TeknolojiTeknolojik Ürünler

Yaşam Alanlarınızın Havası Değişsin: Hava Temizleyici Cihazlar

Hayat kalitesini doğrudan etkileyen temiz hava, şehirde bulunması oldukça güç bir olgu. Çünkü araçlar, fabrikalar, işletme tesisleri ve aklınıza gelebilecek her türlü küçük işletme karbondioksit başta olmak üzere insan sağlığını etkileyen gaz salınımı yapar. Bu durum da şehirlerin hava kalitesini olumsuz yönde etkiler. Üstüne bir de kapalı ortamlarda çalışma, pandemi dönemi ile evlerden çıkamama gibi durumlar da eklenince temiz hava bulunması zor bir nimet haline geldi… Fakat son dönemde trendi iyiden iyiye artan hava temizleyici cihazlar, bu sorunları çözmenizde size yardımcı olabilir. Nasıl mı? Bu yazımızda “Hava temizleyici cihaz nedir, nasıl çalışır, faydaları nelerdir?” gibi soruları yanıtlayacak ve ürün tavsiyelerinde bulunacağız.

Şehir insanı artık hayatının büyük bir çoğunluğunu kapalı ortamlarda geçiriyor. Çalıştığınız alan, eviniz, yattığınız yer veya arkadaşlarınızla eğlendiğiniz ortamlar hep kapalı alanlar. Şöyle bir çıkayım temiz hava alayım deseniz bile aldığınız havanın temiz olmadığı bilimsel bulgularla ortada. Hatta bilimsel bulguların ötesinde hissedilir derecede ortada! Hal böyleyken ve pandemi etkisini sürdürürken temiz havadan mahrum kalmamak adına hava temizleyici cihazlara rağbet arttı. Kapalı alanlardaki hava sirkülasyonun oluşmasını sağlayan bu cihazlar temiz hava hasretinize son verebilir.

Hava Temizleyici

Farklı marka ve modellerde üretilen hava temizleyici cihazlar hakkında önce bazı bilgiler verelim.

Nedir, Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Hava temizleyici; polen, küf, bakteri gibi her türlü zararlı maddeyi temizler ve kaliteli nefes almanızı sağlar.
Görsel kaynak: Pinterest

Şehir hayatı egzoz, inşaat tozları, kömür, sigara dumanı, yemek kokuları ve daha birçok şeyi içinde barındırır. Havaya karışan bunca şey aslında bir nevi sizin hayatınıza da karışır. Çünkü aldığınız her nefeste tüm bunları içinizi çekersiniz. Yetişkin bir insan dakikada ortalama 7-8 litre hava teneffüs eder ve üzerine kapalı ortamların kalitesiz havasını eklediğinizde aldığınız havanın büyük bölümü kalitesizdir. Hava temizleyici cihazlar tam olarak bu noktada devreye girer.

  • Temiz ve kaliteli hava herkesin ihtiyacı fakat buna daha fazla ihtiyaç duyanlar var. KOAH, astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları bulunan kişiler için hastalıkları tetikleyen partiküllerden korunmak oldukça önemli bir konu. Hava temizleyici cihazlar havada yer alan zararlı partikülleri temizler ve nefes alıp vermeyi kolaylaştırır.
  • Çocuk ve bebekler ile hamileler için hava sirkülasyonu oldukça önemlidir. Çünkü bu tarz bireylerin bağışıklıkları düşüktür. Hava temizleme cihazları bu riski minimum seviyeye indirmenizi sağlar.
  • Kir, toz, bakteri ve virüslerin havada gezinmesini engelleyen cihazlar aynı zamanda hayvan tüyü ve derisinden dökülen tortuların havaya karışmasını da engeller. Bu nedenle evcil hayvanı olanlar için de oldukça kullanışlıdır.
  • HEPA Filtre’ye sahip olan hava temizleme cihazları küfleri ortadan kaldırır. Ayrıca yağ kokusu, ter kokusu gibi rahatsız edici kokuları yok etme özelliği vardır.
  • Hava temizleyiciler tüm bu özellikler dışında sağlıklı uyku ve zinde bir beden için faydalıdır. Temiz hava ve iyi nefes alıp vermek, uyku problemi yaşayan bireylerin de sorunlarına yardımcı olur.

Hava Temizleyici Önerileri

Faydalarını ve ne işe yaradığını anlattığımız hava temizleyiciler konusunda sıra geldi önerilerimize. Hemen başlıyoruz.

1-) Medisana 60300

Hava Temizleyici Cihazlar - Medisina
Medisana, otomatik gece-gündüz geçiş modu, filtre uyarı sistemi ve uzun ömürlü dijital motor sunar.

Listemizin ilk sırasında 20 m2’lik odalarda hava arındıran Medisana 60300 var. Tek bir alandaki havayı temizlemek için bir cihaz arıyorsanız düşük enerji harcamasıyla bu cihaz tam size göre diyebiliriz. Cihaz, antibakteriyel partikül filtresi ve ek aktif karbon filtresi sayesinde odadaki hava sirkülasyonunun temiz kalmasını sağlar.

2-) Bilicra Pure

Hava Temizleyici Cihazlar - Bilicra
Pure hava temizleyici, 3 farklı kullanım modu sunar.

Geliştirilmiş 5 aşamalı filtreleme teknolojisi ile kapalı ortamdaki havayı temizleyen Pure Akıllı Hava Temizleyici, oldukça etkilidir. 10m² etkin kullanım mesafesindeki her köşeye nüfus ederek bakteri, virüs, toz gibi uçucu bileşenleri ve kokuyu yok eder. Daha sağlıklı ve rahat nefes almanıza yardımcı olur.

3-) Xiaomi Mi 3C

Hava Temizleyici Cihazlar - Xiaomi
Xiaomi Mi 3C, hava akışını daha verimli hale getirir.

Üstün performans ve kaliteli hava deneyimi sunan Xiaomi Mi 3C, 3 katmanlı filtre ile rakiplerinden ayrılır. İlk katman; toz, pamuk lifleri ve diğer büyük parçacıkları giderir. İkinci katman; bakteri, virüs, sigara dumanı, PM2.5, polen, toz, hayvan kepeği ve havadaki 0,3 mikron kadar küçük diğer alerjenleri %99,97 oranında ortadan kaldırır. Üçüncü katman; formaldehit, uçucu organik bileşikler (VOC’ler) ve diğer zararlı gazları emen bir aktif karbon filtredir.

4-) UFO O2 

Hava Temizleyici Cihazlar - UFO O2
UFO temizleyici LCD ekranı üzerinden fan hızını ve iyon kademesini ayarlayabilir, UV ve sivrisinek kovucusunu açıp kapayabilir, ortam sıcaklığını görebilirsiniz.

Kullandığı negatif iyon teknolojisi ile ön plana çıkan UFO Hava Temizleyici, iki adet iyon jeneratörüne sahiptir. Bulunduğu alandan 9 metreye kadar mesafeyi iki farklı kademede temizler. Ayrıca UV (c) ışınları yaymak suretiyle havadaki bakteri, virüs ve küf gibi mikroorganizmaların oluşumunu engeller. Koku haznesi sayesinde ise ortama güzel koku yayarak hoş bir ortam oluşturur.

5-) Samsung Hava Temizleyici

Hava Temizleyici Cihazlar - Samsung
Samsung Hava Temizleyici, polen gibi büyük toz partiküllerini toplar ve havadaki kötü kokuyu giderir.

Yaşam alanlarındaki havayı 3 adımlı temizleme sistemi ile temizleyen bir önerimiz var; Samsung Hava Temizleyici. Temizleyici gerçek zamanlı hava kalitesini ölçer ve ölçüm sonuçlarını farklı renkler ile gösterir. Böylece havanın ne kadar temiz olduğunu takip edebilirsiniz.

6-) Delonghi AC 

Delonghi AC
Delonghi AC, hava kalitesini üç renkte gösterir. Turuncu kötü, yeşil orta, mavi ise iyi hava kalitesidir.

Delonghi AC 150, 5 farklı filtreleme sistemi sayesinde havayı temizler. Havadaki bakteri, virüs ve partikülleri temizlemenin yanı sıra küf oluşumunun önüne geçer. Kullanımı kolay ekran paneli sayesinde istediğiniz ayarı yapabilir, zamanlayıcı sayesinde ise çalışma sıklığını belirleyebilirsiniz.

7-) Sercair Breathe

Sercair Breathe
Sercair Breathe, zamanlayıcı sayesinde siz ne zaman isterseniz o zaman çalışır.

Sercair Breathe; yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen virüs, bakteri gibi zararlı faktörlerin temizleme ihtiyacından yola çıkarak tasarlanmıştır. Rüzgâr formu sayesinde kirli havayı yönlendirir ve kirli havayı temizlemek için dezenfektasyon işlemini gerçekleştirir. Öne çıkan özellikleri ise çoklu filtreleme, hızı kademeli ayarlama, Uvc Sterilizasyonu, çocuk kilidi, özelleştirilmiş Hepa filtreleme ve sensörlü hava tespitidir.

8 -) Airfree Duo 

Airfree Duo
Duo, tamamen sessizdir ve ara sıra parçaların değiştirilmesi için bile bakım gerektirmez.

Airfree Duo, özgün tasarımı ve yüksek teknolojisi ile ön plana çıkar. Hava temizleme özelliğinin yanı sıra sigara dumanını, yemek kokularını ve iç ortamınızdaki diğer rahatsız edici kokuları gidermek için koku giderici kapsülle birleştirerek havayı temizlemeyi bir adım daha ileri götürür. Ayrıca düşük enerji tüketimi ile bütçe dostudur.

9-) Airvita Dustzero

Hava temizleyici cihazlar - Airvita Dustzero
Airvita Dustzero yıkanabilir filtrelere sahiptir.

Airvita Dustzero; bulunduğu ortamda havayı, toz, koku, polen gibi mikro-kirleticilerden temizler. Aynı zamanda bakteri, virüs, küf, mantar grupları, akarlar gibi tüm mikro-organizma oluşumunu engeller. Sürekli olarak, havadaki oksijeni açığa çıkarır. Son olarak ise hoş olmayan kötü kokuları, tuvalet kokularını yok eder.

10-) Honeywell True Hepa

Honeywell True Hepa
Honeywell koku azaltıcılar ve hava temizleyicileri ile hava kalitenizi artırın

Listemizin son sırasında ise Honeywell True Hepa modeli sizi bekliyor. Oda büyüklüğündeki havayı saatte 5 defaya kadar filtreler ve dolaştırır. Böylece evinizdeki havanın daha taze ve daha temiz gelir. Ayrıca 0,3 mikron kadar küçük havadaki partiküllerin %99,97’sini yakalamaya yardımcı olur.

Hava temizleyici cihazlar ve yaşam alanlarına güzellik katacak tüm ev & yaşam ürünleri ÇiçekSepeti‘nde sizi bekliyor.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir