Moda & GüzellikAksesuar & Takı Önerileri

2024 Güneş Gözlüğü Trendleri

Güneş gözlüğü, eskiden sadece yaz aylarında kullanılan bir aksesuar olsa da artık güneşin kendini gösterdiği her zaman kullanılıyor. Tabii yaz aylarında güneş ışınlarının daha etkili olması nedeniyle hemen hemen her gün güneş gözlüğü takmak gerekiyor. Bu yazımızda 2024 güneş gözlüğü trendleri hakkında bilgiler vereceğiz ve önerilerde bulunacağız.

Oldukça havalı ve tarz bir aksesuar olan güneş gözlüğü, kombin yaparken de en önemli yardımcılar arasındadır. Bu nedenle genelde gözlük seçimi yaparken o senenin trendleri göz önünde bulundurulur. Fakat unutulmaması gereken nokta, güneş gözlüklerinin asli görevi göz hastalıklarına neden olan UV ışınlarına karşı gözleri korumaktır. Bu nedenle güneş gözlüğü seçerken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Güneş Gözlüğü Seçim Rehberi

Güneş gözlüğü rehberi
Gözlük seçerken dikkat etmeniz gerekenlere daha yakından bakalım.
  • Seçim yaparken ilk olarak dikkat etmeniz gereken konu, yüz şeklinizdir. Sahip olduğunuz yüz şeklinin zıttı olan tasarımlar, güneş gözlüğünün yüzünüzle uyumlu görünmesini sağlar. Eğer yüz tipinizin ne olduğundan emin değilseniz basit bir yöntem ile belirleyebilirsiniz. Aynanın karşısına geçin ve saçlarınızı toplayın. Ardından bir kol mesafesi uzaklıktan keçeli kalem yardımıyla çenenizden saç diplerine doğru yüz hattınızı çizin. Bir adım geriye çekilin ve hangi yüz şekline sahip olduğunuzu öğrenin.
  • Kelebek, geniş çerçeveli, Aviator, Wayfarer, yuvarlak çerçeveli gibi birçok güneş gözlüğü modeli var. Seçim yaparken güneş gözlüğünün yüzde gösterişli durmasına değil, aksine fazlalık hissi vermeyen modellerine yönelmelisiniz. Yukarıda da söylediğimiz gibi yüz şeklinizle kontrast oluşturmanız da oldukça önemlidir. Bu nedenle köşeli yüz hatlarınız varsa yuvarlak ve geniş gözlükleri, yuvarlak yüz hatlarınız varsa geometrik ve kelebek modelleri, kareye yakın bir yüz şekliniz varsa da oval tasarımları tercih edebilirsiniz.
  • Model seçimiyle birlikte gözlüğün boyutunun da yüzünüzle uyumlu olması gerekir. Suratınızda çok büyük veya küçük duran modeller görüntü olarak beklentilerinizi karşılamayacaktır. Rahat etmeniz için gözlüğün çerçevesi yanağınıza değmemeli ve kaşınızın hizasında olmamalıdır.
  • Güneş gözlüğünün asıl amacı, güneşten gelen UV ışınlarına karşı gözü korumaktır. UV filtreli camlar, güneşin zararlı ışınlarının gözünüze ulaşmasının önüne geçer. Güneş gözlüklerinin zararlı ışınları bloke etme derecesi UV200, UV400 ve UV600 gibi numaralandırmalar ile gösterilir. Yaz aylarında göz koruması için minimum UV400 korumalı gözlükler tercih edilmelidir.
  • Alacağınız güneş gözlüğünün sertifikalı olmasına ve güvenlik kontrolü yapılıp yapılmadığına dikkat etmenizde fayda vardır. Güneş gözlüğünde mutlaka Avrupa Birliği standartlarını gösteren “CE” ibaresi bulunmalıdır. Eğer bu ibare gözlükte yoksa gerekli kontrollerin yapılmadığını anlayabilirsiniz.

Güneş Gözlüğü Önerileri

Yukarıda anlattıklarımız dışında güneş gözlüğünün cam kalitesi ve rengi dikkat etmeniz önemli bir konudur.

Cam rengi seçiminde kullanım amacı öne çıkar. Eğer otomobil kullanırken güneş gözlüğü takacaksanız yeşil ve gri camları tercih etmeniz renkleri daha rahat fark etmenizi sağlar. Diğer renk seçimleri ise daha çok zevkiniz ile alakalıdır. Özel bir alanda kullanmayacaksanız siyah, lacivert, gradyent gibi seçeneklere yönelebilirsiniz.

Cam kalitesinde ise darbelere karşı dayanıklı olan polikarbonat camlar, gözlüğünüzün ömrünün uzun olmasını sağlar. Ayrıca mercek ve çerçeve materyali ile berraklık, ağırlık, sağlamlık gibi konulara da dikkat etmenizde fayda vardır. Tüm bu bilgiler ışığında gelir şimdi önerilerimize birlikte bakalım…

1-) Bottega Veneta B.V 180/S

Üstün işçilik, yenilikçi tasarım ve kaliteli malzeme; Bottega Veneta B.V 0123S 003 50.

Güneş gözlüğü konusunda dünyaca tanınan markalar arasında yer alan Bottega Veneta, tasarımlarında özgünlük, kalite ve yenilikçi çizgilere önem verir. Tıpkı B.V 0123S 003 50 modelinde olduğu gibi… Renk tonu ile sıcak yaz günlerinde oluşturduğunuz tüm kombinlere farklılık katacak olan gözlük, güneşin zararlı ışınlarından da gözlerinizi korur.

2-) Fossil FOS 2086/S 80S

Fossil güneş gözlüğü
Özgün ve özgür olmayı sevenler için; Fossil FOS 2086/S 80S.

Kol saati, çanta  ve bavul gibi ürünleriyle bilinen Fossil, güneş gözlüğü konusunda da oldukça başarılı modeller sunar. Oval ve kalın çerçevesi ile kare yüz şekline oldukça uygun olan FOS 2086/S 80S, güneşten gelen UV ışınlarına karşı gözlerinizi korur. Yaz kombinlerinizin yıldız parçası bu güneş gözlüğü olacak desek, yanılmış olmayız.

3-) Lacoste L210S 

Lacoste güneş gözlüğü
Güneş gözlüğüne Lacoste dokunuşu; L210S.

Lacoste denildiğinde aklınıza ne geliyor? Polo yaka tişört, şort, saat ya da parfüm… Moda dünyasının öncü markaları arasında yer alan Lacoste, güneş gözlüğü kategorisinde de oldukça iddialı modellere sahiptir. Zamansız tasarımlar sunan marka; yarım kare, dikdörtgen veya yuvarlak hatlı modelleri ile öne çıkar. Ayrıca hafif, güvenli ve oldukça dayanıklı malzemeler tercih edilir. Şık tarzıyla oldukça hoş bir görüntü sunan Lacoste L210S, yaz günlerinde en sevdiğiniz aksesuarlar arasındaki yerini hemen alacaktır.

4-) Ray-Ban rb4165 601/8G

Ray-Ban güneş gözlüğü
Şık, zarif ve özgün olmayı sevenlerin tercihi; Ray-Ban güneş gözlükleri.

Ülkemizde ve dünyada güneş gözlüğü kategorisinin şüphesiz lideri Ray-Ban olsa gerek. 100 yıla dayanan tecrübesi ve oldukça geniş ürün yelpazesi ile Ray-Ban, şık ve zarif tasarımları aynı kalitede sunar. Malzeme kalitesi üst düzey olduğu için gözlükler oldukça uzun ömürlüdür. Bizim tavsiyemize gelirsek… Yuvarlak yüz hatlarında dikdörtgen tasarımı ile oldukça hoş duracak bir önerimiz var; RB4165 622/55. Model, kalın çerçeveleri ile klasik çizgisini yansıtırken her kombine uyum sağlar.

5-) Osse OS 1868 Col 

Osse güneş gözlüğü
Maksimum koruma, zamansız tasarım; Osse OS 1868 Col.

Yuvarlak çerçeve ve renkli cam kombinasyonunu sevenler, Osse OS 1868 Col modeline kesinlikle göz atmalı. Füme degrade cam rengi ile güneş ışınlarının gözünüze zarar vermesini engelleyen model, görüş açınızı asla kısıtlamaz. İnce ve zarif olan kasası gold-beyaz renklerindedir. Kombinlerinize ekstra bir şıklık katacak olan gözlük, fiyat olarak da oldukça makul seviyededir.

Farklı modeller için Osse marka sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

6-) Calvin Klein Jeans CKJ19304 001 

Calvin Klein güneş gözlüğü
Zamansızlık onun doğasında var; Calvin Klein Jeans CKJ19304.

Klasik ve modern çizgilerin bir araya geldiği Calvin Klein Jeans ckj19304, altın rengi detayları ile oldukça şık bir tasarıma sahiptir. Metal çerçeve, her türlü darbelere karşı gözlüğün bütünlüğünü korumasını sağlar. Füme rengi cam, UV ışınlarının göze ulaşmasını filtreler sayesinde engeller. Yaz ve kış tüm mevsim kombinlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

7-) Tommy Hilfiger TH1559/S

Tommy Hilfiger güneş gözlüğü
Renkli, canlı ve havalı; Tommy Hilfiger TH1559/S.

Parfüm, saat ve moda konusunda öncü markalar arasında yer alan Tommy Hilfiger, güneş gözlüğü kategorisinde de oldukça başarılı tasarımlara sahiptir. Kıyafet ve aksesuar konusundaki tecrübesini bu alanda da kullanan marka, oldukça iddialı çizgiler ve renkler kullanır. TH1559/S modeli, tasarım anlayışı için oldukça iyi bir örnektir. Lacivert kasa üzerindeki kırmızı detaylar ve özel kesim lacivert camlar, şıklığınıza şıklık katarken aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmanızı sağlar.

8 -) Gant GNT 3127 001 

Gant GNT 3127 001
Kalite ve karakterin birleşimi; Gant GNT 3127 001.

Moda dünyasının önemli markalarından biri olan Gant, daha çok tişört ve gömlek tasarımları ile tanınır. Vintage etkisinin tüm tasarımlarında göründüğü marka, güneş gözlüğü kategorisinde zamansızlığı hedefler. Çağdaş ve modern dünyanın retro çizgilerle harmanlandığı tasarımlar, kaliteli malzemelerle hayat bulur. Bu ürünlerden biri olan GNT 3127 001 modeli, geometrik tasarımı ile yuvarlak yüz hatlarında oldukça şık görünür.

9-) Hugo Boss BOSS0911/N/S KVI KU

Hugo Boss BOSS0911/N/S KVI KU
Kalın çerçevesi ve şık kesimi ile Hugo Boss BOSS0911/N/S KVI KU yeni favoriniz olacak.

Hugo Boss markasının parfümlerini sevmeyen çok az kişi olsa gerek değil mi? Özgünlüğe ve cesur olmaya dikkat çeken marka, güneş gözlüklerinde de aynı çizgiyi sürdürür. Fakat bunu yaparken klasik çizgisinden de taviz vermez. Siz de klasik ve özgün tasarımları seviyorsanız BOSS0911/N/S KVI modeli tam size göre diyebiliriz.

10-) Italia Independent

Italia Independent gözlük
Italia Independent güneş gözlüğü çağın modasını yansıtan bir tasarıma sahiptir.

Listemizin son sırasında özgün tasarımı ile ön plana çıkan Italia Independent markası var. Görseldeki modelinde yer alan yuvarlak çerçevesi ile köşeli yüz hatlarında oldukça hoş görünecek olan güneş gözlüğü, modern çizgiler kullanmayı sevenler için biçilmiş kaftan desek yeridir. Ayrıca klasik tasarımlara farklılık katmanızı, modern tasarımlara ise klasik bir dokunuş yapmanızı sağlar. Farklı tasarımlar için markanın diğer modellerine bakabilirsiniz.

Çiçeksepeti güneş gözlüğü kategorisinde en iyi markalar ve her bütçeye uygun modeller sizi bekliyor. Hemen web sitesi veya mobil uygulamayı ziyaret ederek indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir