Trend

Yazın Bir Başka Güzel Olan Çiçekler

İçinde bulunduğumuz enerji dolu mevsim Yaz, kendi doğası elverdiğince birbirinden güzel çiçeklere kollarını açmakta …

Yaz coşkusunu hisseden, doğa ile bütünleşip, tüm ihtişamını gözler önüne seren çiçek türlerinin bu enerjilerini insanoğluna geçirdiği aşikar.

Tabi ki doğa döngüsü gereği Yaz mevsiminde şenlenen çiçekler olduğu gibi, kendisini Kış mevsimi için saklayan çiçek türleri de mevcut. Biz şimdi isterseniz gelin, Yaz mevsimini coşku ile karşılayan harika çiçek türlerine daha yakından bakalım ve mis kokulu, güzel görünümlü bu çiçekler ile sevdiklerinize sürpriz yapmanıza yardımcı olalım.

Papatya’lardan Sevgilinize Taç Yapın!

Görsel: Pixabay
Papatya

Papatya gibisin beyaz ve ince,

Eziliyor ruhum seni görünce,

İsmin dudaklarımı yakıyor neden?

Nedir bu çektiğim senin elinden.

diye gider İzmir’in sakin, kıyı yerleşim beldesi Urla’dan yola çıkıp, tüm Türkiye’yi kendisine hayran bırakan ünlü müzisyen Tanju Okan’ın seslendirdiği bu ölümsüz besteye ait nefis sözler. Boşuna da söylenmemiş adına beste yapılmamıştır Papatya’nın.

Yaz için size önerebileceğimiz en değerli çiçeklerin başında muhteşem güzelliği ve harika kokusu ile işte bu güzel çiçek yani Papatya gelmekte.

Papatya’lar Yaz’ın tüm kırlarda, bütün coşkuları ile açan, gerek sevgiliye, gerek se diğer tüm sevdiklerinize armağan edebileceğiniz çiçeklerdir.

Her Daim Aşk’ın Ta Kendisi: Gül’ler

Görsel: Pexels
Kırmızı Gül

Gül deyince akla kuşkusuz romantizm ve aşk gelmekte.

Yaz’ın coşkusunu sevdiklerinize yaşatabileceğiniz en özel çiçek buketleri de kırmızı, sarı, beyaz, pembe gibi farklı farklı renklerde olan, kokusu ile insan beynine seratonin hormonu salgılatmayı kendisine adet edinmiş Gül’lerdir.

Sevgiliniz ile ilk buluşmanızda kullanabileceğiniz bir çiçek türü olan gül, aynı zamanda hediye olarak sevdiklerinize armağan edebileceğiniz aranjmanları çok keyifli olan da bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

Cazibe’nin Diğer Adı: Lilyum’lar

Görsel: Pixabay
Lilyum

Yaz mevsiminde de rahatlıkla edinebileceğiniz Lilyum’lar, doğal cezbedici özellikleri, Gül’ler ile biraraya gelerek oluşturdukları harika görsel aranjmanlar ile alternatifleriniz arasında yer almalıdırlar.

Daha önce de bir yazımızda yer verdiğimiz Lilyum’ları ilk buluşma esnasında düşünebileceğiniz çok özel bir seçenek olarak rahatlıkla söyleyebiliriz.

Lilyum’lar ayrıca hem görsellikleri hem de kişiye verdikleri etkileyici enerji ile Yaz bahçenizde de keyif köşesi oluşturabilecek çiçek türlerinin başında yer alırlar. Lilyum çiçeği gibi alternatiflerle Yaz bahçenizi daha keyifli hale nasıl getirebileceğinize ilişkin yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

Asaletin Tanımı: Beyaz Orkide

Görsel: Pixabay
Beyaz Orkide

Orkide, özen gerektiren kendine has bakımı, duru güzelliği ve asalet içeren duruşu ile her daim aklınızın bir köşesinde yer edebilme özelliğine sahiptir.

Çok fazla güneş sevdiği söylenemeyen ancak ışık olduğu anları da kaçırmayan bir yapısı vardır, Orkide’nin. Güneş’te değil de ışık gören bir cam kenarında titizlikle yetiştirilmesi tavsiye edilmektedir.

Bu narin yapısı dışında, sizin için yine enfes bir Yaz alternatifi olabilecek Orkide’nin belki de en büyüleyici çeşidi de Beyaz Orkide’dir.

Saflığın ve asaletin vücut bulmuş hali olarak da tanımlanan beyaz orkide, gerek yeni iş tebriğinde, gerek bir sevdiğinizin doğum gününde, gerek se kendi evinizin zarif bir köşesinde saksı içerisinde güzelliğini sergileyebilecek bir çiçek türüdür.

Tropikal Güzellik: Yucca Çiçeği

Görsel: Pixabay
Yucca

Yaz demek bir nevi de tropikal iklimin yansımalarını hissetmek demek anlamına gelir.

Tüm ihtişamı ile açan ve bulunduğu ortama tropikal bir güzellik katan Yucca çiçeği de tam bu iklimi arayanlar için biçilmiş bir kaftandır.

Hemen hemen her ortama uyum sağlayabilen yapısı, gerek evinize gerekse bahçenize farklılık ve doğallık katabilecek görünümü ile yucca çiçeği, Yaz için sevdiklerinize hediye edebileceğiniz çiçek türlerinden biridir.

Dekoratif Bir Seçenek: Kraton Bitkisi

Görsel: Pixabay
Tropik Çiçekler

Yaz aylarında sevdiklerinize sunabileceğiniz çiçek alternatiflerinden dekorasyon amaçlı olarak düşünebileceğiniz bir opsiyonunuz da var. Bu opsiyon, Yaz’ı seven, saksıda yetişebilen ve yine tropik bir görüntü arayanlar için iyi bir tercih olacak olan Kraton Bitkisi‘dir.

Son derece doğal bir görüntüsü olan, sanki minyatür bir orman alanı yaratacakmışsınız hissi uyandıran kraton çiçeği ya da diğer adı ile kraton bitkisi, aydınlık ve ferah ortamların bitkisidir.

Saksıda yetişebilen kraton çiçeği, evinizin dekoratif tasarımına da yardımcı olacak bir seçenektir. Kraton çiçeği ile salonunuzun istediğiniz köşesini kolaylıkla dekore edebilirsiniz.

Egzotik Bir Hava: Guzmania Çiçeği

Görsel: Pixabay
Guzmania Çiçeği

Yine, Yaz’ın coşkusunu sevdiklerinize yaşatın! sloganı ile çıktığımız bu yolda sizlere önerebileceğimiz iç açıcı ürünlerden biri diğeri de egzotik görünümü ile gerek saksıda gerekse bahçenizde yetiştirmeye elverişli bir bitki türü olan Guzmania Çiçeği.

Guzmania çiçeği, evinize yine tropik bir hava katacağı gibi, hediye alternatifi olarak sevdiklerinize sunabileceğiniz güzel bir bitki çeşididir. Son derece şık duruşları ile saksılarınız için de ideal bir alternatif olan Guzmania, Yaz coşkusunu siz ve sevdikleriniz doyasıya yaşasın diye kenarda duran özel bir seçenek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir