Ev & DekorasyonMutfak Dekorasyonu

Tatlı Yaparken Kullanabileceğiniz Mutfak Gereçleri

Mutfakta vakit geçirmeyi sevenler burada mı? Mutfakta en iyi yardımcınız olacak, tatlı yaparken kullanabileceğiniz mutfak gereçleri yazımızda keşfedebilirsiniz!

Profesyonel olarak mutfakta sık sık vakit geçiriyorsanız ya da keyfi olarak mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız, pastacılığı da seviyor olabilirsiniz. Çay ve kahve sofralarının vazgeçilmezlerinden olan pastaları, kekleri ve kurabiyeleri hazırlamak için kullanabileceğiniz bazı ekipmanlar vardır. Bu ekipmanları zaten kullanıyor olabilir. Ayrıca bu ekipmanların önemini de biliyor olabilir. Ama yine de bilmeyenler için ve daha detaylı şekilde öğrenmek isteyenler için bazı mutfak gereçlerine yakından göz atalım! Lezzetli kek ve pastalar hazırlamanızı sağlayacak en iyi ekipmanlar için yazımızın detaylarına geçebilrisiniz!

Tatlı Yaparken Kullanmalık Mutfak Gereçleri

1-) Ölçü Kapları ve Mutfak Terazisi

Pratik Ölçü Kaşığı Kabı 5'li Şeker Baharat Sıvı Ölçer Aparat
Tatlı Yaparken Kullanabileceğiniz Mutfak Gereçleri, Pratik Ölçü Kaşığı Kabı 5’li Şeker Baharat Sıvı Ölçer Aparat

Tatlı yapmak, çok büyük bir emek ister. Bazen birkaç gram bile tatlınızın kıvamının değişmesine sebep olur. Bu yüzden tarife uygun olarak ölçü kullanmanız önemlidir. Bunun için de isterseniz ölçü kaşıklarını ya da hassas tartıları kullanabilirsiniz. Yemeğinize gerekenden birkaç gram az ya da fazla ürün eklememek için dijital (hassas) tartılar oldukça kullanışlıdır. Yeteri kadar malzeme kullanmak ve pastaları tam kıvamında hazırlamak için siz de mutfak tartıları ile ölçü kaplarını hemen keşfedin!

2-) Çırpma Kapları

Özel Koruma Kapaklı Sıçratmayan Mikser Çırpma Karıştırma Kabı (2lt)
Tatlı Yaparken Hangi Ürünleri Kullanabilirsiniz? Özel Koruma Kapaklı Sıçratmayan Mikser Çırpma Karıştırma Kabı

Mutfakta pasta yapmak çok zevklidir ama ortalığı toplamak da bir o kadar zordur. Özellikle bir karışımı uzuuun uzun çırptıysanız ve etrafa bulaştıysa… Özellikle kek ve pandispanya hazırlarken ilk yapmanız gereken şey sıvıları çırpmaktır. İçinde hiç katı bulunmayan bu karışımı çırparken sıvıların etrafa sıçraması mümkündür. Bu yüzden iyi bir karıştırma kabı kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Cam, plastik ya da seramik malzemeler ile üretilen çeşitli karıştırma kaplarını kullanabilirsiniz. Hatta bu kapların kapaklı olanlarını tercih ederek işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Özellikle toz şeker ve yumurta çırpmak istediğiniz zamanlarda daha derin ve geniş kapları tercih edebilirsiniz. Böylece karışımın etrafa sıçramasının önüne de geçmiş olursunuz.

3-) Çırpıcı (Mikser)

Bas-Çek Mikser Karıştırıcı Paslanmaz Çelik
Pürüzsüz Kıvama Sahip Pastalar için Kullanabileceğiniz Ürünler, Bas-Çek Mikser Karıştırıcı Paslanmaz Çelik

Bir kek ya da pandispanya yaparken kullanmanız gereken en önemli aletlerden biri, çırpıcılardır. Hamuruz topak topak olursa pişme işlemi başarılı olmaz. Olsa bile topak topak kalan yerler hamur olur ve kekinizin kokmasına sebep olur. Ama iyi bir çırpıcı ile tüm bu topaklanmaları açabilirsiniz. Özellikle yumurtayı kabartmak istediğinizde, şekeri eritmek istediğinizde ve sıvı ile katıları birbirine karıştırmak istediğinizde çırpıcıları kullanabilirsiniz. Eğer sürekli pasta ve benzeri yemekler pişiren biriyseniz ve kol gücünüze güveniyorsanız klasik çırpma tellerini kullanabilirsiniz. Ama kol gücü kullanmak istemiyorsanız elektrikli çırpıcı (mikser) kullanabilirsiniz. Ayrıca pastacı hamuru yaparken de çırpıcıların çok yardımını görürsünüz.

4-) Elek

Safestore Paslanmaz Metal Un Şeker Kakao Pudra Eleği Elek
Havalı Unlar, Havalı Kekler! Paslanmaz Metal Un Şeker Kakao Pudra Eleği

Elek kullanmak kimi zaman gözünüze gereksiz gibi görünüyor olsa da aslında öyle değildir. Unun hava alması için unu elekten eleyerek hamur karışımına ekleyebilirsiniz. Ölçü kaplarınız ile ölçtüğünüz unları eleğe döktükten sonra eleği sallayarak unu kaba dökebilirsiniz. Bu şekilde havalanan un sayesinde kekiniz çok daha iyi kabarır. Un, nişasta, pudra şekeri gibi katı malzemeleri elekten geçirip ilave ederek hacmi arttırabilir, yumuşacık kek ve pandispanyalar hazırlabilirsiniz!

5-) Kek ve Pandispanya Kalıpları

Pasta Kek Pandispanya Dilme Kalıbı Yuvarlak Ayarlı Dilimli Çember
En Düzgün Şekliyle Pastalar Hazırlamak için Pasta Kek Pandispanya Dilme Kalıbı Yuvarlak Ayarlı Dilimli Çember

En iyi forma sahip kek ve pandispanyaları hazırlayabilmeniz için ihtiyacınız olan ürünlerden biri de tabii ki kalıplardır. Hazırladığınız hamuru pişirmek için kullanacağınız kek kalıplarının yapışmaz yüzeyli olması önemlidir. Bu sayede uzun saatler uğraş verdiğiniz kek, kalıpta kalmaz. Kekinizin formunu bozmadan kalıptan kolayca çıkarabilmeniz için doğru kek kalıbını tercih etmeniz önemlidir. Ayrıca üstü şekilli kek kalıplarını da seçebilirsiniz. Bu sayede üzerinde farklı desenler olan, sunumda hoş görünen lezzetler hazırlayabilirsiniz.

6-) Pasta Süsleme Aparatları

7 Başlıklı Mutfak Pasta Krema Sıkma Süsleme Pompası Aparatı Seti
Pastalarınızı En Güzel Şekilde Süslemek için Kullanabileceğiniz 7 Başlıklı Mutfak Pasta Krema Sıkma Süsleme Pompası Aparatı Seti

Ve şimdilik son olarak pasta süsleme aparatlarından bahsedelim! Pasta süsleme aparatları, hazırladığınız kek ve pandispanyaları güzelleştirmek için kullanabileceğiniz yardımcı ürünlerdendir. Pandispanyaları pastalara çevirmek, cupcake’lere dolgu yapmak ve keklerin üstünü düzenlemek için bu aparatları kullanabilirsiniz!

Siz de mutfaktaki işlerinizi kolaylaştıracak çok çeşitli ürünleri ÇiçekSepeti Extra’da online olarak keşfedebilirsiniz. En pratik, kullanışlı ve tatlı yaparken kullanabileceğiniz ürünler sizi bekliyor! Tüm bu ürünleri ister sevdikleriniz isterseniz kendiniz için satın alabilirsiniz. Uygun fiyatlı, farklı ödeme seçeneklerine sahip olan binlerce ürünü hemen keşfedin!

İlginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir