasarımlardan birini seçebilirsiniz. Bu seçimi yaparken hangisiyle daha rahat edeceğinizi düşünmeniz gerekir. Yeni nesil kulak içi modeller, kulak kıvrımına mükemmel şekilde yerleşerek hareketli anlarda bile oldukça rahat etmenizi sağlar. Boyun bandı veya kancalı kulak içi kulaklıklar da spor için oldukça ideal diyebiliriz. Kafa üstü kulaklıklar tercih edecekseniz de ayarlama seçeneği sunan modellere yönelmelisiniz. Ek olarak kulağa ekstra baskı yapmayan ve tek tuşla ayar imkanı sunan modeller daha kullanışlıdır.
  • Seçtiğiniz kulaklık modelinin kontrol panelinin sade ve olabildiğince tek dokunuşla kontrol sunması önemlidir. Bu sayede spor sırasında kulaklık ayarı vb. durumlar için durmanıza gerek kalmaz.
  • Kulaklığın dışarıdan gelen sesleri tamamen engellemesi oldukça önemlidir. Bu sayede sadece kendinize odaklanabilir ve daha verimli bir antrenman yapabilirsiniz. Gürültü engelleme özelliği bu nedenle sporcu kulaklarının olmazsa olmazıdır.
  • Kulaklığın şarj süresi, ne kadar sürede şarj olabildiği, hızlı şarj desteği ve mikrofon sistemi diğer dikkat edilmesi gereken konular olarak öne çıkmaktadır.  

Sporcu Kulaklığı Önerileri

Spor yaparken kullanabileceğiniz kulaklık modelleri hakkında genel bilgiler verdiğimize göre sıra geldi ürün tavsiyelerimizle bu bilgileri desteklemeye… En iyi sporcu kulaklık modellerinden birkaçını sizler için sıralamaya başlıyoruz.

1-) Samsung Galaxy Buds Live

Spor yaparken kullanabileceğini kulaklık modelleri - Samsung Buds
Spor keyfini Samsung Buds ile bir üst seviyeye çıkarın.

Kulak içini tam olarak kavrayacak şekilde tasarlanan Samsung Buds, canlı tasarımı ile oldukça hoş bir görüntü sunuyor. Gürültü engelleme özelliği sayesinde sesi canlı dinliyormuş hissi veren kulaklık, farklı dokunma talimatlarıyla istediğiniz özelliği aktif etmenizi de sağlıyor. Sesle kontrol, 21 saat pil ömrü, 5 dakika şarj ile bir saat çalışma ise diğer öne çıkan özellikleridir.

2-) JBL Endurance Peak 2 TWS

Spor yaparken kullanabileceğini kulaklık modelleri - JBL
Devam et. İstediğin kadar ıslan. İster yağmur ister ter, Peak 2 için endişelenme!

Antrenmanın tadını sonuna kadar çıkarmanız için tasarlanan JBL Endurance Peak 2 TWS, oldukça konforlu ve rahattır. 30 saatlik pil ömrü sayesinde uzun süre kullanım sağlar. Sezgisel dokunmatik kontroller hands-free arama yapmanızı ve sesli asistanınıza erişmenize olanak tanır. Tere dayanıklı ve su geçirmez özelliği sayesinde her türlü spor dalında rahatlıkla kullanılabilir.

3-) Sony Wi-Sp600Nb 

Spor yaparken kullanabileceğini kulaklık modelleri - Sony Wii
Sony Wi-Sp600Nb kulaklığın mikrofon üzerindeki düğmeleri ile kontrol her zaman sizde!

Boyun bantlı tasarımı ile spor tutkunlarının favorileri arasında yer alan Sony Wi-Sp600Nb, gürültü engelleme özelliği ile kendinize odaklanmanızı sağlar. Hafif yapısı, kulağa rahat yerleşmesi ve suya maksimum dayanıklılık ise öne çıkan diğer özellikleridir.

4-) Bix A3 Sports 

Spor yaparken kullanabileceğini kulaklık modelleri - Bix A3
Rahat, kullanışlı ve şık; Bix A3 Sports.

Bix A3 Sports tam bir fiyat/performans ürünüdür. 150 mAh bataryası sayesinde 10 saat müzik dinleme imkanı sunar. Mıknatıslık kulaklıklar, spor sırasında kulaklığın boyundan düşmesinin önüne geçer. 2-3 saatte şarj olmaktadır.

5-) Apple Airpods Pro 

Spor yaparken kullanabileceğini kulaklık modelleri - Apple AirPods Pro
Yüksek performans, en iyi deneyim; AirPods Pro.

Apple AirPods Pro ile daha iyi bir deneyim vadediyor. Özellikle ses yalıtımı konusunda ekstra başarılı olan ürün, üç farklı silikon ucu sayesinde herkes tarafından kullanılabilir. 5 saat dinleme, 3,5 sat konuşma ve 24 saat kuturu şarj süresi bulunan kulaklık, 5 dakikalık şarjla 1 saat dinleme süresi sunuyor. Ayrıca Adaptif EQ özelliği ile ses performansını artırma ve basınç eşitleme özellikleri de bulunmaktadır.

6-) Urbanears Plattan II BT 

Urbanears Plattan II BT
Urbanears Plattan II, keyifli bir deneyim sunar.

Klasikleşen Plattan deneyimini bir üst seviyeye çıkarmaya hazır mısınız? Urbanears Plattan II, esnek yapısı ve rahat kullanımı ile her yerde müzik keyfini hissetmenizi sağlar. Gövdesinde bulunan dahili mikrofon ve kontrol tuşu ile her şeyi kontrol edebilirsiniz. Gelişmiş batarya 30 saate kadar kullanım süresi sağlamaktadır. Ek olarak ZoundPlug özelliği sayesinde tek ses kaynağından gelen sesi birden fazla kulaklık ile dinlemeniz mümkündür.

7-) Sennheiser HD 450BT 

Sennheiser HD 450BT
Sennheiser 450 BT ile müzik dinleme keyfini en üst seviyeye çıkarın.

Yüksek ses kalitesi sizin için önemliyse Sennheiser 450 BT, tam size göre diyebiliriz. Aktif gürültü engelleme özelliğini en iyi şekilde sunar. Ayrıca dinamik bass sayesinde özel bir ses deneyimi sağlar. Telefon uygulaması üzerinden ekolayzır ayarı yapmanız mümkün. Yani istediğiniz tonlarda ve tarzda müzik her zaman elinizin altında olacak. Sesli kontrol özelliği, 30 saat kullanım süresi ve USB-C hızlı şarj diğer öne çıkan özellikleridir.  

Spor yaparken kullanabileceğiniz kulaklık modelleri hakkında bilgi verdiğimiz yazımız burada sona eriyor. Bluetooth kulaklık modelleri ve çok daha fazlasını Çiçeksepeti Extra’da uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir