Yılbaşı

Yılbaşı Yemeklerinizi Daha Renkli Hale Getirecek Masa Süslemeleri

Yılbaşı sofralarınızı birbirinden güzel süslemelerle donatarak, daha neşeli bir atmosfer oluşturabilir, misafirlerinizi bu güzel masada ağırlayabilirsiniz.

Yılbaşı denildiği zaman birçok şey aklımıza gelir. Yeni bir yıla başlamanın heyecanı her yeri sarar. Bazılarımız için bu gün herhangi bir gündür ve ekstra bir hazırlığa girişilmez. Bazıları da yeni yıla nasıl girilirse öyle geçeceğini düşünür ve sevdikleri ile bir arada olmayı tercih eder.

Siz de yeni yıla girerken sevdiklerinizi evinizde ağırlayacaksanız, yılbaşı masanızı süsleyebilecek farklı dekorasyon fikirlerini değerlendirebilirsiniz. Sizler için yılbaşı masanızı unutulma kılacak 15 fikir derledik.

1 – Peçeteden Yılbaşı Ağacı
Peçeteden yılbaşı ağacı yapımı
Görsel: Pinterest

Masa düzeni yeni yıl yemeklerinin en önemli detayıdır. Yaptığınız lezzetli yemekleri daha da lezzetli gösterebilecek birkaç dokunuş ile misafirlerinize görsel bir şov yapabilirsiniz. Peçeteler ile yapacağınız yılbaşı ağacı şekli de bunlardan biri. Aşağıdaki fotoğrafta bunu nasıl yapabileceğinizi görebilirsiniz.

Peçeteden yılbaşı ağacı nasıl yapılır
Görsel: Pinterest

Öncelikle peçetelerinizi 4’e katlayın. Daha sonra her bir ucu birbirinin üzerine gelecek şekilde denkleştirin. Ardından iki köşeyi arkadan birleştirerek katlayın. Son olarak da sarkan uçları içeriye sıkıştırarak üçgen haline getirin. İşte bu kadar. Ardından bir parça çubuk tarçın, renkli bir ip ve yaprak parçası ile süsleyebilirsiniz.

2 – Kozalaklı Masa Mumu
çam kozalakları ile süsleme
Görsel: Boro GR

Masanızı süslemek için ihtiyacınız olan şeyler basit. Yılbaşı kış mevsimine denk geldiği için kozalaklar, çam ağaçları; her evde bulunan kavanozlar ve süslemeye uygun çeşitli kumaşlar. İçerisine bir de tealight mum yerleştirin, bitti bile!

Üstelik yılbaşının ardından evinizin çeşitli yerlerinde bu süslemeleri kullanmaya da devam edebilirsiniz.

3 – Şişeler ve Çam Ağacı Dalları ile Masa Süslemesi
şişeler ile yılbaşı dekorasyonu
Görsel: Apartment Therapy

Yılbaşı ağacı süslemek özellikle gençlerin pozitif olduğu bir olay. Yılbaşı ağacı süslemek ne anlama gelir merak edenler yazımıza tıklayarak bu meraklarını giderebilirler. Ancak anlamından bağımsız olarak evlere hareket ve enerji getirdikleri inkar edilemez değil mi? Sonuçta doğanın rengi yeşil ve rengarenk süslemeler enerji vermek için son derece yeterli.

şişeler ile dekorasyon
Görsel: Apartment Therapy

Yılbaşı masanıza mumlarla dekoratif fikirler arıyorsanız birkaç cam su şişesi içerisine çam ağacı dallarından yerleştirerek şişeleri su ile doldurduktan sonra, şişe ağızlarına mum takabilirsiniz. Böylece masanızda farklı konseptte oluşturulmuş bir yılbaşı ağacı olabilir.

4 – Noel Baba Kıyafetli Çatal Bıçak Servisi
noel baba çatal kasık servisi
Görsel: Amazon

Güzel hazırlanmış bir yılbaşı yemeği masasının olmazsa olmaz detayları vardır. Bunlardan biri de çatal, kaşık ve bıçakların masaya yerleştirilmesidir. Örgüye eliniz yatkınsa birkaç noel baba kıyafeti örebilir, bu malzemelerinize sevimli bir kılıf hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerilerine iplik ile konuklarınızın adlarını işleyebilir, gece sonunda arkadaşlarınıza hediye edebilir, onlarda tatlı bir yılbaşı anısı bırakabilirsiniz.

5 – Baston Şeker ile Peçete Süslemesi
şekerli peçete süslemesi
Görsel: loversiq

Yılbaşının en sevimlisi baston şeker ile masanızın çeşitli noktalarını süsleyebilirsiniz. Peçetelerin içleri, bardakların kenarları ve tabaklar gibi birçok noktaya uyum sağlayabilirler. Dilerseniz yanına bir parça biberiye ya da çam ağacı dalı ilave edebilir, çeşitlendirebilirsiniz.

6 – Makarnalardan Masa Süsleri
makarnalarla masa süslemesi
Görsel: Born To DIY

Yemek masalarınızın kenarlarına, tabakların aralarına ve aha birçok yere serpebileceğiniz sevimli bir süsleme var sırada. Makarna süslemeleri! Biraz yapıştırıcı, biraz sim, biraz da boya ile kelebek makarnaları renklendirebilir, ardından tam orta noktalarından ip geçirerek birbirlerine sabitleyebilirsiniz.

Kullanacağınız ipler ise kırmızı beyaz ve yeşil renkli. Bu iplerden dilerseniz üçünü dilerseniz de herhangi ikisini birbirlerine dolayarak tek bir ipmiş gibi düzenleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu süsleri masanızın çeşitli yerlerine serpebilirsiniz.

7 – Noel Babalı Amerikan Servis
amerikan servis noel baba
Görsel: Shopee

Ho ho ho! diye bağıran suplalar hazırlayabilir, masanızı tam anlamı ile yeni yıl ruhuna büründürebilirsiniz. Eldiven şeklindeki kumaş ceplere ise peçete ve çatal, kaşıklarınızı yerleştirebilirsiniz.

Eski Amerikan servislerinizin üzerine silikon tabancası ile bir parça siyah, kırmızı, yeşil ve beyaz kumaş kullanarak bu ürünü kendiniz de yapabilirsiniz.

8 – Yılbaşı Masası İçin Konsept Çiçek
yılbaşı masası çiçekleri
Görsel: Halloween Wizard

Yılbaşı yemeği masasında çiçek olmazsa olur mu? Elbette olmaz. Çiçeklere mumlar eşlik ederse çok daha güzel olur tabii. Bu çiçeklerden satın alabileceğiniz gibi kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Cam bir mumluğun etrafına saracağınız yapay veya gerçek yeşillikler ile masanızı tam da uygun bir konsepte büründürebilmeniz oldukça pratik. Hele bir de ökse otu bulabilirseniz, işte o zaman her şey tamamlanacaktır.

9 – Kardan Adamlı Yılbaşı Masası
yılbaşı masası
Görsel: Futurist Architecture

Yılbaşının en eğlenceli yanı birçok kişi için ev partileridir. Lezzetli bir yemek, çeşitli oyunlar ve hediyeler… Lezzetli bir yemeğin sergilendiği masa da en az o yemek kadar önemlidir. Çocuklar için sevimli bir masa hazırlamak istiyorsanız tabakları yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi kardan adam şeklinde düzenleyebilirsiniz.

Bir parça havuç, iki boy beyaz düz tabak, siyah zeytin ve iki ayrı renkte peçeteler… En eğlenceli çocuk yemek masalarından birini hazırlamak işte bu kadar kolay :)

10 – Yılbaşı Masası İçin Tarçınlı Mum
Yılbaşı masa mumu
Görsel: Design Corner

Masa süslemeleriniz aynı zamanda mis gibi koksun isterseniz yapacağınız şey oldukça basit. Düz beyaz mumlar, hasır ipler ya da kurdeleler ve çubuk tarçınlar!

Mumların etrafını çevireceğiniz çubuk tarçınları ipler ile bağladıktan sonra masanızda güzelce sergileyebilirsiniz. Dilerseniz süslemenize çeşitli çiçek ve yapraklar ile düğmeler de dahil edebilirsiniz.

11 – Bonibonlarla Süslenen Yılbaşı Muffini
yılbaşı cupcake
Görsel: Flair Flickers

Ve gelelim lezzetli dekorlara. Masanızda yer alacak bazı yiyecekleri süsleyerek onları yenilebilir dekorlar haline getirebilirsiniz. Mesela yaptığınız cupcakelere biraz krema ve bonibonlarla yılbaşı ağacı imajı çizebilirsiniz.

12 – Yılbaşı Ağacı Olarak Hazırlanan Şarap Tabağı
yılbaşı ağacı şarap tabağı
Görsel: kraft canada

Şarap tabağı içerisinde bulunabilecek çeşitli peynir ve meyveleri bir yılbaşı ağacıymış gibi tabağa yerleştirerek masanızda ona bir yer verebilirsiniz.

yılbaşı ağacı meze tabağı
Görsel: newposts

Çeşitli yiyeceklere bu şekilde süslemeler yaparak masanızı zenginleştirebilmeniz mümkün. En tepeye de yıldız şeklinde bir beyaz peynir ya da ananas taktık mı bu iş tamamdır!

13 – Noel Baba Mumlar
çilekler ve muzlarla noel baba
Görsel: Pinterest 

Biraz marshmellow, çilek, muz, bonibon ve şekerli pasta süsü ile sağlıklı bir atıştırmalık yapabilir, masanızın en sevimli köşesine yerleştirebilirsiniz. Muzları ortadan ikiye bölüp çileklerle kukuletalar yapabilir, yukarıdaki fotoğrafa benzeyen tasarımları oluşturabilirsiniz. Hem lezzetli hem sağlıklı hem de çok sevimli değil mi? :)

14 – Yılbaşı Ağacı Kurabiyeler
kurabiyelerle yılbaşı ağacı
Görsel: Cuded

Bir yılbaşı ağacı fikri de kurabiyelerden. Farklı boyutlarda yaptığınız cookieleri aralarına krema sürerek bir ağaç gibi süsleyebilirsiniz. Kırmızı ve yeşil renkli şekerleme parçaları ile tamamlanan bu lezzetli ağacı yemeye kıymak hayli zor olacaktır.

15 – Bisküvi Kar Tanesi Kurabiyeler
yılbaşı oreo kurabiye
Görsel: High View Art

Ve son önerimiz yuvarlak bisküvilerle yapılan kar tanesi lezzetler. Ortasında krema dolgusu olan kakaolu kurabiyeleri sevmeyen yoktur neredeyse. Bu kurabiyelerin bir yüzüne aynı boyutta yuvarlak şeker hamuru yerleştirip, beyaz renkli şeker hamuru ile de üzerine kar tanesi çizebilirsiniz. Ardından kar tanesi şekline biraz su sürüp üzerine Hindistan cevizi ya da toz şeker yapıştırabilirsiniz.

Yılbaşını evde geçirmek çok daha eğlenceli ve dolu dolu geçer. Sizin için derlediğimiz bu önerileri yılbaşı sofralarınıza yansıtarak misafirlerinize unutulmaz bir davet verebilirsiniz. Bu yıl da etrafınızda en sevdiklerinizin olmasını dileriz, şimdiden herkese iyi seneler!

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir