Moda & GüzellikKıyafet Kombinleri

2024 Kadın Hırka Modelleri

Sonbaharın gelmesiyle birlikte gardıroplar da değişmeye başladı. Tişört ve şortlar için son demler yaşanırken pantolon, sweatshirt ve hırkalar artık yeni yıldızlar… Sokaklarda görmeye başladığınız ve yanınızdan eksik etmeyeceğiniz hırkalar, özellikle akşam saatlerinde havanın soğumasıyla kurtarıcınız olacak. Sağladığı konfor ve rahatlığın yanı sıra stil sahibi bir görüntü elde etmenizi sağlayan hırkaları; ofiste, sokakta, kafede veya şık bir akşam yemeğinde tercih edebilirsiniz. Şimdi gelin 2024 yılında sıkça tercih edilecek kadın hırka modellerine yakından bakalım.

Kış aylarına daha zaman olsa da artık akşam saatlerinde soğuk kendini hissettirmeye başladı. Sonbaharın o tam olarak belli olmayan havası, belli parçaların daha çok kullanılması anlamına geliyor. Bu parçaların başında ise hırkalar geliyor. Özellikle sabah saatlerinde oldukça güneşli ve güzel bir havanın akşamında bir anda soğuması, hırkanın kurtarıcı olmasını sağlar. Bu geçiş mevsiminde hem sizi sıcak tutacak hem de istediğiniz zaman kolaylıkla çıkarabileceğiniz ve terlemenize engel olacak modelleri tercih etmelisiniz.

Uzun, kısa, örgü veya farklı modellerle farklı markalarca sunulan hırkalar arasından seçim yaparken gardırobunuzdaki parçaları göz önünde bulundurmayı unutmayın. Çünkü doğru kombin yapabilmek adına renk ve tarz uyumu yakalamanız gerekir.

Kadın Hırka Modelleri

Her yerde şıklığınızı konuşturmanızı sağlayacak hırkaları doğru kombinlemek oldukça önemli bir konudur. Bu konudaki tavsiyelerimizi ve kadın hırka önerilerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

1-) Balon Kollu Hırka

V yaka kadın hırka
Klasik ve şık; DeFacto V yaka hırka.

Listemizin ilk sırasında klasik ama bir o kadar da kullanışlı V yaka bir hırka var. Balon kollu hırka, rengi ve dokusu sayesinde günlük hayatta tüm kombinlerinizde kullanabileceğiniz tarzdadır. İçerisine tişört veya askılı atlet ile harika kombinler yapabilir, soft renkleri seçerek sonbahar ruhunu yansıtabilirsiniz.

2-) Belden Bağlamalı Hırka

belden bağlamalı kadın hırka
Belden bağlamalı hırka ile sonbaharın sürprizlerine daima hazır olabilirsiniz.

Uzun ve belden bağlamalı hırkaları midi boy etek veya pantolon ile kombinlemek sonbahar modasının olmazsa olmazıdır. Belden bağlamalı hırka, günlük hayatta kullanım için tasarlanmıştır. Ortasında şık bir şekilde kemer gibi duran bağlama noktası ile soğuk anlarda önünüzü kapatmanızı sağlar. Ilık havalarda ise önünü açık şekilde bırakarak terlemenin önüne geçebilirsiniz.

3-) Kolları Acurlu Hırka

acurlu kol kadın hırka
Gardırobunda farklı alternatifleri sevenler Pavor hırkaya bayılacaktır.

Puf ve bol kesim hırkaları seviyorsanız, kolları acurlu hırka modelleri tam size göre diyebiliriz. Kolları acurlu olan model, bordo rengi ile birçok kombine renk katacaktır. Altına giyeceğiniz jean veya taytı salaş bir stille tamamlayarak sokak modasına ayak uydurabilir veya gece bir yemeğe giderken elbise üzerine alarak şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

4-) Baklava Desenli Hırka

baklava desenli kadın hırka
Retro tasarımları sevenlerin gardırobunda baklava desenli hırka kesinlikle bulunmalıdır.

Hırka denildiğinde aklınızda canlanan ilk modellerden olan baklava desenli hırka, yılların eskitemediği bir klasik. Yıl ister 2021 isterse daha ileride olsun bu hırka modeli her zaman moda olmaya devam edecek. Rahat kalıbı ve yumuşak dokusuyla oldukça kullanışlı olan model, düğme detayları ile birçok kombininize renk katacak.

5-) Cepli Uzun

cepli uzun kadın hırka
Sadeliğin en şık hali; cepli uzun hırka.

Sonbahar, havanın bir açıldığı bir kapandığı bir mevsimdir. Bu yüzden üzerinize bir şey alsanız terleme korkusu, almasanız üşüme korkusu yaşarsınız. Fakat triko cepli uzun hırka ile bu iki duruma da şık bir şekilde son verebilirsiniz. İnce tasarımı ile oldukça tarz olan hırkayı, tişört – pantolonla kombinleyin ve keyfinize bakın. Ayrıca hırkanıza küçük yorumlar eklemek için sticker modelleri ile eklemeler yapabilirsiniz.

6-) Nakışlı Kısa Kol

nakışlı kısa kol kadın hırka
Retro ve modern tarz bir arada; nakışlı kısa kollu hırka.

Sonbaharın en trend parçalarından olan kısa kollu hırka modelleri, altına kısa atlet giyilerek veya pantolon üstüne direkt kullanılarak kombinlenebilir. Nakışlı kısa kollu hırka, üzerinde bulunan çiçek modelleri ile nostaljik bir hava yaratırken altına giyebileceğiniz jean veya pantolonla modern çizgilere kavuşur. Böylece şehirli modern çizgisinde harika kombinler oluşturabilirsiniz.

7-) Fermuarlı Hırka

Fermuarlı kadın hırka
Rahat, şık ve oldukça kullanışlı; fermuarlı hırka.

Kullanışlı ve tarz bir hırka arayanlar bu modele bayılacak; fermuarlı hırka. Yeşilin en güzel tonlarından olan model, oversize kesim sayesinde oldukça rahat etmenizi sağlar. İster önü açık ve omuzun teki düşük olarak kullanın isterseniz de soğuk havalarda fermuarınızı çekin sıcacık takılın.

8 -) Çift Renk Dama Desen

Çift renk bluz
Çift renkli dama hırka kısa sürede kombinlerinizin vazgeçilmez parçalarından olacak.

Sırada farklılığı sevenler için bir önerimiz var; çift renkli dama hırka. Bu sene kadın hırka trendlerinin en özel parçaları arasında yer alan çift renk hırkalar, kombinlerinize farklılık katmanın en havalı yolu diyebiliriz. Her türlü renk ve tarzla uyum yakalayabilen modeller, ister günlük kullanım isterseniz de özel günler için doğru seçim olacaktır. Böylesine joker bir parça her gardıropta kesinlikle bulunmalı.

9-) Örgü Hırka

örgü kazak
Zamansız bir model; örgü hırka.

Listemizde sona doğru yaklaşırken sırada klasik ama zamansız bir model var; örgü hırka. Jean etek veya pantolon, üzerine kısa atlet veya tişört tarzı kombinleri seviyorsanız, sonbaharda yanınızdan ayırmamanız gereken parça kesinlikle örgü hırkalar. Farklı renk ve modeller arasından seçim yaparken gardırobunuzun renk skalasını göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Doğru renk seçimi birçok kombini zirveye taşıyabilir.

10-) Panço Hırka

panço
Salaş, şık ve oldukça kullanışlı; panço hırka.

Sıra geldi listemizin son ürününe; panço hırka. En basit haliyle jean ve tişört ikilisini tamamlayan panço hırka, uzun ve salaş olması nedeniyle soğuktan korunmanız için birebirdir. Tayt, etek, elbise gibi diğer alternatiflerle de oldukça şık bir görüntü oluşturmanıza yardımcı olur. Bu tarz parçalar özellikle rüzgarlı akşamlarda hayat kurtaracağı için her gardıropta bulunmalıdır.

Kadın hırka, mont, pantolon, sweatshirt, kazak ve aklınıza gelebilecek tüm moda ürünleri Çiçeksepeti‘nde! Üstelik uygun fiyatlar ve hızlı gönderim avantajlarıyla…

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir