Trend

ULUSAL ÇİKOLATA HAFTANIZ KUTLU OLSUN!

Yok, Türkiye’ de değil, ama olsa fena olmazdı. İngiltere’ de düzenlenen bu festivalde, 10 Ekim ile 16 Ekim arası “Çikolata Haftası” olarak kutlanıyor. İngiltere’ nin hemen her yerinden gelen en iyi çikolatacılar ve çikolata firmaları, bu haftada yapılan festivalde bir araya geliyor, her biri kendilerine has sunumlarıyla çikolatalarını tanıtıyor, lezzetlerini yarıştırıyor, çikolata düşkünlerinin akıllarını başlarından alıyorlar.

image (17)

Çikolatanın bugünlere gelip damaklarımızı şenlendirmesinde İngilizlerin payı elbette büyük. Bu nedenle de bu festivali düzenlemeyi kendilerine görev bilen İngilizler, her yıl ekim ayının bu 2. haftasını bu tatlı yiyeceği kutlamaya ayırıyorlar.

image (18)

Bu tatlı mı tatlı haftanın içeriği ise şöyle; “Chocolate Unwrapped”(paketi açılmış çikolata) ismi verilen bir etkinlik düzenleniyor, çikolata sevenler bir araya gelip bu etkinlik çerçevesinde çikolata tadıyorlar, dünyanın en küçük çikolata fabrikasında çikolata yapımını inceliyorlar, cocoa bitkisini ilk tohumu haliyle görebiliyorlar. 4000i aşkın ziyaretçi ve 40tan fazla katılımcının boy gösterdiği bu etkinlik, yalnızca İngiltere’ nin değil, dünyanın dört bir yanından katılım sağlayan çikolata firmalarına ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler çikolata ustalarıyla tanışıp sohbet etme olanağı buldukları gibi, bu eşsiz lezzetin nasıl bu kadar damaklarımızda yer ettiğini kendi gözleriyle görüyorlar.

image (19)

 

Efendim, işte bu ulusal çikolata şenliklerinde bir çikolata yapılmış ki, görenlerin de duyanların da dudaklarını uçuklatan bir fiyata sahip. İngiliz aşçı Marc Guibert tarafından yapılan çikolata tam 22 bin sterlin (63 bin 200 TL) den satışa çıkmış. Çikolatanın hamuru şampanya havyar, altın ve iki karatlık bir elmastan oluşuyormuş. Üzerindeki puding de 4 farklı Belçika çikolatasının karışımıymış. Eh bunu satın aldıktan sonra kaç kişi kıyıp da yiyebilir bilemiyorum, yine de biz her zaman yaptığımız gibi ağzımızın suyu aka aka afiyet olsun diyelim.

Çikolata adına böyle bir haftanın ayrılmasını ne derece gerekli bulursunuz bilemiyorum, benim söyleyeceğim tek şey, bir hafta değil her hafta çikolata haftası olsun, ne dersiniz? :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir