Trend

Yatak Odanızda Bulunması Faydalı 10 Canlı Bitki

Doğru bilinen yanlışlardan biri olan yatak odasında çiçek bulundurmamak gerek fikrini bir kenara bırakmaya hazır mısınız? Akşamları karbondioksit yaydıkları için yatak odalarımızdan kovulan çiçeklerden özür dileme vakti geldi de geçiyor bile!

Ekolojik yaşam uzmanlarının belirttiğine göre bitkilerin akşamları karbondioksit vermeleri uyku kalitemizi ya da fiziksel sağlığımıza olumsuz bir etki oluşturmuyor. Kaldı ki eğer böyle bir şey söz konusu olsaydı orman ortasında bir evde uyurken pencerelerimizi sıkı sıkı kapatmamız gerekirdi. Oysaki ne kadar çok ağaç varsa o kadar temiz hava içerisinde huzurlu bir uyku çekeriz. Üstelik gece fotosentez yapmayı sürdüren bitkiler de bulunuyor!

Yatak odalarınıza hem güzellik katacak hem de olumlu etkileri ile daha kaliteli uykular çekmenize yardımcı olacak tüm bitkiler Çiçeksepeti’nde! Bu bitkiler hangileri merak ediyorsanız, hemen listemize başlayalım.

1 – Aloe Vera

aloe vera
Görsel Kaynak: wide open eats

Aloe Vera’nın birçok faydası olan ve görüntüsüyle de insanı rahatlatan bir bitki. Cildin onarımı ve yanıkların tedavisi için sıkça kullandığımız bitki hakkında bilmediğimiz şey ise bir filtre görevi gördüğüymüş meğer. Nasa’nın hava filtreleyen bitkiler listesinde yer alan Aloe Vera bitkisi için yatak odalarımızda yer açmanın vakti geldi.

2 – Spatifilyum (Barış Zambağı)

Spatifilyum
Görsel Kaynak: The National

Yelken çiçeği olarak da bildiğimiz Barış Çiçeği, oturma odalarımızda ve işyerlerimizde sıkça yer alan bir bitki. Ancak onun da yeri aslında yatak odamızmış. Ayrıca estetik bir duruş sergileyen bu çiçeği az da olsa ışık alabileceği bir yere koymanız da fayda var.

3 – Kılıç Çiçeği

Paşa Kılıcı
Görsel Kaynak: La Tarde de Reynosa

Paşa kılıcı veya peygamber kılıcı olarak da bilinen kılıç çiçeği, yatak odalarınızın havasını değiştireceği gibi, dekorasyonunu da tamamlayacak türden bir bitki. Bu kılıç çiçeği akşamları da fotosentez yapmayı sürdürerek bulunduğu ortamdaki karbondioksidi alarak oksijen üretiyor. Bununla birlikte kılıç çiçeğinin depresyonu önlediğine de inanılıyor.

4 – Areka Bitkisi

areka
Görsel Kaynak: Pinterest

İç mekan bitkileri arasında çok popüler olan Areka, geniş yer tutan ince yaprakları olan bir bitkidir. Eğer çok fazla eşyanın olmadığı veya yeşilin hakim olduğu bir yatak odanız varsa, Areka bitkisi sizin için doğru bir tercih olacaktır.

5 – Gerbera

Gerbera çiçeği
Görsel Kaynak: Foister’s Flowers & Gifts

Büyük renkli çiçekleri ile daha çok aranjmanlar içerisinde görmeye alışık olduğumuz gerberalar da hem kokuları ile hem de güzellikleri ile dekorasyonunuza bir dokunuş yaparken, Nasa’nın hazırlamış olduğu listeye göre sağlık bakımından da yatak odalarınızda yetiştirebileceğiniz çiçeklerden.

6 – Lavanta

lavanta
Görsel Kaynak: Tettu

Lavanta kokusunun sakinleştirici etkisi herkes tarafından biliniyor. Kişiyi daha pozitif hâle getirirken kaygıyı da azaltan lavantalar ile uyuduğunuz zaman, ertesi sabaha bebek gibi uyanabilirsiniz.

7 – Yasemin

yasemin çiçeği
Görsel Kaynak: GoMcGill

Yasemin kokusu hem kişilerdeki kaygı durumunu azaltır hem de sakinleştirmenin yanında algılama konusunda da fayda sağlar. Yasemin kokusu ile uyuduğunuz zaman hem uykunuzu almış, dinç bir şekilde uyanabilirsiniz hem de gün boyu üretken ve pozitif olabilirsiniz.

8 – Eğrelti Otu

eğrelti
Görsel Kaynak: Wearefound Home Design

İçerisinde yüksek miktarda klorofil, mikroorganizamaların üremesini ve büyümesini engelleyen antimikrobiyal ve hücrelerin zarar görmesini engelleyen antioksidanlar bulunduran eğrelti otu, içerisinde bulunduğu odayı temizleyen bir yapıya sahiptir. Bu sebeple salon çiçeği olarak sık karşılaştığımız bu bitkiyi yatak odalarınız için de tercih edebiliriz.

9 – Orkide

orkide
Görsel Kaynak: zastavki

Orkidenin zarif görünümün altında yatan rahatlatıcılık hem baktığınızda hem de aynı odada uyuduğunuzda hissedilebiliyor. Zehirli bir birleşen olan ve iç mekan boyalarında da buluna ksilen maddesini emdiği bilinen orkideler, yatak odalarınızı hem süsleyecek hem de bir filtre görevi görerek havasını temizleyecektir.

10 – Yılbaşı Çiçeği

noel kaktüsü
Görsel Kaynak: At Home Colorado

Yılbaşı kaktüsü ya da yılbaşı çiçeği olarak bildiğimiz bu bitki de yatak odalarında bulunması faydalı bitkilerdendir. Kırmızı, pembe veya beyaz çiçekleri olan bu bitkiyi balkon veya pencere önlerinde büyütebilirsiniz. Ancak havaların soğumaya başlaması ile birlikte evlerinize, yatak odalarınıza almalısınız.

Yatak odalarınızın değil tüm evinizin havasını değiştirecek her tür bitki Çiçeksepeti‘nde. Çiçekler hakkında daha fazla bitki almak için diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir