Kültür & Sanat

Yeni Hobilere Başlamanızı Sağlayacak Kırtasiye Ürünleri

Kendi evinizin konforunda yapabileceğiniz çeşitli hobiler olduğunu biliyor musunuz? Eğlenceli, maliyeti çok yüksek olmayan, iyi bir hobi arıyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz yeni hobilere başlamanızı sağlayacak kırtasiye ürünleri neler, bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu yazının sonunda aradığınız hobiye ulaşmış olacaksınız!

Dünyaca, Covid 19 (Koronavirüs) dolayısıyla uzun bir süre hepimiz evlerimizde daha fazla vakit geçirdik. Durum böyle olunca yeni hobiler aradık, yeni deneyimler yaşamaya çalıştık. Kimisi aradığı hobiyi bulmayı başarmışken kimisi henüz istediği gibi bir hobi bulamadı. Bu yazıda sizin için farklı hobilere giden yolları derledik. Sulu boylarla resim yapmaktan taş boyama, origamiden seramik yapımına uzanan çeşitli hobilere ulaşmak için yazının devamını takip edebilirsiniz.

Çoğunlukla eğlenceli, zaman zaman öğretici olan bu çeşitli hobiler arasında aradığınız hobiyi bulabilirsiniz. Siz aradığınız hobiyle uğraşırken dışarıya çıkıp hobi malzemeleri aramakla uğraşmayın diye ÇiçekSepeti’nde hobi malzemeleri de #VarVar! Kırtasiye Ürünleri kategorisinden aradığınız hobi için ihtiyacınız olan tüm kırtasiye ürünlerini bulabilirsiniz!

Kuru Boya

Kuru boya seti

Kuru boya seti Kuru boyalar, özellikle boya yapmaya yeni başlayanlar için oldukça iyi bit boya seçeneğidir. Rengarenk kuru boyalar sayesinde kolayca boyama yaparak yeni bir hobiye başlayabilirsiniz. Renklerin Gizemi Mandala gibi rahatlatıcı özelliğe sahip olan mandalara çeşitlerini boyamak bu yaz aradığınız hobi olabilir!

Sulu Boya

Sulu boya

Kuru boyadan biraz daha zor olan ama oldukça keyifli boyama türlerinden biridir sulu boya. Birkaç damla su ile renklerin birleşiminden ortaya çıkan güzellikler ile karşılaştığınızda şaşkınlığa uğrayabilirsiniz. Farklı desenler çizip boyamak, renklerle bir terapi yaşamak isterseniz sulu boyayı hobi olarak hayatınıza yerleştirebilirsiniz. Birkaç fırça ve birkaç uygun kağıdı elinize aldığınızda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

Keçeli Kalem

Keçeli kalem seti

Boyama, çizim ve yazma için sıklıkla kullanılan keçeli kalem ile hayallerinizdeki her şeyi çizip boyayabilirsiniz. Kuru boyadan daha güçlü bir pigmenti olan, kullanımı sulu boyaya göre daha kolay olan keçeli kalemler ile yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz.

Pastel Boya

Pastel boya

Resim yapmayı bir hobi haline getirmek istiyor ama hangi boyama türünü seçeceğinize karar veremiyor olabilirsiniz. Pastel boya çeşitleri, boyama yapmaya başlamak için tercih edebileceğiniz ürünlerden biri olabilir. Dokusu dolayısıyla diğer birçok boyaya göre farklı bir deneyim yaşayacağınız pastel boyalar, yeni bir boyama stili denemeniz için ideal!

Yağlı Boya Seti

Yağlı boya seti

Sulu boyalar, kuru boyalar, pastel boyalar bir kenarda dursun… Sırada her bir fırça darbesinde kendinizi ressam gibi hissedeceğiniz yağlı boya seti var! 1 adet tuval, 1 adet 7!li yağlı boya seti, 1 adet 3!lü yağlı boya fırçası, 1 adet pon pon fırça seti, 1 adet palet ve 1 adet su kabından oluşan yağlı boya seti ile aradığınız hobiyi bulmuş olabilirsiniz. Fırçalar tuval üzerinde kayıp giderken oluşturmuş olduğunuz desenlerin güzelliğine kapılıp vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

Resim Defteri

Resim defteri

Resim defteri, aradığınız hobiye giden yolda pes etmemenizi sağlayacak yardımcı ürünlerden biri. Özellikle sulu boya yaparken kullandığınız resim kağıdı oldukça önemlidir. Sıradan kağıtlar ıslandıkça yırtılabilir, arka sayfaya renk geçişleri olabilir ve istediğiniz şekilde boyama yapamayabilirsiniz. Sulu boya gibi boyaları daha kalın ve boyaya uygun olan bir kağıt kullanarak uyguladığınızda sizin için de süreç çok daha keyifli hale gelecektir.

Ahşap Boyama Maketleri

Ahşap boyama maketi

Ahşap boyama maketi ile daha önce hiç deneyimlemediğiniz, belki de aklınızda bile olmayan bir hobiye başlayabilirsiniz. Hem kendiniz bir ev oluşturup sonra da onu istediğiniz renklerde boyayabilir, kendi evinizi oluşturabilirsiniz. El becerilerini artırırken iyi vakit geçirmek isteyenler, ahşap kokusuyla mutlu olanlar ve yeni bir hobi arayanlar için oldukça keyifli olan bu ürün ile siz de aradığınız hobiye ulaşabilirsiniz.

Origami

Origami seti

Japonca “ori” ve “gami” sözcüklerinin birleşiminden meydana gelen, “kağıt katlama sanatı” olarak da bildiğimiz origami, el becerilerinin oldukça ön planda olduğu bir hobi. Origami kitabı ile basit şekillerde origami yaparak bu hobiye giriş seviyesinde hazırlık yapabilirsiniz. Bu hobiyi sevdiğinize karar verdiğinizde giderek kendinizi geliştirecek teknikler öğrenebilir, eğlenirken yaratıcı olmanın keyfini çıkarabilirsiniz!

Ebru Seti

Ebru seti

Yoğunlaştırılmış sıvı üzerinde renklerin değişimi ile oluşturulan bir sanattır ebru. Yüzyıllar boyu gizemli, muhteşem güzelliklerde eserlerin oluşmasını sağlayan ebru sanatını denemek için ona bir şans vermek isterseniz ebru seti size yardımcı olacaktır. 5 adet ebru boyası, 10 adet ebru kağıdı, 1 adet ebru fırçası, 1 adet sıvı kitre ve 1 adet ebru teknesinde oluşan bu set ile büyülü desenlerin tadını çıkarın!

Taş Boyama Seti

Taş boyama seti

Taş boyama sanatı, hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz bir hobi çeşididir. Taşlar, fırçalar ve boyalardan oluşan taş boyama seti ile zamanınızı değerlendirebilir, farklı bir hobiyi deneyebilirsiniz. Hem taş boyarken rahatlayıp hem de boyadığınız taşlarla evinizi dekore etmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Seramik Hamuru

Seramik hamuru

Yeni bir hobi arayanlar için son önerimiz seramik! Yapması her ne kadar zor olsa da sürecin oldukça keyifli olduğu bu hobi ile el becerilerinizi geliştirirken birbirinden güzel ürünler oluşturabilirsiniz. Seramik hamuru bu işin gereken temel ürün. Bununla birlikte seramik hamuruna farklı şekiller vermek için çeşitli malzemeler de kullanabilirsiniz. Evde keyifle şekillendirdiğiniz seramik hamurunu profesyonel birinden yardım alarak seramik fırınında pişirebilirsiniz.

Yeni hobilere başlamak isteyenler, farklı seçenekler arayanlar ya da sadece hobisini geliştirmek isteyenler için çeşitli hobi ve kırtasiye ürünleri ÇiçekSepeti‘nde!

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir