Sağlıklı YaşamSpor

Yüz Yogası Nedir? Yüz Yogası Hareketleri Nasıl Yapılır?

Evde, oturduğunuz yerde yüzünüzü şekillendirebileceğinizi hayal edin. Yüzünüzü sıkılaştırabileceğinizi, gıdınızdan kurtulabileceğinizi, çizgilerinizi yok edebileceğinizi… Evet, yanlış okumadınız. Tüm bunlar size mümkün gibi gelmese de düzenli olarak yüz yogası yaparak tüm bu söylediklerimizi başarabilirsiniz! Yüzünüzü şekillendirmenizi sağlayan yüz yogası hakkında her şey bu yazıda sizi bekliyor!

Yüz Yogası Nedir?

Son yıllarda güzellik sektöründe botox gibi cerrahi müdahalelerin yerini yüz yogası gibi doğal yöntemler aldı diyebiliriz. Teme olarak yoganın vücudunuzda ortaya çıkardığı sıkılık ve yenilenmenin yüzünüzde gerçekleşmesidir. Kaslar sıkılaşır, cilt canlılık kazanır ve cilt yenilenmiş bir görünüme kavuşur. Yüz yogası esnasında yüzdeki kaslar harekete geçirilir. Yüzdeki yağların altındaki kaslar uyarılınca hareket kaybı en aza iner ve cilt yenilenmeye başlar. Siz de isterseniz belli bir yaşa geldiğinizde ya da cildinizde farklılıklar oluşturmak istediğinizde yüz yogasını deneyebilirsiniz. Yüz yogasının cilt için genel olarak pek çok faydası vardır. Yüz yogası;

  • Cildi dolgun ve sıkı tutmanızı sağlar,
  • Yüzün belli gruplarındaki kasların çalışmasını sağlar,
  • Yüzdeki kırışıkları ve ince çizgileri yok etmeye yardımcı olur,
  • Herhangi bir estetik uygulama olmadan dilediğiniz sıkı cilde kavuşmanızda etkilidir,
  • Ciltteki kan akışını hızlandırır ve cildi canlandırır,
  • Cilde daha fazla oksijen gitmesini sağlarken cildin daha iyi nemlenmesine de yardımcı olur.

ÇiçekSepeti‘nin geniş ürün yelpazesinde yüz yogası yaparken kullanabileceğiniz her ürünü de kolayca satın alabilirsiniz. Yüz yogası ne işe yarara diyenlerin sorusunu cevapladığımız göre şimdi sıra, yüz yogası hareketleri nasıl yapılır sorusunun cevabında! Gelin, adım adım yüz yogası nasıl olur birlikte keşfedelim!

Yüz Yogası Nasıl Yapılır? Adım Adım Yüz Yogası

1. Adım: Kaş Kaldırma

Yüz yogası nedir, nasıl yapılır
Yüz Yogası ile Cildinizi Gençleştirin, Görsel Kaynağı: Pinterest/dailyrecord

Yaş almaya, beslenmeye ya da çevresel faktörlere bağlı olarak ciltte sarkmalar, kırışıklar ya da bozulmalar oluşması mümkündür. Kaş düşüklüğü de bu durumlardan biridir. Ama merak etmeyin, bu hareket sayesinde kaş düşüklüğünü giderebilirsiniz! Hareketin uygulaması çok basit:

  • Ellerinizi çift taraflı olarak kaşlarınıza yerleştirin.
  • Gözlerinizi yavaş yavaş kapatmaya çalışın. Bu esnada parmaklarınızla da kaşlarınızı nazikçe kaldırın.
  • Bu hareketi 8 kere tekrarlayın.
  • 8. tekrardan sonra alın bölgesini yumuşatmak ve kan akışını hızlandırmak için parmaklarınızla alnınızı da okşayın. İşte bu kadar!

2. Adım: Alın ve Göz Çevresi Sıkılaştırma

Yüz yogası neye iyi gelir
Kırışıkları Azaltıp Cildinizi Güzelleştiren Yüz Yogasını Deneyin, Görsel Kaynağı: Pinterest/dailyrecord

Sıra geldi ince çizgilerin en belirgin olduğu, aynaya her bakışta rahatsız edebilen göz kenarlarına! Derin göz kırışıkları ve alın kırışıkları için, kaş kaldırmaya alternatif olarak ya da onunla birlikte bu hareketi de uygulayabilirsiniz. Böylece gözlerinizin etrafındaki ince çizgileri zamanla yok edebilirsiniz ve göz altı torbalarınızdan kurtulabilirsiniz!

  • Her iki orta parmağınızı her iki kaşınızın arasına bastırın. Daha sonra işaret parmaklarınızı da kaşlarınızın dış köşelerine yerleştirin. Parmaklarınız ile kaşlarınızda bir V harfi oluşmasını sağlayın.
  • Bakışlarınızı yukarı çevirin ve gözlerinizi kısmaya başlayın. Gözlerinizi yavaş yavaş kapatın. Alt göz kapaklarınızı mümkün olduğunca yukarıya doğru kaldırın.
  • Bu hareketi iki kez tekrarlayın ve gözlerinizi yavaşça kapatıp dinlenin.

Bu harekete alternatif olarak göz çevresi ve alın için şu hareketi de deneyebilirsiniz:

  • İşaret parmağınız ile orta parmağınızı kaşınızın üstüne yerleştirin. Yüzün parmağınız ile serçe parmağınızı ise burnunuzun her iki yanına yerleştirin. Yani yüzünüzde iki tane yan V harfi şekli oluşturun.
  • Daha sonra bu şekilde cildinize hafif hafif basınç uygulayın. Bu hareketi 4 kez tekrar edin ve dinlenin!

3. Adım: Yanak Kaldırma

Yoga ile yüz şekillendirme
Düzenli Bir Şekilde Uygulanan Yüz Yogasıyla Siz de Gençleşin! Görsel Kaynağı: Pinterest/inspiracao-mulher

Daha dolgun, şekilli ve çizgilerden arınmış yanaklar için uygulayabileceğiniz yüz yogası hareketleri de mevcut. Bu hareketi uygulayarak yüzünüzün alt bölgesini sıkılaştırabilirsiniz!

  • Dudaklarınızı “O” şekline getirin. Ardından dişlerinizi saklayın.
  • Dişlerinizi saklamaya devam ederek genişçe gülümsemeye çalışın. Bu hareketi 6-8 tekrar yapın.
  • Bir sonraki adım olarak gülümsemeye devam ederken avuç içlerinizi elmacık kemiklerinizin üzerine yerleştirin.
  • Avuç içlerinizle elmacık kemiklerinize baskı yaparken gülümseme işlemini sürdürün. Ve yanakları serbest bırakın! Bu işlemi 25-30 saniye aralıklarla birkaç kez tekrar edip sıkılaşmış yanakların keyfini çıkarın!

4. Adım: Boyun (Gıdı Oluşumunu Engelleme) ve Çene

Yüzünüzü yoga ile şekillendirin
Adım Adım Yüz Yogası ile Kırışıklara Veda Edin! Görsel Kaynağı: Pinterest/inspiracao-mulher

Cilt bakımı yapılırken unutulan, bu yüzden de genelde diğer bölgelere göre daha çok kırışan yerlerden biridir boyun. Aynı zamanda kilo almaya bağlı, genetik ya da yaşa bağlı olarak gıdı bölgesi de en problemli alanlardandır. Şimdi anlatacağımız hareket sayesinde gıdı oluşumunu engelleyebilir, boyun bölgesindeki kırıkları azaltabilirsiniz.

  • Tam karşına bakın. Elinizi yumruk haline getirip çenenize koyun.
  • Başınızı yavaşça aşağıya doğru indirirken yumruğunuzu da yukarı doğru itin.
  • Bu hareketi 6-8 kere tekrarlayın.

Gıdı bölgesindeki problem için de şu tekniği uygulayabilirsiniz:

  • Dik bir şekilde oturun ve omuzlarınızı rahatlatın.
  • Boynunuzun üst kısmında ve çenenizde rahatsızlık hissetmeyecek şekilde, hafif bir gerginlik hissedene kadar başınızı geriye yaslayın.
  • Gerginliği en üst noktada hissettiğinizde 5 saniye kadar bekleyin ve normal pozisyona geri dönün.
  • Bu hareketi 5 kez tekrarlayın. Ve artık gıdı problemlerine elveda diyebilirsiniz!

5. Adım: Dudak Kaldırma

Yüz yogası ile kırışıklık giderme
Yüz Yogası Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Görsel Kaynağı: Pinterest/dailyrecord

Ve geldik dudaklara! Dudaklar da yüzdeki en dikkat çekici bölgelerden biridir. Bu alandaki kırışıklardan kurtulmak ve dudaklarınızı kaldırmak için şu tekniği uygulayabilirsiniz:

  • Dudaklarınızı kapatın ve bir gülümseme şekli yapın.
  • İşaret parmaklarınızı direnç olarak kullanıp ağzınızın kenarlarından ve elmacık kemiklerinizden bastırarak gülümsemenizi düzeltin.
  • 30 saniye bekleyip bırakın. Bu hareketi 2 kez tekrarlayın. Hepsi bu kadar!

6. Adım: Gülüş Çizgilerini Sıkılaştırma

Yüz yogası faydaları
Yüz Yogası Nasıl Yapılır? Görsel Kaynağı: Pinterest/dailyrecord

Ve son olarak geldik gülme çizgilerini yok etmeye! Kocaman kocaman gülümsemeler, ardından derin kırışıklar bırakabilir. Bu durumu çok seviyor olabileceğiniz gibi bu kırışıklardan kurtulmak istiyor da olabilirsiniz. Dudak kenarları ile yanaklar arasında kalan gülme çizgileri için şu hareketleri yapabilirsiniz:

  • Dilinizi gülümseme çizgilerinin olduğu yere sıkıca bastırın. 10-15 saniye kadar bastırmaya devam edin.
  • Ağzınızın iki tarafında da bu hareketi tekrarlayın.

Yanaklarınız için yapabileceğiniz farklı bir yüz yogası tekniği daha var. O da şöyle:

  • Yanağınızın tek tarafını şişirin.
  • Yanağınızı şişirdikten sonra bir elinizle yanağınıza bastırın ve diğer elinizle de ağzınızı kapatın.
  • Bunu 5-10 defa tekrarlayın ve her iki tarafa da aynı uygulamayı yapın.

İşte yanaklarınızdaki çizgilere veda etmek için yapabileceğiniz uygulamalar da böyle! Her ne kadar yüz yogası cildiniz için iyi olsa da bu uygulama esnasında dikkatli olmanız gerekir. Çünkü aksi halde kırışıkları azaltmak yerine artırabilirsiniz. Egzersizleri aşırı sıklıkta ve çok sert şekilde yapmamalısınız. Ayrıca yüz yogasını uygularken cildinizi nemlendirmeyi unutmamalısınız. Bu sayede cildiniz daha yumuşak bir hale gelir ve aynı zamanda nemlendirici sayesinde yoganın etkisi artar. Ayrıca GuaSha veya Roller yardımıyla da yüz yogası aşamalarını güçlendirebilirsiniz.

Yüz yogasının faydalarını, uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda görebilirsiniz. Bu egzersizlerin sonuçlarının kişiden kişiye, yaşa ve beslenmeye göre değişiklik göstermesi mümkündür. Bu yüzden gözle görülür bir sonuç elde edemediğinizde endişelenmeyip uygulamaya devam etmeniz gerekir.

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir