Ev & DekorasyonDekoratif Ev Eşyaları

Yaşam Alanlarında Fark Yaratın: Dekoratif Tablolar

Yaşam alanlarını dekore ederken dikkat edilmesi gereken önemli konular arasında duvarların kullanımı yer alır. Kendi tarzınızı yansıttığınız koltuklar, ortamı hareketlendiren halı, perde ve aksesuarlar sonrasında boş kalan duvarları doğru şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Tarzınızı yansıtacak ve mekanın tasarımını tamamlayacak tablolarla istediğiniz o son vuruşu yapabilir, doğru parçalarla çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı düşünüyorsanız, merak etmeyin! Bu yazımızda tablolar ile yaşam alanlarında fark yaratmanın yollarını anlatırken aynı zamanda ürün tavsiyelerinde bulunacağız.

2021 yılında güncellenmiştir.

İç mekan dekorasyonunda bütünlük sağlamak ve her alanın verimli kullanımı için duvar dekorasyonu oldukça önemlidir. Boş kalan duvarları değerlendirmenin birçok yolu olsa da tarzınıza uygun bir stil oluşturmak ve mekanı görsel anlamda zenginleştirmek için en güzel yol tablolar diyebiliriz. Tabii ki her durumda olduğu gibi tablo seçerken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Şimdi gelin bu unsurlara kısaca bir göz atalım.

Tablo Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tablo seçerken aşağıda yer alan konulara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Tablolar; kullanıldıkları alanlar, yapım teknikleri ve malzemelerine göre farklılık gösterir. Kullanılan farklı teknik ve malzemeler ,farklı yaşam alanlarına alternatif olacak şekilde dizayn edilir. Örneğin; dekore edilen alanda doğallık ön planda ise ahşap tablolar kullanabilir, klasik tarzda ise kanvas, mdf, yağlı boya gibi alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Tablo seçiminde dikkat etmeniz gereken ana unsurlar ise şu şekilde:

Renk: Renk, bütünlük ve farklılık açısından en önemli estetik unsur diyebiliriz. Kişiye özel tablo seçerken ya da evinizi dekore ederken dikkat edilmesi gereken konu sadece renklerin uyumu değil, aslında ahengi sağlamaktır. Bu nedenle kişisel zevklerinizi ön plana çıkaran zıt renkler, canlı dokunuşlar ya da dinlendirici tonlar ortamın havasına farklılık katabilirsiniz. Kısacası sizi kendinize çeken parçalara yönelin ve mükemmel renk uyumunu yakalama konusuna çok fazla takılmayın.

Farklı boyut ve özellikteki tablolar arasından seçim yaparken kullanacağınız alanı dikkate almalısınız.

Boyut: Tablo seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu boyutudur. Şık bir görüntü yakalamak için seçeceğiniz tablonun koyacağınız yerle orantılı olması gerekir. Bu nedenle tabloları asacağınız alanı kafanızda netleştirdikten sonra o alana en uygun boyutları kullanmanız gerekir. Boyutla ilgili birkaç küçük tüyo; kanepe ya da yatak üzerine asılacak olan tablo, kanepe veya yatağın genişliğinin üçte ikisi kadar olmalıdır. Bu durumu kıracak farklı dizaynlar olsa da ana kural bu şekildedir.

Kontrast: Yaşam alanlarını farklılaştırmak ve ortamın enerjisini yukarı çekmek adına kontrast oldukça önemlidir. Bu nedenle farklı tarzlar ve dönemlere ait eserler bir arada çok başka bir dünyanın kapılarını aralamanızı sağlayabilir. Aynı mekanda birlikte kullanılan eski ve yeni parçalar ile hayal gücünüzü birleştirerek farklılıktan doğan güzelliği evinizde yansıtabilirsiniz. Hayal gücünüzü serbest bırakın ve zıtlıktan bütünlüğe ulaşın.

Tablo Önerileri

Tablo seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladığımıza göre gelelim önerilerimize:

Ahşap Çerçeveli Tablo Set

Ahşap çerçeveli tablo
Set içerindeki tablolar 33×43 cm ölçüsündedir.

Naif ve doğal güzellikleri sevenler için ideal bir dekorasyon tamamlayıcı; ahşap çerçeveli tablo set. Her baktığınızda huzurlu hissetmenizi sağlayacak ve yeni bir ortam oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Hayal Ötesi Özel Tasarım

Hayal ötesi tablo set
Set içerisinde 3 adet 30X40 cm, 4 adet 30X20 cm ve 4 Adet 20X15 cm tablo bulunmaktadır.

Hayal gücünüzü serbest bırakın ve duvarlarınıza yansıtın. 11 parçadan oluşan Carla Mara Özel Tasarım tablo seti ile hayallerinizdeki dünya artık duvarlarınızda. Bu güzelliği ister salonda isterseniz çalışma odasında isterseniz de antre de kullanın. Alan seçimi tamamen size kalmış…

Pembe Tonları

Pembe tonları tablo seti
Set içerisinde 1 adet 33×43 cm, 3 adet 24×33 cm ve 1 adet 16×21 cm tablo bulunmaktadır.

Pembe; koşulsuz sevginin, gerçek aşkın ve şefkatin rengidir. Duvarlarınızda oldukça şık duracak pembe tonları tablo seti ile siz de sevginin ve gerçek aşkın gücünü dekorasyonunuzun bir parçası olacak. Ayrıca farklı boyutlardaki tabloları kendi stilinize göre farklı şekillerde dizerek fark yaratabilirsiniz.

Rick And Morty Tablo Seti

Tablolar - Rick anda Morty seti
Set içerisinde tabloları, duvarına uygun boyutta seçebilirsiniz.

Sırada biraz farklı ve eğlenceli bir önerimiz var; Rick And Morty tablo seti. Özel olarak tasarlanan bu seti kendi dekorasyonunuzun bir parçası olarak kullanabilir ya da sevdiklerinize hediye ederek onları mutlu edebilirsiniz.

Çiçekli Kız

Tablolar - Çilekli kız tablo
Yaşamın içinden bir parça; çiçekli kız tablosu.

Kültürel tonlar, sıcak renkler ve kontrast… Tüm yaşam alanlarınızın böylesine dokunuşlara ihtiyacı vardır. Yeni ve eski, modern ve klasik bir arada; Çiçekli Kız tablo. Bu özel tabloyu yaşam alanızı dekore ederken kullanarak farklı bir hava katabilirsiniz.

Bebek – Çocuk Odası Tablo Seti

Tablolar - Bebek-çocuk odası seti
Set içerisinde bulunan tablolar 21×30 cm ölçülerindedir.

Bebeklerin veya çocukların odasını dekore ederken ortama hava katacak ve onlara özel olacak bir şeyler arıyorsanız bebek-çocuk odası tablo seti tam size göre! Duvarlarda onlara özel parçaların olması çocukların odalarını daha çok sevmesini sağlar. Ayrıca motor becerilerinin gelişmesine de yardımcı olur.

Marvel Avangers Tablo Seti

Tablolar - Marvel Avengers seti
Avengers tablo ile çizgi roman dünyası dekorasyonunuzun bir parçası haline gelir.

Marvel Avangers hayranları bu sete bayılacak! Özel olarak hazırlanan tablo seti ile sevdiğiniz kahramanları ev dekorasyonunuzun bir parçası halinde getirebilirsiniz.

Setin başka versiyonu için Marvel Yenilmezler setine bakabilir, Yüzüklerin Efendisi hayranıysanız LOTR 4’lü setine göz atabilirsiniz.

Freddie Mercury

Tablolar - Freddie Mercury
Müzik ve resim bir arada; Freddie Mercury tablo.

Efsanevi şarkıcı, şarkı yazarı ve müzik grubu Queen’in solisti Freddie Mercury, bu özel tablo ile yaşam alanlarınızda yaşasın! İkonik bir sahnenin resmedildiği tablo eminiz ki gören herkesin oldukça hoşuna gidecek. ;)

Afrikalı Kadın Figürlü Tablo Set

Tablolar - Afrikalı kadın
Tablolar, ahşap üzerine baskı olduğu için solma yapmaz.

Sıra geldi son önerimize; Afrikalı Kadın Figürlü tablo set. Etnik ve klasik tasarımları sevenlerin bayılacağı bu özel tablo seti dekorasyonuna farklılık katmak isteyenlerin de favorisi olacak.

Yaşam alanlarınıza farklılık ve güzellik katacak tablolar ve çok daha fazlası ÇiçekSepeti‘nde sizi bekliyor. Hemen web sayfası veya mobil uygulamayı ziyaret edin, fırsatları kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir