Anne & BebekBebek SağlığıTrend

Bebekler için Emzik Nasıl Seçilir?

Bebeklerin, biraz büyüyene kadar kullandıkları bazı ürünler vardır. Emzikler de bunlardan biridir. Bebeklerin uykuya dalmasını sağlayan, onların ağlamasını durduran, ağız bölgesinin gelişimini destekleyen emzikleri bebekler çok sever. Siz de bebeğiniz için bir emzik seçme aşamasındaysanız, emzik nasıl seçilir yazımızda önerileri keşfedebilirsiniz!

Bebeklerin emme refleksi çok güçlüdür. Belli bir süre annelerine bağımlı halde büyüyen bebekler, emme içgüdüsüne sahiptir. Bu içgüdü de onların emzik ile iç içe olmasını sağlar. Emzik kullanmanın bebeğiniz için çeşitli faydaları da vardır. Ama doğru emziği seçip doğru şekilde kullanmanız önemlidir. Emzik çeşitleri nelerdir, bebeğiniz için en iyi emziği nasıl seçebilirsiniz; tüm bu soruların cevabı yazımızda sizi bekliyor!

Emzik nasıl seçilir
Bebekler için Emzik Nasıl Seçilir?

Emzik Çeşitleri Nelerdir?

Bebeğiniz için en iyi emziği seçmeden önce emzik çeşitlerinden biraz bahsetmemiz gerekiyor. Emzik modelleri kendi içinde türlere ayrılıyor. Yapı özelliklerine ve malzeme türüne göre çeşitlere ayrılan bu emzikler arasından bebeğiniz için seçim yapabilirsiniz. Bebek emzikleriniz genel olarak şu şekilde gruplandırabiliriz:

  • Damaklı emzik: Bu emzik, ortodontik bir emziktir. Gelişmekte olan dişlere baskı yapmadığı için kullanımı sorun yaratmaz. Emziğin alt kısmı düz, üst kısmı yuvarlaktır. Bu şekil, dil hareketlerini kolaylaştırdığı için kullanıma uygundur.
  • Damaksız emzik: Genellikle 1 yaş altı çocukların sevdiği emziklerdendir. Tamamen yuvarlak uçlu bir formu vardır. Yaş ilerledikçe kullanımı bırakmanız tavsiye ediliyor.
Emzik nasıl seçilir
Emzik Çeşitleri ve Emzik Seçimi Ayrıntıları
  • Kauçuk emzik: Yumuşak emziklerden biridir. Malzemesi doğal, yapısı ergonomiktir. Kauçuk emzikler, memenin emzirme sırasındaki şeklini aldığı için doğala en yakın forma ulaşır. Bu da bebeklerin sevdiği bir formdur. Bu emziklerin yapısı da ortodontiktir. Bu sayede hava, emziğin içinde dolaşır ve bebeğinizin ağız çevresinde iz bırakmadan onun kolayca nefes almasını sağlar.
  • Diş çıkarma emziği: Diş çıkaran bebeklerin damak ve dişlerinde kaşınmalar olur. Bu süreçte dişlerini kaşıyacak emzikler isterler. Çiğnemeye dayanıklı, daha sert yapılı diş çıkarma emziklerini bu dönemde kullanabilirsiniz.
  • Silikon emzik: Silikon emzikler, farklı tasarımlara sahip yapısıyla ön plana çıkan emziklerdir. Bebeklerin cildine zarar vermeyecek hassas yapıları vardır. Hava alan bir sisteme sahiptirler. Bu sistem, emziğin yapışmasına engel olduğu için riskli durumlar oluşmaz. Temizliği kolaydır. Diğer emziklere göre biraz daha sert ve sıkı bir yapısı vardır.

Bebekleriniz için seçebileceğiniz emzik çeşitleri genel olarak bu şekilde. Şimdi emzik seçiminin detaylarına geçelim!

Emzik Nasıl Seçilir?

Emzik çeşitlerinden bahsettik. Şimdi sıra geldi, emziği nasıl seçeceğinize! Bebeğiniz için emzik seçerken bazı noktalara dikkat ederseniz onun için daha iyi bir seçim yapmış olursunuz. Konforlu, kaliteli ve güzel bir emzik seçmek için detaylara devam edelim.

Emzik nasıl seçilir
Emzik Seçiminde Dikkat Edebilecekleriniz

Bebeğiniz için emzik seçimi yaparken;

  • Emziğin üretildiği malzemelere dikkat edin.

Bebeğinizin sürekli ağzında olacak bir ürünün malzemesi çok önemlidir. Onun sağlığı için, gün boyunca ağzından çıkarmayacağı emziğin malzemelerine dikkat etmeniz gerekiyor. BPA içermeyen silikon ve kauçuk emzikler, tercih edebileceğiniz emzikler arasında. Bunun dışında özellikle plastik emzikler ise asla tercih etmemeniz gereken modellerin başında geliyor. Ayrıca bebeğinizin emziği sürekli yere düşürme ihtimaline karşı da emzik askısı kullanabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin emziği yere değmeden her zaman temiz olur.

  • Ağız gelişimine uygun boyutlarda emzik seçmeyi es geçmeyin.

Bebeklerin sürekli emzik emziğini düşünürseniz emziğin boyutlarının da ne kadar önemli olduğunu fark edebilirsiniz. Bebeğinizin çene gelişimini, damak gelişimini destekleyecek emzik modelleri arasından seçim yapmanız önemli. Bu sayede onun ağız gelişimini bozmaz, gelişimini desteklersiniz. Emzik boyutları genel olarak 0-6 ay, 6-18 ay ve 18 ay üzeri olarak sınıflandırılıyor. Buna uygun olarak bebeğinize emzik seçebilirsiniz.

  • Emziğin kalkan yapısına dikkat edin.

Kalkan, emziğin bebeğinizin ağzının dış kısmına değdiği yerdeki bölmeye verilen isim. Bu bölme delikli olduğunda hava sirkülasyonu artıyor. Bu sayede de bebeğinizin nefes alması kolaylaşıyor. Bu delikler olmadığındaysa türük ve ağız salgıları ile bebeğinizin cildi tahriş oluyor.

Çiçeksepeti’nin geniş ürün yelpazesinde bebeğinizin seveceği, onun yaşına ve ağız yapısına uygun popüler emzik modellerini bulabilirsiniz. Bu sayede onun vazgeçilmezi olacak bu ürünü satın alabilirsiniz. Uygun fiyatlar, farklı ödeme yöntemleri ve çeşitli alternatifler ile emzikleri hemen keşfedin!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir