Kültür & Sanat

YURT DIŞINDA SÜRPRİZ EVLİLİK ORGANİZASYONU İÇİN GEREKENLER

Bazı insanlar herkese aylar önceden haber verilip yoğun çalışmalar sonucunda meydana gelen büyük kutlamalar sever, bazıları da bu anı ya daha romantik bir halde ya da daha az şatafatlı kutlamak istedikleri bir düğün tercih ederler. Siz de 2. seçeneğe uyuyorsanız ve de partneriniz de sizinle aynı düşünceye sahipse, ona yurt dışında sürpriz bir düğün töreni hazırlayabilirsiniz. 

Yakın arkadaşlarından yardım alın

Evliliğe çok yakın durmasa bile her kadın mutlaka evlilik hayallerini yakın arkadaşlarıyla paylaşır. Bu nedenle ona sürpriz evlilik organizasyonu hazırlamak istiyorsanız, en yakınlarından bilgi almalı, hayalinde canlandırdığı evliliği hayata geçirirken neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Gelinlik çok önemli

Gelinlik gerçekten çok önemli bir konu. Üzerine aylarca düşünülen bu önemli kıyafeti ona seçim şansı bırakmadan hazırlayacak olmanın zorluğu da eklendiğinde bu konu önemini gittikçe arttırıyor. Ayrıca sadece gelin için değil müstakbel eşini gelinlikle görecek olan damat için de duygusal bir durum bu. Eğer ağız aramakta başarılı değil iseniz yine gelinin yakın arkadaşlarından bu konuda yardım alarak hayalindeki gelinliği ve bedeni hakkında net fikirler edinmelisiniz.

Ya ailem bana darılırsa?

Hayaller ne kadar Paris olsa da gerçekler ailelerimizin gelenekçi bir yapısı olduğudur. Bu nedenle bu sürprizden onları da haberdar etmekte ve gönül rızalarını almakta fayda var. Eğer yakın çevrenizle birlikte yapılacak bir tören ise uçak bileti ve konaklama yerleri önceden tespit edilmeli ve bilgilendirmeler yapılmalı.

Dönüşünüzü düşünmeyi unutmayın

Eğer gözlerden uzak baş başa bir tören planlıyorsanız dönüşünüzü de düşünmeyi ihmal etmeyin, sevdiklerinizle birlikte bir kutlama daha gerçekleştirip mutluluğunuzu paylaşabilirsiniz. Ayrıca düğün öncesinde aylarca hazırlanmaya çalışılan ev ve ev eşyaları gibi büyük bir meseleyi de düşünmeniz gerekiyor. Döndükten sonra sokakta kalmayacağınıza göre belki bir süre hoş bir otelde konaklayıp daha sonrasında birlikte evinizi planlayabilirsiniz…

Nokta atışlı bir tarih

Tarih seçimi de gerçekten hayati bir konu. Kurak bir bölge tercih edecekseniz yaz ayları uygun olmayacağı gibi, tropikal yağmurlar altında da bir tören gerçekleştirmek istemezsiniz herhalde. Bu nedenle gideceğiniz şehri belirledikten sonra, ülke ve şehir hakkında özellikle iklim ile ilgili mümkün olduğunca fikir edinmelisiniz.

Peki yurt dışında sürpriz bir evlilik organizasyonu için gereken resmi evraklar neler?

Nüfus müdürlüğünden apostilli ( Gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan onay sistemi) olarak alınacak belgeler;

  • Evlendirme Ehliyet Belgesi
  • Uluslararası Doğum Kayıt Örneği
  • Noter tasdikli İkametgah

4 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı ve pasaportların fotokopileri ve asılları

Ülkeden ülkeye fiyatta farklılık gösteren harç ücreti

Hazırlıklar tamam, peki sonra?

Hazırlıklar tamam, belgeler tamam, şimdi aksiyona geçme zamanı!

İşte en kolay kısım geldi. Bulunduğunuz ülkenin Türkiye Konsolosluğuna giderek nikah günü almanız gerekiyor (1-2 gün sonrası için verebilirler, önceden gitmekte fayda var)

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir