Malzeme & EkipmanSağlıklı YaşamSporTrend

Yoga Kemeri Ne İşe Yarar ve Ne Zaman Kullanılır?

Rahatlatıcı ve keyifli sporlardan biri, yogadır. Yoga yaparken hem yardımcı ekipmanlar kullanabilirsiniz hem de hiç ekipman kullanmadan egzersizinizi tamamlayabilirsiniz. Egzersiziniz esnasında kullanabileceğiniz bazı ekipmanlar sayesinde egzersizinizi daha ileri seviyelere taşıyabilirsiniz. Yoga kayışı çeşitleri de bu ekipmanlardan biridir. Pozları daha doğru şekilde uygulamak ve pozlarda derinleşmek için kayışlardan yardım alabilirsiniz. Yoga kayışlarıyla ilgili tüm detaylar, yazımızda sizi bekliyor!

Egzersizleriniz esnasında yardımcı ürünler kullanmanız, sizin daha az yeterli olduğunuz anlamına gelmez. Hem profesyoneller hem de spora yeni başlayanlar yardımcı aksesuarlar kullanır. Siz de yoga kayışları gibi ürünleri egzersizlerinize ekleyebilirsiniz. Bu sayede daha iyi bir gelişim sağlayabilirsiniz. Eğer yoga kayışları kullanmak istiyorsanız Çiçeksepeti’nde farklı boyutlarda, farklı malzemelerden üretilmiş yoga kayışlarını inceleyebilirsiniz!

Yoga Kayışı Ne için Kullanılır?

YOGA KEMERİ
Egzersizler Esnasında Derinleşmenizi Sağlayacak Yoga Kemeri

Özellikle zorlu pozları ilk kez diyorsanız yoga kayışları en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır. Yoga kayışları ile esnekliğinizin yeterli olmadığı noktalarda ya da fiziksel gücünüz yetmediğinde kullanabileceğiniz ürünlerden biridir. Ayrıca duruş bozukluğu egzersizlerinde de kayışlar son derece kullanışlıdır.

Özellikle esnekliğiniz çok fazla değilse yoga kayışları çok kullanışlıdır. Kaslarınızın yeterince esnek olmadığı noktalarda yoga kayışları ile aradaki bağı kurabilirsiniz. Böylece esneme sırasında kendinizi zorlamadan, kaslarınızı incitmeden esneyebilirsiniz.

Yoga kayışları ile ayaklarınızı, dizlerinizi, kollarınızı gerdirebilirsiniz. Bu da aynı zamanda kollarınızın ya da bacaklarınızın uzunluğun ya da esnekliğinin yetmediği noktalarda faydalıdır.

Başlangıç seviyesinde yoga yapanlar için dik durmak daha zor olabilir. Yine dik durmak için vücudunuza destek vermeniz gerektiğinde de yoga kayışları en iyi yardımcılarınızdan biridir.

Kayışları hem yoga yaparken hem de pilates yaparken kullanabilirsiniz. Bacaklarınızı kalça mesafesinde açmak, bacaklarınızı sabit tutmak, ellerinizi arkada birleştirmek ya da ellerinizi gerekli konuma ulaştırmak için yoga kayışlarından yararlanabilirsiniz.

Yoga kayışını kullanırken bazı şeylere de dikkat etmeniz gerekiyor. Yoga kayışını kullanırken kayışın kontrolüne dikkat etmeniz son derece önemli. Kayışı çekmeden, mesafeleri koruyarak, kendinizi zorlamadan kayış kullanmak da yine önemli. Kayışı kullanırken ilk önce basit hareketleri deneyip yoga kayışına alışmaya çalışabilirsiniz. Bu sayede kayışın dinamiklerini öğrenmiş olursunuz. Daha sonra kayışı bağlarken de yine seviyesine dikkat etmeniz önemli. Kayışı ne çok sert ne çok yumuşak bağlamalısınız. Dengede olarak en iyi şekilde kayışı kullanabilirsiniz.

Yoga kayışlarını ne için kullanabileceğinizden bahsettik. Şimdi, yoga kayışlarını nasıl ve hangi pozisyonlarda kullanabileceğinizden de bahsedelim!

Yoga Kayışlarını Nasıl Kullanabilirsiniz?

Guru Yoga Doğal Yoga Kemeri Bej 250 cm
Yoga Yaparken Kullanabileceğiniz Yardımcı Ekipmanlar, Guru Yoga Doğal Yoga Kemeri Bej 250 cm

Çeşitli esneme ve germen hareketlerinde, yoga egzersizlerinde ve pilates yaparken yoga kayışlarını kullanabilirsiniz. Seviyenize ve denediğiniz harekete göre yoga kayışını kullanımınız da değişilik gösterir.

  • Yoga kayışları kullanarak uygulayabileceğiniz en temel hareketlerden biri, kol ve bacaklarınızı esnetmektir. U-boat hareketini yoga kayışı ile deneyerek hareketi daha kolay şekilde yapabilirsiniz. Kalçanızın üzerinde otururken ayaklarınızı yerden kaldırdığınız bu hareketi kayış ile daha dengeli şekilde de yapabilirsiniz. Bunun için kayışı ayaklarınızın altına geçirip kayışın uçlarını da ellerinizde tutabilirsiniz.
  • Yoganın en zorlu hareketlerinden biri natarajasana hareketidir. Ayakta, dengede ve güçlü durmanız gereken bu pozu uygularken yoga kayışından faydalanabilirsiniz. Biraz ileri seviye olan bu pozda ayak bileğinizi eliniz ile tutmanız gerekiyor. Bunu yapsak ise iyi bir esneklik istiyor. Ama yoga kayışları sayesinde dik bir şekilde ayakta dururken ayağınızı yoga kayışı sayesinde tutmanız mümkün. Kayışı birbirine bağlayıp bağlı kısmı ayağınıza geçirerek kayışını ucunu da elinizle tutabilirsiniz. Bu hareketi denerken yoga kayışı sayesinde hem diklik kazanabilirsiniz hem de hareketi daha doğru şekilde uygulayabilirsiniz.
  • Esneme hareketlerini denerken de yoga kayışlarından faydalanabilirsiniz. Mesela oturur şekildeyken omurganızı ve arka bacak kaslarınızı esnetmek için öne, yaklarınıza doğru vücudunuzuz uzatabilirsiniz. Ama bunu yaparken vücudunuzun ayaklarınıza kadar uzamıyor olması mümkündür. Bu esnada vücudunuzu zorlamak yerine bir yoga kayışı kullanarak ayaklarınıza doğru bedeninizi daha kolay şekilde çekebilirsiniz.

Yoga yapan profesyonellerin de yogaya yeni başlayanların da yoga kemeri kullanması mümkündür. Kayışları kullanmak sizi daha az iyi ya da daha az profesyonel yapmaz. Zaten yoga felsefesinde de bu tarz düşünceler bulunmaz. O yüzden ihtiyacınız oldukça yoga kayışlarını, blokları, bolster çeşitlerini ya da farklı destekleri kullanabilirsiniz. Yoga yaparken ihtiyacınız olan tüm ürünleri online olarak Çiçeksepeti’nde bulabilirsiniz. Çiçeksepeti’nde birbirinden farklı destekleri, spor giyim ürünlerini ve çok daha fazlasını hemen keşfedin!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir