Tarifler

Yeni Yıl Sofralarına Lezzet Katacak Yılbaşı Yemekleri

Bu yeni yılda evde sevdikleriniz için lezzetli bir sofra kurmak istiyor ama ne yapacağınıza bir türlü karar veremiyor musunuz? O zaman doğru yerdesiniz! Yeni sofranıza lezzet katacak çeşitli yılbaşı yemekleri, yazımızda sizi bekliyor!

En iyi yeni yıl yemekleri arasında damak zevklerine hitap eden çeşitli mezeler, salatalar, lezzetli ana yemekler ve yıl boyu unutamayacağınız lezzette tatlılar yer alır. Yeni ve güzel olmasını umduğunuz bir yılı sevdiklerinizi karşılarken keyifli sohbetlerinize lezzetli yemekler eşlik etsin istiyorsanız aşağıdaki yemekleri deneyebilirsiniz.

white plates with assorted foods
Yılbaşı Yemekleri ile Keyif Dolu Sofralar

Kah ağlayıp kah güldüğümüz, tüm dünyanın etkisi altında olduğu bir hastalık ile (Koronavirüs) mücadele ettiğimiz ve sevdiklerimizin, yaşamın değerini çok daha iyi anladığımız bir yıl oldu 2020. Şimdi yeni yıla sayılı günler kala sevdiklerimizi ufak sürprizlerle mutlu etmek, onlarla keyifli vakit geçirmek için neler yapacağımızı düşünmeye başladık. O zaman lafı daha fazla uzatmadan gelin yeni yıl akşamı sofranıza lezzet katacak yemeklere yakından bakalım!

Yılbaşı Yemekleri Nelerdir?

  • Yeni yıl akşamı için menü oluştururken ilk olarak kaç kişilik bir yemek hazırlayacağınızı bilmeniz önemlidir. Buna göre yemeğin miktarını, yapılacakları daha net şekilde biliyor olursunuz.
  • Yemeğe gelecek aile üyelerinin ya da arkadaşlarınızın arasında vegan veya vejetaryen biri varsa mutlaka yemeklerinizde buna göre ufak değişiklikler yapmalı, herkesin yiyebileceği lezzetler de hazırlamalısınız.
  • Genel olarak menünüzde ana yemek, salata, çorba, meze çeşitleri ve tatlılar bulundurabilirsiniz.
  • Hindi yerine tavuk, kırmızı et veya balık; çorba çeşitlerinden domates çorbası veya kremalı mantar çorbası; tatlı olarak tiramisu, lezzetli bir pasta ya da BonnyFood çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
  • Çeşitli kuru yemişler, meyveler ve atıştırmalıklar ile de masanızda farklı alternatifler oluşturabilirsiniz. Böylece sevdiklerinizle lezzet dolu bir yeni yıl akşamı yaşayabilirsiniz!

Yeni yıl sofranızı hazırlarken ihtiyacınız olan her şeyi evinizden hiç çıkmadan, kolayca ÇiçekSepeti Süpermarket üzerinden satın alabilirsiniz. Bu sayede yemeklerinizi keyifle hazırlayabilirsiniz!

Yılbaşı Yemekleri

Ana Yemek Olarak: Yılbaşı Hindisi

Yılbaşı yemekleri
Ana Yemek Olarak: Yılbaşı Hindisi

Pişmesi zahmetli gibi görünen ama yılbaşının olmazsa olmazlarından biridir hindi yemeği. Evde hazırladığınız yeni yıl yemeğini zenginleştirecek, misafirlerinizin damağında unutulmaz bir tat bırakacak yılbaşı nasıl yapılır, gelin tarife bakalım!

Malzemeler: 1 adet hindi, sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon, 1 çay kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı tuz.

İç Harcı İçin: 2 su bardağı pirinç, 1 su bardağı haşlanmış kestane, 3 su bardağı et suyu, 2 adet soğan, tereyağı, 2 yemek kaşığı çam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, tarçın, karabiber, yenibahar, tuz.

Yapılışı:

  • Temizlenmiş halde aldığınız hindiyi güzelce yıkayın ve kurulayın.
  • Bir kase içerisinde yağ, bal, salça, tuz, limon suyu ve hardalı iyice karıştırın.
  • Karıştırdığınız sosu bir fırça yardımıyla hindinin her yerine eşit şekilde sürün. Hafif unlanmış pişirme poşeti içerisine yerleştirdiğiniz hindiyi büyük boy fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2.5 saat kadar pişirin.
  • Hindiniz pişerken kestaneli iç pilavını hazırlamaya başlayın. İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın. Pilav tenceresi içerisinde yağı kızdırın ve soğanları kavurmaya başlayın. Ardından fıstıkları ekleyin ve renkleri değişene kadar kavurun. İyice yıkanan pirinçleri tencereye aktarın.
  • Kuş üzümlerini ve baharatları ekledikten sonra et suyunu ve haşladığınız kestaneleri de ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün.
  • Suyunu çeken pilavı ocaktan aldıktan sonra pilavın üzerine birkaç parça kağıt havlu kapatıp pilavı dinlenmesi için bir kenara bırakın.
  • 2.5 saat pişen hindiyi porsiyonlara ayırdıktan sonra yanlarına kestaneli iç pilavı da ekleyerek servis edin; sevdiklerinizle, lezzetli bir sofrada buluşun!

Lezzetli Fırın Patates

Yılbaşı yemekleri
En Güzel Yılbaşı Yemekleri, Kızarmış Patatesten Daha Güzel: Lezzetli Fırın Patates

Patates, çok çeşitli şekillerde pişirilen ve her haliyle kendine hayran bırakan lezzetlerden biridir. Yeni yıl yemeğinize mükemmel şekilde eşlik edecek patates için mutlaka tarifin detaylarını okuyun!

Malzemeler: Patates, tuz, istediğiniz çeşitli baharatlar.

Yapılışı:

  • İlk olarak patatesleri yıkayın, soyun ve istediğiniz şekilde kesin. 1-2 cm kalınlığında yuvarlak olarak, elma dilim veya ince ince kesebilirsiniz.
  • Patatesleri derin bir tencereye alın ve üzerine sıcak olmayan su ve bir miktar su ekleyin.
  • Su kaynamaya başladığında patatesleri süzün ve derin bir kaseye aktarın. Patateslerin üzerine tuz, çeşitli baharatlar ve biraz yağ ekleyip güzelce karıştırın.
  • Patatesleri fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırına yerleştirin. 10-15 dakika civarında patateslerin yüzeyi kızarmış olacaktır. Patateslerin bir yüzeyi kızardığında dikkatli bir şekilde patatesleri fırından çıkarıp ters yüz edin ve biraz daha pişirin.
  • Patateslerin üstü kızardığında patatesleri fırından çıkarın ve sunum yapacağınız tabağa dizin.
  • Patatesler sıcak sıcak daha lezzetli olacağı için yemeğe kısa bir zaman kaldığında patatesleri pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yemeğe Tatlı Bir Başlangıç: Bal Kabağı Çorbası

Yılbaşı yemekleri
Güzel Bir Başlangıç: Bal Kabağı Çorbası

Özellikle Halloween döneminde gerek süslemelerde gerek yemek masalarında sık sık karşılaştığımız bal kabağı, yılbaşı sofralarının da aranan isimlerinden biri!

Malzemeler: 3 büyük dilim bal kabağı, 1 adet patates, 2 litre su, 1 su bardağı et suyu, 1 adet soğan, 1 su bardağı süt, tuz, karabiber, zerdeçal.

Yapılışı:

  • Bal kabağı, patates ve soğanı orta boyutta parçalara bölerek derin bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edin.
  • Çorba kaynamaya başladığında sebzeler yumuşayıncaya kadar bekleyin. Sebzeler yumuşadığında blender yardımıyla tüm karışımı çekin.
  • Son olarak sütü ve dilediğiniz kadar baharatı çorbaya ilave edip çorbayı karıştırın ve çorbanız hazır!

Leziz Bir Meze Havuç Tarator

Yılbaşı yemekleri
Leziz Bir Yancı Havuç Tarator Fotoğraf Kaynağı: etkjokken.com

Malzemeler: Havuç, yoğurt, ceviz, sarımsak, tuz.

Yapılışı:

  • İlk olarak havuçları güzelce yıkayıp bir soyma bıçağı yardımıyla havuçların kabuklarını soyun.
  • Havuçları rendeleyin ve çok az sıvı yağ eklediğiniz tavadan rendelenmiş havuçları kavurun. Ardından havuçların renkleri değiştiğinde altını kapatıp havuçları soğumaya bırakın.
  • Bu sırada bir kabın içerisine yoğurdu, sarımsağı, tuzu ve cevizi ekleyip güzelce çırpın.
  • Soğuyan havuçlar ve yoğurdu birbirine güzelce karıştırın ve servis tabağına yerleştirin. İşte bu kadar!

Mis Gibi Kokusuyla Zencefilli Kurabiye

Zencefilli Kurabiye
Mis Kokulu Zencefilli Kurabiye

Kokusuyla herkesi büyüleyen, lezzeti ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakan, hem göze hem de damağa hitap edecek birbirinden lezzetli yılbaşı kurabiyeleri yapmaya ne dersiniz? Eğer, “Benim kurabiye yapmak için vaktim yok, ne yapabilirim?” diyorsanız; lezzet dolu Zencefilli Kurabiye paketlerinden satın alabilirsiniz!

Malzemeler: 500 gram un, 150 gram tereyağı, 150 gram toz şeker, 100 gram glikoz veya bal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı toz karanfil, 1.5 çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz.

Yapılışı:

  • Un ve tereyağını elinizle hafifçe ufalayarak kıvama getirin.
  • Diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamuru streç film ile sarıp 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Hamuru unlu tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın.
  • Yılbaşı temalı kurabiye kalıpları ile dilediğiniz şekli verin.
  • Önceden ısıttığınız 190 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerini, erittiğiniz çikolata veya şekerli pasta kreması ile süsleyin. Ve afiyet olsun!

Yılbaşının Olmazsa Olmazı: Kestane Kebap

Yılbaşı yemekleri
Yeni Yılın Olmazsa Olması Lezzet Dolu Kestane Kebap

Yeni yıl için klasiklerden biri olan, çayın yanında yenirken sizi çocukluğunuza götüren lezzetlerden biridir kestane kebap. O yüzden sevdiklerinizi yeni yıl yemeğinde ağırlarken yemekten sonra yapacağınız çayın yanında lezzetli mi lezzetli kestaneler pişirebilirsiniz!

Malzemeler: Kestane.

Yapılışı:

  • İlk olarak saldığınız kestaneleri derin bir kabın içerisinde iyice yıkayın.
  • Yıkadığınız kestaneleri güzelce süzdürün.
  • Süzülen kestanelerin bir yüzünü (şişko tarafını) bir bıçak ya da kestane çizici yardımıyla dikkatlice çizin.
  • Döküm ya da teflon tavaya kestaneleri dizin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Pişmeye başladıkça kabukları açılan kestanelerin diğer yüzünü çevirin ve bir süre de bu şekilde pişirin.
  • İki yüzü de aynı şekilde piştikten sonra kestaneleri ocaktan alın. Afiyet olsun!

Yemek yapmak, sevdiklerinizi mutlu etmek ve onlara lezzet dolu bir yeni yıl sofrası hazırlamak için aradığınız her şey ÇiçekSepeti‘nde VarVar! Tüm sevdikleriniz için en özel ve en güzel yılbaşı hediyelerini ÇiçekSepeti’nin her zevke ve bütçeye hitap eden on binlerce yılbaşı hediyesi yelpazesinden seçebilirsiniz. Ayrıca tüm bu ürünleri online olarak kolayca satın alabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulama üzerinden siparişlerinizi oluşturarak çeşitli fırsatlar ve sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz. Herkese şimdiden mutlu ve iyi yıllar dileriz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir