Ev & DekorasyonBahçe Dekorasyonu

Yaz Bahçenizi Daha Keyifli Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Hepimizin özlemle beklediği, deniz, kum, güneş mevsimi yani –Yaz-, bütün ışıltısı ile hayatımıza konuk olmaya başladı bile.

Çoğumuz yoğun iş temposunun ardından, keyifli bir Yaz tatili yapmak ve tüm yorgunluğunu atabilmek adına kendini şehir dışına, sahil kesimlerine atmanın planlarını hayata geçirdi bile.

Huzurlu ve keyifli bir tatil tabi ki sadece deniz kıyısında zaman geçirmek ile yaşanmaz. Kimilerimiz kendi imkanları doğrultusunda yazlık evlerine yol aldı ve yazlık evlerinin bahçesinde tatilinin tadını çıkarıyor. Yazlıkçılar için en değerli kavramlardan biri şüphesiz bakmaktan keyif alacağı ve her daim içinde harika zaman geçirebileceği bir bahçe. Hangi yaş grubunda olursanız olun, enfes çiçeklerle dekore edilmiş, tamamen keyif için hazırlanmış bir bahçenin çekiciliğine kapılmamak mümkün değildir.

Özellikle Yaz aylarında yazlık evlerinizin bahçesini özenle bakıma tabi tutmak ve dizaynını göz zevkiniz el verdiğince çekici bir hale getirmek tamamen elinizde. Bu anlamda;

  • Yazlık bahçemizde ne gibi çiçekler kullanabiliriz?
  • Yazlık bahçemizin dekorasyonunu nasıl yapabiliriz?
  • Tatil sezonumuzu bahçemizi renklendirerek çok daha yaşanılabilir hale nasıl getirebiliriz?

sorularına yanıt niteliğinde önerilerimiz ile bahçe keyfinizi doruk noktasına çıkarmak istiyoruz.

Bahçenizden Begonvil’ler Süzülsün

Bahçenizin vazgeçilmezi tabiki de mis kokan, sizi hayallere sürükleyecek, zerafet dolu çiçeklerdir. Kimisi yetiştiği toprağın hemen dibinde belirip, rengarenk açarak bahçenize keyif katar, kimisi ise gökyüzüne doğru uzanıp, salkım saçak büyüyerek, ortamınızı şenlendirir.

Begonviller de özellikle bahçenizin kapılarına, korumalıklarına veya duvarlarına tutunarak, pembemsi ve mor renkleri ile adeta salıverinirler. Begonvil sarmaşığı diye de adlandırılabilen bu çiçek türü gerek renklerinin göz alıcılığı gerekse ortama kattıkları doğal havaları ile her daim Yaz bahçesinin vazgeçilmez bitkileri arasında yer almaktadır.

Ortanca’lar İle Gelen Zerafet

Bahçenize keyif katan başlıca süs bitkileridir, zerafet dolu Ortanca’lar. Olağanüstü görsellikteki renkleri ile bahçenizin hemen hemen her köşesini dekore edebilecek olan Ortanca’lar, havaların ısındığı şu mevsimlerde tercih edilebilecek yegane çiçek türlerindendir.

İster bembeyaz bir ortanca ile bahçenizin baş köşesini parlatabilir, isterseniz pembe, kırmızı, mor gibi çarpıcı renklerle kendinize ferahlık kokan bir ortam yaratabilirsiniz.

Romantik Bir Dokunuş: Gül’ler

Bahçenizde aşk ile ilgili bir çağrışım yapmak istediğinizde seçeceğiniz bir çiçek türü var ise bu çiçeğin adı kuşkusuz romantizmin diğer adı olan Gül’ler dir.

Koyu kırmızı, pespembe, ışıltılı bir sarı veya saf ve temiz görüntüsü ile bembeyaz renklerde seçeceğiniz gül peyzajları ile Yaz bahçenizin köşelerini değerlendirebilir, bu alanları sevdikleriniz ile keyif dolu dakikalar geçirebileceğiniz ve hoş dost sohbetleri yapabileceğiniz yerler haline rahatlıkla getirebilirsiniz. Unutmayın! Gül’ler sadece süs için kullanılmaz. Sizi bambaşka diyarlara taşıyacak mis gibi kokuları ile Gül’ler aynı zamanda doğal huzurun da anahtarıdırlar.

Melisa’ların Mis Kokusu

Özellikle Yaz sonuna doğru size ilham verebilecek güzelliği ve mis gibi kokusu ile bahçenizin havasını değiştirebilir bir Melisa çiçeği.

Kokusunun aralıklarla ruhunuza dokunduğu, içinde bulunabileceğiniz depresif durumdan sizi kolaylıkla uzaklaştırabilecek olan Melisa çiçeğini Yaz bahçenizin köşelerinde kullanabilirsiniz.

Bahçe Salıncakları İle Rahatlayın

Yaz bahçenizin çiçek düzenini keyifli hale getirdikten sonra tabi ki de dekorasyonunu da ferahlatıcı bgir biçime sokmanız önemlidir.

Bahçe salıncakları gerek bahçenizin balkonunda gerekse yer zemininde kolaylıkla kullanabileceğiniz göze hoş gelen, dekoratif eşyalardan biridir. Elinizde kahveniz, yanınızda okuyabileceğiniz kitaplarınız ve hoş bir müzik ile salıncağınızda sallanmak bahçe keyfinize keyif katacaktır.

Bahçe salıncaklarının alternatifi olarak önerebileceğimiz dekoratif ürün ise geçmişten günümüze gelen ve bize her daim Yaz’ı çağrıştıran hamaklardır kuşkusuz.

Yaz bahçenizin en gölge yerini seçip, güneşin batışını ayaklarınızı uzatıp, keyif yaparak geçirmek istiyorsanız, ufak çaplı bir hamak tercih edebilirsiniz. Kendinizi harika hissedeceksiniz! Bizden söylemesi …

Işıklandırmanın Önemi

Yaz bahçenizin dekorasyonu ve çiçek ekimi kadar, özellikle akşam saatlerinizi keyifli kılacak olan ışıklandırma sistemi de son derece önemli bir olgudur.

Gözü yoran florasan ışıkları yerine, daha loş ve hatta renkleri ile gecenize farklı bir anlam kazandıracak, dekoratif aydınlatma ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Size denizi çağrıştıracak mavi, yeşil tonları ile bahçenizi renklendirebileceğiniz gibi, turuncu tonlara kaçan sarı ışıkları da tercih edebilirsiniz.

Yaz bahçesinde özellikle havuz kullanan yazlıkçılar için havuzlarının ışıklandırması da son derece gereklidir. Bu anlamda hem havuzunuzun çevresini hem de içini hafif loş led ışıklar ile zenginleştirebilirsiniz. Havuz keyfinizi doruk noktasına çıkaracak bu ışıklandırma düzeni, yaz gecelerinizi oldukça canlandıracaktır.

Tüm bu önerilerimizin yanında Yaz bahçemizin bakımının, temizliğinin ve doğallığının da en az dekorasyonu kadar önemli olduğunu vurgulamamız gerekir. Her yıl periyodik olarak gerçekleştireceğiniz bahçe bakımı ile hem doğayı korumuş, hem de göz zevkinizi daimi kılmış olacaksınız.

Çimlerinizi her akşam üstü sulamaya tabi tutmalı, çiçeklerinizin aralıklı bakımını ihmal etmemelisiniz. Havuz bakımınızı her yıl düzenli aralıklar ile yapmalı, hijyenine her şeyden önce önem vermelisiniz.

Yaz bahçenizin keyfini arttıracak bu önerilerimizin size iyi geleceğini düşünüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir