Moda & GüzellikKişisel Bakım İpuçları

Makyaj Dünyasının Yeni Trendi: Teraryum Göz Makyajı!

Çiçekler her yerdeler. Gerek canlı halleri ile gerekse de desenleri ile evlerimizde, işyerlerimizde, elbiselerimizde, telefon kaplarımızda ve tüm eşyalarımızda. Peki neden makyajımızda da olmasınlar?

teraryum göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Zaman zaman çiçek çizimli makyajlar görüyoruz defilelerde. Ya da kirpiklere takılan bir takım aksesuarlar ile bir çiçeğin taç yaprağı gibi duran süslemelere tanıklık ediyoruz. Ama şimdi bahsedeceğimiz makyaj trendinin özelliği gerçek çiçeklerle hazırlanıyor olması.

Yüzde adeta bir teraryum havası yarattığı için “Teraryum Gözler” veya “Teraryum Göz Makyajı” deniliyor. Önceleri de kullanılan bu stili meslek haline getiren makyaj artistinin adı ise Ellie Costello.

Teraryum hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ellie kendi deyimi ile 19 yaşında “Self-taught” bir makyaj artisti. Yani kendi kendini eğiterek bu işi meslek haline getirmiş. Önceleri çiçekleri az kullanıp tüm yüze desen çizerek uygulamış makyajlarını. Kişisel hesabını incelediğinizde sık sık pastel tonlarla yapılmış çiçek ve mozaik desenlerini görebilirsiniz.

2016 yılında başlayan bu serüveni ise çok kısa sürede onun tanınmasına sebep olmuş. Makyaj fırçasını kullanmakta zamanla ustalaşan Ellie kendi kendine denemeler yaparak benzeri olmayan bir makyaj sanatçısı olma yolunda hızla ilerliyor.Makyaj

Ellie‘nin şuanda Instagram heesabında 20 bin takipçisi var. Düzenli olarak yapmış olduğu göz makyajlarını paylaşıyor. Tüm yüzüne uyguladığı çiçekli makyajları da mevcut elbette.  Bu makyajı yaparken yapay ve canlı çiçekler, yapraklar, taşlar, bolca sim; makyaj malzemesi olarak da rengarenk toz farlar, bazlar, dudak parlatıcıları ve jel farlar kullanılıyor.

Frida Kahlo’nun son yıllarda yeniden keşfedilmesi ile artan “popülerliği” saçlara çiçeklerin tekrardan takılması akımını getirdi. Özellikle düğün, nişan gibi törenlerde görmeye alıştığımız çiçekli taçlar günlük hayatta da sıkça kullanılır oldu. Ellie’nin yeniden canlandırdığı bu akım da o kadar etkili olur mu bilinmez. Ama kulağa hiç de fena bir fikir gibi gelmiyor.

Lafı fazla uzatmayalım ve sizi Ellie Costello’nun yaptığı etkileyici makyajlarla baş başa bırakalım. İşte Ellie’nin elinden, fırçasından ve kalbinden çıkıp gelen teraryum göz makyajları; Kırmızı gül yaprakları ve 3 adet cipso ile yapılmış sade bir çiçekli makyaj. Harici olarak renk verecek bir fark kullanılmamış ve kırmızı ile beyazın gücü ortaya çıkarılmış. Tam burun kısmına doğru da inceden bir cipso sapı iliştirilmiş. Kırmızı bir far havası veren gül yaprakları oldukça şık duruyor.

çiçeklerle makyaj
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Gold rose tonlu parlak bir far, biraz şeffaf parlatıcı,minik pembe çiçekler ve pigment ile hazırlanmış bir göz makyajı. Yine bir önceki makyajdaki gibi ince bir dal da kullanılmış. Göz kapağı üzerine uygulanan dudak parlatıcısı minik çiçekleri tutarken aynı zamanda fazla uygulanarak ıslak bir hava katılmış.

çiçekli göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Ağlamaktan gözlerimin altı yosun tuttu makyajı diyelim biz buna. :) Yeşil yapraklar ile göz altına yoğunlaşılmış, göz kapağı yalnızca onu tamamlamak için boyanmış. Siyah likit eyeliner ile göz altlarına minik noktalar kondurulmuş. Siyah çiller gibi duran bu noktalar, minik beyaz çiçeklerle ve de beyaz likit ile de tamamlanmış.

teraryum göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Ellie bu makyaja “Secret Garden” adını vermiş. Yani “Gizli Bahçe” Yapay mavi çiçeklerin bazılarına beyaz aydınlatıcı ile desenler verilmiş ve alt kirpik altlarına döşenmiş. Kaşlar çok hafif bir yeşil renk ile renklendirilmiş ve esas can alıcı nokta göz pınarlarının hemen önüne konumlandırılmış. Taze yeşil bir yaprak buketi olarak makyajı tamamlamış. Ellie bu yeşil yapraklara da boya sıçramış gibi beyaz noktalar eklemiş. Böylece birbirinden çok farklı bütün motifler bir bütünü oluşturmuş.

çiçekli makyaj
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Sade bir elbiseye veya gelinliğe yakışmaz mı sizce de bu makyaj? Bence hiç de fena durmayabilir. Canlı mini beyaz çiçekler ve üç parçalı yeşil yaprak ile oluşturulmuş şık bir göz makyajı… Pembe renkli likit ile beyaz çiçeklerin kuruyan yaprakları ile de göz makyajı tamamlanmış ve adeta canlı bir hava katmış.

floral göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Genel olarak Ellie’nin makyajlarında beyaz likiti mutlaka kullandığını söyleyebiliriz. Koyduğu küçük puantiyelerle farklı cins olan çiçekleri birbirlerine daha uyumlu hake getiriyor. Ellie bu makyaja ise “Wonderland” adını vermiş. Yani “Harikalar Diyarı” Minik yoncalar ve mavi yapay çiçekler, beyaz papatya benzeri çiçeklerle birlikte tasarlanmış.

çiçeklerle makyaj yapma sanatı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Aşık olduğumuzda gözümüzden kalpler çıkıyor gibi hissederiz. Ellie’nin de gözleri çiçek açıyor anlaşılan :) Daha az boya malzemesi ve daha fazla çiçekle yapılmış bir makyaj. Sarı, beyaz, yeşil, kırmızı, pembe ve tonları…

teraryum göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Adeta kanatlanıp uçacak bir kelebek görünümü olan bu makyajın esas gizemi renklerin doğal uyumunda. Sarı göz farı çiçeğin ortasındaymış gibi bir izlenim verirken, kullanılan çiçeğin dipten uca geçerken bir renk değişimine maruz kaldığını görebiliriz. Bu şekilde doğal tonlama yakalanmış ve geriye sadece siyah, beyaz puantiyelerle onu tamamlamak kalmış.

renkli çiçeklerle makyaj
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Göz altlarında gökkuşağı renkli çiçekler ile yapılmış bu çalışmanın da “Onur Haftası” içi hazırlandığı görülmekte. Uzun yaprakların gözyaşını anımsatması da bir mesaj içeriyor aslında. Ayrıca Ellie bu makyajı kendine yapmamış ve bir manken kullanmış.

pride makyaj
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Bu makyajın adı ise “Pride” Gurur, onur anlamı taşıyor. Pride Week’e özel hazırlanmış bir başka makyaj. Yine rengarenk çiçekler göz kapağı ile kaşın tam ortasında konumlanmış. Beyaz kirpikler, renkli pullar ve pigmente yer verilmiş.

çiçeklerle makyaj
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Sade bir makyaj yapmış Ellie bu sefer, hatta belki günlük hayatta bile kullanılabilir. Düz mavi renkli far kullanmış ve üzerine yapay mavi mini çiçekler yerleştirmiş.

Çiçekli göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Bir üstteki makyajın abartılmış hali ise burada bulunuyor. Farklı kurumuş çiçekler ve yapraklar eklenmiş, kirpiklere beyaz aydınlatıcı ile renk verilmiş, kaş altlarına ve kirpik altlarına aynı aydınlatıcı ile mini beyaz noktalar kondurulmuş. Son olarak da parıltılı mini stickerlar eklenmiş.

Çiçekli teraryum göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Ellie’nin çalışmaları arasında benim en sevdiğim makyaj bu. Taç yapraklarını kırpık olarak kullanmış. Canlı çiçekler, pullar, mat farklar pembe-beyaz puantiyeler kullanılmış.

teraryum göz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Acaba kullanılabilir mi dedirten bir makyaj. Şık ve sade bir elbiseye ya da gelinliğe çok yakışabilir. Bizce bu trend uzun zaman konuşulur ve yakında defileler dışında özel davetlerde de ünlüler arasında sıklıkla kullanılır.

Eğer bu makyajı siz de denemek istiyorsanız Ellie birkaç video da çekmiş. Ancak uygulamadan önce dikkatli olun, zira dudak parlatıcısının göze, aydınlatıcının kirpiğe uygulandığı bir makyaj türü bu. Gözüne direkt olarak temas ettirirseniz göz yaşlarınız bütün makyajnızı silebilir ve canınızı yakabilir.

Eğer tüm yüzde bu makyajın nasıl duracağını merak ediyorsanız elbette Ellie onu da denemiş.

teraryum yüz makyajı
Görsel: instagram – @makeupisart_x

Kendisini tebrik ediyor ve meslek hayatında başarılar diliyoruz. Kendisi umarız ki birçok yarışmaya katılarak bu yeteneğini daha geniş kitlere duyurur.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir