TeknolojiTeknolojik Ürünler

Temizliğin Olmazsa Olmazı Süpürge Seçimde Püf Noktalar

Temizlik denilince herkesin aklına ilk gelen ve en büyük yardımcıların başında olan süpürgeler; ev içindeki hijyenin sağlanması, yer ve yüzeylerin iyice temizlenmesi ve maksimum verimle temizlik yapılması için en önemli gereçtir. Hayatınızı büyük oranda kolaylaştıran ve çok daha uzun vakitler alacak temizlik işinin süresini azaltan bu önemli yardımcınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konular var… Bu yazımızda süpürge seçerken dikkat etmeniz gerekenleri ve ürün önerilerimizi anlatıyoruz.

Uzun bir süredir dünyayı etkisi altına alan ve etkileri hala devam eden pandemi sürecinin de etkisiyle temizlik ve hijyen konuları malumunuz çok daha önemli bir hale geldi. Önceden haftada bir ya da iki kez açılan süpürge artık hemen hemen her gün evde çalışıyor ve evdeki hijyenin sağlanmasında baş rolü oynuyor. Ev temizliğinde sağlığınızı korumamız açısından, halı veya parke fark etmeksizin bu alanların iyice temizlenmesi oldukça önemli ve bunun içinde oldukça iyi bir süpürgeye ihtiyacınız var. Eski zamanlardaki fırça çeşitleri ve süpürge modellerinin yerini alan son model süpürgeler ile evinizi daha iyi şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer süpürgeniz eskidi ya da yeni bir süpürge almak istiyorsanız; süpürge seçerken dikkat etmeniz gerekenlere gelin bölüm bölüm birlikte bakalım:

Elektrikli Süpürgeler

Hemen hemen herkesin eski ya da yeni halleri ya da farklı modelleriyle evinde bulunan elektrikli süpürgeler, fişe takılınca çalışan süpürge çeşitlerine verilen genel isimdir. Genel olarak elektrikli süpürge seçerken; sessiz çalışmasına, emiş gücüne, enerji tüketimine, aparatlarına ve filtre seçimine dikkat etmelisiniz. Farklı kategorilerde sunulan elektrikli süpürgeleri temel olarak 5 ana başlıkta toplayabiliriz;

  • Toz Torbalı Elektrik Süpürgeleri: Süpürme işlemini gerçekleştirirken toplanan pisliği torbasında biriktiren süpürgelere verilen isimdir. Bu süpürgelerin kullanımı oldukça kolaydır ve torba dolduğunda çekip kolayca çıkarabilir, yerine yeni torba takabilirsiniz. Handikap olan konu ise sürekli torba değiştirmek ve torba tedarik etmek zorunda olmanızdır.
  • Toz Torbasız Elektrik Süpürgeleri: Bu tür süpürgeler, tozu ve pisliği torbasına değil içerisinde yer alan haznesinde biriktirmektedir. Hazne dolduğunda kolayca çıkarıp temizleyerek kullanıma devam edebilirsiniz. Bu sayede süpürge torbasına ihtiyaç duymadan temizlik yapabilir, tasarruf sağlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konular ise haznenin filtresinin düzenli değişimi ve hazne temizliğinin düzenli yapılmasıdır.
  • Su Filtreli Elektrik Süpürgeleri: Haznesinde su doldurarak temizlik işlemini gerçekleştiren ve tozun makine içerisinde hapsolmasını sağlayan süpürgelerdir. Handikabı ise su dolu haznenin temizliğinin zor olması ve belli süreden sonra eğer hazne güzel temizlenmezse koku yapmasıdır.
  • Islak ve Kuru Elektrik Süpürgeleri: Islak ya da kuru zeminde temizlik yapabildiğiniz süpürge türüdür. Bu süpürgeler sayesinde hem halınızı hem de zemininize dökülen suyu süpürebilirsiniz.
  • Dikey Elektrikli Süpürgeler: Toz torbalı ve torbasız çeşitleri olan bu süpürgeler zamandan tasarruf ederek günlük ev temizliği yapmak isteyenler için idealdir. Hazneleri diğer süpürgelere göre daha küçük olan bu süpürgelerin kullanımı ise daha kolaydır.

Elektrikli süpürge ile ilgili ihtiyacınız olan tüm ürünlere ÇiçekSepeti Süpürgeler kategorisinden ulaşabilirsiniz.. Elektrikli süpürgeler konusunda ürün önerilerimiz:

Siemens Toz Torbalı Süpürge

Toz torbalı süpürge

Yenilikçi highPower Motor teknolojisi sayesinde olağanüstü güç tasarrufu ve derinlemesine temizlik performansı sunan Siemens VSC3A330A Süpürge; uzun kablo ve 10 m kullanımı alan yarı çapı sayesinde rahat kullanım sağlar.

Fakir Veyron Toz Torbasız Süpürge

Üst düzey çekim gücü, derinlemesine temizlik için farklı aparatlar ve güç tasarrufu sağlayan teknolojisi ile Fakir Veyron Toz Torbasız Süpürge temizlikteki en iyi yardımcınız olacak.

Fakir toz torbasız süpürge

Electrolux Pure Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

Electrolux toz torbasız süpürge

Gelişmiş filtrasyon sistemi, PureFlow Silent sistemi ile üstün 4A sınıfı temizlik performansı, zahmetsiz bakım ve kullanımı oldukça basit çöp boşaltma sistemi sayesinde Electrolux Pure Süpürge temizliği daha kolay ve keyifli hale getirir.

Schafer Roxy Pratik Dik Elektrikli Süpürge

Hem pratik kullanıma hem de üstün temizleme performansına sahip, süpürge modelleri arasında oldukça sevilen bir ürün; Schafer Roxy. 900 Watt güç sayesinde evin her köşesinde kolay temizlik sağlarken ergonomik tasarımı ve üçgen başlığı sayesinde evin köşelerini rahatça temizleme fırsatı verir.

Dik elektrikli süpürge

Şarjlı Süpürgeler

Evinizde her zaman geniş kapsamlı ve dip köşe temizlik yapamayacağınız için günlük olarak evde biriken kiri ve tozu hızlıca temizlemenize yardımcı olan şarjlı süpürgeler; bataryası şarj edildikten sonra kablosuz olarak kullanılan çeşittir. Emiş gücü elektrikli süpürgelere nispeten daha az olan ve haznesi daha küçük olan bu süpürgelerin ev dışında otomobil temizliği için olanları da mevcuttur. Şarjlı süpürge seçerken dikkat etmeniz gerekenler şarj süresi, batarya dayanıklılığı ve hazne büyüklüğüdür.

Şarjlı süpürge ile ilgili ihtiyacınız olan tüm ürünlere ÇiçekSepeti Şarjlı Süpürge kategorisinden ulaşabilirsiniz. Şarjlı süpürgeler konusunda ürün önerilerimiz:

Black+Decker Islak/Kuru Şarjlı Süpürge

Şarjlı süpürge

Günlük kullanımda en büyük yardımcınız ile tanışın; Black+Decker Islak/Kuru Şarjlı Süpürge. Islak ve kuru çekme özelliği bir arada, sulu emişe uygun filtre sistemi, mutfak ve banyo gibi ıslak ve nemli alanlarda kullanım, ergonomik tasarım sayesinde konforlu kullanım ve çok daha fazlası sizi bekliyor.  

Arçelik Şarjlı Süpürge

Gün içerisinde evinizde biriken toz ve kiri dakikalar içinde temizlemek adına en büyük yardımcınız Arçelik Şarjlı Süpürge olacak. Kullanım konforu ve rahat hazne boşaltımı ile ev temizlemek artık daha kolay.

Dik şarjlı süpürge

Sinbo Elektrikli Araba Süpürgesi

Şarjlı araba süpürgesi

Araç temizliği için oldukça ideal bir kullanım sunan Sinbo ıslak ve kuru elektrikli araba süpürgesi; torbasız yapısı, hafif ve ergonomik tasarımı, köşe aparatları ile araç temizlerken size oldukça yardımcı olacak.

Akıllı Robot Süpürgeler

Devir değiştikçe ve teknoloji de doğal olarak gelişiyor. Bu durumun ev aletlerine ve süpürgelere de yansımasının olması da kaçınılmaz oluyor. Son dönemlerin en çok konuşulan ve tercih edilmeye başlanan akıllı robot süpürgeler hem sizi günlük temizlik derdinden büyük ölçüde kurtarıyor hem de ev süpürmek için harcanan zamanın size kalmasını sağlıyor. Peki, akıllı robot süpürge almak istiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz?

  • Öncelikle şarjla çalışan bu süpürgelerin çalışma süresine bakmalısınız, güncel modeller için 2,5 saat ve üzeri tek şarjla çalışma şu an için ideal.
  • Her süpürge de olduğu gibi emiş gücü bu süpürgelerin de alınırken dikkat edilmesi gereken özelliklerinden ve tabii ki hazne genişliği de aynı şekilde oldukça önemli. Çabuk dolan bir hazne ile temizliğin tam yapılması pek mümkün değildir.
  • Son olarak ise süpürgenizin fiyat performans ve diğer özelliklerini karşılaştırmalısınız. Ev haritalandırma, telefondan anlık kontrol, telefondan çalıştırma ve durdurma gibi farklı özellikler tercihinize göre önem kazanacaktır.

Anker Eufy RoboVac 

Anker Akıllı süpürge

Anker Eufy RoboVac akıllı süpürge evi süpürürken farklı işlerle uğraşmak ya da sevdikleri ile vakit geçirmek için artık çok daha fazla zamanınız var. Üstün emiş gücü özelliği ile süpürme işlemi derinlemesine yapar ve özel tasarımı sayesinde dar alanlara ulaşabilmesini mümkün olduğundan mobilya altı gibi alanlar dahi detaylı biçimde temizlenir.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner

Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner; kendiliğinden şarj edilebilme, yüksek emiş gücü, farklı çalışma modları ve 160 dakika çalışma süresiyle ev temizliğini üst düzeyde yapar. Size de günün keyfini çıkarmak kalır.

Xiaomi akıllı robot süpürge

Süpürgeler ve ev temizliğine dair ihtiyacınız olan her şey ÇiçekSepeti‘nde Var Var!

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir