Ev & DekorasyonMutfak Dekorasyonu

Yaza Yakışan Mutfak Ürünleri: Rengarenk Emayeler

Eski zaman modası gibi görünen ama mutfaklara ışıl ışıl bir görüntü katan emayeler, yaza yakışan ürünlerdendir. Emaye çaydanlık modellerinden fırın kaplarına, kahve bardaklarından tencerelere kadar pek çok farklı emaye mutfaklardaki yerini alıyor. Hatta sadece mutfaklarda değil; balkon, banyo, salon gibi odalarda da çeşitli emaye ürünler göz alıcı bir etki yaratıyor. Hadi gelin, evlerinizi güzelleştirecek rengarenk emayeler neler, yakından inceleyelim!

Emayeler sadece evlerde değil, pek çok kafe ve restoranda da karşımıza çıkan ürünlerdendir. Emayeler ile yapılan renkli sunumlar hem otantik hem şık olur. Emaye, eski bir kaplama malzemesidir aslında. Antik Yunan’da sıklıkla takı ve süs eşyalarında kullanılan emaye, günümüzde daha çok mutfak eşyalarından kullanılan bir kaplamadır.

Emaye ürünler, normal ürünler gibi kullanıma uygundur. Yalnızca belli bir kullanım süresinden sonra ısının etkisiyle, özellikle çaydanlık ve cezve gibi ürünlerde, iç kısımlarda hafif lekelenmeler ve kireçlenmeler olabilir. Emaye ürünler diğer eşyalara göre çizilmeye daha dayanıksızdır. Ayrıca bu tarz üründen aniden çok yüksek ısılara maruz kalmamalıdır. Isıyı yavaş yavaş yükseltmek gerekir. Yine emaye ürünler kullanırken tencere ya da tavanızı çizmeyecek, tahta kaşık tarzı ürünleri kullanmanız gerekir. Emaye kapları buzdolabına da koymanızda bir sakınca yoktur. Son olarak, ürünlerin temizliğini bulaşık makinesinde kolayca yapabilirsiniz. Şimdi gelin, birbirinden güzel ve rengarenk emayeler nelermiş, yakından bakalım!

Rengarenk Emayeler ile Eğlenceli Mutfaklar!

1-) Emaye Kupa

Renkli Emayeler, Kupalar
Renkli Emayeler ile Güne Güzel Başlamanın Keyfini Yaşayın! Emaye Kupa

Sabah kahvesini, çayını ya da limonlu ılık suyunu içerken rengarenk, iç açan bir bardak istemez misiniz? Farklı renkleriyle emaye kupa modelleri, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için tercih edebileceğiniz eğlenceli ürünlerdir. Emaye kupa bardak kahvenizi daha lezzetli bir hale getirir, bardakların enerjisi güne daha iyi başlamanızı sağlar ve motivasyonunuzu artırır. Rengarenk emaye ürünler arasından zevkinize göre seçim yaprak çay&kahve saatlerinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz!

2-) Küçük Emaye Tencere

Küçük Emaye Tencere
Renkli Emaye Çeşitleriyle Lezzetli Yemekler Yapın! Emaye Tencere

Emaye tencereler de hoş renkleriyle ön plana çıkar. Hem sunum yaparken hem de pişirme işlemleri için emaye tencereleri kullanabilirsiniz. Farklı boyutlara sahip olan emaye tencerelerde yemek pişirmek hem eğlenceli hem de pratiktir. Ayrıca yemek yapmanıza yardımcı olacak çeşitli emaye aksesuarları da kullanarak yemek pişirirken daha çok keyif alabilirsiniz! Emaye sunum tabakları, emaye süzgeçler… Aradığınız ne varsa hepsi ÇiçekSepeti’nde!

3-) Emaye Tabak Seti

Rengarenk Emayeler
Rengarenk Emayeler ile Şık ve Havalı Sofralar Hazırlayın! Emaye Tabak Seti

Sırada emaye tabak seti var! Emaye tabak setlerinde ikram yapmak ya da sunumlarda bu tabakları kullanmak yemek masasına eğlence katar. Renkleriyle göz alıcı olan emaye tabaklar, sunumlar esnasında da oldukça şık görünür. Set olarak emaye tabakları seçebileceğiniz gibi farklı renklerdeki tekli emaye tabakları satın alarak kendi setinizi de oluşturabilirsiniz. tatlılar, yemekler, çay yanına atıştırmalıklar… Emaye tabaklar ile her anı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz!

4-) Emaye Çaydanlık

EMAYE KÖŞELİ KULPLU ORTA BOY ÇAYDANLIK TAKIMI
Farklı Tarzdaki Emaye Çeşitleriyle Göz Alıcı Sunumlar Yapın! Emaye Çaydanlık

Ve sıra geldi emaye çaydanlıklara! Çay sohbetleriniz için tercih edebileceğiniz emaye çaydanlıklar eğlenceli görünümleriyle ön plana çıkar. Farklı renklerdeki emaye çaydanlıklar arasında zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Böylece şık sunumların sahibi olabilirsiniz. Emaye çaydanlıkların içlerinde diğer çaydanlıklarda da olduğu gibi çeşitli kireç problemleri oluşabilir. Emayeler oldukça uzun ömürlü ürünler olduğu için çaydanlığı temizleyip uzun yıllar onu kullanmaya devam edebilirsiniz. Çaydanlık üzerindeki lekelerin temizlemek için zeytinyağı ve karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Bu işlem sayesinde hem lekeleri temizleyebilir hem de çaydanlığınızda çizik oluşmadan temizlik işleminin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra çaydanlığı bol su ile yıkayarak temizlik işlemini bitirebilirsiniz.

5-) Kek Kalıbı

Rengarenk Emayeler
Rengarenk Emayeler ile Klasiklerin Dışına Çıkın! Emaye Kek Kalıbı

Mis gibi kokan, bulut gibi yumuşacık ve lezzetli bir kek yapmak için klasik kek kalıpları yerine emaye kek kalıplarını tercih edebilirsiniz. Yemeğin lezzetini koruyan emaye kalıplar aynı zamanda kolayca temizlenebildikleri için oldukça kullanışlıdır. Renkli ve eğlenceli emaye kalıplar ile mutfağınıza renk katarken aynı zamanda sağlıklı lezzetler de pişirebilirsiniz. Antibakteriyel olarak üretilen ve sağlık açısından bir sorun oluşturmayan emaye kalıplar ile siz de en lezzeti keklerinizi pişirip servis edebilirsiniz!

6-) Emaye Kavanoz

EMSAN TROY EMAYE BÜYÜK KAVANOZ SİYAH
En Güzel Emaye Modeller ile Sevdiklerinize Şaşırtıcı Sunumlar Yapın! Emaye Kavanoz

Emaye çaydanlık olur da emaye şekerlik olmaz mı hiç! Hem çayın yanında şekerleri sunabileceğiniz küçük emaye kavanozlar hem de bayram şekeri sunmak için kullanabileceğiniz emaye kavanozlar vardır. Tabii bu kavanozları ayrıca farklı baharat, bakliyat ya da gıdayı muhafaza etmek için de kullanabilirsiniz. Masalardan eksik olmayan şekerliklerin böylesine hoş bir şekilde sunulması oldukça göz alıcı olacaktır. Üstelik kavanozun kapağını kapattığınızda ürünün süs obje gibi görünmesi de bonus!

7-) Emaye Cezve

Rengarenk Emayeler
Mutfağın Her Alanında Kullanabileceğiniz Emayeleri Keşfedin! Emaye Cezve

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olur derler ya, emaye cezvede pişen lezzetli bir kahveninse çoook uzun yıllar hatırı olur! Pişirdiğiniz her şeyin daha lezzetli olmasını sağlayan emaye kaplar, pek çok alternatife sahiptir. Renkli, şık ve göz alıcı tasarımlarıyla cezveler de bunlardan biridir. Hem süt ısıtmak hem kahve pişirmek hem de çeşitli lezzetler hazırlamak için kullanabileceğiniz cezveler sayesinde sevdiklerinize unutamayacakları ikramlar yapabilirsiniz. Ayrıca bu lezzetlerin yanında eşsiz BonnyFood çikolatalarını da ikram ederek lezzeti ikiye katlayabilirsiniz!

8- ) Emaye Mutfak Ürünleri Seti

Rengarenk Emayeler
Rengarenk Emayeler ile Mutfağınızı Baştan Sonra Donatın! Emaye Mutfak Eşyaları Seti

Ve son olarak set halinde satılan, aradığınız her şeyi içerisinde bulabileceğiniz mutfak setlerinden bahsetmesek olmaz! Kızartma Tenceresi, 3’lü Emaye Saklama Kabı, Emaye Cezve, Emaye Demlik Seti ve Emaye Yoğurt Tenceresinden oluşan bu set ile mutfağınızı baştan sona emayeler ile donatabilirsiniz! Parlayan dış yüzeyleri, pişirdikleri lezzetli yemekler, kolayca muhafaza edilebilmeleri… Emayelerin pek çok güzel özelliği vardır! Siz de isterseniz set halinde isterseniz tekli olarak farklı emaye çeşitlerini inceleyebilirsiniz ve satın alabilirsiniz!

Yukarıda listelediğimiz ürünler haricinde emaye servis tabağı çeşitleri, döküm tava modelleri gibi farklı ürünler de bulunur. Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ÇiçekSepeti‘nde birbirinden güzel ve dekoratif emayeleri keşfedebilirsiniz. Sevdikleriniz, arkadaşlarınız ya da kendiniz için online olarak kolayca alışveriş yapabilirsiniz. Hem online siteden hem Mobil Uygulama üzerinden dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca sürpriz indirimlerden ve kampanyalardan da faydalanabilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir