Kültür & Sanat

Terazi Burcunun Çiçeği Dalya Hakkında Bilinmeyenler

Güzelliğin ve uyumluluğun yanında kararsızlığın da burcu Terazi. Onu mutlu etmek hem çok kolay hem de çok zor. Terazi burcuna hediye seçmek ise başlı başına bir mesele. Peki bu burcun çiçeği hakkında bilginiz var mı?

terazi burcu
Görsel: ilustrando

Evet, bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftadan itibaren Terazi burcu sevdiklerinizin doğum günlerini kutlamaya başladınız bile, zira bu ay onların ayı! Bir terazi tanıdığınız varsa, onu bir ortamda fark etmek hiç güç olmaz, zira hem güzel ve alımlı, hem neşeli hem de iyimserdirler. En sade görünüşlü olan terazinin bile mutlaka dikkat çeken bir yanı, bir büyüsü vardır. Enerjileri bitmez, canlılıkları ortama da neşe katar. Böylesine tatlı insanlardır teraziler. Bu nedenle onları biraz daha yakından tanımak size de mutluluk verecektir.

Bir kere, estetiğe çok düşkündür teraziler. Güzel olan her şeyi sever ve büyük şefkat duyarlar. Büyük bir kısmı güzel sanatlarla ilgilenir, ilgilenmeyenlerin de mutlaka kıyıda köşede kalmış bir yeteneği vardır. Hem kendilerini, hem de çevrelerini güzelleştirmeye bayılan bu burca mensup insanlar, çiçeklere de özel ilgi duyarlar. Özellikle renkli, gösterişli ve estetik yönü ağır basan çiçekler onların çiçekleridir. Bu nedenle Dalya, Terazi burcunu anlatır. Her yaprağı ince bir tasarım harikası olan bu çiçek, daha ilk bakışta Terazi insanını kalbinden yakalar.

Dalya Çiçeği”Dahlia” olarak da geçer kaynaklarda. Canlı ve birbiriyle uyumlu renkleri, güneşli ve ılık havalarda daha da ortaya çıkar. Tıpkı temsil ettiği burcun insanları gibi, uyumlu ve sakin olan ortamları çok severler.

Sevgiyle büyütüldüğü zaman karşılığını mutlaka verirler. Güzelliğe çok önem veren Terazi burcu insanları, dalya çiçeğine büyük bir tutkuyla bağlanabilir, onun güzelliği karşısında büyülenip tüm sevgisini ona verebilir.

Sanat ve estetik Terazi burcunun işidir, dokunduğu her şeyi güzelleştirmeyi amaç edinen her terazi, bulunduğu ortamı renkli çiçeklerle donatmaya bayılır.

dahlia çiçeği
Görsel: Tumblr

Gelin şimdi de dalya ve terazi burcu insanını birlikte inceleyelim. Türk Dil Kurumu Birleşikgillerden çiçekleri katmerli, yıldız biçiminde ve türlü renkte bir süs bitkisi dalya diyor için. Anavatanı Kolombiya ve Meksika bölgesi olan bu çiçek, bir tanımdan çok daha fazlası aslında. Aynı Terazi insanı gibi. Görünenden ve bilinenden çok daha fazlası…

  • Terazi burcu, kadını ile de erkeği ile de cazibelidir. Güzellik ve estetik oldukça önemlidir. Kendilerinde fiziksel bir kusur olduğu zaman onu düzeltmek için anında harekete geçerler.
  • Dalya çiçeği, bir diğer adı ile yıldız çiçeği, hızlı çiçeklenir. Hemen kendini belli eder ve sevdirir. Aynı Terazi burcu insanı gibi. Özel olduğunu hissettirir.
  • Dalya Çiçeği
    Görsel: Fytokomia

    Dalya fazla suyu da sevmez fazla bakımı da. Aşırı gübrelenen Dalya size güzel çiçekler vermeyecektir. Bu kadar gösterişli çiçekleri olup da nasıl bu kadar kolay bakılabilirler değil mi? Terazi insanı da yeterli ilgiden fazlasını istemez. Bunalır ve kaçmak ister. Onu sıkıştırmamalı, özgür bırakmalı ve sadakatinden şüphe duymamalısınız. Çünkü terazi kendi içerisinde denge kurmaya çalışırken dışarıdaki kişileri görmezden gelir. Onun kendi kendine kalma hakkını elinden almamalısınız.

  • Dalya çiçeği üzerinde zamanı geçen çiçekleri çok tutmamalısınız. Terazi insanı da zamanı geçen kişileri hayatlarında tutmaktan hoşlanmazlar. Mücadeleyi sonuna kadar sürdürüp sevdikleri için ellerinden geleni yapan Teraziler, asla geriye bakmazlar. Tüm hayatını adadığı kişiden ümidini tam olarak kestiği anda onun yokluğunu kolayca doldurabilirler. Yani aşkı ile size deli, divane olan bir teraziyi her daim elinizde tutabileceğiniz düşüncesine asla kapılmamalısınız.
  • Terazinin kendine has bir tarzı, bir duruşu vardır ancak çok renklidir. Yani her ortama ayak uydurabilecek bir kıyafeti bulunur dolabında. Renk renkti terazi. Dalya da renk renktir. Her çiçek buketine uyum sağlayabilecek sade ancak gösterişli bir güzelliği vardır. Hemen her renk çiçekler açar.
dahlia çiçeği
Görsel: Gardening Know How

Dalya çiçeğinin anlamı tam olarak bilinmemekle birlikte şıklık, sadelik ve güzellik olarak yorumlanır. Dalya çiçeği fiyatı ise oldukça uygundur. 100 adet tohum bulunduran bir paketi 10 TL gibi bir fiyata satın alabilmeniz mümkündür. Dalyanın her türü birbirinden çok farklı görünebilir. Yıldız çiçeği de denilen bu çiçeğin bazı türleri adeta bir yıldız görünümündedir.

Dahlia çiçeği bakımı için kısaca şu bilgiler verilebilir;

  • Her türlü toprakta yetişebilir ancak havadar topraklarda daha mutlu olur.
  • Çok sulama gerektirmez, çiçekler sıcakta hızlı büyüme gösterir. Toprak kuruluğuna göre sulama yapılmalıdır.
  • Çiçeklerini soldukları anda keserseniz Dalyanız kısa süre içerisinde yeni bir çiçek ile sizi selamlayacaktır.
  • Salyangoz ve sümüklü böceklerden korumaya çalışmanız bitkinizin gelişimi için faydalı olacaktır.
  • Eğer vazo içerisinde kesme çiçek olarak Dalyanız varsa her gün suyunu değiştirin, böylelikle 1 – 2 haftaya kadar canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz. Dalya Çiçeği Bakımı yazımızı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Dalya çiçeği gelinler için de çok güzel bir seçenek. Özellikle Terazi gelinlerine ya da sonbahar düğünü düşleyenlere. İşte birbirinden güzel ve özel Dalya buketleri;

dalya düğün çiçeği
Görsel: Pinterest

Bu gelinimiz tek renk Dalya çiçekleri tercih etmiş ve sadeliğin şıklığını yakalamış.

dalya buketi
Görsel: Wedding Forward

Maviler, turuncular, kırmızılar içerisinde bir gelin buketi. Renk uyumu deniz izlerken gün batımının yansıması gibi adeta…

Dalya Çiçeği düğün Buketi
Görsel: Storyboard Wedding

Sonbahar düğünlerinin olmazsa olmazı turuncu rengi bu bukete de yansımış.

dalya yaka çiçeği
Görsel: etsy.com

Ve elbette damatları da unutmadık. Dalya çiçeği, yaka çiçeği olarak da eşsiz güzellikte.

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir