Yılbaşı

Yılbaşını Aileden Uzak Geçirmek

Yılbaşı, sadece takvimdeki rakamın bir artması değil, aynı zamanda ailenizle ve sevdiklerinize mutluluğu doyasıya paylaşabileceğiniz bir gün. Peki ya onlardan uzaktaysak?..

Atalarımız, 1 yılı 365 güne bölerken, 365’inci günün gecesine böyle bir anlam yükleyeceğimizi düşünmemişlerdi belki de. Yılbaşı, birçok farklı kültürde farklı anlamlar ifade eder. Ancak birçoğunun ortak bir noktası var: Sevdiklerinizle beraber olmak ve eğlenmek.
Fakat maalesef hayatın akışı kimi zaman takvimin gerekliliklerini pek dinlemiyor. İş hayatı, eğitim veya çeşitli zorunlu hizmetler gibi durumlar, yılbaşını ailemizden uzakta geçirmemize neden olabiliyor. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan, yeni yılın ilk saniyelerine sevdiklerinin kollarında girerken, bir kısmımız da onlardan kilometrelerce uzakta, bambaşka işlerle uğraşırken bulabiliyoruz kendimizi.
Yılbaşının çoğumuzda yarattığı mutluluğu aslında yeni bir başlangıç duygusuyla bağdaştırabiliriz. Yeni başlangıçlar, yeni fırsatlar ve umutlar doğurur. Her yeni sene, bizim için bir öncekinden çok daha güzel olma potansiyeline sahiptir. Nasıl ki yeni aldığımız bir defterin en özenli yazısını ilk sayfasına yazıyorsak, yeni başlayacağımız senenin en güzel günlerinden birini de ilk anlarından itibaren yaşamak isteriz. Ancak çeşitli sebeplerle yılbaşını aileden uzak geçirmek zorunda kaldığımızda, o gece için yaptığımız plan ne kadar harika olursa olsun, içimizde mutlaka bir burukluk olacaktır. Çünkü aslında hayatı mükemmelleştiren sevdiklerimiz, arkadaşlarımız ve en önemlisi ailemizdir.
Aile kavramı farklı yaş gruplarında, farklı anlamlar taşıyabiliyor. Örneğin 20’li yaşlardaki bir genç için aile kavramı, annesi, babası ve kardeşlerini ifade ederken, evlenip hayatını kurmuş insanların aile dendiğinde akıllarına ilk olarak eşleri ve varsa tabii ki çocukları geliyor.
Anne, baba ve diğer bilumum yakın akrabalarla yılbaşı geçirmek kulağa çok cazip gelmiyor olabilir. Mandalina, tombala ve televizyon üçlüsünün kombinasyonu, muhtemelen o yaşlarda bize çok da çılgın bir eğlence gibi gelmeyecektir. Ancak ne olursa olsun, yeni başlangıçların sembolü olan o gecede, en yakınlarınızdan mecburi sebeplerle uzak kalıyorsanız, gece yarısı geldiğinde, geri sayım biter bitmez telefonunuzda çevireceğiniz ilk numara, ailenizin numarası olacaktır.
Yılbaşını eşinden, çocuklarından uzakta geçirmek ise çok daha zor bir durum. Yılbaşının birçok diğer özel günden çok önemli bir ayırıcı özelliği var. Doğum günleri, yıl dönümleri gibi günler genelde bireysel tarihler olma özelliğini taşırken, yılbaşı tüm dünyanın ortak kutladığı bir gün. Tüm dünya birbirine sıkı sıkı kenetlenmişken eşinden ve çocuklarından uzakta olmak, muhtemelen sizin için o günü çok zorlaştıracaktır. Geri sayım bittiğinde, sevdiğiniz insana, geçirdiğiniz harika yıl için teşekkür edemeyip, onunla birlikte önünüzdeki uzun yılların hayalini kuramadıktan sonra, takvimdeki rakamın bir artmasının ne anlamı var?
Ancak yine de üzülmeyin. Yılbaşının ruhu, tabii ki yılbaşı hediyeleri. Ailemizden, sevdiklerimizden ne kadar uzakta da olsak, onlara sadece bir tıkla hediyelerimizi gönderebilir, varlığımızı kısmen de olsa hissettirebiliriz. Ailenizden ayrı geçireceğiniz yılbaşıların burukluğunu, bir nebze olsun azaltmak için birbirinden farklı birçok hediye seçenekleri burada sizleri bekliyor…

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir