Çiçek Bakımı

Dünyanın En Güzel Çiçekleri (En Güzel 25 Çiçek)

Dünyanın en güzel çiçeği sizce hangisi? Yurt dışı kaynaklı bir internet sitesi, çiçekleri güzellik yarışmasına sokmuş ve dünyadanın en güzel çiçekleri arasından 25 çiçeği seçmiş. Listeyi sizler için araştırdık.

Listedekilerin bazıları zaten tahmin edilen çiçekler olsa da, bazıları biraz şaşırtıcı. Biz listeye bakınca bunun biraz eksik olduğuna karar verdik ve listeyi biraz genişlettik. İşte dünyadaki en güzel çiçekler;

1) Kana Çiçeği

Kana Çiçeği
Görsel: easytogrowbulbs

Kana’nın sadece çiçek kısmı değil yaprakları da ciddi bir güzelliğe sahip. En göz alıcı özelliği de hem çiçeklerinin hem yapraklarının etkileyici renklerde olabilmesi. Ayrıca İngiltere’nin en popüler bahçe çiçeklerinden olan Kanalar, Türkiye’de oldukça revaçta.

2) Kiraz Çiçeği

kiraz çiçeği
Görsel: Pixabay

Japonya’nın gayri resmi çiçeğidir kendisi. Kiraz çiçeğinin çiçek açma dönemi Japonya ve Amerika’da festivallerle kutlanır. Kiraz çiçeğinin en beğenilen renkleri ise beyaz ve pembedir. Bu çiçek ağaçta başka güzel, yere döküldüğünde başka. Bulunduğu mekanı kartpostal güzelliğine çevirebilen kiraz çiçeği de ayrıca en güzel çiçekler arasında yerini alıyor

3) Colorado Columbine

colorado columbine
Görsel: Tom Kennon Photography

‘Amerika’nda Rocky Mountains (Rocky dağları)’da yetişen bu çiçek, Colorado’nun 4500 metre yüksekliğindeki dağına tırmanan dağcılarını ‘Hoş geldin ödülü’ diye bahsediliyor bu çiçekten. Doğalarından koparılan bu çiçeğin tanesinin fiyatı 50 dolara kadar çıkabiliyormuş.

4) Ortanca (Hydrangea Macrophylla)

ortanca çiçeği
Görsel: wall page

Türklerin de en popular çiçeklerinden biridir ortancalar. Daha çok bahçeleri renklendirmek adına bahçe çiçeği olarak tercih edilir. Ayrıca ortanca bakımı yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

5) Müge Çiçeği

müge çiçeği
Görsel: Alls Walls

Baharın kırılgan ve mis kokulu habercisidir müge çiçekleri. Minyon ama bir o kadar da şık ve elegandır. Bu sebeplerde dolayı ‘Dünyanın en güzel 15 çiçeği’ sıralamasındaki yerini alması zor olmamış olsa gerek. Ayrıca bir diğer adı da inci çiçeği olan mügenin bakımı ve faydalarını buradan okuyabilirsiniz.

6) Gala(Calla Lily) Çiçeği

gala çiçeği (lanta lily)
Görsel: just flowers tas

Gala çiçeğinin etkileyici güzelliğine kanmayın hemen! Bu çekici ve elegan çiçek aslında zehirli bir bitki olan Zantedeschia türüdür. Zehrini örten bir güzelliği vardır; fakat yine de hem yaprakları hem de çiçek kısmı yendiği takdirde hayvanları ve çocukları öldürebilecek kapasitede ciddi zehir taşır.

7) Black Eyed Susan

siyah gözlü susan
Görsel: pxhere

Black eyed susan çiçeği her bahçeyi güzelleştiren yıllık bir bitkidir. Parlak altın rengi taç yapraklarının yanında, orta kısmının koyu olması önünden geçenleri durdurup kendine baktırır. Kendisi de dünyanın en güzel 15 çiçeklerinden biridir.

8) Kanayan Kalpler

şebboy çiçeği
Görsel: Pinterest

Bu çiçeğe verilen ismin Türkçesi ‘kanayan kalpler’. Çok acıklı değil mi? Bu narin ve güzel görünümlü çiçek Türkçede şebboy ismi ile anılsa da aslında tam şebboy değil, şebboyun bir türü. Çiçeklerin kalp şeklinde olması ve sahip oldukları renkler ile bu çiçek dünyanın en güzel 15 çiçeği arasında olmayı hak ediyor. Halk arasında “Ağlayan Kalpler” olarak da bilinen bu güzel çiçeğin özellikleri nelerdir, bakımı nasıl yapılır öğrenmek isteyenleri ayrıca buraya alalım!

9) Blue Bells

çan çiçeği
Görsel: Pixabay

Baharda Avrupa bölgesinin birçok yeri bu çiçekle donanır. Bazı kaynaklara gore çan çiçeği, İngilizce ismi olan ‘Blue Bells’i 19 yy.’da yaşayan bir şair vermiş bu çiçeğe; yalnızlık ve pişmanlığı sembolize ediyormuş.

10) Ağaç Minesi (Lantana)

lantana
Görsel: Wikimedia Commons

Bu narin çiçek, pembe ve sarı çiçekleri ile tam bir kelebek mıknatısı olarak biliniyor. Ağaç minesi büyüdükçe renk değiştiriyor ve bazı durumlarda kurtulması zor bir yabani ot haline de gelebiliyor. Yine de ‘dünyanın en güzel 15 çiçeği’ arasındaki yerini alıyor.

11) Kırmızı Gül

gül bahçesi
Görsel: Imicrovision

Ve tabii ki gül! Güller, dünya üzerindeki en romantik ve en güzel kokan çiçeklerdir. Bu, su götürmez bir gerçek. Her renginin de başka bir alamı vardır. Bu sıralamada güller olmasaydı, olmazdı zaten.

Gül aşıkları için güllerin anlamlarını derlediğimiz yazımız için tıklayın.

12) Doğu Haşhaşı (oriental poppy)

dünyanın en güzel çiçekleri
Görsel: Neighbors – The Denver Post

Doğu haşhaşı, narin görüntüsü ve çarpıcı renkleri ile sıralamada yerini alıyor. Baharda çiçek açtıktan sonra yaprakları tamamen ölüyormuş doğu haşhaşının. Yeni yaprakları da sonbahar yağmurları ile çıkıyormuş. Kendisi aynı zamanda Oz Büyücüsü’nün çiçeği olarak da biliniyor.

13) Begonya

begonya
Görsel: Jung Seed

Begonyanın ilk ortaya çıkışı 1777 yılında İngiltere’de olmuş. Sonrada başta Amerika olmak üzere dünya geneline yayılmış. Begonyaların çiçekleri kadar yaprakları da ‘güzel’ olarak nitelendiriliyor. Bu çiçek hem dış alanlarda hem de iç mekanlarda yetiştirilebiliyor. Begonya bakımı için tıklayın.

14) Ixora

ixora chinensis
Görsel: rghost

Kırmızı renkli çiçeklere sahip olan Ixora Hindistan bölgesinden çıkmış olan bir çiçektir. Kendisine ‘Hint Yasemini’ de denir. Mayıs Eylül ayları arasında çiçeklerini açar. Hindistan’da Ixora, cinselliği ve tekrar alevlenen tutkuyu temsil ediyor.

15) Orkide

pembe orkide
Görsel: Fiore Rouge

Ve tabii ki bu sıralama, orkide olmadan bitemezdi! Gelin gibi çiçek ne de olsa! Büyülü bir güzelliğe sahip orkideler bulundukları ortama şıklık kattıkları gibi narin yapılarıyla da ilgi odağı olurlar. Orkideye dair merak ettiğiniz her şey için buraya tıklayarak ilgili yazımıza erişebilirsiniz.

16 – Lotus Çiçeği

lotus çiçeği
Görsel: apelasyon

Yağmur ormanlarında yaşayan bitki türlerindendir. Pembe, beyaz ve mavi gibi farklı renk seçenekleri vardır. Bizce kesinlikle bu listeye girmeyi hak ediyor.

17 – Glayöl

glayöl
Görsel: jparkers

Bir diğer adı kuzgun kılıcı olan glayöl, ağustos ayının rengarenk çiçeklerinden biridir. Adını Gladyatör kelimesinden alan bu çiçek ile ilgili detaylı bilgi için Glayöl Çiçeği Özellikleri, Bakımı ve Yetiştirilmesi yazımızı inceleyebilirsiniz.

18 – Manolya

manolya
Görsel: Pixabay

Görüntüsü kadar narin bir çiçek olan manolya aslında çiçeğin değil, türün adı. Ancak yıllar yılı sanki çiçeğin adıymış gibi gelmiş günümüze kadar. Nazlı bir güzel olan manolyayı daha yakından tanımak isterseniz buradan yazımıza ulaşabilirsiniz.

19 – Şakayık

şakayık
Görsel: Wayside Gardens

Güzelliği ile her göreni kendine aşık eden, gelin buketlerinde mutlaka yer alan şakayık bu listede olmayacak da hangi çiçek olacak?

20 – Leylak

dünyanın en güzel çiçekleri
Dünyanın En Güzel Çiçekleri, Görsel: Cittaslow Botanik Park

Bir bütün halinde gördüğünüzde dikkatiniz çekmeyen ancak çiçeklerini özenle incelediğinizde kendinizi kaptıracağınız bir çiçek leylak. Adını bir renge veren bu çiçeğin görsel şölenine şahit olabilmek için ise baharı beklemeniz gerekiyor.

21 – Düğün Çiçeği Ranunculus

Ranunculus
Görsel: Southern Living

Gelin çiçeği olarak da bilinen Ranunculus’un 400 den fazla türü bulunuyor. Dünyanın en güzel çiçekleri arasında olan bu bitki kesinlikle bu listede özel bir yeri hak ediyor.

22 – Amaryllis

amaryllis
Dünyanın En Güzel Çiçekleri, görsel: Easy To Grow Bulbs

Amaryllis, bir diğer adı ile Nergis Zambağı halk arasında Güzel Hatun Çiçeği olarak da bilinmektedir. Gururu temsil ettiği düşünülen bu güzel çiçeğin yetiştirilmesine dair tüm detaylar için ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

23 – Japon Dağ Lalesi

dünyanın en güzel çiçekleri
Görsel: Gardening Know How

Bir diğer adı Anemon olan bu etkileyici çiçek nasıl bu listeyi hazırlayanların gözünden kaçmış, hayret doğrusu!

24 – Aster

aster
Dünyanın En Güzel Çiçekleri, Görsel: Southern Exposure Seed Exchange

Yıldızpatı olarak da bilinen Aster çiçeği, sonbahar mevsimine renk katan renkleri ile oldukça sevilen ve beğenilen bir çiçektir.

25 – Frezya

dünyanın en güzel çiçekleri
Görsel: Perfume Shrine

Mis kokusu ile baharı müjdeleyen frezyalar rengarenk buketlerin en sevilen misafirlerindendir. Bu enerji dolu çiçeği detaylı olarak incelediğimiz yazımıza buraya tıklayarak erişebilirsiniz

Kadınları genelde güzellik ve zarifliğine vurgu yapmak adına çiçeklere benzetiriz. “Hediye” denilince ilk akla gelen kuşkusuz bir buket çiçektir. Uzaktaki bir sevdiğinizin doğum günü, evlilik gibi özel günlerinde ona yapabileceğiniz en hoş jestlerden biri çiçek göndermek olacaktır. Farkında olmasak da çiçekler hayatımızın her zaman içindeler..

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

115 Yorum

    1. Dediğiniz gibi lale de çok güzel ve özel bir çiçek. Değerlendirme kriterleri arasında görüntü dışında kendine has özellik gibi kıstaslar da olduğu için muhtemelen listede yok. Yorumunuz için teşekkürler.

    1. Böcekleri uzak tutması sebebiyle ılıman iklime sahip bölgelerde duvar kenarı bitkisi olarak yetiştirilirdi. Bazı yörelerde Gelin Duvağı ve Rodos Sarmaşığı olarak da bilinir. Çok güzel bir bitkidir.

  1. Muge cicegi ve gala cicegi de cok guzel. Amma başkasini guzel bulanlar bence deliler. Yaaa tabiki şaka yapiyorum hepsi ayri guzel

  2. Hepsi bir birinden güzel, ama daha güzel çiçekler de var. Keşke benim ismimle de çiçek olsaydı.

  3. a haber sitesinde dünyanın en ilginç çiçek resimlerini paylaşmıışlar.3 resimdeki ortası beyaz çiçeğin adını biliyormusunuz? yardımcı olursanız çok sevinirim

  4. Bence yanlış olmuş. Sıralamalarda daha guzel çiçek türleride sıralaya bilşrlerdi. Fakat 1ci numarada gül olmalıydı çiçek guzellik denildiğinde akla gelen odur. O çiçeklerin hepsinden üstündür sanki çiçeklerin sembolüdür hasıdır. RABBim seni ne güzel yaratmış herşeyi mükemmel yarattığı gibi.

  5. Kardelenin olmamasi buyuk hayal kırıklığı. Sadece hikayesi bile insanı kendinden geçiren bir çiçektir kardelen. Colorado Colombine çiçegi bence o kadar guzel değil. Tabi Hüsnüyusufu atlamalarida eksiklik olmuş

  6. 1 numarada Kiraz çiçeğinin olması gerekiyor bence . Bir de bütün çiçekler güzeldir ve kendine has özellikleri vardır . Bu listeyi yapanlar Türkiye’de Yetişen güzel çiçekleri görmemişler henüz . Kırların olmassa olmazı papatyalar ve gelincikler enler listesine giremiş. Halbu ki dünyanın her yerinde görünen bu türler listede yer almalıydı bence.

  7. selluka , sümbülteber, gardenya, begonvil…bunlar listede yoksa o liste hiç var olmamış demektir.

  8. “Bizi mutlu eden insanlara minnet duyalım.
    Onlar ruhlarımıza çiçek açtıran sevimli bahçıvanlardır.”

  9. ben bir kitap okudum adı kırılgan çiçekler leyla şahin den.. hastane okulunu anlatıyor. bence en güzel çiçekler o kitaptaki hasta çocuklar.

  10. Neden cogu kisi egolu bir sekilde ” ayni henim gibi guzel” diyor. Ve bence her çiçek güzeldir

  11. hepsi çok güzel ama beyaz zambak , kokulu yasemin ve mor sümbül de kokularıyla girmeyi hak ediyorlar (bence)

  12. Çiçekler gerçekten çok güzeller bayıldım.
    Özelliklede begonya ve şakayık çiçeklerini çok sevdim!!!!

  13. Bazıları çiçekler çok güzel aynı benim gibi yazmış arkadaşlar nolur çiçeklere hakaret etmeyin yazık onlara

  14. Kardelen, gelincik, papatya, mimoza, kum laleleri (veya zambakları), begonvil, Nergiz, sardunya, sümbül, karanfil, manolya, daha nice güzel çiçek nasıl dışlanır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir