Moda & GüzellikAksesuar & Takı Önerileri

Tektaş Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Tektaş Önerileri

Hayat, oldukça uzun ve meşakkatli bir yolculuktur. Bu yolculukta, bazen hüzünlü anlar bazen ise mutlu anlar biriktirilir. Mutlu anların belki de çoğu kişi için en önemlisi, çiftlerin evlilik kararı aldığı o andır. Yani evlilik teklifinin yapıldığı büyülü an. Fakat hayatınızın kadınına evlilik teklif etmeden önce bu anı özel ve ölümsüz kılacak bir yardımcıya ihtiyacınız olur; tektaş yüzük. Tektaş yüzük, evlilik teklifinin en değerli sembolüdür desek, yanılmış olmayız. Bu nedenle seçim yaparken dikkatli olmak ve doğru yüzüğü seçmek gerekir.

O heyecanlı ve özel gün yaklaştıkça telaş artar. Çünkü her şeyin kusursuz ve en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olmasını istersiniz. Bu nedenle kılı kırk yarar, her şeyin en güzeline yönelirsiniz. Tektaş konusunda da en iyisi, en beğenilecek modeli olsun istemeniz gayet doğal. Fakat tektaş seçimi öncesinde birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Çünkü birçok marka ve model arasından seçim yapmak zorken bir de aldığınız ürünün sizi daha sonra hayal kırıklığına uğratmasını istemezsiniz. Şimdi gelin tektaş alırken dikkat etmeniz gereken konulara daha yakından bakalım.

Tektaş Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tektaş yüzük alırken dikkat edilmesi  gerekenler
Evlenme teklifinin en özel anısı, tektaş yüzüklerdir.
  • Tektaş seçimi sırasında ilk dikkat edilmesi gereken konu, renktir. Tektaş modelleri uzaktan baktığınızda aynı renkte gibi görünse de farklı tonları vardır. Bu renk tonları, taşın değerini belirleyen unsurların başında gelir. D ve Z arasında harflerle isimlendirilen taş renklerinde harfler şu anlama gelir; S ve Z arası renkli, N ve R arası renkli beyaz, K ve M arası beyaz, G ve J arası ise nadir beyazdır. J harfinden sonra ise taşların değeri artar ve D, E, F mükemmel beyaz olarak en değerli ton olur.
  • Pırlantanın yüzyıllardır bu kadar değerli bir taş olmasının en önemli etmenlerinden biri de berraklıktır. Yer altından çıkarılan taşlar, üzerinde neredeyse hiç görünmeyecek derecede çizikler taşır. Bu çizikler, taşın berraklığını etkiler. Yine harflerle gösterilen berraklık derecesini kısaca şöyle sıralayabiliriz; FL ve IF tamamen lekesiz, VVS1 ve VVS2 gözle görülmeyecek kadar ufak lekeler, I1 ve I2 ise gözle hafif görebileceğiniz lekeler barındırır.
  • Pırlanta ve tektaş denildiğinde akla ilk gelen ölçü birimi karattır. Karat, elmasların ağırlık birimidir ve bir taşın ne kadar edeceği konusunda önemlidir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse gramın beşte biri bir karat diyebiliriz. Fakat burada pırlatanın büyüklüğü ve gramı karat ile belirlense de aynı ölçüdeki iki farklı pırlanta, yukarıdaki gibi sebepler nedeniyle farklı fiyatlarda olabilir. Evlilik teklifi için genellikle 0.20 karat ve üzeri modeller tercih edilmektedir.
  • Pırlantanın ışığı kırma konusundaki yeteneğini belirleyen kesim, taşın değerini artıran bir detaydır. Taşın berraklığı ve rengi kusursuz olsa bile kötü bir kesim, taşın mat görünmesine neden olur. Bu nedenle doğru orantıda kesimi yapılan bir pırlanta, değer ve görünüm olarak mükemmele ulaşır.  
  • Sertifika, pırlanta veya elmasın bağımsız kuruluşlar tarafından denetlendiğini gösteren belgedir. Özellikle IGI, HRD ve GIA gibi bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenen ürünleri tercih ederek ürünün gerçek olduğu konusunda içinizi ferah tutabilirsiniz.

Tektaş Önerileri

Tektaş yüzük, evlenme teklifi sırasında kullanılan geleneksel yüzüğe verilen isimdir. Alyans ile karıştırılmaması gerekir. Alyans, nikâh veya evlenme sırasında takılan yüzüktür. Tektaş ise daha çok evlenme teklifi gibi özel anlarda tercih edilen yüzüktür. Üzerinde genelde elmas bir taş olması nedeniyle bu ismi almıştır. Fakat günümüzde çok taşlı yüzüklerde bu isimle anılmaktadır.

1-) Swarovski Tektaşlı Yüzük

0,90 Carat Swarovski Tektaş Altın Yüzük
Sevdiklerinizi mutlu edecek harika bir hediye; 0.90 Carat Swarovski Tektaşlı Yüzük.

Ürün önerilerimize uygun fiyatlı bir tektaş ile başlıyoruz; Swarovski Tektaş. Özel günlerde sevdiklerinizi mutlu edecek yüzük, özel olarak mıhlanarak işlenen taşlara sahiptir. Tektaş yüzüğün altın gövdesi pırlanta taş için üretilen malzeme ile kaplanmıştır.

2-) 0.20 Karat G Renk Pırlanta

0.20 Karat G Renk Tektaş
0.20 Karat G Renk Pırlanta, sevdiğinizin eline çok yakışacaktır.

Özel anlarda ve günlerde tercih edeceğiniz tektaşın, taş özellikleri belli nitelikler taşımalıdır. Örneğin, evlilik teklifi için en az 0.20 karat ve üzeri bir pırlanta seçmeniz gerekir. Ayrıca taşın berraklık ve renk değerlerinin de iyi seviye olması hediyenin etkisini artıracaktır. 0.20 Karat G Renk Pırlanta, özel günleri özel kılacak ve asla unutulmayacak bir hediyedir.

3-) 0.40 Karat Pırlanta 

0.40 Karat Pırlanta Tektaş
En özel kişi için, en güzel hediye; 0.40 Karat Pırlanta.

14 Ayar beyaz altın üzerinde yer alan 0.40 Karat Pırlanta, H renk ve SI berraklığa sahiptir. Sertifikalı ve oldukça güvenli olan ürün, pırlanta ekspertizleri tarafından onaylanmıştır. Özel günlerde ve sevdiklerinizi mutlu etmek istediğinizde harika bir hediye seçeneği olacaktır. Ayrıca isteğe göre 8 ayar, 14 ayar veya 18 ayar altın olarak üretilebilmektedir.

4-) 0.80 Karat D Renk Beştaş Pırlanta

0.80 Karat D Renk Beştaş Pırlanta
0.80 Karat D Renk Beştaş Pırlanta ile mutlu anlar, unutulmaz olur.

Özel anları unutulmaz kılmanın yolu, doğru hediyeyi seçmekten geçer. Yıl dönümü, doğum günü ya da Sevgililer Günü gibi özel günlerde sevdiğinizi mutlu etmek için muhteşem bir önerimiz var; 0.80 Karat D Renk Beştaş Pırlanta. Üzerinde bulunan pırlanta taşları ile büyüleyici görünen yüzük, SI berraklık ve D renk derecelerine sahiptir.

5-) 0.45 Karat E Renk HRD Sertifikalı Pırlanta 

0.45 Karat E Renk HRD Sertifikalı Pırlanta Tektaş
Kusursuza yakın renk ve berraklık; 0.45 Karat E Renk Pırlanta.

Beyaz altından üretilen 0.45 Karat Pırlanta Tektaş, E renk derecesine ve SI berraklığa sahiptir. Özel tasarımı sayesinde oldukça hoş bir görüntü sunar. Uluslararası pırlanta denetim kuruluşu HRD tarafından sertifikalı olan ürün, kalite olarak en üst düzeyde yer almaktadır.

6-) Sirius G Renk 0,90 Karat Pırlanta 

Sirius G Renk 0,90 Karat Pırlanta Tektaş
Özel hissettirmek onun doğasında var; Sirius Beş Taş Pırlanta.

Tasarımı, işçiliği ve gösterişli tarzıyla sizi büyüleyecek bir önerimiz var sırada; Sirius Beş Taş Pırlanta. G renk özelliğinde pırlanta taşlara sahip olan yüzük, 0.90 karattır. Yuvarlak kesim sayesinde kusursuz bir görüntü sergiler. Pırlantanın taşları taşıyan yüzük kısmı ise 18 ayar beyaz altındır. Ayrıca özel sertifikası bulunmaktadır ve tasarım hediye kutusu içerisinde gönderilmektedir.

7-) D Renk 0,60 Karat Yastık Kesim Pırlanta

D Renk 0,60 Karat Yastık Kesim Pırlanta
Mutlu anları harika bir hediye ile taçlandırmak isteyenler için Sirius 0,60 Karat Yastık Kesim Pırlanta harika bir seçim olacaktır.

Pırlanta ve tektaş konusunda uzman markalar arasında yer alan Sirius, 0,60 Karat Yastık Kesim Pırlanta modeli ile ustalığını sergiliyor. D renk ölçüsüyle kusursuza yakın bir saflığa sahip yüzük taşı, usta ellerde yastık kesim sayesinde mükemmel bir görüntü sunar. Bu mükemmelliği kusursuzluğa kavuşturan ise 14 ayar kırmızı altın yüzük altlığıdır. Özel günleri, bu hediyeden daha özel kılacak bir şey bulmak zor olsa gerek. :)

8 -) Altınbaş 0.78 Karat G Renk Pırlanta

Altınbaş 0.78 Karat G Renk Pırlanta
Altınbaş Çiftli Tektaş Yüzük, özel tasarım hediye kutusunda gönderilmektedir.

Ürün tavsiyelerimizin son sırasında oldukça tarz ve özel bir ürün var; Altınbaş Çiftli Tektaş Yüzük. G renk ölçüsü, VS berraklık derecesi, 0.78 karat ağırlık ve oval kesim yüzüğün temel özellikleridir. 18 ayar beyaz altın alt yüzük kısmı üst tarafta birbirine temas etmeyen iki nokta ile hoş bir görüntü sunar. Sevdiğinize unutamayacağı bir hediye vermek istediğinizde bu yüzük, listenizde kesinlikle olmalı. Fakat fiyat konusunda sizi uyarmamızın faydası olacaktır. Çünkü fiyat olarak bir hayli yüksek…

Tektaş yüzük başta olmak üzere tüm takı ve aksesuar ihtiyaçlarınızı ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. Hemen web sayfası veya mobil uygulamayı ziyaret edin, avantajlı fiyatları kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir